Jump to content

steven880

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik denk niet dat veel conumenten zullen verwachten dat het product minstens 10 jaar werkt zonder problemen. Bedankt voor de antwoorden! Want garantie is toch belangrijk.
 2. Ga daar zelf eens achteraan, er zijn geen vuistregels hoeveel goedkoper het zou zijn. Verder is het complete onzin dat fietsonderdelen alleen uit Indonesie en Maleisie vandaan komen. China, Taiwan, Italie, Frankrijk, Duitsland, Amerika enz zijn ook landen waar veel componenten voor fietsen worden gemaakt. Maar volgens mij is dit voor jou alleen maar een poging om een paar goedkope wielen te bemachtigen, en echt serieus plan om zelf iets in de fietsenwereld te gaan ondernemen kan ik niet ontwaren in je vraagstelling. Ik volg je redenering helemaal en ga ook niet ontkennen dat dit eerst mijn bedoeling was. Maar ik heb nu unieke kansen (financiële steun universiteit) gekregen waardoor ik wel zou willen ondernemen en liefst in de fietswereld. Natuurlijk heb ik enkele beperkingen omdat ik nog student ben en uiteraard kan ik nog een hele hoop informatie gebruiken. Ik weet dat vele onderdelen ook in bovenstaande landen geproduceerd worden, maar toch worden ze op Alibaba allemaal in Indonesië aangeboden. Maar dit is eigenlijk niet meer belangrijk. Op Alibaba kan je geen deftige zaken doen volgens mij, daarom dat ik nu op zoek ben naar andere leveranciers.
 3. Na een tijdje zoeken heb ik wat groothandels gevonden. Maar deze moeten natuurlijk ook winst maken op hun verkochte goederen. Dus vroeg ik mij af waar zij dan hun goederen halen: rechtstreeks bij de fabrikant of via een distributeur? Zij zullen waarschijnlijk in grotere hoeveelheden goederen kopen, waardoor ze deze zelf aan betere prijzen kunnen kopen. Toch lijkt het me nuttig om te vergelijken. Dus ik vraag me nu af of het nuttiger is om bij een groothandel te kopen of rechstreeks bij de fabrikant of distributeur. Weet er misschien iemand hoe groot deze hoeveelheden ongeveer zijn, ik weet dat dit een moeilijke/redelijk domme vraag is, maar misschien zitten er hier mensen in die sector.
 4. Neen, dit was niet het geval. Vandaar dit topic. Alle fietsen en fietsonderdelen komen uit Indonesië en soms Maleysië. Soms kom je nog een verkoper tegen van uit de EU, maar dat zijn meestal 2de hands goederen die dan aangeboden worden.
 5. Een groothandel kan uiteraard ook een alternatief zijn. Alleen weet ik niet waar ik deze kan vinden in België of Nederland. De prijzen zullen waarschijnlijk wel wat duurder zijn, maar 1) er zullen minder transportkosten zijn en 2) Ik ben zeker dat de goederen geleverd worden. Ook een contactpersoon is een goede optie. Maar kan u me zeggen wat EVD is en hoe dit juist in zijn werk gaat? Bedankt voor de nuttige reacties!
 6. Neen, ik heb nog steeds niks laten afkomen. Ik heb nog altijd te weinig informatie...
 7. Hangt sterk af van wat je verkoopt niet?
 8. Iedere winkel is verplicht om 1 (Nederland) of 2 (België) jaar garantie te geven op hun verkochte producten. Maar hoe zit dit dan bij producten die je niet via de distrubuteur invoert, maar via een groothandel die gelegen is aan de andere kant van de wereld? Als je een garantiegeval binnenkrijgt, moet je dit eerst opsturen naar de groothandel. Dan ben je bijna altijd een maand verder voor het product zich terug hier bevindt. Of zijn er ook andere manieren?
 9. Dank u voor het nuttige antwoord. Zijn er nog andere methodes veilig? Ik denk dan bijvoorbeeld aan bankoverschrijvingen.
 10. Het gaat over fietsonderdelen. Ik ben nog geen ondernemer, en zou graag eerst wat gewoon wat zaken kopen en zien hoe dit werkt. Kan ik hiermee kosten besparen? Dus wat zou het mij kosten om dit http://www.alibaba.com/product-free/101432479/Easton_Ec90_Aero_Carbon_Road_Racing.html naar mijn thuis te krijgen?
 11. Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik onder de indruk ben van al de nuttige informatie die je hier vindt! Mooie en praktoshce website. Met wat toeval ben ik de site alibaba.com tegen gekomen. De interessante prijzen spreken mij natuurlijk aan, maar waar zit het addertje onder het gras. De producten waarin ik geïnteresseert ben komen bijna allemaal uit Indonesië. Vaak worden ze daar niet geproduceerd. Nu vraag ik me af waarom de verkopers zich daar allemaal bevinden. Zijn er daar speciale wetten. Hoe kan ik te weten komen als bepaalde verkopers betrouwbaar zijn? Je moet de procucten vaak in grote hoeveelheden kopen, dus zou ik ze hier ook wel willen verkopen. Maar eerst zou ik willen weten als er nog eventuele kosten kunnen bijkomen buiten de overeengekomen prijs. Ook zou ik graag weten wat FOB juist betekent en op welke manier ik het best betaal. Ik neem aan dat Paypal het veiligste is, maar dit wordt vaak niet aangeboden. Wel andere zoals Western Union, T/t en nog andere... Alvast bedankt Edit: titel aangepast
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept