Jump to content

Von_Ferry

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Location
  NL
 • First name
  Ferry

Register

 • How did you find us:
  anders
 • You are:
  ondernemer in spe
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dank voor je reactie. Het lijkt niet op te houden en blijft maar voort slepen. Inmiddels heb ik de afgelopen dagen intensief contact en overleg gehad met een afdelingsmanager van het platform. Ik heb in goed overleg met bovengenoemde besloten akkoord te gaan met een retour/refund. Als teken van goede wil, neemt het platform de kosten voor een retour zending op zich en heeft het aangeboden het transport ook te regelen. Platform heeft inmiddels een vervoerder geregeld die over 3 weken de retourzending op zou kunnen halen. Echter geeft de klant nu aan dat de retour zending binnen nu een 4 dagen moet worden opgehaald en dat er volgens haar geen andere opties meer zijn. Zij geeft hiervoor de volgende redenen: - Ze kan en wil de zending niet langer verplaatsen binnen het bedrijf van haar client. (mij lijkt dat ik met haar te maken heb en niet met de wensen van client?) -de London fashion week komt eraan en haar client heeft het druk (ik heb het ook druk) -Haar client wil simpelweg niet langer ongemak hebben van de zending die op hun kantoor staat. Komt er dus op neer dat er aan de hand van non argumenten iets wordt geeist van haar kant wat simpelweg onmogelijk is. Mij lijkt dat het dan voor ons ook ophoudt om nog langer meegaand te zijn? Neem aan dat de klant die een retour/refund wil mee moet werken om het te realiseren? Ook lijken de wensen van haar 'client' er vrij weinig toe doen daar ik de bank aan haar verkocht en niet aan haar client. Zou iemand zijn licht nog eens willen laten schijnen op bovenstaande?
 2. Het bedrag van €2000 heb ik inmiddels ontvangen van het platform. Een Particuliere klant zie ik inderdaad niet zo snel hier gaan procederen voor zo'n bedrag. Maar omdat ik het geld reeds heb ontvangen van bovengenoemde zal ik waarschijnlijk aanmaningen en dreigbrieven gaan krijgen van hun? Ik kan het mis hebben maar ook het platform dient de Europese regelgeving in acht te houden neem ik aan? Ik zie bij heel veel 'collega's' heel veel zinnen en bepalingen in hun voorwaarden staan die absoluut geen stand houden zeker niet bij verkoop aan consument. Komt er eigelijk op neer; Alles gaat goed totdat je een probleem hebt met een klant die exact op de hoogte is van zijn of haar rechten.
 3. Wanneer ik niet kan worden verplicht de retourzending te regelen maar 'slechts' verplicht ben te betalen dan ben ik zeer benieuwd hoe de koper de bank wil retourneren. Wellicht als hij dit zelf ook inziet dat ie alsnog een reparatie vergoeding accepteert. De klant betaald per creditcard aan de tussenpersoon en die tussenpersoon betaald vervolgens ons weer minus de provisie. In theorie zijn wij beiden klant van deze tussenpersoon. Inmiddels heeft de tussenpersoon zich uitgesproken in het voordeel van de koper. Komt er dus op neer dat het een vrij lastige en vervelende situatie is waar geen echte oplossing voor is. In mijn ogen is bewust alles fout gedaan om het mij zo lastig mogelijk te maken. Dit alles omdat ze niet blij waren dat de bank niet naar de 3e verdieping werd gesjouwd. Dank voor alle reacties!
 4. Hartelijk dank voor uw reactie en duidelijke uitleg. Zoals ik uit de zeer summiere informatie en wazige foto kan opmaken is er een verbinding losgeraakt. (niet gebroken) Om een langlopende kwestie te voorkomen heb ik ook direct voorgesteld een vergoeding te willen betalen voor reparatie. Dit werd echter direct en pertinent geweigerd. Zoals ik uw reactie lees heb ik tot nu toe dus gedaan wat ik hoor te doen en ligt de bal nu bij de koper. Stel dat de hele situatie mij dusdanig begint vervelen en ik besluit ze maar gelijk te geven en laat de bank terugkomen op mijn kosten; Ben ik dan ook verantwoordelijk en verplicht om het retour transport te regelen of is dit een taak van de koper en draai ik 'slechts' op voor de gemaakte transportkosten. Koper heeft ook al aangegeven dat er geen verpakkingsmaterialen meer zijn en dat hij ook niet in staat om de bank weer fatsoenlijk te verpakken voor transport.
 5. Probleem is dat de koper zoals hier bovenbeschreven duidelijk niet voor de retour kosten op wil draaien en het daarom gooit op; not fir for purpose Dit zodat wij voor de kosten van de retourzending op draaien en als bonus een kapotte bank terug krijgen.
 6. Particulier heeft een 'afkoelingsperioden' van 14 dagen, volgens het Europese recht. Mochten ze als nog een retour willen nemen wij de verzendkosten heen voor onze rekening en de retourkosten zijn voor rekening van de koper. Wanneer wij de meubels weer ontvangen in dezelfde staat retourneren wij binnen 14 dagen het bedrag van de aankoop. Dit zijn ook voorwaarden van de tussenpersoon.
 7. Dank voor uw reactie. Een bedrijf maar dat doet er volgens de tussenpersoon niet toe omdat volgens hun; Not fit to purpose een geldige reden is voor zowel bedrijf als particulier
 8. Al jaren fervent bezoeker/lezer van higherlevel. Dit is de eerste keer dat ik een topic start. Hopelijk in de juiste sectie. Wij verkopen design meubels uit de jaren 50 60. 90% van onze verkopen worden verkocht buiten NL en binnen de EU. Ik hoop dat hier iemand is die mij wat meer duidelijkheid kan verschaffen mbt tot mijn rechten in onderstaande kwestie. Via een website in de UK hebben wij een bank verkocht en zijn ontvangen commissie voor de verkoop Communicatie tussen klant en ons verloopt via hun platform. Wij kregen een aanvraag voor het verzenden naar London op basis van een postcode zonder aanvullende informatie. Offerte werd door ons opgevraagd bij de vervoerder en wij deden de klant een voorstel mbt het vervoer. Klant ging akkoord en de deal was gemaakt. Helaas was dit het begin van nogal al wat problemen. Toen de vervoerder aankwam bij het opgegeven adres in London eiste de koper dat de zending naar de 3e etage werd gebracht. Dit was niet de afspraak en in onze algemene voorwaarden wordt duidelijk aangegeven; 'ground floor front door delivery' tenzij anders aangegeven bij prijsaanvraag. Enfin, toen begonnen ze te dreigen dat de zending terug zou komen als deze niet naar de 3e verdieping zou worden gebracht. Uiteindelijk toch gewoon begane grond geleverd (klant duidelijk gefrustreerd hierdoor) maar de zending werd geaccepteerd. Klant kreeg de tijd om de zending te controleren op evt. schade maar dit is niet gedaan en er zijn verder geen aantekeningen gemaakt bij de vervoerder. 3 dagen na de levering krijg ik een kort bericht van de tussenpersoon dat de zending 'not fit for purpose' zou zijn en dat de koper een volledige refund incl. de retour kosten voor verzenden eist. Heb meteen gevraagd om duidelijke foto's te maken van de schade, waarop ik 2 dagen later één wazige foto ontving waar helemaal niets uit op te maken valt. (pallet en verpakkingsmateriaal waren direct weggegooid volgens de tussenpersoon) Inmiddels 8 dagen na de levering heb ik één nieuwe foto gekregen waarop een zeer bedenkelijk schade is te zien welke hoogstonwaarschijnlijk door het transport is gekomen De tussenpersoon geeft aan dat de klant volledig in zijn recht staat en dat ik alle kosten moet gaan vergoeden. Hier ben ik het duidelijk niet mee eens. Ik kan niets meer verhalen op het vervoersbedrijf omdat er helemaal geen bewijs is geleverd door de klant en of aantekeningen zijn gemaakt. Zoals ik op internet lees lijkt het erop dat ik inderdaad voor de kosten op moet gaan draaien omdat de bewijslast bij mij ligt. Stel dat ik volledig financieel aansprakelijk ben voor dit alles ben ik dan ook verplicht om de retourzending te regelen? (inclusief nieuwe verpakking, pallet, etc) Hoor graag wat in deze mijn rechten of evt. opties zouden. Met vriendelijke groet, Ferry

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept