Jump to content

nbrabant

Super Senior
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-13

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Weet je of ik dan mijn volle salaris ontvang van alle maanden die nog open staan en is er bijvoorbeeld een grens van bijvoorbeeld maximaal 3 maanden salaris uitbetaling?
 2. Beste leden, Ik zal even snel en duidelijk de situatie proberen uit te leggen. Ik ben mede aandeelhouder in een BV voor 4.99%. Ook ben ik in loondienst van deze BV. De andere aandeelhouder wilt al meer dan 6 maanden geen salaris overmaken omdat de BV verliest maakt. Ik heb het gevoel dat ik gewoon recht heb op mijn salaris omdat salaris los staat van winst of verlies maken. Daarnaast verricht ik ook werkzaamheden voor deze BV. Welke stappen kan ik ondernemen om toch mijn salaris te ontvangen?
 3. Daar heb je wel een punt, ik heb 4.99% aandelen dus geen 5%. Val ik nu buiten deze regeling?
 4. Ik begrijp het, bedankt. Ik heb momenteel aandelen in een andere BV. Als ik het goed begrijp krijg ik dus 25% korting in box 2?
 5. Het is een natuurlijke persoon die 1/3 van de aandelen bezit in een BV. De overige 2 aandeelhouders kopen deze aandelen.
 6. Hallo Iedereen, Wat zijn de gevolgen bij een aandelenoverdracht als de verkoopprijs op € 1.00 word gezet? Heeft dit gevolgen voor de inkomstenbelasting? Het gaat om de overdracht van 1/3 aandeel. Alvast bedankt.
 7. Hallo Joost, Bedankt voor je info. Ik ontvang inderdaad salaris. Er is geen groot verschil. Het verschil in dit geval is ongeveer € 500.
 8. Maar is het daadwerkelijke verschil als er uiteindelijk toch 25% belasting word ingehouden?
 9. Dit lijkt mij een zeer belangrijk punt om over na te denken. Nu nadenken over je fiscale positie is natuurlijk belangrijker en tegelijkertijd is de toekomst misschien nog wel veel belangrijker. Als je in de toekomst een mogelijkheid hebt om jouw aandelen te verkopen (samen met het hele bedrijf of apart) dan heb je met 33,3% misschien uiteindelijk wel een veel mooiere opbrengst. Als het bedrijf gezond is en er wordt geen dividend uitgekeerd omdat dit steeds geherinvesteerd wordt, dan impliceert dit dat er groei zou moeten ontstaan waardoor er mogelijk waarde gecreëerd wordt (hoop slagen om de arm zoals je ziet). Eigenlijk kun je op basis van deze info die je nu hebt gegeven geen goede inschatting maken van de juiste keuze. Wat is het voor bedrijf en wat is het toekomstperspectief is hierbij erg belangrijk. Dat klopt, als het bedrijf groeit en in waarde stijg dan ben ik beter af als ik 33.3% van de aandelen bezit op het moment dat ik mijn aandelen wil verkopen. Maar zolang ik niet uit de BV stap denk ik dat 4.9% van de aandelen en 25% van de bruto winst ook erg interessant is. Voorbeeld: Als de BV € 250.000 omzet heeft gedraaid waarvan € 15.000 winst is. Ik momenteel dan 4.9% recht op € 15.000 + 25% van € 15.000 Wat zou ik daadwerkelijk uitgekeerd krijgen na het betalen van belastingen? Wat zou dat zijn als ik 33.3% van de aandelen bezit?
 10. Hier heeft Odeion een belangrijk punt die ik vergeten ben te vermelden. 25% van de Bruto Winst houd in dit geval in: Omzet minus salarissen en bedrijfskosten.
 11. Erg bedankt, het is inderdaad zoals jij vermeld. Waarom zou de men geen dividend uitkeren? En ook al keert men het niet uit, ik blijf er recht op houden. Waar zou jij voor kiezen en waarom, 4.01% + 25% van de bruto winst of 33.3%? Voor alle duidelijkheid, ik ontvang nu ook salaris uit de bv.
 12. Frans, Heb je gelijk in maar we hebben het hier alleen over het fiscaal aspect.
 13. Als ik 33.3% bezit heb ik nergens recht op. Die 25% van de Bruto Winst keren ze mij uit als Bonus waar ik natuurlijk inkomstenbelasting over moet betalen.
 14. De nadruk ligt op zoveel mogelijk winst maken. Er zijn natuurlijk ook investeringen maar deze investeringen zijn altijd voor korte termijn. Hoe kan ik in mijn geval zoveel mogelijk profiteren van de winst. Is dat door 33.3% aandeelhouder te zijn of door 4.01% aandeelhouder + 25 van de Bruto Winst.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept