Jump to content

AllanL

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  financiering
  ondern
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  http://www.zibb.nl/

Company info

 • Location
  Alkmaar
 1. Ja is gelukt! Ze zijn gewoon beschikbaar bij de KVK en ik heb ze per post naar mijn huisadres laten sturen. Dank nogmaals :)
 2. haha, ja ze namen al niet meer op: "we zijn niet bereikbaar, maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur"
 3. Die zijn niet geplaatst, online dan. Maar als ik bel heb ik meer kans, nee toch?
 4. Ik heb een minderheidsbelang, namelijk 4,9% certificaten van aandelen in een BV. En ben zeer wantrouwig richting de andere aandeelhouders om verschillende redenen. Ik beschik op het moment enkel over de statuten van de BV, en niet over de statuten van de stichting Administratiekantoor die de certificaten uitgeeft. Ik ben voornemens de stukken zo snel mogelijk compleet te maken, om deze vervolgens met een jurist eens te doorlopen. Op dit moment echter (vlak voor een dividenduitkering) wil ik niet moeilijk doen om dit soort stukken op te vragen, maar zit wel met een aantal vragen. Deze zijn ontstaan doordat ik laatst met een vriend, die meer verstand heeft van dit soort zaken de statuten van de BV heb doorgenomen. Hij vertelde mij dat er geen vreemde zaken in stonden, maar dat alles over aandelen ging... en dus niet over certificaten van aandelen. Daar had hij vervolgens geen verstand van, en ook geen ervaring met een stichting etc. Ik werd wel getriggerd: kan ik uberhaupt iets ontlenen/aflezen uit de statuten van de BV als het om mijn certificaten van aandelen gaat? Of hebben alle passages ook over vervreemding etc. puur te maken met aandelen, en zouden er in de statuten van de stichting hele andere afspraken gemaakt kunnen zijn? Dat deze stukken niet vanaf heb begin met mij overlegd zijn is weer een bevestiging van mijn wantrouwen of trek ik nu te snel conclusies?
 5. Klinkt allemaal erg vaag vind ik. Niets is verplicht. De medeaandeelhouders hoeven niets over te nemen, en uiteindelijk zal het een onderhandelingsspelletje worden. WIL je trouwens die aandelen wel kwijt? Je kunt ook aandeelhouder blijven, toch, als je weggaat? Zodra ze je lastig vinden gaat de verkoopprijs omhoog ;) Loop je zo niet het risico dat ze de bv leeg trekken en je dus aandeelhouder bent van helemaal niets.
 6. Ja inderdaad. Mag ik als laatste vragen nog of iemand een aantal aanbevelingen kan doen voor een jurist(enkantoor) in ondernemingsrecht. Ik wil namelijk de statuten en mijn aandelenovereenkomst laten controleren en exact bepalen wat mijn positie is (..... beter laat dan nooit zullen we dan maar zeggen he)
 7. En ook nog (is dit belangrijk?!): De vennootschap zelf als houdster van aandelen in haar kapitaal, kan slechts met instemming van de Aanbieder gegadigde zijn voor de aangeboden aandelen
 8. Uit statuten: Indien blijkt dat de mede-aandeelhouders niet al de aangeboden aandelen tegen contante betaling wensen te kopen, zal de Aanbieder de aangeboden aandelen binnen drie maanden na de datum van die kennisgeving vrijelijk mogen overdragen aan de mede-aandeelhouders. Indien de Aanbieder de toegewezen aandelen aan de gegadigden overdraagt, geldt het in de vorige zin bepaalde voor de aangeboden aandelen waarvoor geen gegadigden zijn. De koopprijs zal, tenzij de Aanbieder en de mede-aandeelhouders anders overeenkomen, worden vastgesteld door een of meer onafhankelijke deskundigen, die door de Aanbieder en de mede-aandeelhouders in gemeenschappelijk overleg worden benoemd
 9. Hoe liggen die verhoudingen (ongeveer) tussen certicaten vs aandelen met stemrecht? Stel dat aandelen met stemrecht gewaardeerd (in bindend advies) zijn op 20.000 euro per % aandeel. En heb ik een probleem als geen enkele aandeelhouder interesse toont in het overnemen van mijn aandelen tegen de prijs van het bindend advies? neemt de vennootschap automatisch de aandelen over? en wat doet dat met de prijs? Wat betreft het vetrouwen. Laten we zeggen dat er in het verleden aan andere aandeelhouder met minderheidsbelang in mijn ogen een te laag bedrag is voorgesteld.
 10. Dank, Ik neem aan dat als het dan voor de rechter komt de kans groot is dat het bindend advies wordt overgenomen ervanuitgaande dat er geen andere zaken spelen die van invloed kunnen zijn op de uitspraak)
 11. In de statuten staat inderdaad dat twee deskundigen, één aan te wijzen door elk van de partijen, die samen een bindend advies geven. Wat als het bindend advies niet overgenomen wordt en er alsnog signficant minder geboden wordt , is de volgende stap dan: het voor rechter te brengen? Naar watvoor type (functie) ben ik op zoek, als ik in gesprek wil met iemand die gaat over waardebepaling? Heb je een goed adres voor me?
 12. Ik ben ruim 2,5 jaar geleden als eerste werknemer in loondienst gekomen bij BV X (als onderdeel van Holding Y). Als beloning daarvoor heb ik destijds 4,9% certificaten van aandelen (zonder stemrecht) in de BV X ontvangen. Op dit moment wil ik graag afscheid nemen van de onderneming, en mijn aandelen verkopen. Ik vraag mij af wat de beste manier van handelen is, ervanuitgaande dat de overige aandeelhouders het onderste uit de kan willen halen en mij dus zo min mogelijk gunnen in dit verhaal. In vergelijking met deze doorgewinterde aandeelhouders ben ik heel groen. • Op het moment dat ik wel besluit mijn aandelen aan te bieden, wordt de waarde hiervan door derden bepaald. In de statuten wordt gezegd dat het advies bindend is, maar wie garandeert mij dat ik dat bedrag ook daadwerkelijk ga ontvangen? Stel de andere aandeelhouders zijn niet geïnteresseerd of doen alsof, en de vennootschap zelf wordt gegadigde. • Binnen welke bandbreedte moet ik ongeveer denken als bedrag wat ik ga ontvangen, 4,9% van 1x de omzet, of 6x de winst? Omzet BV X in 2008 is 2 miljoen met een winst voor belasting van 3 ton. • Wat te doen als er onrealistisch lage bedragen geboden worden in het kader van ‘wat de gek ervoor geeft’? • Welke expertise heb ik nodig om de onderhandelingen te gaan? Is het überhaupt verstandig dit soort onderhandelingen zelf te doen, of kan je ze beter uitbesteden? Zo ja wat zijn de kosten hiervan. • Zijn er nog andere gevaren / risico’s, waar ik rekening mee moet houden?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept