Jump to content

tsagld

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • First name
  Eric
 • Last name
  Goldstein
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal

Company info

 • Location
  Hoofddorp
 1. En inderdaad. Nu ging het prima. Nogmaals dank voor de hulp hier.
 2. Daar heb je toch mijn jaarruimte gegevens voor nodig? Daar vraagt de webapplicatie van de belastingdienst ook niet naar...
 3. Ik bedoel dat de onderneming niet dit jaar, maar in 2015 is gestaakt.
 4. Die vraag is expliciet gesteld, en heb ik met 'Nee' beantwoord. De onderneming is wél dit jaar gestaakt. Maar voor de onderneming heb ik slechts een zeer bescheiden verlies van een kleine € 1.000,- opgegeven, terwijl mijn inkomen uit loondienst de hoofdmoot is.
 5. Ik zie geen waarschuwing en geen vragen. Ik kwam erachter door eigen controle. @Lex, in 2014 en eerdere jaren was de jaarruimte ruim € 3000,-. Ik wil slechts € 775,- aftrekken. Er is amper iets veranderd aan mijn situatie. Wat zou dit kunnen zijn?
 6. Daar wordt niet eens om gevraagd. Wél als ik aangeef geen onderneming te hebben...
 7. Beste mede-ondernemers, In 2015 runde ik met een partner een VOF, naast mijn loondienstbaan. De VOF was niet succesvol en is daarom eind 2015 opgeheven. Het verlies in 2015 bedroeg een kleine € 1000,-. Bij mijn aangifte wordt dit netjes van mijn inkomen afgetrokken. Als particulier betaal ik ook, al 20 jaar, premie voor een lijfrente. Deze kan ik netjes specificeren in mijn aangifte, maar wordt echter niet van mijn inkomen afgetrokken! In de PDF die ik kan downloaden na het verzenden van de aangifte staat de lijfrente premie wel genoemd onder 'uitgaven 2015', maar wordt niet meegenomen in de berekeningen. Ook aan te tonen door de premie te wijzigen of in het geheel te verwijderen. Het terug te ontvangen bedrag verandert daar niet door. Als ik aangeef géén onderneming te hebben, wordt de premie wél verrekend... In de aangifte over 2014, toen de VOF ook al bestond, was dit helemaal geen issue. Kan iemand mij vertellen hoe dat zit, en hoe ik de premie kan aftrekken? Met dank alvast, Eric.
 8. Nog steeds uitsluitend positieve reacties en geen bedreigingen vanuit de Staatsloterij. Ruim 360 deelnemers ondertussen en steeds groter wordende inzetten. Ik verdien er niets aan, maar vind het steeds leuker worden.
 9. Ik vind het concept ook briljant, maar je moet gewoon erg oppassen met dit soort dingen. Zodra je als deelnemer geen 'overwegende invloed kunt uitoefenen op de uitslag' overtreed je de wet op de kansspelen. De in de vorige post genoemde goudkoortsveiling gaat er gegarandeerd aan ten onder, zeker na de Radar uitzending waaruit bleek dat de site enorme winsten maakt. Dat mag natuurlijk, maar het zal gekwalificeerd worden als kansspel.
 10. Goed, de nieuwe layout van de website is zojuist live gezet. Beter zo?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept