graviton

Junior
  • Aantal berichten

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door graviton

  1. Ik heb een Reeleezee account aangemaakt, maar ben op zoek naar een uitleg/tutorial. Op de Reeleezee website staan wel wat video's, maar deze gaan over hoe je moet inloggen en dat soort simpele zaken die je eigenlijk zelf ook al weet. Waar ik naar op zoek ben is hoe je bedragen moet boeken, hoe je het systeem als het ware op de juiste manier dient te gebruiken.
  2. Ik heb sinds kort een eenmanszaak en zal voor de eerste keer een BTW aangifte moeten doen. Nu heb ik een handleiding ontvangen van de belastingdienst voor de "aangifte omzetbelasting". Daarin staat dat men aangifte kan doen via www.belastingdienst.nl en dat men dan vervolgens dient in te loggen als ondernemer. Zo gezegd zo gedaan, maar eenmaal ingelogd zie ik geen optie om de BTW-aangifte te doen. Ik zie wel een optie genaamd "aangifte accijns en verbruikersbelasting", is dat wellicht de optie die ik zoek? Dan heb ik nog een 2e vraag, mijn bedrijftelefoonnummer is gewijzigd, ik wil deze wijziging graag doorgeven aan de belastingdienst. Ik weet echter niet hoe ik dit moet doen, aangezien ik geen wijzigingformulier voor de contactgegevens van mijn bedrijf kan vinden op de website van de belastingdienst. Alvast bedankt voor de hulp.
  3. Op de website van de KvK staan algemene voorwaarden mbt consumenten en niet-consumenten, zie: http://www.kvk.nl/ondernemen/contracten-en-algemene-voorwaarden/algemene-voorwaarden/ Nu is het geval dat deze enkel in het Nederlands ter download staan op die pagina. Ik vroeg mij echter af of deze Algemene Voorwaarden ook in het Engels en Duits beschikbaar zijn. Specifieker gezegd ben ik op zoek naar op z'n minst de Engelse versie van die Algemene Voorwaarden mbt niet-consumenten en consumenten. Het mooiste zou zijn als de KvK dit zelf aanbiedt. Veel Nederlandse bedrijven doen immers tevens zaken met buitenlandse bedrijven, dus wellicht heeft de KvK daar rekening mee gehouden. Heeft iemand enig idee waar deze vertalingen te vinden zijn?
  4. Even over webwinkels in het algemeen. Google heeft wetenschappelijk laten onderzoeken wat mensen over de streep trekt om bij een webwinkel produkten te kopen. En verassend genoeg is dat niet de professionele uitstraling van een webshop. Of een webshop er professioneel of amateuristisch uitzag had nauwelijks tot geen effect op de verkopen van de webwinkel. Wat wel een groot effect had was de laadsnelheid van de website. Dit klinkt wellicht contra-intuitief, maar zo is de uitslag van dat onderzoek nu eenmaal. Google geeft daarom ook strafpunten aan langzaam ladende websites of websites met automatische redirects. Dat betekent dat je lager in de ranking van Google zal komen te staan wanneer je website langzamer laadt of gebruik maakt van automatische redirects. Grafisch geweld kan, ook al kan het een website er professioneler en betrouwbaarder uit laten zien, dus een negatief effect hebben op je ranking. Wat SEO betreft heeft Google het volgende te zeggen: "Don't use SEO tricks, focus on your content." Al die SEO trucjes die kent Google zelf ook en die vissen ze er zo tussenuit. Google gebruikt een dermate geavanceerd fraude-detectiesysteem dat je toch nauwelijks iets kan "faken" zonder er strafpunten voor te krijgen. Maak je website dus gewoon eerlijk, valsspelen heeft nauwelijks tot geen zin en je hebt grote kans dat je er strafpunten voor krijgt en dan dus uiteindelijk lager in de ranking komt te staan. Een groot aantal bezoekers bouw je ook niet 123 op, dat kan jaren duren. Uit onderzoek is gebleken dat de websites welke het langst online staan ook de meeste omzet genereren. Dit lijkt logisch, maar het is niet simpel om zo'n groep klanten op te bouwen. Je zult je marketing voor elkaar moeten hebben. Niemand en dan ook niemand weet dat je website bestaat wanneer je online gaat. Vele mensen denken dat wanneer de website af is dat het geld dan binnen zal gaan stromen, die komen dus van een koude kermis thuis.
  5. Zou dit kunnen betekenen dat crowdsourcing in Nederland eigenlijk niet mogelijk is door tekortkomingen in de wet? Dat zou namelijk wel erg jammer zijn.
  6. Zou dit ook een oplossing kunnen zijn voor een internationale crowd denk je? Een crowd hoeft namelijk niet alleen te bestaan uit Nederlanders, wat het geheel nog complexer maakt.
  7. Hier en daar ziet men op internet websites opduiken welke gebruikmaken van crowdsourcing. Bij crowdsourcing is het de bedoeling dat je als bedrijf een te vervullen taak outsourced aan de massa. Dit gaat dan bijvoorbeeld om grote groepen mensen welke dan een klein onderdeel van een grotere opdracht vervullen/uitvoeren of om vele soortgelijke taken welke door mensen in een "crowd" uitgevoerd worden. Een voorbeeld van non-commerciele crowdsourcing is Wikipedia.org. Er zijn echter ook commerciele voorbeelden te vinden van crowdsourcen zoals sellaband.com. Ook Youtube heeft tegenwoordig een commerciele vorm van crowdsourcing. Dit is allemaal mooi en aardig, maar hoe worden de mensen in een "crowd" gezien door de Nederlandse belastingdienst? Zijn dit werknemers waarvoor premies afgestaan moeten worden en loonbelasting van ingehouden moet worden? Zijn dit freelancers waarvoor een VAR-verklaring afgedragen dient te worden? Naar mijn mening zijn de mensen welke meedoen met crowdsourcingprojecten geen werknemers in loondienst en ook geen freelancers waarvoor een VAR-verklaring afgedragen dient te worden, maar de belastingdienst kan daar wel eens heel anders over denken. Daarnaast zou het gewoon onpraktisch zijn wanneer een bedrijf voor elke persoon uit de crowd een VAR-verklaring dient af te geven, dan wordt crowdsourcing namelijk administratief te intensief, zelfs Google doet dat niet met Youtube gebruikers. Google stuurt gewoon een cheque die je kan cashen bij een bank. De persoon uit de crowd is dan zelf verantwoordelijk voor de af te dragen belasting en niet Google. Dus Google houdt dan geen premies en loonbelasting in en vraagt gebruikers ook niet om een VAR-verklaring in te vullen. Maar hoe zit dat dan voor Nederlandse bedrijven? Als Nederlandse bedrijven door de belastingdienst namelijk verplicht zouden worden om elke persoon uit de crowd een VAR-verklaring te laten tekenen of premies en loonbelasting in zou moeten houden, dan zou crowdsourcing in Nederland onmogelijk worden vanwege de administratieve druk die hierdoor zou ontstaan. Wellicht dat alleen zeer grote bedrijven dan gebruik zouden kunnen maken van crowdsourcing. Het makkelijkste zou zijn wanneer de belastingdienst hetzelfde tegen crowdsourcing aan zou kijken zoals dat ook in de VS en Canada gebeurt. Daar is 0,0 administratieve rompslomp nodig om iemand uit de crowd taken te laten vervullen tegen betaling. Enkel de persoon uit de crowd is dan verantwoordelijk om zijn inkomsten op te geven bij de belastingdienst in die landen. Hierdoor is crowdsourcing in die landen eenvoudig voor bedrijven. Maar hoe zit dat precies in Nederland? Hoe kijkt de belastingdienst aan tegen mensen welke via crowdsourcing taken vervullen tegen betaling voor een bedrijf, zijn het werknemers in loondienst, zijn het freelancers of iets anders? En op welke rekening dient een bedrijf dit soort kosten dan te boeken? Etc.
  8. Kan men hieruit opmaken dat de geplande datum van 1 Januari 2011 waarop de wetswijziging in zou gaan naar voren geschoven gaat worden? Zal men na 1 Januari 2011 waarschijnlijk dus nog steeds 18000 euro startkapitaal nodig hebben voor een BV?
  9. Op 30 September stond er een vergadering gepland over de versoepeling van regels voor ondernemers. 1 van onderwerpen was of men het verplichte startkapitaal voor BV's van 18000 euro af zou moeten schaffen, om dit gelijk te trekken met omliggende EU landen welke dit reeds af hebben geschaft. Heeft iemand hier al meer informatie over? Zijn daar eventueel besluiten genomen?
  10. Om het nog verder toe te lichten voor mensen met kennis van boekhouden kun je even kijken naar de volgende versimpelde balans. Huidige voorbeeldsituatie van de BV: Debet Credit Kas 54000 Eigen vermogen 36000 Prive 18000 ----------------------------------- En dit is dan de situatie waar ik naartoe wil: Debet Credit Kas 36000 Eigen vermogen 36000 Prive 0 ----------------------------------- In de 2e balans kun je zien dat de schuld welke de BV aan de eigenaar had van de balans van de BV is afgeschreven. (Overgemaakt naar zijn/haar privebankrekening) Mijn vraag is dus, of men dit belastingvrij mag doen, aangezien het geld op de rekening-prive van de balans het geld was dat de eigenaar zelf in de BV heeft gestoken en het dus geen inkomen is dat verworven is uit commerciele activiteiten van de BV.
  11. Bij het starten van een BV dient men 18000 te investeren in de genoemde BV. Echter op een bepaald moment zal men, als het goed gaat, voldoende verdiend hebben om weer wat geld aan de BV te kunnen onttrekken en over te maken naar een prive bankrekening van de oprichter van de BV. Nu is mijn vraag als volgt. Mag men de initieel geinvesteerde 18000 euro van de BV weer belastingvrij overmaken naar een prive bankrekening van de oprichter wanneer het bedrijf winstgevend is/wordt? Ik vraag dat, omdat de 18000 geboekt wordt op de boekhoudkundige prive-rekening van de BV en dus geboekt wordt aan de credit-kant van de balans. Dat betekent dat de BV een schuld heeft aan de eigenaar(s) van de BV ter hoogte van de rekening-prive. Daarnaast zijn deze 18000 euro zijn geen inkomsten, maar was het juist prive-geld van de oprichter(s) wat gestort is naar de BV vanaf hun prive bankrekening, maar toch twijfel ik of men dit geld wel weer belastingvrij uit de BV mag onttrekken naar de bankrekening van de eigenaar(s), want misschien heeft de belastingdienst hier toch een andere mening over. Weet iemand hoe dit precies zit?
  12. Ik ben het er niet helemaal mee eens dat je produkt ook je passie moet zijn. Ik ken best wat mensen die een bedrijf runnen waar ze het produkt eigenlijk helemaal niet zo interessant van vinden, maar wel in die markt gestapt zijn voor het geld. De andere kant van die munt is wel dat men het bedrijf dan op een manier runt die goed voor hun voelt en op die manier toch gepassioneerd zijn over hun werk. Om een voorbeeld te noemen; Douchegordijnringen hoeven niet "jouw ding" te zijn, maar als jij plezier hebt met het ontwerpen van douchegordijnringen in 3D applicaties en het spuitgieten van de douchegordijnringen en je verdient er ook nog eens een aardige boterham mee waarvan je gewoon een heerlijk leven van kan hebben, dan is dat naar mijn mening ook prima vol te houden. Het is uiteraard natuurlijk het mooiste als het produkt ook nog eens helemaal je ding is, maar soms loopt het in het leven net even niet zo dat je je bedrijf en passie kan of zelfs moet combineren. Wat betreft het krijgen van goede ideeën zou je eens op forums rond kunnen kijken, zoals bijvoordbeeld deze, en de business models van anderen eens te lezen en de reacties daarop en dan vervolgens je eigen mening/oordeel te vormen over die business models. Dit is niet bedoeld om business models te stelen, maar om inzicht te krijgen in mechanismen waarmee je geld kan verdienen. Want wanneer jij jouw business model gaat kiezen/bedenken, dan zal dat mechanisme het centrale pompende hart zijn van je onderneming. De reden waarom ik dit aankaart is omdat ik zelf ook vele business models heb gelezen. (1000+) Echter ben ik daarbij tot de conclusie gekomen dat 90% van de business models van mensen geen mechanisme bevatte om geld mee te verdienen of een te zwak mechanisme had om voldoende geld te verdienen. Door het lezen van andermans business models en ideeën kun je een getraind inzicht krijgen door fouten en zwakten te herkennen in business models en dit inzicht gebruiken bij het vormen van je eigen business model. Qua ideeën kun je in een tekstbestand binnen 10 regels een idee uittypen. (althans de kern ervan) Wanneer je enkele tientallen ideeën hebt kun je proberen de sterkste en meest realistische eruit te halen en die gaan proberen uit te werken in een onderneming. Wanneer je toch met het idee faalt, dan leer je van je fouten en ga je verder met het volgende idee, totdat het je een keer wel lukt. Zelfs een aantal van de grote miljardairs op deze aarde hebben falende business models gehad, dus denk niet meteen dat als het 1 keer niet lukt dat je er niet voor geboren bent. Het kan namelijk bij het proces horen van je ontwikkeling als ondernemer. Wees ook alert voor business opportunities, want daar kun je je ideeën voor een onderneming ook op gaan baseren. Er kunnen namelijk zomaar eens zakelijke mogelijkheden komen, bijvoorbeeld door een probleem bij je werkgever dat jij zou kunnen oplossen met een bedrijf dat jij kan opzetten. Probeer te leren om "vraag" uit de markt te herkennen en daarop ideeën te baseren. Alert zijn kan dus ook van belang zijn om je zakelijke ideeën te ontwikkelen.
  13. Ik heb als ontwikkelaar en designer meerdere malen op deze manier aan projecten gewerkt en er zitten 2 kanten aan deze manier van werken vanuit het perspectief van een ontwikkelaar/designer. De eerste kant die ik wil uitlichten is de negatieve kant. Ik en vele andere ontwikkelaars en designers met mij krijgen erg vaak "aanbiedingen" van mensen die een idee hebben en dat graag uitgewerkt willen zien, zich niet realizerend dat wat ze willen enorm complex is om te maken en vaak een jaar of langer duurt om te maken. Een simpele website is al gauw 10000 regels code in 6 verschillende scripttalen, een gemiddelde website is rond de 100000 regels code en het schalen van de architectuur naar 100000 regels code maakt een project al veel complexer en dan nog maar niet te spreken over grote websites welke uit 1000000 regels code of meer bestaan. Elke regel code dient vanuit verschillende invalshoeken getest te worden en alles dient met elkaar naadloos samen te werken en vele zaken hebben een content management systeem en een grafische schil nodig voor de niet-ontwikkelaars binnen een bedrijf. Dat is 1 ding, maar daardoor kan je niet zomaar verwachten van een ontwikkelaar en designer dat zij dit voor je gaan doen op een belofte van "you get paid when I get paid, if and only if my idea succeeds". Als ontwikkelaar en designer zul je tijdens het werk dat jaar ook je huur/hypotheek moeten betalen, je boodschappen moeten doen etc. Veel mensen voelen zich beledigd wanneer hun "aanbieding" afgewezen wordt, want ze hadden zich het idee zo enorm mooi voorgesteld. Ik heb zelf meerdere keren meegedaan aan zulke projecten en 50% heeft positief uitgepakt en 50% heeft negatief uitgepakt. Wat maakte het verschil? De founder/oprichter. Bij 50% van de projecten kreeg ik uitbetaald in aandelen voor gewerkte uren en kreeg ik cash bonussen voor gehaalde business targets en mijlpalen. De founders hoefden op deze manier niet diep in de buidel te tasten, maar kregen het werk toch voor elkaar. Dan was er nog de andere 50%, de onprettige founders werkten doormiddel van "wedstrijdjes". Ze hielden ontwikkelaars en designers een wortel aan een stokje voor door te zeggen, ik heb een project voor jullie en de beste uitwerking van het project wint bedrag X. Verschillende ontwikkelaars en designers strijden dan eigenlijk om betaald te krijgen. Als er 20 mensen of teams meedoen dan wint slechts 1 persoon of team het loon als "prijs". Deze manier van werken heeft een officiele naam en heet "no-spec". Zie deze website voor meer info: http://www.no-spec.com Zelf doe ik geen no-spec werk meer, omdat de oprichters van bedrijven die op deze manier werken je echt een poot uitdraaien. Ik heb op die manier ook nooit 1 enkele eurocent verdiend, terwijl ze je en anderen wel het werk laten doen. Laten we het er maar bij houden dat men door schade en schande wijzer wordt. Mijn advies aan de topic starter: Als je niemand kan vinden die het idee voor je uit kan werken raad ik je aan om toch zelf de website te gaan scripten. Dit kost je wel tijd maar geen geld, want de benodigdheden ervoor zijn allemaal gratis beschikbaar op internet. Echter wil ik je toch waarschuwen voor het volgende. Wanneer je website af is zal niemand en dan ook niemand weten dat je website bestaat. Je website zal wel op een server kunnen staan bij een webhost, maar daarvoor krijg je geen enkele bezoeker. Wanneer je geen beproefde marketingstrategie gebruikt om bezoekers naar je website te krijgen sterft je website een stille dood. Een jaar werk zal er dan in gezeten hebben zonder dat ook maar iemand de website ooit heeft gezien. Realiseer je dus goed dat het afkrijgen van een website nog LANG niet het eindstation is. Mocht je ervoor kiezen om zelf de website te gaan maken dan adviseer ik je de volgende scripttalen en applicaties: XHTML - Deze scripttaal is de eerste scripptaal die je zult moeten leren, want hiermee zet je de structuur op van de website. CSS - Deze scripttaal geeft de gestructureerde onderdelen van je website welke je in XHTML hebt geschreven een layout. Javascript - Met deze scripttaal kun je interactieve elementen toevoegen op je website welke uitgevoerd worden aan de client-side. PHP - Deze scripttaal maakt het mogelijk om taken uit te voeren op server-side voordat het resultaat van die taken naar de browser van een eindgebruiker worden gestuurd. MySQL - Dit is een gratis open source database waarmee je doormiddel van SQL commando's een database kan aansturen. XML - Wanneer je geen database wilt gebruiken kun je kiezen om data op te slaan in een XML bestand en deze doormiddel van PHP of Javascript uit te lezen. Zijn al deze talen nodig? Nee, het ligt eraan wat voor een website je wilt maken. Je kunt al een volledige website maken met slechts XHTML, maar dat zal een erg basic uitziende website worden. Met CSS kun je het er al een stuk mooier uit laten zien. Wat heb je nodig? Notepad++ - Dit is een teksteditor met kleurcodering. Hiermee kun je je code schrijven en opslaan in bestanden. Filezilla FTP - Dit is een applicatie om je bestanden te uploaden naar een webserver. Paint.NET en The Gimp - Dit zijn gratis open source applicaties om grafische bestanden mee te maken en om foto's mee te bewerken. Webruimte bij een hostingbedrijf - Op internet zijn vele gratis webhosts te vinden waarmee je enigzins kan oefenen. Deze zijn vaak erg onbetrouwbaar qua uptime, je website kan zomaar eens verdwijnen en verwijderd worden van de servers. Voor enkele euro's per jaar kun je echter al een betrouwbare commerciele host krijgen, maar dan heb je ook wat. Een domeinnaam - Er zijn gratis domeinnamen beschikbaar, maar die zijn vaak niet zo mooi en simpel als de .com en .nl domeinnamen. Een .com of .nl domeinnaam kost een tientje per jaar. Een leermiddel - Op internet zijn vele gratis tutorials te vinden mbt de scripttalen en applicaties. Een goede website om mee te beginnen is http://www.w3schools.com . Deze website is weliswaar in het Engels, maar aangezien de voertaal voor programmeren/scripten Engels is zal dat juist prettiger (kunnen) zijn. Wat niet te doen: - Neem geen ontslag bij je huidige werkgever. Ten eerste lopen ook jouw rekeningen door en ten tweede heb je geen garantie dat je website een succes wordt. - Wees voorzichtig met het nemen van leningen, je hebt geen garantie dat je ze zult kunnen afbetalen mbv omzet van de website. Het beste is om zowiezo geen risiko te nemen met geleend geld tenzij je een BV begint. Zal het moeilijk worden? Ongetwijfeld. Zullen er frustraties ontstaan? Het zou opmerkelijk zijn wanneer dat niet zou gebeuren. In de wereld van internet startups is er slechts 1 formule voor succes. Doorgaan todat het wel lukt, want alleen de aanhouder wint. Hoewel dat geldt natuurlijk voor het opzetten voor bijna alle bedrijven.
  14. Hallo Denarius. Ik heb de keuze uit 2 aandelenpaketten. Welk aandelenpakket ik mag kiezen hangt af van hoeveel ik werk. Keuze 1: Een minderheidsbelang van 4.99% (normaal aantal werkuren) Keuze 2: Een meerderheidsbelang van 6% (Extra werkuren) Ik dacht dat als ik een minderheidsbelang zou kiezen, dat ik dan belastingtechnisch beter uit zou komen, omdat ik dan in box 3 terecht zou komen. Maar ik ben er niet zeker van of ik uberhaupt wel in die box terecht kan komen, gezien de manier waarop het bedrijf is opgezet. Ik vraag me dus af of die 4,99% eigenlijk wel in box 3 terecht kan komen, omdat ik ook voor het bedrijf heb gewerkt. (tegen $0) Het gaat mij om het bedrag dat uitgekeerd wordt na verkoop van het bedrijf en dus de verkoop van de aandelen.
  15. Heeft iemand hier enige kennis van of ervaring mee?
  16. Een mogelijkheid is dat wanneer men aandelen krijgt als beloning voor werk welke initieel een waarde hebben van $0, maar na overname meer waarde hebben, dat bij een belang van onder de 5% men in box 3 terecht zou komen. Al durf ik dit niet met zekerheid te stellen, vandaar mijn vraag.
  17. Met een aantal mensen hebben we een bedrijf opgezet in Noord Amerika. Daar staat het bedrijf ook geregistreerd. Echter ben ik zowel aandeelhouder voor het bedrijf als medestichter en werk ik ook voor het bedrijf vanuit Nederland. Daarom vraag ik mij nou af onder welke cathegorie ik val juridisch gezien. Wordt ik slechts gezien als een aandeelhouder? Of wordt ik gezien als ondernemer en moet ik het bedrijf registreren bij de KvK? En hoe zit dit belastingtechnisch? Moet ik belasting betalen als aandeelhouder of ondernemer?
  18. Met een aantal mensen hebben we samen een bedrijf opgezet in Noord Amerika. We hebben allemaal voor noppes gewerkt. Als beloning daarvoor hebben we ieder een percentage van de bedrijfsaandelen gekregen, welke in principe 0 euro waard zijn/waren aan het begin. Echter zijn een aantal andere bedrijven erin geinteresseerd om ons bedrijf over te nemen. Nu is mijn vraag als volgt. Hoe zal de belastingsdienst dit interpreteren wanneer de aandelen worden gecasht bij een overname? Zullen zij het zien als inkomsten(box 1), meerderheidsbelang(box2), vermogen/minderheidsbelang(box3). Deze vraag is belangrijk omdat ik aandelen heb en bij een percentage van onder de 5% wordt dat percentage gezien als minderheidbelang. Bij minderheidsbelang komt men terecht in box3 en betaalt men 1.2% belasting over het bedrag. Echter wanneer ik meer dan 5% van de aandelen krijg dan kom ik of in box2 (22%-25% belasting) of in box1 (30% belasting). Dus hoe zal dat geld welke ik bij een overname zou krijgen worden geinterpreteerd? Ik kan namelijk kiezen tussen een minderheidbelang van 4.99% of een meerderheidsbelang 6%. (Afhankelijk van hoeveel ik tegen $0 loon werk) Nu is het verschil tussen het betalen van belasting over minderheidbelang gigantisch met dat van meerderheidsbelang. Dus mijn keuze om meer of minder te gaan werken is afhankelijk van hoe de belastingsdienst dit gaat interpreteren. Mijn vraag is dus of ik wel eens in geval van een bedrijfsovername in Box3 terecht kan komen. Zo ja dan is het interessanter om voor een minderheidsbelang te kiezen. Wanneer ik zowiezo met hoeveel % aandelen dan ook in box 1 of 2 terecht zou komen dan is het weer interessanter om een meerderheidsbelang te nemen. Weet iemand hoe dit in elkaar zit, kan ik uberhaupt bij een bedrijfsovername in deze situatie in box 3 terecht komen? [titel aangepast - mod]
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.