Jump to content

ondernemertje30

Legend
 • Content Count

  327
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Nederland
 1. zal er verder maar niet meer op reageren. Meningen hier zijn duidelijk: stoppen en wsnp in en iedereen laten fluiten naar hun geld. Laten we mijn topics hier dan verder maar bij laten en het afsluiten en dan zie ik wel waar ik de komende week uit zal komen.
 2. Dan moet je dus wel zo een formulier krijgen. Bij normale afdeling voor aanvragen bijstand wilden ze die niet verstrekken omdat ik ondernemer was/ben. Ik moest bij afdeling zelfstandigen zijn die dat voor ons aanvraag moesten verzorgen. Dus dat ik daar afspraken had (heb het meerdere keren geprobeerd) heb ik aangekaart dat ik dus aanvulling tot bijstand wilde kreeg ik mondeling te horen: uw heeft al BBZ krediet gehad en dan kan er geen aanvulling tot bijstand verleend worden. Hij wilde aanvraag dus niet in werking stellen en kreeg ook geen formulier (ik wist niet beter dan dat hij dat moest verzorgen dus ook niet dat ik formulier moest opvragen). Ik had dus geen enkele mogelijkheid om het aan te vragen. Zie hierboven.... als ze aanvraag gewoon in werking gesteld hadden zoals had gemoeten en me dus niet verkeerd hadden voorgelicht was dit probleem er niet geweest. Maar ze wilde aanvraag nu wel met terugwerkende kracht in gang zetten maar gaven ook aan dat ze het vrijwel zeker direct zouden afwijzen. daarvoor nu dus met advocaat bezig. Bij mijn werkzaamheden stoort mijn dochter me dus typisch wel en verhinderd eenvoudigweg dat ik bepaalde werkzaamheden kan verrichten. valt weinig creatief in te zijn door de combinatie van verschillende factoren. Nee ik verwacht dat iuk geen baan kan vinden maar wil ondernemen omdat bij bedrijf dat ik nu opgebouwd heb mijn passie ligt. Vanwege bezuinigingen worden er geen leer/omscholingstrajecten meer aangeboden aan werkelozen die minder dan x jaar werkeloos zijn of in bijstand zitten. Die info komt van 2 goede vrienden van ons waarvan 1 in bijstand zat en andere haar baan verloor en WW kreeg. Die wilde graag weer aan de slag. de een had een opfris cursus nodig om weer snel aan de slag te kunnen en andere kon helemaal geen baan vinden en wilde zich graag laten omscholen. Beide kregen als antwoord dat die omscholing/leertrajecten wegbezuinigd waren voor iedereen die korter als 2 a 3 jaar thuis zat. en heb na al die jaren technisch nu eindelijk opgebouwd waar ik al die jaren mee bezig geweest ben en bedrijf 2.0 staat nu eindelijk klaar om te starten. En nogmaals: Time-Out is dus niet mogelijk, is of doorgaan of definitief stoppen. dat is dus nog even afwachten, doe alles wat mogelijk is om eruit te komen maar makkelijk is het niet.
 3. voor mijn dochter gaat het zo en zo enkel nog maar om de periode tot 2de week van maart van 2014, daarna gaat ze naar school en is tijd probleem ook opgelost. Maar dus wel nog paar belangrijke maanden kwa ontwikkeling.
 4. Kwa opvang goede oplossing waar naar te kijken is. Ben ook nog met 3 andere opties bezig. hebben gister verklaring van consultatie bureau binnen gekregen waarmee ze extra uren naar VVE 3+ groep kan en waardoor het ook veel goedkoper is. Kwa uren niet optimaal maar voor haar wel zeer belangrijk vanwege ook de professionele leidsters en grotere aantal kinderen wat gezamenlijk het beste is voor haar spraakachterstand. Welke optie we straks kiezen hangt ook voor belangrijk deel af van wat er met bedrijf gebeurd.
 5. En hoe ben je met dit probleem bezig? Wordt er volle druk uitgeoefend op deze dubieuze debiteuren? En is de BTW teruggevorderd bij definitief oninbare facturen? alles wat definitief oninbaar is (ongeveer 20% tot op heden) is door boekhouder verwerkt en BTW teruggevraagd. Overige zaken zijn vrijwel allemaal gerechtelijke uitspraken van waarvoor beslagen gelegd zijn op inkomsten, inboedels, auto's, belastingteruggaves enz. enz. Maar 95% van die zaken is lastig innen doordat er vaak talloze beslagen bij die personen liggen voor vele tienduizenden euro's per persoon. En dan is er nog deel dat in WSNP zit en dus waarschijnlijk ook nog maar fractie van terugkomt. Hier is dus maximale inspanning gedaan om daar geld te krijgen, zijn vaak ook zaken van tussen de 3 en 5 jaar oud en kan nog vele jaren duren voordat daar wat geld uit zal komen. heb geprobeerd deze zaken te verkopen maar dat lukte niet.
 6. het besluit zal genomen moeten worden op basis van de informatie die destijds beschikbaar was en informatie van latere tijden mag dus niet bij besluit meewegen. tevens had ik als ik het wel ontvangen had dus in elkgeval minder (waarschijnlijk zelfs helemaal geen) achterstanden gehad en had ik dus geen geld aan bedrijf hoeven te onttrekken en had ik (deel daarvan) dus extra in bedrijf kunnen steken. daarmee had ik mogelijk bepaalde orders kunnen financieren waardoor ik meer omzet gehad zou hebben. Of mijn dochter had in elkgeval niet thuis hoeven zitten waardoor ik dus gewoon volledig aan het werk had kunnen zijn afgelopen maanden. Hoe zeker dat is is uiteraard de vraag maar valt te verdedigen dat dat net het verschil had kunnen maken.
 7. Wat dacht je van 5 jaar hard werken 50+ uur in de week en dan alles gewoon netjes terugbetalen. Kun je jezelf recht in de ogen aankijken en zijn alle schuldeisers tevreden. Je schuift nu jou probleem af op de maatschappij en leveranciers. 5000 euro is naar mijn mening ook een zeer laag bedrag tegenover hetgeen wat nog openstaat. Ik zie steeds meer topics op HL waarbij ondernemers met schulden om adviezen vragen hoe ze er het meest ongeschonden uitkomen. Deze adviezen worden ook nog verstrtekt. Ik sta zelf met enige regelmaat aan de andere kant als schuldeiser net als sommige andere HL leden en kan je wel zeggen dat personen die er dan makkelijk vanaf proberen te komen mij in het verkeerde keelgat schieten. Ik heb één klant welke 4 jaar geleden is gestopt met zijn bedrijf omdat het niet meer ging. Deze man werkt nu dubbele diensten en betaald mij maandelijks volgens afspraak. Ik vraag hem geen rente, etc. en kan het enorm waarderen dat hij het bij mij en andere leveranciers zo oplost. Ik kom hem met enige regelmaat tegen en dan kunnen we elkaar ook gewoon gedag zeggen en een praatje maken. Hij leeft van een laag bedrag per maand maar is gelukkig en kan zichzelf recht in de ogen aankijken. Mijn voorkeur gaat er ook naar uit gewoon alles terug te betalen, maar manier waarop dat naar mijn mening mogelijk is wordt tegengewerkt. Deze hele optie heeft ook niet mijn voorkeur maar is wel een optie die ik moet onderzoeken om uiteindelijk het juiste besluit te kunnen nemen. Als je niet van alle opties de volledige gevolgen weet kan je nooit een gedegen besluit nemen. Overigens ben ik zelf ook maar al te goed bekend met de "andere kant" aangezien ik daar ook nog een 15 tot 20 duizend euro krijg uit eerdere jaren. dat is ook 1 van de initiële redenen waarom ik in eerste instantie in de problemen gekomen ben.
 8. Ik heb het in opdracht van de gemeente door extern bureau opgestelde rapport ondertussen ontvangen. Dit is opgesteld eind maart 2012. (jaar langer terug als ik dacht) Hier staan wel wat interessante dingen in. Het rapport is opgesteld omdat ik weer uitstel vroeg van aflossing en heeft als doel om te bekijken hoe ik daarin tegemoed gekomen kan worden. Paar puntjes uit rapport: * er is kritiek op de samenwerking die ik met partners gesloten had waarbij die 45% aandeel in bedrijf zouden krijgen. Wordt getweiffeld aan de meerwaarde en of dat niet te groot aandeel is maar ze beseffen dat dat de enige optie voor mij was omdat ik zelf niet over de benodigde financiële middelen beschikte. (deze samenwerking is ondertussen dus beeindigd en bedrijf is weer 100% van mij) * puntje van kritek op de actualiteit van mijn boekhouding en dat dat beter moet. * constatering dat de internet als verkoop kanaal steeds populairder wordt maar ook waarschuwing dat consumenten vertrouwen daalt waardoor bestedingen onder druk komen te staan. * dan nog stukje dat ik niet maandelijks een vast bedrag aan bedrijf ontrok maar dat dat steeds wisselend is (ik ontrok zoveel als nodig was om te leven). * positieve woorden over hoe ik aan bedrijf werk en dat de maarkt voor mijn producten en gekozen distributie kanaal gunstig zijn. Wordt dan wel afgevraagd of ik in de toekomst die omzet naar me toe zou weten te trekken. * Geen ruimte voor aflossing en verder uitstel van aflossing is dus nodig. * advies aan gemeente: - herzien van keuzejaar van 2008 naar 2009 waardoor een hoger OMNIET bedrag toegekend kan worden als nu reeds gedaan is. dat zou inhouden dat OMNIET bedrag met 1600 euro omhoog zou gaan wat weer gebruikt kan worden voor aflossing. (dit advies is door gemeente dus niet uitgevoerd) - advies dat rente reductie nog uitgevoerd kan worden waardoor er nog eens 3.000 euro beschikbaar komt voor aflossing. (ook dit is volgens mij niet door gemeente uitgevoerd). - advies van verlenen van uitstel met paar voorwaarden. In maart 2012 is dus aan de hand van dat externe onderzoek niet geconcludeerd dat bedrijf niet meer levensvatbaar zou zijn. Maar gemeente geeft nu aan dat ze op basis van gegevens van eind 2011/begin 2012 nu zouden concluderen dat het bedrijf niet levensvatbaar is en ze op basis daarvan verzoek tot aanvulling tot bijstandsniveau dus zouden/zullen afwijzen. Dit rapport spreekt dat tegen en geeft reden dat alsnog met terugwerkende kracht goedgekeurd zou moeten/kunnen worden. Ik denk dat ik met dit rapport toch net weer een stukje sterker sta bij aanvraag van aanvulling tot bijstand per januari 2012.
 9. ik begrijp dat je je best moet doen om zoveel mogelijk schulden af te lossen. Maar je kan er wel vanuit gaan dat ik een baan zou vinden en op basis daarvan b.v. 7500 euro uitrekenen wat ik bij elkaar zou kunnen verzamelen boven mijn vrij te laten bedrag en op basis daarvan afspraken maken maar als dan uiteindelijk blijkt dat ik toch 3 jaar in de bijstand zit komt er aan het eind alsnog niet meer als 2500 uit om te verdelen. stel ik kan 5.000 nu op tafel krijgen dan is dat een zeker bedrag wat ze krijgen. Terwijl als ze afwachten het kan zijn dat ze 7.500 euro krijgen om te verdelen maar dus ook kan zijn dat ze maar 2.500 euro krijgen om te verdelen. Is dat voor schuldeisers dan echt gewoon een soort van gok nemen met wat ze doen en zijn geen geen vastgestelde regels voor?
 10. Omdat ik weet hoe de economie is en ook niet onbelangrijk dat de stad waar ik woon elke grote werkgevers hier de stad uit pest. Tevens paar jaar terug geprobeerd wat te vinden en was ik overal te oud en werd me bij uitzend bureaus verzocht om niet meer langs te komen omdat ze toch niks voor me hadden. Dus kans dat ik (snel) uit bijstand kom is niet groot.
 11. bij schuldsanering wordt gesproken over vrij te laten bedrag wat je mag houden en alles daarboven moet inleveren. Nu las ik dat dat 90% van geldende bijstandsnorm is + 5% reservering dus 95% houden. als ik dan bijstandsnorm van 1300 euro neem dan komt dat op 1235 euro houden om van te leven en 65 euro sparen voor boedel. Dan heb je (er vanuit gaande dat je in de bijstand blijft) na 3 jaar dus 2340 euro gespaard voor boedel welke onder de schuldeisers wordt verdeeld. ik ga er voor gemak ook even vanuit dat er geen waardevolle spullen zijn en verkocht kunnen worden en ook geen spaargeld is. Is die berekening dan zo simpel? kan ik me namelijk haast niet voorstellen. Met zo een berekening zou ik namelijk al met b.v. 3500 euro een aantrekkelijker bod aan schuldeisers kunnen doen voor sanering en afkoop.
 12. zelf begin ik er ook niet eens aan. Heb veel partijen al meerdere keren aangeschreven met voorstellen voor betalingsregelingen tot andere voorstellen (o.a. terugsturen voorraad wat ik nog van ze heb staan om zo in elkgeval iets terug te betalen (waarbij ik ook duidelijk gemaakt had dat kans op (snelle) terugbetaling met geld niet groot is).) Maar meeste schuldeisers reageren totaal niet of willen niet eens aan betalingsregeling meewerken (toen dat nog mogelijk was voor mij). Bereid nu alle mogelijke opties voor van doorstart tot wsnp tot overdracht/verkoop van bedrijf en dan zal snel duidelijk moeten worden welke optie het gaat worden. helaas dus geen optie, over 3 jaar is deze software die ik nu heb laten bouwen hopeloos verouderd als ik dat niet steeds laat bijwerken (waarvoor dus geen geld zal zijn in WSNP). Maar nog belangrijker: de plek waarvan ik volledig afhankelijk ben is dan niet meer beschikbaar. En zo zijn er nog paar dingen waardoor nu stoppen met dit bedrijf zou betekenen dat het ook nooit meer opnieuw gestart zou kunnen worden over 3 jaar. Als het zo makkelijk was om over 3 jaar gewoon opnieuw te starten zou de afweging om te stoppen al stuk makkelijker zijn.
 13. dat vermoede ik al. FFF zal niks opleveren maar mogelijk kan ik op andere manier nog creatief zijn (daarmee heb ik tot nu toe ook alles overleefd). Acht de kans nihiel dat dit zou lukken maar toch gewoon alle mogelijk opties maar onderzoeken zodat ik afgewogen besluit kan nemen.
 14. Zelf doen zou ik niet adviseren,zelfs echt afraden. De gemeente zal het minnelijke traject voor je kunnen uitvoeren. maar gemeente kan/wil dat enkel doen dus als je uitgeschreven bent als ondernemer. Via de gemeente is dat dus geen optie als je met minnelijke regeling de schulden wil oplossen om door te kunnen gaan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept