José123

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door José123

  1. Ik ben nog geen recognised sponsor, hetgeen denk ik wel nodig zal zijn. Mijn Britse lerares Engels zei altijd: "Je woont in Europe, dus ga voor de Britse spelling" (recognised). Maar dat was wel voor de tijd van Brexit ;)
  2. Ik ben mij voor het eerst aan het orienteren aan het aannemen van iemand van buiten de EU, o.b.v. een "highly skilled migrant" visa. Het is best overweldigend dus wil ik wellicht een bureau inhuren om dat proces te facilitereren. Weet iemand aan welke orde grootte tarief ik moet denken voor een dergelijk bureau? P.S. ik begrijp dat ik deze vraag bij deze bureaus neer kan leggen, maar wil (nog) niet die sales "fuik" in.
  3. Ik heb iemand in loondienst in het buitenland. Loonbelasting e.d. worden dus niet in Nederland betaald maar in het land waar hij woont. Als ik WBSO aanvraag, komt deze medewerker dan ook in aanmerking voor WBSO?
  4. Excuus, staat een typo in de 2e transactie. Dit moet zijn: Een andere aankoop betreft een abonnement op een internetsite van buiten de EU. Ook hierop is geen btw in rekening gebracht. Ik selecteerde de btw-code “Leveringen/diensten van buiten EU 0%”.
  5. Ik doe voor het eerst zelf de boekhouding en btw-aangifte in e-boekhouden.nl. Ik kom er alleen niet uit met de btw-codes. In de boekhoudsoftware zijn er o.a. de volgende btw-codes: Btw hoog 21% Btw verlegd 21% Leveringen/diensten van binnen EU 0% Leveringen/diensten van buiten EU 0% Geen btw Twee transacties heb ik als volgt verwerkt: Ik heb een kantoorartikel gekocht bij een Duits bedrijf met valide btw-nummer. Ik heb ook een btw-nummer en zij hebben dus geen btw in rekening gebracht. Ik heb gekozen voor de btw-code: “Leveringen/diensten van binnen EU 0%”. Een andere aankoop betreft een abonnement op een internetsite van buiten de EU. Ook hierop is geen btw in rekening gebracht. Ik selecteerde de btw-code “Leveringen/diensten van binnen EU 0%”. Mijn 2 vragen: Selecteerde ik hier de juiste btw-code? Zo ja, wanneer gebruik je dan “Btw verlegd”? Bij de aangifte intracommunautaire levering staat in het boekhoudprogramma overal het bedrag nul. Zou gegeven deze transacties er geen bedragen bij de ICL aangifte moeten staan?
  6. Ik vond deze pagina waar je die site de som voor je kan laten maken: https://www.berekenhet.nl/ondernemen/loonkosten-werkgever.html Dan kom ik op duidelijk andere bedragen: Zou het super op prijs stellen als iemand kan vertellen waar de fout zit in mijn originele berekening. Welke werknemersverzekeringen had ik in mijn originele berekening niet mee behoren te nemen in de berekening? (aangenomen dat de site het juist berekent)
  7. Verschillende bronnen: - Vakantiegeld 8%, is verplicht lees ik op verschillende bronnen op het Internet - Loonbelasting: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/personeel-en-loon/content/hulpmiddel-loonbelastingtabellen - Premie werknemersverzekering: percentages gehaald van https://www.sra.nl/NieuwsById?id=07600294A3CF405BAF5090A4A4F8B0E8 - Premie zorgverzekering: 7%, lees ik op diverse bronnen op Internet - Maximale WBSO ad. 23400: https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/wbso/ Premie werknemersverzekering: Maar ik zie op andere sites, ook andere percentages. Veelal lager omdat het lijstje daar dan minder verzekeringen bevat (zijn die dan wel verplicht, vraag ik mij af...). Bv op https://www.rendement.nl/premies-werknemersverzekeringen/nieuws/definitieve-sociale-verzekeringspremies-2021-bekend.html ontbreekt de werkhervattingskas. En op https://www.pwc.nl/nl/actueel-en-publicaties/belastingnieuws/loonbelasting-en-sociale-verzekeringen/premies-sociale-zekerheid-per-1-januari-2021.html ontbreken er verscheidene.
  8. Hoi allemaal, Ik werk aan een cashflow overzicht voor een bedrijfsplan waarvoor ik financiering zoek. Hierbij is het plan ook gebruik te maken van WBSO, maar mij is nog niet geheel duidelijk hoe deze regeling nu werkt. Ik kom op 1200 geplande S&O uren, en als starter levert dit voor de WBSO maximaal 23.400 euro fiscaal voordeel op (forfait tarief). Mijn vraag is in feite of ik inderdaad dit volledige voordeel zou realiseren en of ik alle loonkosten voor 2021 hieronder zo correct bereken? Over de WBSO lees ik: “De verrekening kan alleen plaatsvinden met de loonheffing (loonbelasting en premie volksverzekeringen). Verrekenen kan niet met de premies werknemersverzekeringen en bijdragen zorgverzekeringswet.” “Het toepassen van S&O-afdrachtvermindering kan er niet toe leiden dat de over een aangiftetijdvak af te dragen loonheffing verder wordt verminderd dan tot nihil.” Betekent dit dat ik als WBSO voordeel zou ontvangen: 1621 * 12 maanden = 19.452 euro, en niet de volledige 23.400 euro. Of zou ik aan WBSO voordeel ontvangen: 1883,08 * 12 maanden = 22.596,96? Dus obv "zonder loonheffingskorting". Ik begrijp zo wie zo niet goed, hoe het WBSO voordeel voor de werkgever is gebasseerd op iets dat de werknemer betaalt (namelijk de loonheffing). Mijn vraag: - klopt bovenstaande kostenberekening? Ik twijfel vooral over het percentage van 35,54% werknemersverzekering (lijkt mij veel) - hoeveel WBSO voordeel zou ik bij toekenning van 1200 uren ontvangen?
  9. Thanks, dat helpt! Heb dus uiteindelijk echt bonnetjes nodig
  10. Ik ben werknemer bij mijn eigen bedrijfje (BV). Ik ga op dienstreis naar het buitenland. Hoe moet ik omgaan met het naar prive (onbelast) vergoeden van kosten voor eten en drinken aldaar? Ik zag in een CAO van een groot bedrijf staat dat medewerkers (onbelast?) een vaste dagvergoeding krijgen. Ik vroeg het mijn boekhouder maar die dacht dat dit bij mij niet kan omdat het bij mij zo is opgezet dat alle werkelijke kosten zakelijk worden geboekt. Maar ik heb eigenlijk weinig zin om alle bonnetjes te vragen/bewaren... Is een onbelaste dagvergoeding inderdaad geen mogelijkheid?
  11. De persoon geeft aan hier al naar te hebben geinformeerd maar dat het niet mogelijk is. Tja, als de persoon niet wil, dan wordt het lastig. Maar ik kan mij haast niet voorstellen dat er geen partijen zijn die leningen overnemen.
  12. Nee, de persoon loopt wel ietsje achter met aflossen maar dit maakt de lening niet direct opeisbaar. Het rentepercentage op de lening is relatief hoog en het gegeven dat de persoon de lening zelf niet wil "oversluiten" komt denk ik meer voort uit dat hij hiertoe geen mogelijkheden ziet.
  13. Die hou ik liever voor mij maar het gaat om een substantieel bedrag.
  14. Ja, dat had een mooie oplossing geweest maar helaas wil de persoon daarin niet meewerken.
  15. Hi Highio! Ik heb deze lening vanuit de holding verstrekt aan de BV van de andere persoon (hierbij is er in prive meegetekend).
  16. Ik heb aan iemand geld uitgeleend voor een bedrijfsovername. Deze lening loopt nog, maar heb zelf nieuwe middelen nodig. De persoon kan niet zomaar de lening aflossen (en is dit contractueel ook niet verplicht) en om deze reden zou ik de lening willen verkopen. Is het mogelijk deze lening te verkopen? Dus mijn vraag is eigenlijk: wat voor soort organisaties zijn mogelijk bereid een lening op te kopen (en worden daarmee de schuldeiser)? Googlen levert mij niets op, maar ik denk omdat ik niet goed weet op welke term te zoeken. Ik heb een aantal organisaties gecontacteerd die wel facturen opkopen (een enkele ook individuele facturen, ipv gehele portefeuilles) maar krijg ook van hen te horen dat zij geen leningen opkopen.
  17. Hartelijk dank Marjan! Dat wordt dan wel btw terug vorderen maar niet de kosten opgeven voor de Vpb
  18. Het lijkt erop dat er toch nog een meningsverschil ligt op dit punt. Ook als ik de bestaande topics op dit onderwerp nakijk op higherlevel lijken er 2 meningen te zijn: - betaald met pinpas van bedrijf icm een bon/factuur die NIET op de bedrijfsnaam staat is voldoende om btw terug te kunnen vorderen - een bon/factuur op naam van het bedrijf is noodzakelijk om btw terug te kunnen vorderen
  19. In navolging op bovenstaande berichten wilde ik een andere, gerelateerde vraag stellen. Stel ik haal voor mijn bedrijf een multomap in de plaatselijke winkel. Moet ik dan de bon/factuur op naam van het bedrijf laten zetten om de BTW terug te mogen vragen? Of is het voldoende als ik met de bedrijfs-pinpas betaal (zoals hierboven beschreven voor het tanken)?
  20. Ik heb een vraagje over wat er staat op http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_bedrijfsruimte/ondernemen_bedrijfsruimte-02.html#P30_2111 Ik heb een BV en werk vanuit huis. Binnenkort ga ik over na een huurwoning. Ik zal 1 vd slaapkamers als werkkamer gaan gebruiken. Deze slaapkamer is dus geen zelfstandig deel van de woning (geen eigen ingang, eigen sanitair, etc.). Als ik de tekst lees op bovenstaande site van de belastingdienst dan lees ik dat het is toegestaan om een deel van de energiekosten, een deel van de huur, en ook de inrichting van de werkkamer allemaal als kosten in te boeken. Echter, kijk ik vervolgens naar de figuur op die site, dan is dit niet toegestaan (geen zelfstandig deel van de woning). Mij is dus niet geheel duidelijk of het de drie genoemde kosten nu wel of niet aftrekbaar zijn. Onder de figuur staat overigens "De regeling voor de werkruimte geldt alleen voor de inkomstenbelasting. Bij het bepalen van de winst kunt u deze kosten inclusief btw aftrekken, voor zover u de btw niet als voorbelasting kunt aftrekken." Het belang van deze opmerking is mij ook niet geheel duidelijk. Is er iemand die zou kunnen ophelderen of ik de energiekosten, huurkosten, en inrichtingskosten nu wel of niet (a) als kosten mag inboeken, en (b) eventuele btw terug te vorderen is?
  21. Bedankt voor de reacties. Mijn meerwaarde zit hem er in feite ook in de toegang tot bepaalde partijen. Henny, bedankt voor je ideeën; wellicht een idee voor een volgend boek :-) Weet er iemand wellicht nog een goede bron waarin het allemaal wordt uitgelegd? Op vele plekken zijn wel puzzelstukjes te vinden maar één goede bron waar het allemaal samen komt, zie ik vooralsnog niet. Of zijn er wellicht adviesbureaus die zich specialiseren in het ondersteunen van investeringsmaatschappijen?
  22. Hè, die vraag zag ik idd aankomen ;D Ik positioneer mijn vraag even als zijnde dat ik er helemaal niets vanaf weet maar dat is niet helemaal waar. Weet er wel iets vanaf maar lang niet genoeg en niet vanuit de praktijk. Kan dit wel opvangen door mensen om mij heen maar leek mij niet onverstandig er eerst wat over te lezen. Bv zodat ik met de terminologie beter bekend raak maar toch ook wel gewoon heel praktisch wat er allemaal bij komt kijken en hoe het beste vorm te geven aan een dergelijk initiatief. Derhalve mijn vraag of er mensen tips hebben waar ik een praktische uitleg kan vinden van het managen/opstarten van een investeringsmaatschappij. Groet, José
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.