Jump to content

nossio

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste OndernemingsplanHulp Bedankt voor je comment. Dit soort opmerkingen kan ik wat mee ;D Het was ook de bedoeling om met een webshop te beginnen. Maar als je verder leest en kijkt en luistert kom je ongemerkt steeds breder. Vandaar dat ik ook met het idee van een fysieke vestiging kwam. Het voordeel van een specialistisch bureau is dat je niet in het centrum hoeft te zitten. Nadeel hogere vestigingskosten. Het nadeel van niet in het centrum zitten is minder aanloop. Voordeel lagere vestigingskosten. Inkopen reizen vereist meer start kapitaal, maar hogere marges. Starten op commissie basis lager start bedrag, maar lagere winsten. Allemaal zaken waar ik een vorm van bevestiging, antwoorden, pointers op zocht. Alles is welkom als starter :) Het verhaal van de meneer van Corendon had ik al eerder gelezen. Heerlijk als je op die manier dingen kan doen die je leuk vind. Er hoeft maar 1 idee te lukken tenslotte. Het belangrijkste vind ik dat ik een stabiel inkomen heb. Met 35 voor huisje boompje beestje ben je iets voorzichtiger, als iemand van 20. Wil niet zeggen dat ik niet groot wil worden, of het op veilig spelen en er niks voor wil doen. Verre van zelfs! Ik ga rustig verder met het zoeken van ingangen bij reis organisaties en alle andere bijkomende zaken.
 2. Vind deze opmerking een beetje jammer. Ik had ruim een jaar geleden het idee om een baby winkel te beginnen, hier ben ik flink mee bezig geweest. Helaas liep het spaak op financiering omdat ik het groot wilde opzetten. Gezien de locatie en aanwezige winkels was dit de enige optie. Hier liep ik tegen een hoop tegenwerking aan van bedrijven, ja dat kan gebeuren. Wel ben ik er lang en serieus mee bezig geweest . Als je dan na een redelijke tijd aan een nieuw idee begint, is zo een reactie jammer. Het lijkt er een beetje op alsof ik hier elke week met een nieuw idee kom aanzetten. Ja ik wil uit de ICT, ja ik wil wat anders. Is dat zo apart dat iemand iets anders wil gaan doen en dan kijkt naar mogelijkheden die hem leuk lijken? Graag wil ik eigen baas worden, in iets wat ik leuk vind. En helaas vind ik meerdere dingen leuk. Iedereen zit in een bepaalde richting, wil je een keer switchen zal je snel aan een hele andere kant uitkomen. En op mijn leeftijd kan je niet even een nieuwe opleiding doen, dus zoek je andere manieren. Ik had gehoopt wat meer informatie te kunnen vinden waar ik mee verder kan. Namen, telefoon nummers, richtingen, opmerkingen waar op te letten. Niet alleen een zwaaiend vingertje. Hier gaan we vrolijk verder met zoeken en proberen om een vorm van een reisbureau op te zetten. Met winkel of alleen via internet dat gaan we wel zien :) Toch allemaal bedankt voor de antwoorden.
 3. Open dagen staan gepland bij: TIO en WTS (World travel School) Kijken voor het IATA en SEPR stukje, en eventuele andere aanvullende zaken die nuttig/handig zijn.
 4. Done Het overleven stukje is iets wat ik nog nergens naar boven heb kunnen krijgen. Omzet cijfers per vestiging is niet naar boven te krijgen als ze aangesloten zitten bij een keten.
 5. mmhhh... dus zonder ervaring kom ik er niet. Dan moet ik dus in de ICT blijven. Nope geen optie ;D Hoe ik moet reizen en wat ik tegenkom en hoe het werkt weet ik, door mijn eigen reizen. Waar je op moet letten, wat je tegen kan komen. Wat ik zelf prettig vind aan service en kwaliteit en van de vakantie locatie en het reisbureau. Nu alleen nog de reizen vinden en verkopen. Genoeg verdienen om zelf een normaal salaris te hebben, personeel te betalen en vaste kosten. Klinkt simpel ;)
 6. Is het misschien een idee om via de website afspraken thuis te maken met klanten om ze niet een standaardpakket maar maatwerk te verkopen? Het zou je een hoop kosten uitsparen. Ik heb eigenlijk geen idee of zoiets al bestaat. (en of het een succes kan worden) Ja er zijn al "aan huis" reisbureaus. Dit is ook niet echt de richting die ik op wil.
 7. Ach wanneer is het nou wel de juiste tijd om iets te beginnen. Alles bestaat al en is er meerdere keren. Hier in Rotterdam in het centrum zitten 5 filialen van de Mac. Wat zouden ze tegen #2 of #5 gezegd hebben? Toch zitten ze alle 5 vol. ;D Er zijn nog heel veel mensen die naar het reisbureau gaan. Hiernaast is er ook nog een stukje vertrouwen als er een fysieke winkel achter de website zit. Voor alles zijn er voor en tegens.
 8. Omschrijving van je concept: Ik wil graag een reisbureau starten. Niet een baanbrekend idee, niks nieuws onder de zon. Gewoon een leuk reisbureau waar ik geen grote winsten mee moet halen, maar gewoon een normaal salaris om te leven. In het kader doen wat je leuk vindt. Reisbureau met internet site. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Informatie over de branche en starters bij KVK Benodigdheden voor een reisbureau opgezocht: SEPR, IATA en dit soort opleidingen. Ingeschreven voor open dagen voor opleidingen. Veel op internet opgezocht: Starters steun vanuit de regio. Franchise mogelijkheden Starten als zelfstandige. Informatie over affiliate programma's, benodigde software, boekings systemen, inkopen van reizen (waar en hoe) Wat voor feedback hoop je te krijgen: Voornamelijk tips over het starten. Waar kan ik meer vinden over wat er bij komt kijken bij een reisbureau. Zaken die ik over het hoofd zie. Misschien wel lastig is: geen ervaring en ik ben werkzaam in de ICT. Dus een dag opleiding is geen optie, het huis en de rekeningen moeten tenslotte betaald worden :) Wel wil ik graag een overstap maken naar iets wat me leuk lijkt en aansluit bij mijn interesses. Een ander idee wat ik me al in verdiept heb kan helaas niet van de grond komen, dit idee had ik ook hier gepost. De omvang was te groot en financiering niet rond te krijgen. Een kleinere uitvoering zou niet rendabel. Met een nieuwe stap in een compleet andere richting blijf je met wat open einden zitten. Bijvoorbeeld 1 van de zaken waar ik tegen aanloop: De marges die vermeld staan lijken mij nooit genoeg om te overleven als zelfstandige. Een commissie van 3% over een verkochte reis, dan moeten er 1000 reizen per maand verkocht worden om de huur van de locatie te kunnen betalen ??? Alvast erg bedankt voor alle feedback
 9. Allemaal bedankt voor de antwoorden. Inderdaad een vaag verhaal van mijn kant. Zeker de glazen bol waardeer ik ten zeerste ;D Ik heb inderdaad wat contact gehad met banken, vanuit deze mensen is mij ook geadviseerd een ondernemingsplan te maken en dan terug te komen. Deze mensen gaven mij ook het advies terughoudend te zijn met geven van informatie. Aangezien ik nogal nieuw ben weet ik niet hoezeer ik dit serieus moet nemen, maar vandaar de opmerking better save then sorry. Hopelijk zijn ze nog net zo enthousiast als ze het plan zien . De opmerking over de benen heb ik ook opgeslagen, en ga bij een soort gelijke winkel proberen een afspraak te maken. Uiteraard ver buiten het "concurrentie" gebied. Iedereen iig bedankt voor de antwoorden.
 10. Hallo allemaal, Na lang meelezen en toch even een berichtje. Mocht het in het verkeerde stukje zijn graag een schop geven :-) Allereerst zal ik niet al teveel prijsgeven aangezien ik anderen niet op ideeën wil brengen mijn idee over te nemen. Dus het kan zijn dat het ietwat vaag is, alvast excuus daarvoor. De situatie: 34 geen ervaring in de betreffende branche, geen eigen geld maar wel een in mijn ogen eigen goed idee. Uiteraard moet ik beginnen met een ondernemingsplan om centen los te krijgen bij de bank. Maar daar mijn achtergrond in de IT geen idee wat ik kwijt ga zijn aan kosten zoals inventaris, elektriciteit, opstart kosten, verzekering, advertenties etc. Ook verkoop en omzet cijfers en hoe ik hieraan moet komen om in mijn plan op te nemen. Hoe kan ik dit zo accuraat mogelijk uitzoeken en in het plan meenemen? Links en tips zouden zeer welkom zijn over hoe ik mijn ondernemingsplan zo volledig mogelijk zou kunnen invullen. Voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet om de IT, maar om detailhandel in de regio zuid holland. Ik begin helemaal vanaf 0 en wil het gelijk groot neerzetten. Uiteraard een longshot in deze tijd ook gezien de financiering die er nodig is, en de 0 inbreng van eigen geld. Maar ik dat neemt niet weg dat ik ervan overtuigd ben dat dit een winnend concept is. Uit eigen onderzoek ben ik van mening dat er een grote vraag is naar een winkel zoals hetgeen ik wil opstarten. Nogmaals excuses voor de vage omschrijving, er is mij door diverse mensen aangegeven voorzichtig te zijn met het idee. Aangezien sommigen dit zouden kunnen overnemen of tegenwerken. Better save the sorry :-) Alvast erg bedankt voor alle feedback!
 11. Hallo, Misschien een hele veelvoorkomende vraag. Echter ik weet niet waar ik moet beginnen, dus maar op goed geluk via de experts proberen aan wat antwoorden te komen. Situatie: Voorkennis: nul Ideeen: genoeg Ik wil graag wat spullen gaan importeren vanuit amerika. Spullen die ik zelf graag hier zou willen kopen en er gewoonweg niet zijn. uiteraard heb ik vanuit mijn persoonlijke interesse al wat emailtjes naar bedrijven gestuurd, daaruit blijkt dat er binnen Nederland/Europa geen distribiteurs zijn. Daar zou ik graag wat mee willen gaan doen. Nu heb ik echter totaal geen idee hoe ik zo iets moet gaan aanpakken. Ikzelf zit in de automatisering, dus er is echt nul kennis :-) Zouden jullie mij kunnen voorzien van wat links, inlees materiaal, kennis alles is welkom :-) Alvast heel erg bedankt voor alle antwoorden/hulp/pointers. [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept