Jump to content

Wolf_1968

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ok, het is een optie dat ik het een rechter voorleg, alleen wil ik natuurlijk wel een beetje een indicatie hebben dat ik in m'n gelijk sta. Hebben jullie enig idee hoeveel zoiets kost (als indicatie). Ja, een advocaat een voorstel laten sturen voel ik in eerste instantie meer voor. Nog meer ideeën?
 2. Ik heb vorige week woensdag wat met hem gedronken, we zijn er toen mondeling uitgekomen, maar hij is hier op terug gekomen. Ja, ik heb vorige week vrijdag een ultimatum gesteld tot vanavond 19.00 om er voor die tijd er gezamelijk uit te komen. In die zelfde mail heb ik een bod van €25,-- gedaan op de domeinnaam. Hij heeft hier niet meer op gereageerd. Een andere provider? Wat kan die voor mij doen dan? SIDN houd zich er namelijk voor 100% buiten zeggen ze.
 3. Nou, ik heb m'n handen uit de mouwen gestoken en in een mail het geschil aan het SIDN en de CVKB voorgelegd. Zij zeggen dat ze geen juridische uitspraken doen en dat ik dan maar naar de rechter moet stappen. Ik heb gevraagd of er ook andere oplossingen zijn, maar zij gaven aan van niet :-\ Iemand misschein nog tips om m'n domeinnaam terug te krijgen zonder rechtzaak?
 4. Wij hebben een factuur van hem ontvangen (kosten voor domeinnaam registratie, hosting en CMSgebruik). Onze 'vriend' is ons hostingsbedrijf. Dus hij zal ook een factuur hebben ontvangen waar hij de domeinnaam heeft geregistreerd.
 5. Ja, ik heb de ftp login gegevens. Hmmm, ik ga um gewoon nog een keer vragen het op en prettige manier op te lossen, zo niet dan ga ik denk ik je tips opvolgen, errug bedankt voor je tips, ze zijn lekker concreet, daar hou ik wel van. Ok, ook lekker concreet, tnx ;) Tnx voor jullie praktische reacties :), met deze tips hoef ik er geen juridisch proces of een lang 'touw-trek'-proces van te maken. Maar ik kan door praktisch handelen hem laten merken dat sollen niet veel uithaalt. This is more my way ....... Handen uit de mouwen ....... Nog maals bedankt. Meer tips zijn natuurlijk van harte welkom.
 6. Voor dit jaar stond er € 50,-- voor domeinregistratie op de factuur (alleen het eerste jaar heb ik geen factuur ontvangen). Is dat hetzelfde als de registratie kosten? Bedankt voor de tip, denk dat ik dat maar doe als we er niet op een normale volwassen/zakelijke manier uit kunnen komen.
 7. Dat pilsje drinken heb ik gedaan. We zijn er toen mondeling uitgekomen en hij zei dat ie de domeinnaam zou gaan overzetten. Maar hij komt hier nu op terug. 'gratis-geld virus' is wel een passende uitspraak. Gewoon oplossen zeg je, daar ben ik helemaal voor in. Heb je een voorstel over hoe ik dat kan doen? Een pilsje drinken en een mondeling akkoord heb ik van hem. Maar bij een akkoord op papier of het werkelijk overzetten van de registratie hapert het. Een afkoopsom aanbieden zeg je? Wat is een redelijk bedrag? €50,--? €5.000,--? €25.000,--? Ik heb werkelijk geen idee wat redelijk is.
 8. idd, hij heeft geen meerwaarde aan het bedrijf geleverd. Hij zou mede-verkoper worden en een deel van de netto opbrengt per verkocht product krijgen. Maar hij heeft geen producten verkocht. idd. De intentie was er van onze kant wel, maar het is nooit officieel geworden omdat ie zich terug trok nadat hij een jaar niets had verkocht. Hij zou officieel partner worden als hij significant zou bijdragen aan het bedrijf. Zeg maar een soort proef periode. Onder zijn bedrijfsnaam.
 9. We hebben met z'n drieën op een middag de handelsnaam bedacht. Hij adviseerde ons om eerst de domeinnaam te registreren omdat er altijd 'piraten' op de loer liggen om handelsnamen als domeinnaam te registreren. We hebben z'n advies opgevolgt, nu blijkt hij zelf zo'n piraat te zijn. ........ Wat ik voor de website betaald zou hebben weet ik niet, hij stelde het opmaken van een offerte/factuur uit tot het moment dat hij zei dat we de website van hem kregen en de hosting het eerste jaar niet hoefden te betalen. Ik gaf aan dat ik er duidelijkheid over wilde, hij noemt dit coulance :-\. Hmm, dit aantonen. Is het presenteren van ons bedrijf via deze domeinnaam en de hosting die door hem verzorgt wordt genoeg? Of heb ik hier o.a. e-mail voor nodig. Omdat we namelijk samen de dingen oppakten zijn de punten voornamelijk mondeling doorgesproken, dus zal ik moeten gaan zoeken of we wat 'op papier' hebben staan. De domeinnaam is actief en representeerd ons bedrijf, is dit voldoende? Je hebt gelijk ...... ;)
 10. Ik zal wat meer achtergrond info geven. Deze 'vriend' heeft een webdesign/hosting bedrijf. Ik heb ook met andere webdesign/hosting bedrijven zaken gedaan, zij vinden het niet meer dan logisch dat de domeinnaam om naam van het bedrijf komt te staan. Ben ik erg naïf om te verwachten dat als iemand bij de Kvk staat ingeschreven en ook voor andere bedrijven het internet gebeuren regelt, hij dit volgens de 'normaal gangbare' normen doet? Betaal ik nu hosting/CMS kosten voor een website die helemaal niet van mij is?
 11. Ik weet, er is al veel over dit onderwerp gesproken, maar heb geen vergelijkbare cases gevonden. In 2005 zijn we een bedrijf begonnen. Een 'goede' vriend zou er bij in stappen zonder eigen risico. Eén van de eerste dingen die we gezamenlijk gedaan hebben is het opzetten van een website, hij hielp ons hierbij omdat hij ook voor anderen websites bouwt. We vroegen om een factuur voor het bouwen van de site, maar hij zei ons dat dat zíjn investering was in het bedrijf, dus hebben we geen factuur ontvangen, maar een e-mail met het volgende. Letterlijk citaat uit zijn e-mail: ' ........ Ik heb eens nagedacht over facturering voor de website en de daarbij horende zaken. De website krijg je van mij. ....... ' Nu blijkt dat hij de domeinnaam op zijn eigen naam heeft geregistreerd. Toen ik van de week aan hem vroeg of hij dit over wilde zetten naar onze bedrijfsnaam zei hij dood-leuk dat ie de domeinnaam best aan ons wil verkopen. Daarbij is de domeinnaam is gelijk aan onze handelsnaam. Wat moet ik nu? Gelijk naar de kanton-recher gaan? Wat zijn m'n rechten? [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept