Jump to content

Papierus

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik vind het zelf altijd heel vervelend als lezer om geen vervolg te zien op een topic, dus bij deze. De belastingdienst deed niet moeilijk en ik kreeg toestemming om alles opnieuw aan te leveren. Inmiddels is alles geaccepteerd en heb nieuwe "aanslagen" ontvangen. Dit was de eerste keer dat ik met de belastingdienst belde en ze zijn daar vriendelijker dan een gemiddelde klantenservice van een groot telecombedrijf ;)
 2. Bedankt voor de tip! Ik heb het nu minder warm gekregen. Zulke dingen zijn niet goed voor je hart...
 3. Ik heb even de aanslag van 2008 opgezocht. Hiervoor kan ik bezwaar maken voor 6 mei 2010. Dus wellicht kan ik het alsnog veranderen? Verlies uit onderneming heb ik nergens ingevuld. Ook niet privestortingen etc. Wellicht zal ik het door een derden moeten laten invullen om alsnog 1 april te halen ja.
 4. Ja particulier een definitieve aanslag. Maar ik denk er nu pas aan omdat ik voor 2009 wou gaan invullen maar ineens tot de conclusie kom dat vorig jaar het verkeerde programma heb gebruikt. :/
 5. Beste mensen, Volgens mij heb ik een probleem. Ik heb vorig jaar het aangifteprogramma 2008 gebruikt voor particulieren. Terwijl ik eigenlijk het aangifteprogramma voor ondernemers moest gebruiken. Het was toen mijn eerste jaar als ondernemer zijnde en had een verlies uit onderneming en dacht dat ik daarom geen ondernemersaangifte moest doen (stom natuurlijk maar goed). Nu staat in mijn ondernemersgedeelte bij de belastingdienst nog steeds het programma 2008 klaar maar niet 2009. Mijn vraag: 1. Kan het kwaad als ik nu alsnog 2008 aangifte doet met verlies uit onderneming? Krijg ik boetes? 2. Hoe kom ik aan het 2009 programma? Als ik 2008 invul komt daarna 2009 beschikbaar? Extra informatie: Ik ontving een brief van de belastingdienst "als uw situatie ongewijzigd is, dan hoeft u geen aangifte doen". Heb in 2009 nog steeds verlies uit onderneming maar dit jaar(2010) lijkt er een winst te komen. alvast bedankt.
 6. Bedankt Fred voor de duidelijkheid, dus zolang ze maar doorlopend zijn mag het. Nogmaals bedankt, scheelt me weer een hoop technische aanpassingen.
 7. Bedankt voor je antwoord Freek. Nee gaten zijn er niet, het gaat er alleen om dat er dan 2 factuurnummeringen naast elkaar lopen, in 1 shop. De Engelse en Nederlandse.
 8. Beste Mensen, Sinds kort werk ik met een webshop systeem genaamd Magento. Het systeem opzich is geweldig, er zit alleen 1 nadeel aan. Het systeem nummert per taal van de webshop de facturen anders, namelijk als volgt: Stel een klant koopt op het Engelse gedeelte van de webshop een product dan wordt het factuurnummer 0300001 (03 = aanduiding dat het een factuur is van iemand die op het engelse gedeelte, een product gekocht heeft) Stel een klant koopt op het Nederlandse gedeelte van de webshop een product dan wordt het factuurnummer 0100001 (01 = aanduiding dat het een factuur is van iemand die op het Nederlandse gedeelte, een product gekocht heeft) Mijn vraag: Zal de belastingdienst hier problemen mee hebben? Extra informatie: * De gehele webshop staat op 1 domeinnaam alleen op de website zelf kan je verschillende talen kiezen. * De eindnummers zijn per taal opvolgend, dus 0300001 030002 etc Alvast bedankt. Groeten, Louis
 9. Ik zou ook graag willen meehelpen, ben een beginnend ondernemer maar misschien kan ik helpen als tester of iets dergelijks.
 10. De redenering van eerst een vaste telefoon en daarna mag je pas je mobiele telefoon afschrijven, vind ik nogal raar. Aangezien steeds meer vaste lijnen verdwijnen en veel eenmanszaken alleen een mobiele telefoon gebruiken om bereikbaar te zijn. Maar goed ik werk dan ook niet bij de belastingdienst. Over gedeeltes van je prive abbonement boeken heb ik geen idee. Maar moest even de bovenste zin kwijt :). Je kan natuurlijk altijd nog een prepaid toestel gebruiken voor je prive en een apart zakelijk abbonement afsluiten.(zo heb ik dat in ieder geval gedaan.)
 11. ja alleen registratiekosten, ik heb dit gedaan omdat ik verwachtte dat die binnenkort gekaapt zou worden dus meteen via prive geregistreerd.
 12. Beste mensen, Misschien is dit een rare vraag maar ik wil graag zekerheid. Ik heb momenteel een domeinnaam op mijn prive staan, ik zou die graag willen zetten op bedrijfsnaam. Hoe doe ik dat administratief technisch? moet ik dat boeken of gewoon weglaten? (het gaat om 7 euro zodoende) alvast bedankt.
 13. Mensen ik zal wat meer informatie verschaffen. Ik ben op een idee gekomen. Het bedrijf zit in de website branche en ik vroeg me zodoende af of het dan mogelijk zou kunnen zijn dat ik die persoon een aandeel zou kunnen geven in de winst van die website dmv een contract? Het is maar een idee.
 14. haha ja een huwelijk lijkt me ook niet een oplossing ;) Het wordt dan een VOF. Maar ik zou jullie willen bedanken voor de reacties.
 15. Nee alleen winstdeling, dus geen winst geen winstdeling maar dat is dus hetzelfde voor mij ;) is een VOF de enigste oplossing? jammer moet ik het gaan omzetten..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept