Jump to content

José123

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Excuus, staat een typo in de 2e transactie. Dit moet zijn: Een andere aankoop betreft een abonnement op een internetsite van buiten de EU. Ook hierop is geen btw in rekening gebracht. Ik selecteerde de btw-code “Leveringen/diensten van buiten EU 0%”.
 2. Ik doe voor het eerst zelf de boekhouding en btw-aangifte in e-boekhouden.nl. Ik kom er alleen niet uit met de btw-codes. In de boekhoudsoftware zijn er o.a. de volgende btw-codes: Btw hoog 21% Btw verlegd 21% Leveringen/diensten van binnen EU 0% Leveringen/diensten van buiten EU 0% Geen btw Twee transacties heb ik als volgt verwerkt: Ik heb een kantoorartikel gekocht bij een Duits bedrijf met valide btw-nummer. Ik heb ook een btw-nummer en zij hebben dus geen btw in rekening gebracht. Ik heb gekozen voor de btw-code: “Leveringen/diensten van binn
 3. Ik vond deze pagina waar je die site de som voor je kan laten maken: https://www.berekenhet.nl/ondernemen/loonkosten-werkgever.html Dan kom ik op duidelijk andere bedragen: Zou het super op prijs stellen als iemand kan vertellen waar de fout zit in mijn originele berekening. Welke werknemersverzekeringen had ik in mijn originele berekening niet mee behoren te nemen in de berekening? (aangenomen dat de site het juist berekent)
 4. Verschillende bronnen: - Vakantiegeld 8%, is verplicht lees ik op verschillende bronnen op het Internet - Loonbelasting: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/personeel-en-loon/content/hulpmiddel-loonbelastingtabellen - Premie werknemersverzekering: percentages gehaald van https://www.sra.nl/NieuwsById?id=07600294A3CF405BAF5090A4A4F8B0E8 - Premie zorgverzekering: 7%, lees ik op diverse bronnen op Internet - Maximale WBSO ad. 23400: https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/wbso/ Premie werknemersverzekering: Maar ik zie op andere sites, ook andere per
 5. Hoi allemaal, Ik werk aan een cashflow overzicht voor een bedrijfsplan waarvoor ik financiering zoek. Hierbij is het plan ook gebruik te maken van WBSO, maar mij is nog niet geheel duidelijk hoe deze regeling nu werkt. Ik kom op 1200 geplande S&O uren, en als starter levert dit voor de WBSO maximaal 23.400 euro fiscaal voordeel op (forfait tarief). Mijn vraag is in feite of ik inderdaad dit volledige voordeel zou realiseren en of ik alle loonkosten voor 2021 hieronder zo correct bereken? Over de WBSO lees ik: “De verrekening ka
 6. Thanks, dat helpt! Heb dus uiteindelijk echt bonnetjes nodig
 7. Ik ben werknemer bij mijn eigen bedrijfje (BV). Ik ga op dienstreis naar het buitenland. Hoe moet ik omgaan met het naar prive (onbelast) vergoeden van kosten voor eten en drinken aldaar? Ik zag in een CAO van een groot bedrijf staat dat medewerkers (onbelast?) een vaste dagvergoeding krijgen. Ik vroeg het mijn boekhouder maar die dacht dat dit bij mij niet kan omdat het bij mij zo is opgezet dat alle werkelijke kosten zakelijk worden geboekt. Maar ik heb eigenlijk weinig zin om alle bonnetjes te vragen/bewaren... Is een onbelaste dagvergoeding inderdaad geen mogelijkheid?
 8. De persoon geeft aan hier al naar te hebben geinformeerd maar dat het niet mogelijk is. Tja, als de persoon niet wil, dan wordt het lastig. Maar ik kan mij haast niet voorstellen dat er geen partijen zijn die leningen overnemen.
 9. Nee, de persoon loopt wel ietsje achter met aflossen maar dit maakt de lening niet direct opeisbaar. Het rentepercentage op de lening is relatief hoog en het gegeven dat de persoon de lening zelf niet wil "oversluiten" komt denk ik meer voort uit dat hij hiertoe geen mogelijkheden ziet.
 10. Die hou ik liever voor mij maar het gaat om een substantieel bedrag.
 11. Ja, dat had een mooie oplossing geweest maar helaas wil de persoon daarin niet meewerken.
 12. Hi Highio! Ik heb deze lening vanuit de holding verstrekt aan de BV van de andere persoon (hierbij is er in prive meegetekend).
 13. Ik heb aan iemand geld uitgeleend voor een bedrijfsovername. Deze lening loopt nog, maar heb zelf nieuwe middelen nodig. De persoon kan niet zomaar de lening aflossen (en is dit contractueel ook niet verplicht) en om deze reden zou ik de lening willen verkopen. Is het mogelijk deze lening te verkopen? Dus mijn vraag is eigenlijk: wat voor soort organisaties zijn mogelijk bereid een lening op te kopen (en worden daarmee de schuldeiser)? Googlen levert mij niets op, maar ik denk omdat ik niet goed weet op welke term te zoeken. Ik heb een aantal organisaties gecontacteerd die wel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept