Jump to content

ericvp2

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  expert advies
 1. Ik waardeer je input en zal het zeker overwegen. Het word inderdaad tijd om de markt op te gaan. En je gelijk dat ik niet moet reageren op alle suggesties. Staat er niet. Er staat dat hij schoenen aan Invito levert. Er wordt vrijwel niks meer in Nederland gemaakt, alleen nog geassembleerd. Zelfs Franse en Italiaanse topmerken komen uit Turkije. Maar dat wist jij al beter. Je reageert erg defensief. Ik snap dat al die uiteenlopende reacties soms heel betweterig overkomen, maar juist doordat je reacties krijgt van andere uitvinders, mensen die aan marketing doe of bij financiering betrokken zijn, doe je ideeën op. Zelfs al ben je het met veel suggesties niet eens. Om op al die suggesties in te gaan, is echter verspilde energie. Pik er gewoon die uit waar je wat aan meent te hebben. Mijn vijf cent. Praat eens met een leverancier van functionele schoenen, dus geen modegevoelige schoenen. Denk bv aan schoolschoenen die nog verplicht zijn in Belgie en Engeland. Probeer binnen te komen via een specifiek segment, en kijk van daaruit of je breder kan gaan. Maar het wordt na 7 jaar nu echt tijd om naar uitvoering toe te werken en niet in eeuwige aanscherping te blijven hangen. Dus ga niet thuis zitten fantaseren over modieuze varianten en samenwerking met het rode kruis voor arme kindertjes (zie je wel hoe onrealistisch ver die twee uit mekaar liggen) maar trek de stoute schoenen aan en ga op bezoek met mensen uit de schoenenhandel. Die zijn er zat in Nederland!
 2. Ik heb het patent 7 jaar terug aangevraagd maar ben er pas het laatste jaar concreet mee bezig geweest. Wat ik in die tussentijd heb gedaan hoef ik aan niemand uit te leggen. Het zou goed zijn als deze man alles zou door lezen want dan komt het misschien wat duidelijker over. Ik staar mij niet blind op een droom. Ik wilde gewoon kijken wat mensen hadden te zeggen waar ik daadwerkelijk wat aan heb. Ik overweeg om het toch samen met mijn partner (ortopedies schoenmaker)te starten. Toch bedankt voor je opmerking Ik wilde het niet zo negatief stellen. Maar mischien beschouw jij dit als realistisch. Ik denk dat ik als uitvinder dicht genoeg bij de ts sta om heb een beetje te begrijpen en aan te voelen. En ja, als uitvinder blijf je (soms tegen beter weten in) doorknokken. Dat kan je in een akelig moeras doen belanden.
 3. Dat jij niet mee wil doen doet mij alleen maar deugt. Je vragen zijn derhalve totaal onbelangrijk. Ik zie er trouwens de humor niet van in. Ik vind je opmerkingen over mijn persoon ook niet gepast. Je komt over als een arrogant mannetje. Ik vroeg om raad en jij komt met een showtje vol met vragen waar IK niets mee kan. Ga aub naar een ander forum en ga daar maar verder met draakje spelen.
 4. Als een schoen kwalitatief goed is en nog sexy ook en daarbij nog langer meegaat dan zie ik wel dat er een markt is. Daarbij zijn er genoeg landen die value for money heel hoog in de vaandel hebben zitten. Ik denk hierbij bv aan een deal met het rode kruis die schoen kunnen kopen voor kinderen in arme landen die nog op blote voeten naar school moeten. Er zijn talloze mogelijkheden. Je zult versteld staan hoeveel ouders het financieel niet kunnen opbrengen om dure schoenen voor hun kinderen te kopen. Als Nederlandse kinderen moeten opgroeien met schoenen als statussymbool dan vindt ik het lachwekkend. Dat veel ouders en kinderen erin meelopen betekent niet dat het juist is. Mijn kinderen hebben alle drie merkschoenen maar ook gewoon no brand shoes. Ik ben zelf opgegroeid met merk schoenen en kleding omdat ik werd gesponsored. Even ter info. Ik heb de prototypes samen met een erkend ortopedies schoenmaker in Amsterdam gemaakt. Hij is nu ook mijn partner.
 5. Als je oom zelf in Nederland schoenen produceert word de kostprijs denk ik veel hoger dan in mijn marktonderzoek. In de 'aflevering ' van de draken werd mijn kostprijs in twijfel genomen en de kwaliteit van de schoenen die in bv Indonesie, India, Mexico, etc gemaakt worden. Alle grote merken (Nike, Adidas, Reebok) worden in deze landen gemaakt. China is een probleem omdat dit land zelf gewoon met een product aan de haal gaat en maling heeft aan Westerse wetten/verdragen. China is niet deel van de Paris Convention. Volgens mij is er wel degelijk een markt voor mijn schoentjes. Er zijn heel veel mensen die goede schoenen niet kunnen kopen omdat het nu eenmaal te duur is. De kwaliteit van schoenen in het algemeen is slecht tot zeer slecht. Ik heb zelf kinderen van 6, 9 en 12. Ik heb voor mijn oudste zoon van 12 Nike's en gewoon no brand gympies gekocht. De Nike's leven nog naar 4 maanden maar zijn te klein en de no brand gympies kon ik naar 5 weken weggooien. Of ik koop schoenen die 2 maten te groot zijn zodat hij 'erin' kan groeien of mensen kunnen mijn schoentje gaan kopen zodra het op de markt is. Zodra je kwalitatief goede degelijke schoenen hebt die in de mode meekunnen qua look en je kunt er veel langer op lopen dan een normale schoen dan ben ik verkocht en ik denk velen met mij. Een brand bouw je dan vanzelf op maar dat neemt natuurlijk wel wat tijd. En ook dat is OK. De marktonderzoek heb ik op scholen gedaan omdat ik van de ouders en van de kinderen wilden weten wat de reactie was. Heel gunstig voor mijn schoentje.
 6. Ik ben al 7 jaar bezig om deze uitvinding te perfectioneren. Ik heb de hulp in geroepen van een deskundige (ortopedies schoenmaker) en samen hebben wij het tot een klasse product gebracht. Om iets zelf uit te vinden klinkt leuk maar is eigenlijk een lange nachtmerrie omdat het je nooit loslaat. maar ik blijf doorgaan. Ik heb nog 13 jaar te goed op de octrooi recht. Komt wel goed. [quote author=P.J.Odems link=board=26;threadid=19760;start=15#msg167612 date=1213345805] Het is moeilijk om je te onderscheiden natuurlijk. De oever van de vijver komt ook steeds voller te zitten met hangelaars. Op elke hoek van de straat zit wel een webdesigner of een of ander adviesbureau. Uit die hoek komen nou niet bepaald nieuwe praktische uitvindingen. Mijn eigen ervaring (als uitvinder) is dat een echt nieuw idee volgt op dingen die je ziet in de maatschappij of in de markt. In het geval van de maatschappij, wordt het vaak moeilijk om er aanknopingspunten naar een markt voor te vinden. Maar in het geval van de markt, heb je vaak ook al de connecties om de verbetering ten gelde te maken. Ik heb zelf nooit een uitvinding geforceerd. Ze komen gewoon als je er nachten van wakker ligt en als je het dan ook nog eens technisch wilt oplossen. Er zijn heel veel hobbels te nemen voordat je succes hebt. En je moet soms bereid zijn om letterlijk en figuurlijk tot het gaatje te gaan. Ik denk dat veel uitvinders iets uitvinden dat maatschappelijk een (in hun ogen) verbetering teweeg kan brengen. Dat zijn vaak ook nog eens particulieren, die geen financieel vermogen hebben en geen affiniteit met de markt. Dan zit je in een moeilijke positie.
 7. Er zijn inderdaad veel mogelijkheden maar mijn doelgroep is toch tussen de 1 en 10 jaar oud. Het schoentje moet zichzelf eerst bewijzen op de markt.[ quote author=Tonino link=board=26;threadid=19760;start=15#msg167606 date=1213345091] Misschien een rare kronkel... Maar bowling? De helft van de tijd dat ik op zo'n baan sta is mijn maat op en moet ik als pipo de clown op een maat groter m'n best doen....
 8. Je hoeft niet de eerste te zijn die iets bedenkt. Alleen is het wel zo dat het mechanisme wel nieuw is. Ik heb in 2 landen buiten Nederland octrooien voor deze uitvinding/idee. Het idee is in het buitenland verwekt als het ware. De door jou genoemde optie 1 is geen reële optie. Geen enkele grote keten zal met jou in zee gaan om van dit concept een commercieel succes te maken. Als ze met je in zee gaan dan zullen zij dat alleen doen om ervoor te zorgen dat het product nooit op de markt komt. Het lijkt mij trouwens erg onwaarschijnlijk dat jij de eerste bent die zo'n schoen heeft bedacht. Is er in het kader van een octrooiaanvraag een formeel nieuwheidsonderzoek gedaan of heb je zelf, zonder een nieuwheidsonderzoek, een aanvraag voor een 6-jarig octrooi ingediend?
 9. [Je hebt gelijk. Ik had mij misschien even verder moeten verdiepen wie het bericht plaatst. Ik zou alleen nooit zelf willen deelnemen aan deze programma. Het is namelijk niet zo dat ik perse een investeerder zoek. Mijn gedachte gaat meer uit naar een iemand die het schoentje kan produceren. De vragen die gesteld worden zijn wellicht voor sommige mensen belangrijk maar ik heb de antwoorden op de vragen. Mijn gevoel zegt mij om het juist zonder investeerder te doen. Ik heb totaal geen zin om helemaal doorgelicht te worden door iemand die niet eens aangeeft of er interesse is of niet. De marges die zijn uitgerekend zijn als volgt. Als er bv 500 @ €35 paar schoenen per maand verkocht worden dan is de bruto winst ongeveer €14500 per maand. Dat zijn toch leuke bedragen. Kijk, ik ben geen hoogvlieger dus ik denk niet direct aan een verkoop van 100 000 paar per maand. Natuurlijk denk ik wel aan verkoop in meerdere landen en dan niet alleen in Europa Daarbij zijn deze schoenen, sneakers, etc ( de range zal worden uitgebreid) qualitatief sterk en zien er heel modieus uit. De markt die ik wil bereiken zijn mensen die willen dat het product ook simpelweg langer meegaat. Value for money. Ik waardeer je input. Nederlands is mijn eerste taal niet maar ik zal proberen om mij beter uit te drukken. quote author=Jeroen Bakker link=board=26;threadid=19760;start=0#msg167501 date=1213298333] Dan mis je toch echt de strekking van die post... Eén tip: verdiep je even in wie een dergelijk bericht plaatst, het zou wel eens een expert kunnen zijn!
 10. [Als iemand interesse toont zal ik de vragen beantwoorden. Als het alleen maar gedaan word om een showtje te emuleren dan hoef ik toch geen antwoord te geven. Ik kan alle vragen beantwoorden maar als je het onderwerp goed leest staat er dat ik raad vraag aan experts. Aan gewoon weg een mening of alleen vragen stellen zonder aan te geven of er uberhaupt interesse is word ik niet warm van. Jammer genoeg heeft het geen waarde voor mij. En jammer genoeg jou mail ook niet. Maar ik blijf ten all tijde open staan voor goede raad van mensen die mij verder willen helpen. quote author=Yannick Veys, Sp00n link=board=26;threadid=19760;start=0#msg167494 date=1213297107] Als je nou in de quote meteen je antwoorden mee had genomen had het zin gehad :P Nu is het gewoon nutteloze paginavulling ? Ga er dan op in!
 11. ;D mod: even de paginavulling verwijderd, graag inhoudelijke bijdragen!
 12. Proost Joost :), De schoenen zullen qua aangezicht heel sexy zijn. En natuurlijk kwalitatief zeer goed. Het mechanisme werkt niet zoals de schaatsen van vroeger. Bedankt voor je response.
 13. Natuurlijk ben ik op zoek naar mogelijke investeerders maar eerst zou ik wat meer informatie van experts willen hebben op het gebied van het exploiteren van een nieuw idee/product. Mijn uitvinding is een 'Size Adjustable Shoe/Sneaker'. De markt: kinderen van 1 t/m 10. Uit een enquette van 250 mensen waren er 244 die zeer positief waren omdat het een forse besparing zou menen. Geschatte kostprijs per paar is ongeveer € 6. Geschatte verkoopsprijs per paar ligt tussen de € 30 en € 40. Het probleem is dat je normaal gesproken schoenen van een kind na ongeveer 6 maanden weg moet gooien. Mijn product gaat anderhalf jaar mee omdat het schoentje met het voetje 'meegroeit'. Je koopt eigenlijk 3 maten in 1 paar schoenen. Het gaat hier puur om value for money. Ik heb al een aantal uitvindingen op naam staan dus begrijp de route die gevolgd moet worden om een octrooi aan te vragen etc. Het schoentje moet naar all waarschijnlijkheid in een ander land worden geproduceerd omdat de kosten in landen zoals Indonesie, mexico, India en China veel goedkoper is dan Nederland. Zoals ik het zie heb ik 2 opties: 1) Ik probeer het idee aan een grote schoenen keten te verkopen voor een royalty. 2) Ik probeer het samen met een investeerder/partner op de markt te zetten. Heeft iemand raad voor een verdere stap of weet iemand die wellicht interesse heeft voor mijn uitvinding? Met vriendelijk groet, Eric ;) [Edit mod Mikky: titel aangepast]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept