Jump to content

proconsoles

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  belastingdienst.nl e
 1. Vandaag gebeld door Mkb clickservice vanaf 030 - 266 9676 en de medewerker, vertelde mij dat zij een partner van Google zijn en dat de medewerkers Google Certified zijn. Ik zei toen, ik word teveel gebeld door bedrijven, die zeggen dat ze een partner zijn of een samenwerkingsovereenkomst hebben, maar dat totaal niet zijn of hebben. Dus toen vroeg ik, geef mij een website, waarop staat dat jullie ook daadwerkelijk Google partner zijn. Ik ging een beetje in de tegenaanval, helaas konden ze mij die niet geven. Dus ik ging door, als jullie beweren echt Google partner te zijn, dan moet ik dat toch kunnen controleren ? Anders kan iedereen wel zeggen dat ze Google partner zijn. Dus geef mij heel simpel de zoekwoorden om met google te kunnen zien, dat dat ook echt zo is ! Konden ze niet.... Toen heb ik gezegd, ik ga dat ff uitzoeken, bel jullie later wel ff terug. Volledige naam mederwerker genoteerd, zal ik hier uit privacyoverwegingen, niet posten.
 2. Oke dan, 5 Playstation Portable LCD schermen 112 Euro 14% over 96 Euro = 13.44 Euro De reden dat ik er zoveel werk van heb gemaakt mbt uitzoeken etc, is dat ik lcd schermen van telefoons, tablets en laptops wil gaan importeren. En dus daardoor zeker wilde weten dat deze niet onder het 14% tarief zouden vallen.
 3. Ik zal de HS codes doorgeven aan mijn leverancier in het vervolg. Daarmee is de kans op fouten een stuk kleiner. -> Logic4l : Waarom wil je het bedrag weten ?
 4. Ik ben niet op de hoogte van wat er gecommuniceerd moet worden. Ik heb gewoon een bestelling gedaan in China, welke met DHL is verstuurd. Vervolgens heb ik van DHL een factuur gekregen met invoice number DBI met een nummer erachter. Deze factuur bestaat uit kosten gemaakt door DHL, BTW en mogelijke invoerrechten. Ten onrechte is een onderdeel belast met 14% invoerrechten. Misschien voor jullie dagelijkse kost om bepaalde dingen te communiceren, maar voor mij nog relatief ongebruikelijk.
 5. Ik snap hem, maar dan moeten ze wel hun werk goed doen. Ze hebben ten onrechte LCD schermen die uitsluitend bedoeld zijn voor Playstation Portable spelcomputers ingedeeld onder taric code 8528598090 (= monitor voor tv gebruik) en een heffing van 14% invoerrechten daarover berekend. Echter volgens de douane valt dit onder 9504908000 (9504 = Consoles en machines voor videospellen). Ik heb vorige week 2 tickets bij DHL geopend mbt foutieve keuze taric code en die multiline entry, maar nog steeds geen antwoord.
 6. Ik heb bij een Chinees bedrijf waar ik altijd mijn bestellingen doe, 6 verschillende producten besteld. De zending is door DHL geopend en er was een rode Security Checked sticker op de doos van DHL terug te vinden. Naast douanerechten en BTW was er een opmerkelijke extra kostenpost op terug te vinden op de factuur, welke Multiline Entry werd genoemd en waarvoor 28 Euro kosten aan mij werd doorberekend. Naast de 10 Euro voor Administrative fee, vond ik het totaal van 38 Euro aan extra kosten wel heel erg hoog. Vooral aangezien de totale waarde van de goederen (excl. DHL verzendkosten) 320 Euro was. DHL gebeld, en ze hebben er vorige week een ticket voor geopend, maar nog geen antwoord gekregen. Wie weet wel waarom ze zulke kosten doorberekenen en wat het precies betekent ?
 7. Het ging hier om een kleine bestelling van ongeveer 500 Euro en werd bezorgd via DHL. Op de doos stond ook een security checked sticker van DHL, dus die hebben dat gecontroleerd. Een BTI(bindende tariefs inlichting) kende ik nog niet, betekent dat het advies van de douanetelefoon dus niet bindend is ? Ik heb alle taric codes van andere producten opgevraagd en zijn naam genoteerd van diegene die ik sprak. Verder kwam het daar een beetje rommelig over en hoorde ik diegene lang scrollen met zijn muiswieltje om dingen op te zoeken. Dus als ik geen BTI doe, kan het elke keer nog gaan verschillen en heb ik geen garantie dat het ook daadwerkelijk onder de taric codes valt, of kan vallen, die ik te horen heb gekregen voor een volgende bestelling ?
 8. Telefoontje aan de belastingdienst douane deed wonderen, psp onderdeel was foutief ingedeeld en zonder invoerrechten :-)
 9. Ik heb laatst een importzending vanuit China gekregen met o.a. nieuwe Playstation Portable displays, welke ineens met 14% invoerrechten werden belast en onder taric code 8528598090 vielen. Nader onderzoek gaf mij het idee, dat wanneer LCD displays een DVI aansluiting hebben en groter zijn dan 19 inch, deze als TV worden gezien en daardoor 14% belast. Het gaat hier echter om PSP displays van 4.5 inch in diameter, en verder is een PSP gewoon een draagbare spelcomputer, en zou dus niet als TV moeten worden gezien. Wat vinden jullie ? Verder wil ik binnenkort: - LCD's voor smartphones - LCD's voor tablets - LCD's voor laptops importeren en zou graag van te voren weten onder welke taric code die vallen. De links: http://www.invoercalculator.nl/ http://gebruikstarief.douane.nl/ scheppen niet echt duidelijkheid. Wel vond ik uit dat: 8528 51 = LCD displays tbv ICT (0% invoerrechten) 8528 59 = LCD displays tbv TV (14% invoerrechten) Hoe kan ik toch duidelijkheid krijgen ? En waar ligt de scheiding momenteel tussen LCD's mbt TV en ICT.
 10. Ik heb het uit laten zoeken door een auteursrechts advocaat en wat ik doe is 100% legaal. Je klinkt nu heel erg als een moraalridder. Ik heb de moderator gevraagd je een waarschuwing te geven, en ik hoop dat mede forum leden, mij niet anders gaan behandelen naar aanleiding van jouw commentaar. Ga jij directeurs van een telemarketing bedrijf, ook commentaar geven, dat ze op moeten houden met hun werk ? Ik zit niet te wachten op jouw mening, echter alleen op feitelijke zaken. Heb ik nu minder recht op een goed antwoord van andere forumleden, omdat jij vind dat mijn werk onjuist is, ondanks dat het legaal is ?
 11. Astron, ik heb gelijk, maar zie er de zin niet van in om dat hier openlijk uit te leggen en toe te moeten lichten. Mijn vraag ging over naam van een bedrijf, niet over wat mijn bedrijf uitvoert en of je dat nu leuk vindt of niet. Had me liever even gebeld of een PM gestuurd. Mijn telefoonnummer staat op mijn site. In afwachting van je reactie. Voor de rest, hoop ik op alleen inhoudelijke antwoorden op dit forum op al mijn posts.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept