Jump to content

djsteeffie

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor de reacties. Werd best een interessant topic zo. Bij ons is het niet bewust gegaan, anders had ik er namelijk van te voren wel beter over nagedacht. Dus degene die zich afvroeg of we überhaupt wel te vertrouwen zijn, hoeft niet bang te zijn. ;-)
 2. We hebben in de boekhouding nog een bedrag "Vakantiegeld werknemer x" op Te betalen posten staan. De persoon in kwestie is al een paar jaar uit dienst en we hebben het er eigenlijk nooit over gehad destijds (wat misschien niet netjes was, maar ook niet bewust). Gaat om nog geen € 100. Kunnen we dit ergens wegboeken als incidentele baten? Gaat me nu even niet om de ethische kant van het verhaal, maar alleen boekhoudtechnisch ;)
 3. Wat bedoelt u hiermee? Na 18 maanden zouden we ergens recht op moeten hebben?
 4. En als ze een naam gekozen hebben die bijna exact hetzelfde is als het hoofdmerk dat we voeren? Is het dan nog geen oorlog? :-) We zijn niet bang voor de concurrentie, sterker nog, we geven ze een half jaar. We hebben alleen een probleem met de huurbaas. Hadden daar graag wat druk op willen uitoefenen.
 5. Wij zijn niet bang voor de concurrentie an sich (onze doelgroep is gelukkig niet hetzelfde), alleen dat we relatief veel meer huur betalen steekt natuurlijk ;-) En mensen kunnen zich nu vergissen. Als ze bij de buren binnenlopen, terwijl ze bij ons moesten zijn, dan zullen ze daar vast met open armen worden ontvangen.
 6. Voor een schoonheidssalon huren we al bijna 7 jaar een pand voor een flink bedrag. Onze huurbaas heeft nu het pand naast ons verhuurd aan een bedrijf die een kapper begint en achterin ook een ruimte heeft voor schoonheidsbehandelingen. Dit tegen een vermoedelijk veel lager huurbedrag, omdat het pand al anderhalf jaar te huur staat. Mag zoiets zo maar? Dat er bedrijf naast je komt met (deels) dezelfde bedrijfsactiviteiten? Huurbaas heeft hier ons niets over verteld ook, we hebben het van de aannemer moeten vernemen.
 7. Stel ik heb een zakelijk huurcontract (winkel) welke loopt tot 1 agustus. Volgens het contract zou ik deze voor afgelopen augustus op gezegd moeten hebben. Dit hebben we niet gedaan. Als ik echter verder lees in het contract staat er "Na het verstrijken van de in xx genoemde periode wordt deze overeenkomst geacht te zijn omgezet in een huurovereenkomst voor de periode van wederom vijf jaren vanaf 1 augustus 2011, welke huurovereenkomst derhalve voorduurt tot en met 31 december 2016. " Is het juridisch haalbaar om nu schrijftelijk op te zeggen per 31 december 2011? Met de reden "we gingen uit van december omdat dat in de overeenkomst wordt genoemd.". Dat wij dus een "denkfout" maakten, omdat er een foutje in het contract staat? Immers had er 30 juli 2016 moeten staan ipv 31 december 2016.
 8. Excuses, John heeft helemaal gelijk. Ten gunste dus...
 9. Bedankt voor je reactie, maar ik denk dat je de vraag verkeerd interpreteert. Ik wil geen dotatie doen, maar het saldo van eerdere dotaties nu ten laste leggen van resultaat.
 10. Wanneer kun je een saldo FOR ten laste van het resultaat brengen? Zijn daar regels aan gebonden? We hebben een grote investering gedaan, waardoor we door een grote investeringsaftrek sowieso een fiscaal verlies hebben. Mag je in dit geval het saldo op de FOR ten laste van het resultaat brengen? Ivm gebruik aan middelen zijn we toch niet van plan om deze ergens voor te gebruiken voorlopig. (titel verduidelijkt nav latere discussie)
 11. Stel ik heb een factuur ontvangen van 2500 EUR en ik besluit hiervan alvast 1000 EUR over te maken in 2009 en de rest betaal ik in 2010. Hoe zit dat precies met BTW? Kan ik deze pas als voorbelasting opgeven wanneer het volledige bedrag betaald is of al op het moment dat ik die 1000 heb betaald (tenminste het evenredige deel ervan)?
 12. We hebben het niet gecorrigeerd in 2007, omdat we niet exact het saldo hebben genoteerd destijds. Toen we echter in de eerste week van 2008 iets aan gingen schaffen bleek dat we iets wilden aanschaffen dat we conform het kassaldo niet zouden kunnen maar dus wel in de kas hadden (door die dubbelgeboekte factuur). We hebben toen maar een privestorting geboekt in 2008 om het te recht te trekken. Deze kunnen we nu dus in principe laten vervallen en daarvoor in de plaats de kascorrectie boeken in memoriaal?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept