Jump to content

Megatron2

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Klein kort vraagje, als ik zeg van een belgische leveranciers producten inkoopt met 0% btw, moet ik dan zelf de btw daarop uitrekenen? Ik verkoop de goederen aan particulieren weer door!
 2. Helder, dank voor het bericht. Tja dat is misschien lastig ja. Het beste zou dan dus zijn om de activiteiten van de eenmanszaak over te zetten naar een nieuwe werkmaatschappij en die dan ook onder de holding te laten hangen, en dan zou je wel een management fee kunnen rekenen toch?
 3. dan kan je toch je winst drukken in je eenmanszaak en dan gaat het naar je holding ?
 4. Hi John, Dank voor je bericht, ja dat zou zeker kunnen. Kan je ook een management fee sturen naar je eenmanszaak? of is dat alleen mogelijk naar een werkmaatschappij. De werkzaamheden liggen op het vlak van intermediairschap. Welk stappenplan zou ik dan moeten volgen om dat te doen? Groet!
 5. Beste leden, Wat kan je beste doen in de volgende situatie. 1. Heb een winstgevende eenmanszaak waarin ik maximaal 2 dagen per week actief ben. 2. Heb daarnaast een holding waarin ik een management fee krijg van een activiteit waarin ik de overige 3 dagen werkzaam ben. Hoe kan ik mijn winst van activiteit 1 in mijn holding krijgen? Kan dit ook door middel van een management fee?. Grtz,
 6. Dank, gaat om een leen-overeenkomst voor een investering in ons bedrijf door een externe partner. Hij zal door middel van een winstgerelateerde lening deelnemen, wij krijgen dan door middel van een verhoogde management fee het leenbedrag terug.. Wat we erin willen hebben, de afspraken omtrent terugbetaling/winst punt.. Voor de rest de standaard dingen. Hoopte dat iemand wat zou hebben, maar misschien is het niet echt heel standaard..
 7. Nee helaas het is voor real life, probeer zelf een opzet te maken vandaar.
 8. Beste lezers, Is er iemand die een voorbeeld heeft van een hybride leningsovereenkomst die een winstgerelateerde grondslag heeft. Ik ontvang die graag. Groet!
 9. Beste Joost, Dank voor je snelle respons, helder! Ik zit zelf ook te denken om de Huidige BV te ontbinden en met een gedeelte van de activiteiten verder te gaan in een nieuwe VOF en dan een nieuwe BV op te richten waarin dan onze investeerder kan toetreden. Is dit een weg die te pakken is? De huidige activiteiten in Huidige BV zijn niet echt winstgevend genoeg om er een BV van te laten zijn, dit ter info. Groet!
 10. Beste Forumleden, Wij hebben een lopende BV waarin we een onderneming uitoefenen waarin wij beide 50 % eigenaar zijn. Nu is het zo dat een van onze activiteiten zo succesvol zijn geworden dat we dit los willen trekken en daar een losse onderneming van willen van maken, zeg een losse zelfstandige BV. Tevens is het zo dat we voor deze nieuwe activiteiten een investeerder hebben gevonden, die hier in gaat deelnemen voor 40 % van de aandelen dit zal hij doen doormiddel van een eenmalige inleg vanuit zijn holding. Wie kan mij een advies geven van een fiscale weg die zo min mogelijke administratieve rompslomp oplevert? qua belastingdienst. Thanks!
 11. Goedenavond, Kort vraagje ik heb een bv samen met een vriend van mij en zijn beide DGA, nu zijn we bezig met een nieuwe onderneming zelfde soort concept. Is het nu slim om een extra bv op te zetten, en is het dan noodzakelijik om een holding erboven te zetten? Is er daarnaast een site waar je alle aftrekposten en speciale regelingen voor BV's kan vinden. grtz, M. ;D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept