Jump to content

Anoniem20

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  financiering

Company info

 • Branch
  ICT/ telecom
 1. Ja je hebt gelijk veel huizen staan hier te koop, met de aanleg van de A73 is het hier beter te bereiken en je hebt steeds meer toeristen trekpleisters hier. Wat ook een voordeel is ( misschein een beetje grof) maar we krijgen ook te maken met de vergrijzing, veel mensen die 50 jaar in hetzelfde huis hebben gewoont en waaraan alles dus nog moet gebeuren als zij naar het tehuis gaan. Ik weet niet precies wat je bedoeld met mijn huiswerk, ik heb de laaste tijd zoveel gelezen en gepraat hierover. De kvk heeft ons plan goed gekeurd en de belastingdienst ziet ons als ondernemer. wat weer veel belastingvoordeel opleverd als je starter bent. Ik heb nu ook het probleem dat mijn contract bij mijn baas afloopt en dus via een uitkering dit moet gaan proberen. Ik denk dat als je eenmaal bezig bent dat je dan niet makkelijk je droom opgeeft en weer gewoon gaat werken. Ik ben wel al aan het solliciteren maar heb deze week een gesprek met iemand van het uwv die gaat kijken of ik vanuit een uitkering zonder sollicitatie plicht mijn zaak op kan starten. Dus het is een beetje nu of de eerste tijd even niet.
 2. Hypotheek voor een huis van €300.000.=: €1250,= per maand bruto (waarvan je de helft eventueel ook nog terugkrijgt) Kluskosten voor het verbouwen van 1 pand: €30.000,= (wilde gok, gebaseerd op m'n ervaring met het inrichten van een nieuwbouw woning) Levensonderhoud: €500,= per persoon per maand Totaal voor 1 huis (gebaseerd op een 2-persoons huishouden) in es maanden: €43.500,= ... Hier zijn de huizenprijzen gelukkig iets voordeliger. Wij hebben een huis op het oog dat rond de €110.000,- zit die volledig opgeknapt moet worden echt een heel groot huis met een hele grote tuin. Als je het op zou knappen zou het rond de € 250.000,- waard worden. Dus dat is inkoop € 110.000,- Verbouwingskosten € 50.000,- Eigen kosten € 40.000,- Totaal € 200.000,- Nou ga ik er niet vanuit dat alles meteen goed zal gaan, maar reken maar uit je winst!! Alleen meten dan nog alle belastingen eraf.
 3. ... Wat ik nog mis: willen jullie zelf in die te renoveren panden gaan wonen, of hou je je eigen huis aan? Bij het laatste moet je dus een hypotheek voor het te renoveren pand afsluiten: extra kosten, want meer risico voor de financier. Voordeel is wel dat je huidig woning lekker van jullie is en blijft (niet na elk project hoeven verhuizen, en niet altijd in de rommel wonen). Als je wel steeds meeverhuist moet je met de overwaarde op je huidige woning wel een eind kunnen komen, toch? Misschien een paar jaar doen, zuinig leven, veel sparen, tot je een ander huis koopt waar je weer zelf woont, en met de verdiensten van die paar jaar werken je 2e pand kopen. Ik zou ook met een bank praten over een 'doorlopende hypotheek', zodat je niet steeds een nieuwe hypotheek hoeft af te sluiten, maar tot een bepaald maximum, en obv een taxatie, steeds dezelfde hypotheek kunt gebruiken. Een krediethypotheek, zeg maar, die je kunt meeverhuizen naar nieuwe panden. Gaan de zaken goed, dan zal de bank je vanzelf voorstellen meer panden te kopen en ook meteen het maximum leenbedrag verhogen! ;D. Veel succes, en laat weten hoe het gaat! Wij hebben zelf 1.5 jaar geleden een opknapper gekocht en zijn nu bijna klaar met de verbouwing. Wij willen dit dus ook naast dit huis doen, ik heb wel genoeg van de meubels te verschuiven ;) Wij proberen het eerst zo rond te krijgen, aangezien we al een akkoord van de kvk hebben voor ons plan en de Belastingdienst ons ziet als ondernemer zijnde en wij gewoon een BTW nummer kunnen krijgen is nu alleen nog de financiering een probleem. Wij zijn al bij een bank geweest en krijgen deze week bericht van hun, het was dus niet gelijk een nee. En we hebben nog een drietal gesprekken bij financierders. De kvk heeft ons geadviseerd om een Regeling Borgstelling MKB-kredieten aan te kaarten, dan staat de staat garant en kunnen we lagere rente's krijgen. Het moeilijkste zal zijn om de financiering voor de eerste keer rond te krijgen, zodra het eerste project goed is afgerond hebben we vanzelf het vertrouwen.
 4. Wij vinden het wel leuk om naast ons baan te doen, dat hebben we het afgelopen half jaar ook gedaan. Maar je gaat naar een baan toe die je niet leuk vind, vervolgens kom je thuis gaat tot tien uur door met klussen in het weekend ook gewoon door. En elke dag ga je weer naar je baas toe. En ga je er fijn voor zorgen dat hij zijn geld kan verdienen, ik denk dat een ondernemer wel iets anders in het oog heeft. En dit kost heel veel tijd, het is energie slopend om dat langs je fulltime baan te doen en elke ochtend eerst naar je baan toe moet waar je totaal geen zin in hebt. Als je voor een baas blijft werken kom je nooit verder als een standaard salaris of manager en doe je het nog steeds niet voor jezelf.
 5. Beste Techno-Smiley Badankt voor de tip over dat programme, gaan we zeker bekijken. Ik ben zelf eigenlijk boekhouder, maar mijn ouders en meerdere familieleden hebben een eigen zaak dus ik wil dat al vanaf mijn 8ste. Ik ben een harde werken en heb altijd graag geklust. Mijn vriend heeft de HTS elkektra gedaan en weet dus alle praktische dingen. Hij werkt nu in de technische dienst bij een bedrijf waar je dus alles zelf moet opknappen. We hebben er lang over nagedacht over wat voor zaken we willen starten, als we maar niet meer voor een baas hoeven te werken. Na een drietal ideen kwamen we hieropuit, dit past het beste bij ons en hiermee zullen we gelukkig zijn, en dat is het belangrijkste van alles.
 6. Is het niet zo dat je deze mits je je huis binnen 6 maanden ofzo doorverkoopt terugkrijgt? Aktenn kosten tegenwoordig 750 euro via makelaarsland? Kun je niet de eerste keer zelf deze truuk uithalen en een half jaar in de shit zitten (klussen terwijl je er woont en daarna doorverkopen)? De winst mag je volgens mij in je zak steken, tenzij je dit meer dan 3 keer binnen een aantal jaren doet. Dat zou voor een mooi startkapitaal kunnen zorgen. Ja inderdaad kun je de kosten terugkrijgen als je het binnen 6 maanden weer verkoopt. En als er inderdaad geen andere mogelijkheden meer zijn, dan moeten we het doen via een andere weg.
 7. Beste Misdefinitie, Het is niet zo dat wij zo'n mensen als het Blok zijn, ik denk dat wij daar niet deel aan mogen nemen omdat wij dus alles zelf al kunnen en in ons eigen huis en bij derden alles zelf al hebben gedaan. De winst zal tussen de € 25.000,- en € 50.000,- zijn. En om mijn diensten aan andere aan te bieden, dan zou ik me als klusser in moeten schrijven, maar dat is niet het plan dat ik heb. Wij willen niet meer voor andere werken maar puur voor onszelf en een aannemer of een klusser moet werken voor de klant dus dan kun je volgens mij net zo goed in loondienst blijven werken.
 8. We hebben een overwaarde van ongeveer € 50.000,-
 9. Bedankt voor de reactie Soitair Maar er zijn een paar punten dat ik waarschijnlijk niet helemaal duidelijk heb gemaakt: Als wij het langs ons eigen baan doen, wat we nu met ons eigen huis hebben gedaan, ben ik geen ondernemer en doe ik dus niet fulltime wat ik leuk vind om te doen. De 6 % belasting zou ik in principe terug kunnen ontvangen als ik het project binnen een half jaar weer heb doorverkocht. Dat zal de eerste keer niet lukken maar misschien wel bij het tweede project. In ons plan is ook opgenomen dat we twee projecten binnen een jaar willen doen, dus al aan een tweede project willen beginnen zodra het eerste bijna klaar is. 5 projecten is onhaalbaar aangezien we geen aannemers zijn. Maar ik ben nu inderdaad wel aan het kijken naar particuliere investeerders.
 10. Hallo, Wij zoeken een investeerder voor ons plan om te handelen in onroerend goed. Elke keer zodra ik dat woordje zeg, ben ik bijna overal gelijk afgeschreven. Banken durven niks terwijl er bijna geen risico is en we niet een heel hoog bedrag nodig hebben zo'n € 200.000,- Dit is het idee: Het idee is om oudere huizen te kopen te renoveren/moderniseren en doorverkopen met winst. Het is onze hobby om te klussen en om een mooi resultaat te behalen met onze werkzaamheden. De kansen op de markt zijn erg groot, er zijn niet veel mensen die op deze manier werken en hebben ons georiënteerd in de omgeving Midden/Noord Limburg waar je veel van dit soort projecten kan vinden. De klant koopt een volledig gerenoveerd/gemodernisserd huis waar ze de eerste tijd niets aan onderhoud hoeven te verrichten. Er is een grote vraag naar huizen in perfecte staat voor de verkoop. Wij hebben geen directe concurrenten. Zodra de financiëring rond is zullen wij een contract aangaan met onze makelaar die huizen zullen zoeken en uiteindelijk weer verkopen via hun eigen middelen. Ik hoop dat iemand ons tips kan geven, of dat iemand dit zelf ook doet en de weg kan wijzen. Wij zijn nog jong en hebben daardoor niet veel eigen vermogen, maar als je niks probeerd weet je het nooit. Het ondernemen zit in mijn bloed en zal ook niet stoppen tot het een keer zal lukken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept