mistertb

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door mistertb

  1. Als ik je goed begrijp schakel je zomaar over van factuurstelsel (factuurdatum is leidend) naar kasstelsel (betaaldatum is leidend) en dat kan gewoon helemaal niet! Je kunt fiscaal niet zomaar switchen van methode. Je zult dus in SB ervoor moeten zorgen dat je de oude methode uit Exact door blijft zetten. Hoi Joost, Bedankt voor je antwoord. omdat ik eigenlijk nog nooit van kas/factuur stelsels had gehoord heb ik het even opgezocht. Ik de afgelopen twee jaar niet alles correct gedaan heb. De ene keer heb ik de factuurdatum aangepast en de volgende keer heb ik de datum van betaling gebruikt. Nou zal het met mijn omzet van 20k netto niet zoveel uitmaken maar ik snap je punt nu wel. Zover ik begrijp is een kasstelsel makkelijker in de administratie, maar mag deze alleen gebruikt worden indien voor 90% aan particulieren wordt geleverd. Ik heb een webwinkel (voor particulieren) maar verkoop ook in bulk aan bedrijven. Nu durf ik te stellen dat ik qua aantal orders wel aan 90% particulier kom, maar qua omzet niet. Wat vervelend is dat mijn Ideal betalingen per dag worden overgeschreven (inmiddels aangepast naar maand) en ik dus 300+ transacties heb per maand, nu heb ik niet zoveel trek om bij elke transactie voorraad min 10,00 euro omzet 13 euro enz. te gaan doen. Zou ik dan wel al deze transacties bij elkaar mogen optellen en ineens aan het eind van de maand/kwartaal deze verrekenen op mijn balans? Tevens zijn mijn afschriften leidend, dus als iets 1 januari is bijgeschreven valt het onder het nieuwe boekjaar. Dit mag dus niet begrijp ik... aangezien ik niet de know how heb om dit anders te doen ga ik het denk ik maar niet aanpassen.... Hoe zit het dan met factuurdatum e.d.?
  2. Hallo ik heb ook een vraag in deze richting: Ik ben overgestapt van exact online naar speedbalance ivm kosten. Eerst boekte als volgt: inkoop: bank 1000 | voorraad 1000 verkoop: bank 2000 | omzet 2000 Voorraad 1000 | kostprijs verkopen 1000 Echter boek ik de voorraad nu niet meer mee omdat deze relatief klein is en ik inkoop op bestelling. Daarnaast is het makkelijker op de balans omdat ik minder regels hoef te maken. Dus het gaat nu als volgt: inkoop: bank 1000 | kostprijs 1000 Verkoop: bank 2000 | omzet 2000 Helaas heb ik nu in mijn beginbalans een post voorraad die dus niet meer veranderd. En dan ook mijn vraag, hoe kan ik deze voorraad nu naar 0 zetten zonder de rest te beinvloeden? dus: voorraad 1000 | ???? 1000 Ook zou ik graag willen weten hoe de winst van voorgaande jaren op de beginbalans wordt gezet. is dit eigen vermogen? Bedankt!!
  3. Ok, maar als ik niet boven de grens van 20.000 uitkom in box 3 dan betaal ik dus geen belasting over mijn rente, terwijl dit bij een zakelijk rekening wel het geval zou zijn. Dus in mijn geval zou het gunstig zijn om de bedragen op de nieuwe spaarrekening aan te merken als permanent overtollig ( ik snap dat ik dan niet elke maand het geld kan gaan switchen tussen zakelijk en privé, in principe is het een zakelijke reserve die ik als privé opneem. Wanneer ik het eventueel nodig heb kan ik het terugboeken.) Dank!
  4. Het gaat om een eenmanszaak, ook zodoende bij de KVK en belastingdienst aangemeld. (moet dus ondernemers aangifte doen). Betreffende de link die je geeft, afgezien dat het gaat over 3 jaar geleden en er misschien al e.e.a. veranderd is, het gaat niet om het inkomen of om het bedrag van 10.000 euro. Over dat bedrag heb ik al inkomstenbelasting betaald over 2008, dus dat bedrag is vrij. Het gaat om de effectieve rente die ik ontvang over die 10.000. Aangezien je privé geen inkomstenbelasting betaald over die rente, terwijl dit zakelijk wel wordt gezien als inkomsten. Dus mijn vraag even anders geformuleerd, is er verschil als ik die 10.000 overboek naar mijn prive spaarrekening. ten opzichte van als ik die 10.000 overboek naar mijn zakelijke spaarrekening? (heb trouwens in mijn eerste reactie iets aangepast, het ging nl over de belasting over de rente)
  5. Beste leden, Ik heb een klein eigen bedrijfje (ez) waarbij ik een doorlopende spaarrekening wil gaan openen. Het geld staat nu toch op de bank zonder dat ik daar rente over krijg. Als ik nu een zakelijke spaarrekening open, dan moet ik over de rente belasting betalen. Dit omdat het inkomsten zijn uit mijn bedrijf. (heb ik ergens gelezen, klopt dat?) Als ik een prive spaarrekening open dan hoef ik geen belasting te betalen over de rente. Mijn vraag is dus, als ik laat zeggen 10.000 van mijn zakelijke rekening overboek naar mijn prive rekening, dit vervolgens weer overboek naar mijn prive spaarrekening. (met de intentie om het geld later via prive rekening weer naar zakelijk te zetten) Moet ik dan *edit* belasting over de *edit* rente betalen of niet? ???
  6. Komt dat niet op hetzelfde neer als dat ik nu doe? Ik betaal geen BTW, moet deze wel opgeven en kan deze direct terugvorderen, Netto resultaat 0,- wanneer ik in NL inkoop betaal ik eerst BTW en kan deze daarna terugvorderen Netto resultaat dus -1.900,- Mijn doel is kortweg gezegd de netto BTW afdracht te verminderen door vooraf meer te betalen en dus achteraf op de aangifte meer terug te kunnen vragen. Daarnaast, levering vanuit een land in de EU is niet mogelijke aangezien het de fabrikant betreft in de USA waar ik deze producten inkoop.
  7. Hoi en bedankt voor je antwoord. Daar heb ik ook al naar gekeken echter zou dit moeten inhouden dat ik iets in Nederland moet kopen voor meer dan 2.000 Euro. Als ik iemand bereid weet die voor mij vanuit de USA voor 2000 euro importeert en die vervolgens aan mij verkoopt, dit is ook wat ik van plan ben. Maar vroeg me af of er niet een andere regeling bestond, ik vind het nogal oneerlijk eigenlijk... En als een vriend van me voor 10.000 in de usa koopt, ik koop dit weer van hem incl BTW en verkoop dit weer aan de USA voor 10.000 krijg ik dan ook 1.900 BTW terug of werkt dat niet zo makkelijk? Gr. MisterTB Ps. De grens van de KOR is idd 1.883, echter wanneer ik gehele kwijtschelding wil zit die rond de 1.400.
  8. Beste experts, Ik koop producten vanuit de USA en verkoop deze in Nederland. Graag wil ik gebruik maken van de kleine ondernemersregeling, echter komt mijn BTW afdracht op € 2200,- waardoor ik dus boven deze regeling zou uitkomen. Toch heb ik het idee dat ik onder de grens van €1400 euro kan komen. Situatie is als volgt met even makkelijke fictieve bedragen zonder winstmarge: Ik koop in vanuit de USA voor € 10.000,- af te dragen BTW €1900,- Doordat ik de BTW direct moet verreken op de aangifte is de netto terug te vorderen BTW € 0,- Ik verkoop de producten voor €11.900,- incl. Totaal af te dragen BTW = €1.900 Wanneer ik de producten in NL zou kopen zou de situatie als volgt zijn: Ik koop in vanuit NL voor € 11.900,- Incl || af te dragen BTW € 0,- (€ 1.900 is betaald aan leverancier) Ik verkoop de producten weer voor €11.900,- incl. Te vorderen BTW € 1900, Af te dragen BTW = 1900,- Totaal af te dragen BTW = 0,- Wat nu opvalt is dat wanneer ik de producten in NL koop de BTW al betaald is en vanuit de USA niet. (heel logisch natuurlijk) Hierdoor kan ik in het NL geval meer terugvragen en kom ik pas veel later over de KOR grens van 1.400 Is het mogelijk dat ik de BTW vanuit mijn ingevoerde producten eerst aan de belastingdienst betaal en dit vervolgens terugvorder (zoals bij levering vanuit NL) om wel voor de KOR in aanmerking te komen? of een andere mogelijkheid? Nu lijkt het erop dat ik er de dupe van ben dat ik de producten in de USA koop en daar nog geen BTW over berekend is. Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is, alvast bedankt!! (ps. inkoop vanuit NL is niet mogelijk)
  9. Bedankt voor alle reacties! Ik probeer zoveel mogelijk te doen met jullie tips. 8)
  10. Dag MistertB, Je vertelde, dat jij het alleenrecht hebt verkregen van de fabrikant, om als enige de RESQME te kunnen verkopen in Nederland. Ik zie dat de ANWB jouw product ook verkoopt: https://webwinkel.anwb.nl/published/webshop/artikelen/reisartikelen/resqme.nl.html Verder vind ik het absoluut niet slim, om de fabrikant met naam en al en zijn website, toegankelijk te maken op jouw website. Een grote jongen als afnemer zoals de Politie gaat jouw gewoonweg paseren en direct zaken doen met de fabrikant of de ANWB. Mijn tip: verwijder, de links van de fabrikant en zijn naam. Verder vind ik het een leuk product om het te verkopen, zo doorgaan! Hoi, Om even jouw punten één voor één langs te gaan, ik heb geen alleenrecht tot verkoop. Ik heb een contract met de amerikaanse fabrikant getekend waarin staat dat elke nieuwe klant in Nederland via mij gespeeld wordt. Daarmee wordt bedoeld dat ik de communicatie en verkoop (volgens afgesproken prijzen tussen mij en USA) afhandel, of dat ik de klant in contact breng met de fabrikant en een commissie ontvang. De anwb was al eerder in contact met de fabrikant en valt dus buiten deze regeling. Verder verkoopt de ANWB alleen aan particulieren. Mocht de politie mij willen passeren door rechtstreeks naar de fabrikant te gaan, dan is dat gewoon mogelijk. Ze betalen dan vervolgens wel dezelfde prijs dan die ik aangegeven heb. Over die prijs ontvang ik vervolgens een bepaalde commissie. Dus kortweg gezegd, elke nieuwe klant in Nederland die de ResQMe wil kopen doet dat via mij in het Nederlands, of via de fabrikant waardoor ze vervolgens alsnog naar mij worden verwezen. Maar bedankt voor je info, gelukkig had ik me hiervoor al ingedekt, anders was ik er niet eens aan begonnen. 8)
  11. Wow bedankt!! Dit is waar ik naar op zoek was, zie al verschillende telefoonnummers staan.
  12. Klopt, de site loopt nog een beetje achter. Helaas heeft mijn Vennoot besloten ermee te stoppen. Vandaar dat ik sinds kort een eenmanszaak heb. Aangezien hij diegene was die ook de gegevens op de site regelde heb ik het nog niet aangepast. Maar ik ga dit binnenkort doen. De hele nieuws pagina ga ik verwijderen. Wat betreft het korps dat ik al heb voorzien, via hun probeer ik ook gegevens te achterhalen. Helaas is de betreffende persoon nog niet bereikbaar.
  13. :D Heb net toevallig gebeld met de regio (politie midden west brabant) om te vragen wat ze van het product vinden, en natuurlijk contactgegevens van andere regio's. Helaas was ze in vergadering dus wacht een telefoontje af. Dacht misschien zit hier iemand met een geniaal idee 8), maar helaas nog niks nieuw gehoord... :-\ Toch bedankt jongens!!
  14. Bedankt! Ik ben een samenwerking aangegaan met de fabrikant van het product. In principe gaan alle nieuwe klanten in NL via mij. In eerste instantie was mijn bedoeling om autobedrijven zo ver te krijgen deze als relatiegeschenk met opdruk te leveren aan hun klanten. Ook bedrijven als halfords, ANWB, Gamma enz enz zijn interessant en ben ik mee in contact (hoewel ik daar natuurlijk minder op verdien). Het probleem is echter dat mensen het product nog niet kennen, en als je zoiets in de schappen ziet legt niemand het koopt.. Aangezien ik dit in mijn eentje doe naast mijn studie moet ik prioriteiten stellen, daarom heb ik besloten eerst de politie actief te benaderen. Daarna als het product bekend is komt de rest vanzelf. Maar goed ik loop nu deze tegen de muur van de politie aan. Ik heb wel contacten bij enkele regio's maar ik wil in principe op elk hoofdbureau iemand van communicatie te spreken krijgen. (en dan niet een receptie-muts die zegt, nee dat doen wij niet hoor...)
  15. Samenwerking Politie Nederland Frans Sorry misschien vergeten te melden, bij dit onderdeel heb ik ook al inderdaad contact. Toch bedankt! Diegene waar ik mee in gesprek ben vertelde me dat deze afdeling daar inderdaad over gaat, echter dat deze afdeling nog niet helemaal compleet is en dat ik het beste ook nog bij elk korps kon langsgaan.
  16. Beste leden, Mijn bedrijf heeft zich gespecialiseerd in een veiligheidstool. (ik zeg altijd de opvolger van de veiligheidshamer). Nu is gebleken dat de Politie een goede potentiële klant vormt. Er zijn al verschillende korpsen die interesse hebben getoond via mijn website, en ook heeft 1 korps alle agenten voorzien van het product. Mijn doel is nu om met elk korps contact te leggen, waarbij ik aangeef dat er grote interesse bestaat uit andere korpsen, om zo eigenlijk elk korps aan me te binden. Het probleem waar ik nu tegen aanloop is het achterdeurbeleid bij de politie, overal wordt ik verwezen naar 0900-8844 en een standaard emailformulier. Heeft iemand enkele tips voor me (of misschien zelfs een lijstje met telefoonnummers, dan ff PM) hoe ik dit het beste kan aanpakken, en met welk verhaal ik toch bij de goede afdeling kom zonder afgescheept te worden? ps* kijk even op (link verwijderd, omdat ik onbedoeld zou spammen ???. De link staat nu onder mijn post...) om te zien om welk product het gaat. ;)
  17. Bedankt voor je snelle reactie, Voor het gemak hebben we bij de KVK de omzetting in laten gaan per 1 Juli, de BTW aangifte tot die periode heb ik al gedaan. Daar heb ik dus ook geen probleem mee. Na jouw reactie heb ik nog even wat verder gezocht, ik dacht namelijk dat ik belasting moest afdragen over de winst die de vof gemaakt had. Vervolgens ook nog is aangifte doen van de winst van de EZ. Maar als ik het nu goed begrepen heb moet ik volgend jaar alleen aangifte voor me persoonlijke IB, waarbij dus de winst van EZ en vof is opgeteld. Doordat mijn vennoot al zo snel heeft besloten te stoppen en hij dat lullig vond voor mij, heeft hij besloten geen winst uit de VOF te claimen. Ook mag ik zijn investering nog een tijdje blijven gebruiken, dus veranderd er in mijn geval niks in mijn eindbalans en kan ik deze dus ook weer als beginbalans gebruiken, toch? Die speciale regeling had eigenlijk betrekking op de winstbelasting die ik dus niet hoef te betalen... dus is op dit moment niet meer relevant. Echter omdat ik volgend jaar mijn aangifte IB moet doen zal het weer spelen, ik bedoelde het volgende: Om het wat makkelijker te maken heb ik de bedragen even veranderd. Ik maak gebruik van bepaalde software, deze software kost normaal gesproken 100 euro per maand, dus 1200 euro per jaar. Vanwege een speciale regeling krijg ik 50% korting. ipv dat ik nu 50 euro per maand moet betalen, hebben ze 600 euro op mijn rekening gestort en betaal ik maandelijk toch de 100 euro. Nu heb ik alleen op mijn balans 600 euro inkomsten die ik nergens kwijt kan. Sterker nog, als ik mijn eindbalans uitdraai voor de VOF dan staan daar 600 euro aan inkomsten/winst op, ik vroeg me dus af hoe ik deze inkomsten op mijn balans aangeef zodat ik hier straks geen inkomstenbelasting over hoef te betalen, omdat het geen inkomsten zijn. En als het even kan wil ik die 600 euro helemaal niet in mijn balans/winst verlies rekening terugzien.
  18. Hallo, Ik zit met hetzelfde probleem, mijn vennoot is per 1 Juli gestopt met het bedrijf. Ik heb samen met hem bij de KVK de VOF omgezet naar een EZ. Bovenstaand formulier waar je naar verwijst heb ik uitgeprint en ingevuld. Nu zit ik met een paar waarschijnlijk hele simpele vragen. - Kan ik de eindbalans en dus tevens mijn beginbalans bij bovenstaand formulier bijvoegen, en is daarmee mijn VOF fiscaal opgezegd en mijn EZ fiscaal aangemaakt. Of gaat dit niet zo makkelijk? De belastingtelefoon is niet bereikbaar.... - Wanneer moet ik mijn winstbelasting gaan betalen over de VOF. kan dat nu al of pas volgend jaar. Ik wil graag alle administratieve zaken zsm geregeld hebben. - Mijn voorraad van laat zeggen € 5000,- wordt overgeheveld naar de EZ, hoe moet ik dat aangeven? - Ik heb een speciale regeling waarbij ik over 1 jaar 1200 euro moet betalen, echter krijg ik 50% korting. Deze korting a €600,- is bijgestort op mijn rekening, maandelijks betaal ik dus wel de €120,- Hoe geef ik deze op zonder dat ik hier winstbelasting over moet afdragen? Ik heb al weer door dat mijn vennoot me met een lading rompslomp heeft opgezadeld. Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen. Alvast bedankt.
  19. Beste John, bedankt voor je reactie! Ik ga denk ik voor je tweede optie. Het gaat namelijk niet om shirts maar om andere artikelen (www.safety-vision.nl). Het is afhankelijk van de verkoop of ik ze moet gaan bedrukken, verkoop ik via de webwinkel per stuk dan is bedrukking niet aan de orde. Verkoop ik ze echter aan een bedrijf per laat zeggen 1000 stuks, dan worden ze bedrukt. Ik denk dat het voor mij dus het makkelijkst is om die kosten van bedrukking te boeken op een nieuwe post drukkosten. 8) Hetzelfde geld ook voor de verzendkosten, mijn voorraad houd ik bij via een ander systeem, dit omdat de waarde van het artikel gelijk blijft. Maar als ik inkoop zijn de verzendkosten steeds anders, dan veranderd de waarde van mijn artikel steeds en dat wil ik niet. Op deze manier kan ik toch wel accuraat zien wat de huidige waarde van mijn voorraad is, en zijn de verzendkosten al reeds verwerkt in mijn winst/verlies rekening. Bedankt! :)
  20. John, Je hebt helemaal gelijk. Ik heb de afgelopen week flink rondgeneusd, daarbij heb ik het boek basiscursus boekhouden gelezen. Er is me al veel duidelijk geworden. Toch heb ik nog wel enkele kleine vragen, ik hoop dat je me nu wel kan/wilt helpen. Ik citeer toch even mijn bovenstaande probleem, Ik heb een bedrijf dat artikelen uit de USA inkoopt, deze laat bedrukken en vervolgens verkoopt. Ik zit nu met een probleem in mijn administratie. Ik gebruik exact online om mijn boekhouding te regelen. Echter krijg ik enkele zaken niet goed geregeld. Voorbeeld: (alles zonder inachtneming van BTW) Ik koop voor 100 stuks in voor €1000,- bij de fabrikant, hier betaal ik €100,- verzendkosten over. Boeking: €1100,- aan crediteuren €1000,- aan voorraad. €100,- aan inkoopkosten Vervolgens stuur ik de helft van mijn producten (waarde €500) naar de drukkerij, deze bedrukt ze en factureert mij €50,- Boeking: €50,- crediteuren €50,- inkoopkosten / nieuwe post bedrukkingskosten oid. Hierna verstuur ik de bestelling naar mijn klant voor de prijs van €1050,- excl. Boeking: €1050,- debet Debiteuren €500,- debet kostprijs verkopen. € 500,- credit voorraad €1050,- credit Omzet Nu vraag ik me alleen af of het zo allemaal goed verrekend is. Mij lijkt het op deze manier het meest logisch en overzichtelijk. Ik hoop dat iemand mij kan helpen hierbij. Mijn grootste vraag blijft toch of de bedrukking en verzendkosten van inkoop, als bovenstaand ingeboekt dienen te worden.
  21. Naar mijn weten is er maar 1 goede kredietinformatie verstrekker in Nederland, dat is Kisys http://www.kisys.nl/indexn.html. Deze organisatie is opgestart door de Nederlandse banken om kredietinfomatie te verstrekken aan bedrijven. Omdat de banken vanwege privacy dit niet zelf mogen doen hebben ze deze organisatie opgezet. Je kan je af vragen waarom banken gebaat zijn bij het verstrekken van kredietwaardigheid informatie, maar als je bedenkt dat wanneer jij een lening hebt bij de bank, en vervolgens in zee gaat met iemand die niet betaald, de bank uiteindelijk de pineut is omdat jij vervolgens de bank niet meer kan betalen.
  22. Beste allemaal, Ik heb een bedrijf dat artikelen uit de USA inkoopt, deze laat bedrukken en vervolgens verkoopt. Ik zit nu met een probleem in mijn administratie. Ik gebruik exact online om mijn boekhouding te regelen. Echter krijg ik enkele zaken niet goed geregeld. Voorbeeld: Ik koop voor 100 stuks in voor €1000,- bij de fabrikant, hier betaal ik €100,- verzendkosten over. Boeking: €1100,- naar crediteuren (excl. BTW communautaire levering, de BTW wordt automatisch bijberekend) €1000,- naar voorraad. (3000) Waar moet de €100 verzendkosten naar toe? Welke code/benaming is dat in exact, credit of debet en voor de balans of kosten op de winst/verlies rekening?(u) Vervolgens stuur ik de helft van mijn producten (waarde €500) naar de drukkerij, deze bedrukt ze en factureert mij €50,- Boeking: €50,- crediteuren Waar moet de €50,- tegenboeking naar toe? Welke code/benaming is dat in exact, credit of debet en voor de balans of kosten op de winst/verlies rekening? Hierna verstuur ik de bestelling naar mijn klant voor de prijs van €1050,- excl. Boeking: €1050,- + BTW naar Debiteuren (8000) €500 (denk ik) van voorraad (3000)? Wat doe ik met de overige € 550? Welke code/benaming is dat in exact, credit of debet en voor de balans of kosten op de winst/verlies rekening? Als het mogelijk is graag even mijn tekst kopiëren en ontbrekende en foute delen invullen. Ik begreep van iemand dat ik de verzendkosten van mijn inkoop bij mijn voorraad waarde dien op te tellen, mijn voorkeur ligt echter om dit ergens apart te boeken zodat mijn waarde per artikel niet veranderd als ik volgende keer 200 stuks inkoop met dezelfde verzendkosten. Alvast bedankt!!
  23. Ik zat met hetzelfde probleem. Ik heb mijn prive abonnement ook voor zakelijk gebruikt tijdens de eerste maanden, mijn prive rekening was aantoonbaar hoger (ipv €40, €140). Ik heb €100 van de zaak op mijn prive rekening geboekt als declaratie telefoonkosten. Nu heb ik een tweede abonnement van Ben genomen voor maar €8,- per maand.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.