Jump to content

PoPo

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. oke helder antwoord...bedankt
 2. Oke. ik las af en toe iets over een rechtspersoon die btw heft geen vrijwilligersvergoedingen mag geven, hoewel ik dat alleen bij vereniging zag staan. We kunnen dus gewoon alsnog over die 4 maanden 600 overmaken en verwerken/vastleggen?
 3. Mogen wij als stichting die wel btw-plichtig is (6% tarief voor culturele sector), maar niet voor vennootschapsbelasting, vrijwilligers een vrijwilligersvergoeding betalen en zo ja... Als ik iemand achteraf over een periode van 4 maanden de maximale vergoeding van 150 euro per maand wil vergoeden en deze verder geen vergoeding van ons heeft ontvangen, mogen we dan deze persoon 600 euro overmaken en dit opnemen als zijnde een vergoeding voor deze 4 maanden (ik kan het geinvesteerde werk van deze persoon wel 'hard maken' over die periode om het zo maar te zeggen.) Dit komt dus zeker niet boven het maximum van 1500 euro per jaar. alvast bedankt
 4. Heb toch nog een vraag: Wat ik ook niet snap is wanneer je het berrekend vanuit het kasstelsel en vanuit het factuurstelsel. Zo heb ik facturen over het afgelopen kwartaal nog niet zolang geleden verzonden. Die zijn nog niet betaald, maar horen wel bij de periode van de aangifte. Wij sturen zelf enkel facturen, vallen wij dan binnen het factuurstelsel en doe ik er dus goed aan dit al wel in de aangifte op te geven? Plus, benzinebonnen tellen dan neem ik aan gewoon als 'facturen' in die periode die gewoon direct zijn voldaan? Vr. groet
 5. Helder allemaal en wij gebruiken inderdaad per definitie pinpassen die op naam van de stichting staan voor deze betalingen. Dus dat komt dan goed uit. Bedankt voor je duidelijke antwoorden.
 6. Hallo Ik heb de volgende vraag: Wij zijn als theaterstichting bezig met onze B.T.W. aangifte voor de eerste keer. Nu hebben wij schriftelijk bevestigd gekregen van de belastingdienst dat wij op onze facturen 6 % b.t.w. dienen te rekenen en hebben dit ook gedaan. Uiteraard wil ik bij de aangifte de door ons betaalde belasting als voorbelasting aftrekken, maar ik zit even met een aantal vragen: - Ik las dat benzinebonnen gebruikt mogen worden hiervoor, mits met een pinpas betaald. Geldt dit ook voor zaken in een winkel aangeschaft waarop de BTW vermeldt staat en het adres van de winkel. Maakt het dan uit of hier wel of niet het BTW nummer opstaat? - Wat mij vooral verward is het volgende: Wij heffen 6 % btw maar betalen over veel facturen 19%. Mag ik dat aftrekken als voorbelasting? Of mogen wij ook maar 6 % terugvragen van die facturen? Ik bedoel dus stel de factuur is 100 euro BTW 19 euro, mag ik dan 19 voorbelasting aftrekken? Of wordt dat dan 6 euro omdat wij zelf ook maar 6 % heffen? - Wij zijn voor de BTW een onderneming, maar nou las ik dat de Kleine ondernemersregeling weer niet voor stichtingen geldt? Waarom is dit als wij voor het heffen van BTW weer wel een onderneming zijn? alvast bedankt voor de antwoorden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept