Jump to content

ice7225

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl
 1. ja dat is dus het punt. zij willen best een beetje inleveren, maar het moet niet te gek worden vind ik. Ik zoek dus naar een goed voorstel waar zij zich ook in kunnen vinden. Stel dat ik 400 per maand inlever op mijn fee, hebben zij 400 minder kosten. dan kom ik al een heel eind. De bijtelling op deze auto is zeer laag en op mn werk heb ik al een laadpaal staan. mijn afstand woon/werk is heen en terug maar 60km. Een ander alternatief zou kunnen zijn dat ik afzie van mijn laatste 2 percentages winstdeling. Echter hierbij loop ik wel het risico dat ik dan veel te veel tegenover de auto zet omdat de winst ook een stuk hoger kan uitvallen.
 2. dank voor je reactie Peter. de winstdeling is 51-39-10....10 is mijn deel. mijn winstdeel is nu 9% en wordt volgend jaar 10%. we maken wel winst nu, maar dienen nog aanloopverliezen goed te maken. komende 2 jaar verwacht ik nog geen winstuitkering te ontvangen. Ook heb ik de mondelinge afspraak om jaarlijks mijn managementfee te verhogen met 3%
 3. beste forumleden, Ik overweeg een auto te gaan leasen, een mitsubishi phev, waarbij de leasekosten rond de 650-700 zullen zijn. Ik zoek een goede constructie om dit mogelijk te maken daar ik met mijn bv deelneem in een vof. De leasekosten komen dan in zijn geheel op de kosten van de vof, waardoor de kosten zo'n 8000 hoger uit zullen vallen (12x700). Nu wil ik best iets inleveren van mijn managementfee zodat de bijkomende kosten voor de vof rond de 4000 blijven. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Wat zijn de beste mogelijkheden om zo voordelig mogelijk deze auto te gaan rijden? Benieuwd naar jullie reacties.
 4. Dank voor de reacties tot nu toe mensen. Twabla, het gaat helemaal niet moeizaam en er speelt helemaal niets, er is geen tweespalt in de stichting oid. Mijn vraag is gewoon zoals het er staat. Het overwegen in licentie was een zeer goede opmerking waar ik wat mee kan. Verder kan ik idd een overeenkomst maken zodat mensen via mij het produkt afnemen voor 3 jaar, voor mijn prijs ipv die van de stichting. Heb in ieder geval feedback gehad van de stichting dat ze mijn plannen omarmen, net als de optie van een licentieovereenkomst. Dennis en Marnix bedankt! En Twabla ook, mits je je conspiracytheorieknop uitzet :-)
 5. De stichting heeft de laatste jaren niets aan promotie gedaan en het produkt ook amper weggezet. Ook worstelen zij met kwaliteitswaarborging en logistiek. Ik heb daarvoor de oplossingen aangedragen. De bestuderen zij nu. Ik wil zelf ook niet in de stichting zitten.
 6. Dank voor jullie reacties, ik zal het nog even verduidelijken. De stichting wil een vaste prijs van €60 voor haar product hebben en ik kan het wegzetten voor bv €89 €29 is dan voor mij en ik betaal de stichting gewoon €60. Het is dus te vergelijken met bv het CBR. Zij hebben een product: rijbewijs. Het rijbewijs kost vast €45. Iedere rijschoolhouder biedt rijlessen aan om dit rijbewijs te halen tegen prijs X per uur. In mijn situatie is het alleen zo dat ik de eerste en vooralsnog enige aanbieder ben, die ook nog moet helpen de operaties van de stichting te optimaliseren. Wat zou commercieel handig zijn om ervoor te zorgen dat men niet het product direc zelf bij de stichting koopt voor €60? Hoe kan je zoiets tackelen?
 7. Hoe zou je dat doen met een licentie? Heb je daar misschien een voorbeeld van? Qua inkomstenverdeling? Het gaat om een product ter waarde van circa €60. De inkomsten die zij nu genereren zijn vrij laag. Wanneer zij met mij samenwerken groeit het aantal inkomsten, dus ook voor de Stichting. Alleen die winsten mogen niet uitgekeerd worden. Ik doe echter al het werk en ik wil er zelf natuurlijk wel aan verdienen, en tevens de ideologische doelstellingen van de stichting respecteren. Bedankt voor je reactie overigens.
 8. Beste forumgebruikers, Ik wil als BV samenwerken met een Stichting. Deze stichting heeft namelijk een product waarvoor mensen betalen en de inkomsten komen dan ten goede van de stichting. Ik zie echter meer mogelijkheden met betrekking tot de exploitatie van dit product en ik zou het graag wat commercieler willen doen. Echter de stichting mag natuurlijk geen winst uitkeren aan de eigen bestuurders. De reden dat de stichting er is is juist om het product in stand te houden en te promoten, zonder dat het gedachtegoed erachter verloren gaat. Ik wil uiteraard op een repsectvolle wijze hiermee omgaan, meehelpen het product aan de man te brengen, maar uiteraard wil ik ook kunnen verdienen aan de inkomsten die het met zich meebrengt als mijn ideeen succesvol ten uitvoer worden gebracht. Ik sta op goede voet met het stichtingsbestuur wat nu bestaat uit drie personen en zij willen natuurlijk graag gewaarborgd zien dat "hun" product beschermd blijft. Hoe pak ik dit het beste aan?
 9. Allemaal bedankt voor jullie reacties, tips en tools!!! Ik heb er tot nu toe zeer veel aan gehad.
 10. Bedankt voor de reactie, om even wat ervaringen te plaatsen: Ik heb reeds een paar langdurige opdrachten aangenomen en er zitten er nog een aantal in de pijplijn, kortom ik heb het komende jaar wel wat werk. Nu ontstaat de situatie dat er meerdere trainingsbureau's en andere eenpitters willen samenwerken aan deze opdracht, wat ik op zich niet erg vind, want wie kan delen kan ook vermenigvuldigen. Ik heb zelf gedacht om meerdere consultants in te zetten op mijn opdracht (dit is ook mogelijk vanuit de opdrachtgever). Mijn vraag is concreet: welke constructie hierin is aan te raden? In dienst nemen vind ik niet wenselijk, het zal dus eerder gaan om een percentage van het dagtarief. (is dit misschien al een oplossing of zijn er nog meer?). Dan waar het gaat om het berekenen van bruto-netto inkomsten. Ik heb hier op de site reeds een aantal bruto-netto calculators gevonden, maar overal rolt wel weer iets anders uit of wordt of zijn berekeningen anders. Is er een site, danwel een zeer goede excelsheet waarop ik zelf alle variabelen kan invullen zodat ik kan zien wat ik onder aan de streep overhoud? Ik kan het zelf maken, maar er zijn vast consultants op dit forum die ook zoiets hebben gemaakt, of weer van iemand anders hebben gekregen. Alvast bedankt!
 11. Ik ben onlangs mijn eigen training en adviesbureau in de zakelijke dienstverlening begonnen (eenmanszaak). Is er iemand die dit jaar hetzelfde heeft opgestart? Ik zoek wat ervaringen van mensen (successtories, valkuilen, samenwerken met andere consultants etc) waar ik wat aan kan hebben bij de opstart van mijn eigen bedrijfje. Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept