Jump to content

jspoor

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zibb.nl
 1. Niet erg actueel, maar ik weet van SimpledCard dat ze een maestro kaart bieden voor medewerkers van een bedrijf met een individueel budget, die je als beheerder vanuit een online omgeving (periodiek) 'op kunt laden'. Ik heb hier verder geen commercieel belang bij of iets, maar wie weet is het nuttig.
 2. @Joost: Het is een terugkerend probleem, in principe kan op iedere bon bij de BTW bedragen afronding hebben plaatsgevonden. Kortom, bij 1000 soort gelijke bonnetjes, kan het oplopen tot 1000*(0.0238+0.0833) = 107.1 euro dat je anders boekt. Het woord "anders" is hier opzettelijk, want ik boek niks meer of minder dan op de originele bon staat. Alleen van die 107.1 euro weet ik niet meer of het grondslag van artikel 1, of artikel 2 op de bon is. Daarnaast zeg je "Je doet immers aangifte in hele euro's". De belastingdienst kijkt hier dan naar de BTW en mogelijk de som aan kosten. In beide gevallen komen de werkelijke waarden terug, want de BTW verander ik niet en ook de totale grondslag blijft gelijk. @Roel, het gaat dus niet om eenmalig en "in principe altijd" levert in de praktijk 10% bonnetjes op die geen grondslag vermelden. De applicatie kan dus niet aan de eindgebruiker om grondslag vragen, want deze staat niet op de bon vermeld. M.b.t. de "factuureisen", is me helemaal helder. Helaas houden veel kassa systemen zich daar niet aan. @Erik, de bonnen worden door gebruikers opgevoerd die geen flauw benul hebben van btw/grondslag of erger. Dus meer informatie dan het totaal inclusief en de BTW bedragen heb ik niet. Of de BTW aftrekbaar is of niet maakt onze software geen beslissing over, dat is aan de desbetreffende boekhouding.
 3. Beste leden, Voor het koppelen van een applicatie met de boekhouding, loop ik tegen een grondslag probleempje aan. Van een bon heb ik de volgende gegevens (overige gegevens staan namelijk niet altijd op een bon): - Totaal bedrag inclusief BTW: 15,27 - BTW bedrag 6%: 0.85 - BTW bedrag 21%: 0.3 Om deze declaratie automatisch in te dienen bij een willekeurig boekhoud systeem, dien ik de bijbehorende grondslagen mee te geven. Onze applicatie dient deze dus te kunnen berekenen, zonder tussenkomst van een persoon. Die rekensom ziet er dan ongeveer zo uit: Grondslag 6% = 0.85/0.06 = 14.1666 = 14.17 Grondslag 21% = 0.03/0.21 = 0.1428 = 0.14 Als ik dit echter indien, is er een verschil. Namelijk: (14.17+0.14)+(0.85+0.03) = 15.19 en niet 15,27. Er is een verschil van 8 cent. Nu is mijn vraag, kan ik de 8 cent die "mist" in de grondslag, verdelen over de grondslag 6% en grondslag 21%? Dan zou het volgende het resultaat zijn: Grondslag 6%: 14.17+0.06 = 14.23 Grondslag 21%: 0.14+0.02 = 0.16 Dan is de som wel compleet. Ik heb berekend dat de maximale "ophoging" van de grondslag voor 6% gelijk is aan 2,38 cent en voor 21% 8,33 cent. Zolang ik daaronder blijf, blijft de BTW op beide artikelen gelijk. Mag ik zomaar de grondslag ophogen, zodat de som klopt? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
 4. Hartelijk dank voor je hulp. Er staat overleg gepland voor eind deze middag, het wordt een spannende dag.
 5. Nee, daar heb je ook gelijk in. Ik kan best de motivatie opbrengen om nog tot einde contract te werken en proberen zo constructief mogelijk te zijn. Echter voelen zij zich beetgenomen omdat ik zo kort na de oprichting (+/- 2 maanden) er al uit wil stappen, vandaar dat zij mij nog vast willen houden. Wat het financiele plaatje betreft zijn ze ook nog beter uit als ik er uit stap.
 6. Mochten we dit traject in gaan, wat inderdaad niet de meest vriendelijke optie is, dan bestaat er een grote kans dat zij hun baan per direct opzeggen. Onderhandelingen met dat bedrijf ligt inmiddels al bij de curator namelijk en duurt nog hooguit een week. Kortom, die onderhandelingsruimte is ietwat sumier. De baan die ik per 1 okt. zou kunnen krijgen moet je overigens vergelijken met een baan waarbij je emigreert naar australië. Er is geen manier om dit te combineren met de huidige VOF, ook niet een klein beetje (al is op papier alles mogelijk, 1 minuut per week is ook werken voor de VOF). Heb je nog andere creative oplossingen :)?
 7. Nog iets.. kunnen zij mij verplichten om parttime te gaan werken als oplossing voor mijn financiele situatie? Ik vind het toch een beetje vreemd dat ik daar mee akkoord moet gaan, mocht dit hun enige optie zijn.
 8. Beste Vossie "De vennoten verdelen hun werkzaamheden in onderling overleg. Zij verbinden zich jegens elkaar om geen handelingen te verrichten waartegen een van hen zich uitdrukkelijk heeft verzet." Dit is alles wat ik kan vinden m.b.t. inzet qua arbeidsuren. Dan is er nog het volgende: "Het is ieder der vennoten verboden tijdens de duur van de vennootschap bij een andere onderneming werkzaam te zijn of daarbij rechtstreeks of zijdelings betrokken te zijn, behoudens schriftelijke toestemming van de andere vennoten." Gezien het feit dat het hier om een baan gaat die meer dan 40 uur in de week in beslag neemt (inclusief diverse weekenden), kan ik er van uitgaan dat de "schriftelijke toestemming" niet verkregen wordt. Overigens mag opgemerkt worden dat ik mondeling akkoord ben gegaan met hun werkzaamheden voor het bedrijf waar zij nog in loondienst zijn. Echter heb ik hier een termijn tot 1 september voor gesteld, om op die datum opnieuw de zaak te belichten.
 9. Mocht ik om welke reden dan ook direct uit de VOF stappen met goedkeuring van beide vennoten, dan heb ik per 1 oktober a.s. een baan. Echter kan dat dus niet, omdat ik aan het contract gebonden zit. Mochten beide vennoten mij aan het contract houden ben ik verplicht een parttime baan te zoeken, want er moet ook gewoon brood op de plank komen. Ik neem aan dat ze me niet kunnen dwingen persoonlijk failliet te gaan op dit contract, toch?
 10. beste vossie, punt is een beetje dat ze mij willen houden aan die 3 maanden opzegtermijn, aangezien het bedrijf zich in een prille opstartfase bevindt. Zij zijn van mening dat ik een groot deel uitmaak van de capaciteit van het bedrijf en willen me daarom in ieder geval tot en met einde boekjaar houden. Dit, in combinatie met de tegenstrijdige visie met beide heren, laat mijn motivatie bevriezen en zoek dus andere mogelijkheden. Kortom, ze zullen er niet mee akkoord gaan, maar mij hooguit de ruimte bieden parttime voor een ander bedrijf te werken. Ik ben niet onredelijk bezig, het bedrijf bestaat net en heeft een kale rekening zonder schuldeisers, er zijn nog geen contracten aangegaan met andere partijen en wil bovendien nergens aanspraak op maken als ik de VOF verlaat. Is er niet iets juridisch mogelijk, wat stelt dat ik bij financiele nood kan uitstappen of iets dergelijks? Hartelijk dank voor je hulp zo ver.
 11. Allereerst, bedankt voor je reactie. Het is zo dat beide heren onder contract staan en werken voor een een organisatie die failliet gaande is. Ze moeten hier onder contract blijven staan, want anders kunnen ze fluiten naar het achterstallige loon van hun werkgever. Daarnaast is het zo dat ik z.s.m. uit de VOF wil stappen en een manieren zoek om onder de gestelde termijn van 3 maanden uit te komen. Dit omdat beide heren een andere visie hebben voor de VOF dan ik en er nu ook nog persoonlijk failliet op draai. Parttime baan zou in overleg wellicht mogelijk zijn, maar zoek eigenlijk een oplossing waarbij ik direct de VOF kan verlaten.
 12. Geachte forumlezers, Enige tijd geleden ben ik met twee andere vennoten een VOF gestart. Echter is het moment aangekomen waarop ik persoonlijk financieel niet meer rond kom, het VOF contract wat we destijds hebben opgesteld biedt een opzegtermijn van 3 maanden tegen het einde van het boekjaar. Echter zie ik niet hoe ik tot die tijd rond moet komen, de VOF kent namelijk nog geen inkomsten en dus is er ook geen geld om uit te keren. Overige twee vennoten staan nog op de loonlijst bij een andere organisatie, waardoor zij niet met het zelfde probleem zitten. Is er juridisch iets geregeld dat vennoten een contract kunnen ontbinden als ze er persoonlijk failliet op draaien? Overigens wil ik bij deze ontbinding geen aanspraak maken op (eventueel later geboekte) winst of wat dan ook. Alvast bedankt voor je hulp!
 13. Blijft al met al gevaarlijk dus. Bedankt voor de reacties, dit topic mag wat mij betreft dicht, tenzij er nog mensen zijn die van mening zijn dat het wel mag en er geen risico's aan verbonden zijn.
 14. In het volgende voorbeeld hoop ik een totaal beeld te geven van de situatie. Wellicht dat jullie hierover wel een conclusie kunnen trekken: Ik heb van een website over auto's alle merken en typen verzameld. Overige gegevens van deze auto's gebruik ik niet. Nu lanceer ik een website waarop iedereen zijn of haar mening kan geven over die verschillende auto's. Zodoende gebruik ik dus alleen de basis gegevens, niet de toegevoegde waarde van de oorspronkelijke website. Mag ik deze gegevens gebruiken?
 15. Om niet het hele concept op tafel te gooien, gebruik ik even een voorbeeld. Stel ik stroop de recepten pagina's van de AH af en verzamel slechts de identificatie van een recept (bedenker recept, naam van het recept en eventueel een foto). Vervolgens gebruik ik deze gegevens als basis van een eigen website. Beetje raar voorbeeld, maar mag dit?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept