Jump to content

foolsgold

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. bedankt voor je reactie. ik heb nu al 1.5 jaar afspraken geprobeerd te maken met schuldeisers maar het lukt echt niet meer. Sowieso gaan de bank en andere schuldeisers beslag leggen op mijn huis. Er zijn er gewoon echt teveel en het wordt alleen maar erger omdat de kosten die veel op de schulden leggen zijn soms tot 300%!! Eneco had een rekening open van 750 euro. werd uiteindelijk 3700 euro!!! Afspraken maken lukt echt niet meer..
 2. Super bedankt. Juist de forums en entries van Ruben hebben me mede gemotiveerd om faillissement aan te vragen en uit wsnp te blijven. :)
 3. De vraag klinkt misschien een beetje raar.. je denkt " dat kun je toch vinden op google en forums?" Nou ik heb al heel wat zitten surfen, bladeren en lezen maar het enige wat ik zie is "ga naar de rechtbank en vraag het aan" Dan lees ik weer, je moet stukken meenemen, dan lees ik weer, je moet een advocaat dat laten doen. de situatie is als volgt. Ik had een kledingwinkel en die is in het 2e jaar onderuit gegaan. resultaat 65.000 euro schuld ongeveer. Om hier uit te komen heb ik 3x een schuldhulpverlener aangesproken maar kwam er elke keer niet verder mee. Behalve 150 euro intakegesprek en daarna van schuldeisers te horen krijgen dat de beste man helemaal niet met mijn zaak bezig was en zelfs eentje had hem geweigerd maar dat mij niet laten weten. Vervolgens ben ik toen zelf zoveel mogelijk afspraken gaan maken met schuldeisers, vrijwel al mijn inkomsten afgestaan aan betalingen maar het mocht niet baten. Teveel schuldeisers om dat zelf te kunnen overzien. Dus sommigen zijn nu wel blij dat ik betaald heb maar anderen werden weer heel boos dat ik niets betaalde. Dit hele proces is nu zo'n 1.5 jaar bezig en heb ondertussen veel gelezen en gezien. WSNP wil ik dus dan ook NIET in. Dan maar failliet. The lesser evil zullen we maar zeggen. Ik heb er dingen over gelezen hier, reacties van mensen die het hebben meegemaakt, dat faillissement zooooooo slecht nog niet is. Ja ik ben bewust van alle nadelen, maar nogmaals 'the lesser evil' zo zie ik het dan maar. Een zure appel om doorheen te bijten om door te kunnen gaan. Want daar wil ik even bij stil staan. Een ander onderdeel van mijn bedrijfje gaat juist steeds beter. Ik verleen een dienst in de muziek industrie, ik maak ook muziek en ik bewerk muziek. Hiervoor krijg ik gemiddeld per maand 2000 euro binnen alleen al aan binnenlandse opdrachten en nog eens zo'n 1000 tot 2000 gemiddeld aan buitenlandse opdrachten. Afgelopen maanden zelfs 5000 dollar aan 2 muziek bewerkings opdrachten. natuurlijk wil ik met mijn 'werk' doorgaan. en ja dat levert veel meer op dan een vaste baan! Maar al mijn schulden zelf betalen lukt niet want dat is weer nou net te veel! Ik heb allang vrede met mijzelf gesloten dat 'ze' mijn huis mogen verkopen, dat ze mijn inboedel mee mogen nemen alles mag ten einde dat gedoe met die winkel schulden eindelijk eens af te sluiten. Nu wil ik zelf faillissement aanvragen maar WAT is nou de EXACTE procedure. En waarom meld ik dan toch dit hele verhaal..? In de hoop dat er nog ergens een helder brein tevoorschijn getoverd wordt die mij nog iets vertelt waar ik niet aan gedacht heb. Today is the day.. de eerste stappen naar de rechtbank.. maar dan?
 4. dus je kan in de WSNP geen doorstart maken? Je moet dus een baan gaan vinden die 1/3 van wat ik nu binnen haal, opbrengt?? en aangezien mijn bedrijf levensvatbaar is.. is dit dan niet DE oplossing?: De surseance van betaling is een algemeen uitstel van betaling. Overigens is dit alleen voor ondernemingen van toepassing. Dit is gebaseerd op een vonnis van de rechtbank. Veelal kan de schuldenaar door tijdelijke problemen niet betalen. Een surseance moet voorkomen dat de schuldenaar direct failliet wordt verklaard. Gedurende de surseance kunnen de schuldeisers geen betaling verlangen. Tijdens de surseance van betaling wordt onderzocht of de betalingsproblemen nog op te lossen zijn. De onderneming kan (voorlopig) blijven bestaan en overeenkomsten sluiten met andere partijen. Mits de door de rechtbank aangestelde bewindvoerder hier zijn goedkeuring aan verleent.
 5. het is ook niet dat ik daar iemand voor nodig heb.. maar OF ik ga met die man in zee om uit de WSNP te blijven.. of ik ga zelf de WSNP in proberen te komen.. ik heb niet veel tijd om de juiste keuze te maken, dus vraag ik hier zoveel mogelijk info en feedback terwijl ik ondertussen heel het internet leeg probeer te plukken.
 6. Het voordeel van de WSNP - als je toegelaten wordt - is dat je met behoorlijke zekerheid weet dat je na drie jaar schuldenvrij zult zijn. Maar er zijn veel nadelen, in de WSNP heb je nauwelijks rechten, zo wordt je post gelezen, bepaalt de bewindvoerder hoeveel je - in loondienst - van je salaris over mag houden en ga zo door. Mensen die in de WSNP zitten ervaren dit over het algemeen als heel zwaar! ik ben niet in loondienst.. ik verdien mijn geld met optreden en muziek maken voor platenmaatschappijen. alle optredens gaan via een kantoor die mij als artiest boekt. Dit is een onderdeel van mijn bedrijf, dat ik naast de winkel altijd ben blijven doen en waar ik nu volledig mijn geld mee verdien. Hoe gaat ze daarmee om dan?
 7. is het dan wel slim voor mij om uit die WSNP te blijven.. of is het juist een geruststellende oplossing?
 8. Mogelijk dat een bewindvoerder of curator de executie nog voor zal zijn met een onderhandse verkoop. Enkel wanneer verhuizen duurder is dan gaan wonen in een goedkope(re) huurwoning zal dit niet het geval zijn. maar als je hypotheek 235.000 is .. en je huis 200.000, hypotheek incl comsumptief krediet.. dan is verkopen van je huis toch alleen maar het toedoen van meer schade??
 9. Ja, dat is waar. Er wordt een vrij te laten bedrag bepaald, dat ruwweg overeenkomt met de bijstandsnorm. dus als mijn hypotheek 1000 euro is dan ga ik dus meteen de boot in? huis in de executie verkoop?
 10. ik had gevraagd hoeveel het totaal mij ongeveer ging kosten en of hoeveel uur hij dacht bezig te zijn. Hij gaf aan dat dat heel moeilijk te zeggen was omdat onduidelijk is hoe moeilijk mensen gingen doen en hoeveel dingen er nog boven water zou komen. Wel gaf hij aan dat zodra de regelingen opgezet zijn, hij eigenlijk klaar is en dat derest in mijn handen ligt. Ook vraag ik me af of het wel of niet verstandig is om het WSNP traject in te gaan. Hij zei namelijk dat ik maar bijstand nivo zou krijgen van de bewindsman en dat zou mijn hypotheek niet eens dekken. is dit waar?
 11. helaas niet gevraagd om referenties :( er is ook wat haast bij gebaat dus ik was al blij dat er iemand mij kon helpen. Ook stom genoeg niet gevraagd hoeveel uur hij nodig heeft voor deze zaken, ik ga er eigenlijk vanuit dat net redelijk voordehand liggend mag zijn hoeveel uur iemand ongeveer bezig is met het opzetten van brieven toch?
 12. Vandaag een gesprek gehad met Stigmanet in Rotterdam. Ik wil even klankboorden met jullie of ik er goed aan doe om met hun in zee te gaan. Gaarne daarom ook vanavond nog een reactie zodat ik morgen met een gerust hart daar weer naar toe ga. De beste man vertelde mij een aantal zaken. - Wanneer ik in het WSNP traject zou komen dan geeft de bewindsman mij een leefbudget wat gelijk staat aan een bijstandsuitkering a 700 / 800 euro per maand. - Zijn uurtarief is 86 euro en wilt een voorschot van 300 euro. - Zijn eerste activiteiten zouden zijn: aanschrijven van de deurwaarder die mij een faillissements dreiging heeft gestuurd, aanschrijven van 2 andere eisers die ook die kant op dreigen te gaan en het regelen van wat belastingzaken (verkeerde aanslag rechtzetten).
 13. bedankt voor de interesse! ik heb contact opgezocht met een bedrijfje in rotterdam dat zich bezig houdt met dit soort problemen op te lossen. Stigmanet. Kan niet zeggen (nog) of ze goed of slecht zijn, maar ik durf wel te zeggen dat ze beter zijn dan ik alleen ;). En de tactiek van SFV in alkmaar werkte ook niet echt. Maandag dus meeting en dan zal er meer nieuws uitkomen. Ik zal het hier melden voor de mensen die of adviezen nog hebben maar ook voor de mensen die in dezelfde situatie terecht zijn gekomen.
 14. heel erg bedankt voor je reactie. Morgen als eerste naar de sociale dienst. eerst even op internet zoeken dus waar ik precies moet zijn.
 15. Hallo, laat ik eerst even wat voorgeschiedenis geven. Ik, man 33 jaar, afgerond hbo heb 10 jaar als account manager voor div IT bedrijven gewerkt; Exact, IBM, etc. Op mijn 30e zag ik mijn vader een burn out krijgen (hij was destijds sales manager) en dacht; je leeft maar 1 keer, dus ik sla een andere weg in. Als kind zijnde was ik altijd al met muziek bezig en ambieerde ik een carriere in die industrie. De ontwikkelingen als artiest zagen er goed uit maar ervan leven ging nog niet. Na een jaar overwegen en onderzoeken heb ik een bedrijf opgezet dat bestond uit een kledingwinkel, het maken van muziek, het optreden als artiest en fotografie. De winkel was de core business, muziek was aanvullend maar zou uiteindelijk core business moeten worden zodra ik er goed van kon leven en fotografie was meer een hobby waar ik soms wat extra geld mee kon verdienen. De winkel ging in het 1e jaar super goed, elke maand haalde ik mijn target en met mijn muziek carriere ging het ook beter en beter en fotografie bracht wat extra geld in het laatje. Al met al zag het er dus vrij goed uit. Totdat ze in het 2e jaar aan de overkant van mijn winkel ineens gingen verbouwen, er 4 concurrerende winkels bij kwamen in de buurt, en 3 andere winkels in de straat gingen sluiten, waardoor de hele straat dood en doodstil werd. Om een lang verhaal kort te maken, 4 maanden bijna geen omzet in de winkel, leveranciers gingen om geld zeuren, huurachterstand en dus gedwongen de deuren dicht. Gelukkig ging het met mijn muziek heel erg goed en kon ik daar mijn hypotheek achterstand mee inlopen en nu gewoon netjes van leven, soms moeilijk maar al met al haal ik het wel elke keer. De huurachterstand van mijn winkel heb ik op kunnen lossen door alles wat in mijn winkel stond te verkopen aan de nieuwe huurder, en met wat extra geld daarvan heb ik wat leveranciers kunnen betalen. Mijn bank waar ik voor 35.000 euro een rekening courant had gaat nu met mij in gesprek om een afbetalings regeling te treffen. Sommige leveranciers (in totaal 25.000 euro) zijn vrienden van mij en leggen geen druk op mij en zeggen letterlijk dat ik af mag betalen zodra ik weer lekker op poten ben, financieel gezien. Nu is er 1 leverancier die als eerste komt met een faillisementsaanvraag wegens een openstaande nota van 2250 euro. Als ik niet per omgaande telefonisch overboek dan wordt de aanvraag ingediend. Ik had al maanden geleden contact opgenomen met www.svf.nl , een schuldsaneerder die mij zou helpen maar zij vragen een startbetaling van 550 euro en dat had ik elke keer niet. Want ik kon net mijn hypotheek elke keer betalen dus er was net niet genoeg hiervoor. Ik heb vandaag ook gesolliciteerd om partime erbij te gaan werken zodat ik samen met mijn muziek inkomsten wat extra geld heb. Mijn muziek omzetten liggen tussen de 1500 en 3000 euro per maand met heel soms een moeiljk maand waar ik net 1200 euro haal. September was bijv een hele slechte maand. Ik bezit een huis van 200.000 euro en mijn hypotheek is 235.000 euro want er zit een stukje consumptief krediet in. Ik betaal 4% rente aan de Fortis wat zich uit in een maandelijkse betaling van 1000 euro ongeveer (hypotheek, levensverzekering en consumptief krediet). De vraag is nu denk ik.. wat MOET ik nu doen, wat KAN ik nu doen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept