Jump to content

Marina-P

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • First name
  Marina
 • Last name
  P
 • Company or organization name
  Het Koophuisje
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Company info

 1. Ik gebruik Mijn Webwinkel: mod edit: verwijzing niet langer actief Aanschaf begint bij ca. 100 euro en kan uitgebreid worden met heel veel extra's. Komen geen extra kosten bij. Onbeperkt aantal artikelen en deze kunnen geimporteerd worden. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en er is niet veel specifieke kennis voor nodig. Maar, des te meer kennis je hebt, des te mooier je het zelf kan maken. Ook is er een forum waar je met vragen terecht kunt. succes met de keuze!
 2. Ja dat klopt: Bij een positieve marge bereken je de btw over de winstmarge. Als het 19%-tarief geldt, is het btw-bedrag 19/119 x de winstmarge. Kom je in jou voorbeeld dus inderdaad uit op 3,99. Voor tweedehands aankopen onder de 227 euro is het voldoende als je deze duidelijk aan kunt tonen via kas-, bank- of giroboek. Voor aankopen boven de 227 euro moet je een inkoopverklaring opmaken (zie site belastingdienst).
 3. Allereerst heel erg bedankt voor alle reacties en goede (in ieder geval goed bedoelde) adviezen :) Karel heel erg bedankt voor je aanbod, ik kom het boekje zeker een dezer dagen even ophalen. (momenteel even druk met 2 kleine kindjes en Sniklaas in het land). Het excel sheet heb ik ook ontvangen. Ik weet niet of ik er iets mee ga doen, maar ik zal het zeker eens goed bekijken. Zal er vast wel iets van opsteken! Ik ben nu bezig in het boekje Administratie voor Startende Ondernemers. Daar zit ook een demo van Snelstart bij, die wil ik ook eens proberen. Het boekhoudprogramma waar ik nu mee aan het stoeien ben is ook nog maar een proefversie, dus ik zit nog nergens aan vast. Verder ben ik best bereid een paar honderd euro uit te geven aan een boekhouder die mijn spullen nakijkt. Dat is het probleem niet. Ik vind het alleen erg moeilijk om voor een bepaalde boekhouder te kiezen. De adviezen en tarieven lopen zo ver uiteen dat ik geen idee heb wat reeel is. Daarnaast heb ik niet het idee dat er bepaalde eisen worden gesteld aan boekhouders en dat jan en alleman zich aan kan bieden als boekhouder. Of klopt dat niet? Daarnaast blijf ik het boekhoudgedeelte gewoon een heel leuk onderdeel van het geheel vinden. Ik wil ook rustig aan beginnen met de winkel zodat ik eerst het (basis) boekhoudgedeelte onder de knie heb en ook snap hoe het allemaal in elkaar zit. Ik zag op de site van Snelstart ook een aantal boekhouders staan die je boekhouding online na kunnen kijken. Iemand daar ervaring mee? Zou dat iets voor mij zijn... (of ben ik nu weer aan het spammen :-[)
 4. Ik hoop dat ik nu in de goede topic begin >;( Ik heb een webwinkeltje, doe mijn boekhouding zelf (althans dat probeer ik met hulp van het forum). Ik kan alle overzichten en cijfers uitdraaien uit mijn boekhoudprogramma. Daarnaast ben ik goed met excel en heel netjes met alles bijhouden... Is het dan nog nodig dat iemand mijn administratie even nakijkt en mij helpt bij de aangifte. Moet ik dan op zoek naar een boekhouder, accountant, administratiekantoor of belastingadviseur? Ik heb al geinformeerd bij een 'Administratie en advieskantoor' die persoon geeft aan wat ik allemaal bewaren en bijhouden moet en zegt dat hij 1 maal per jaar langskomt om alles op te halen om de balans te maken en de aangiften te verzorgen voor de inkomsten en omzetbelasting. Kosten zijn voor het eerste jaar 150 euro en daarna ca. 350 per jaar. Andere boekhouders waar ik heb geinformeerd komen met soortgelijke voorstellen en bedragen die oplopen tot 1500 euro per jaar ??? Zit ik nou verkeerd dat ik een boekhouder zoek? Ik hou het immers zelf bij. Of doet de boekhouder daarnaast nog wat anders?
 5. Ik kan in mijn boekhoudprogramma wel aangeven dat de factuur onder de margeregeling valt. Maar als ik op de factuur 1 artikel heb staan die er wel onder valt en daarnaast ook een artikel die er niet onder valt dan kan ik dat volgens mij niet aangeven. Dan zou ik 2 aparte facturen moeten maken. Zou dat een probleem zijn bij de aangifte?
 6. Bedankt voor de reacties! Ik snap dat voorraad gedeelte alleen niet helemaal. Vanuit mijn webwinkel kan ik een lijst uitdraaien van alle artikelen die erin staan. Met inkoopprijs, verkoopprijs en aantal. Als ik iets verkoop wordt het aantal automatisch verminderd en dat zie ik dan als ik een nieuwe lijst uitdraai. In mijn boekhoudprogramma kan ik een balanspost invoeren. Daar heb ik een boeking gemaakt: beginvoorraad (bijv.) 400 stuks kinderkleding: 400,- euro (400,- = dan het totaalbedrag van alles waar ik nog een bon van heb). Ik heb inmiddels ook iets verkocht. Mijn webwinkel maakt daar zelf een factuur van. Daarnaast heb ik een zelfde factuur gemaakt in mijn boekhoudprogramma. Maar dat moet je gewoon zelf invoeren. Hij neemt dat artikel niet uit je voorraad. Is het dan de bedoeling dat ik in mijn boekhoudprogramma ook alle 400 artikelen stuk voor stuk in ga voeren en als ik dan iets verkoop dat artikel op voorrdaad 0 zet? Of moet ik die 400 nu veranderen in 399 en het bedrag aanpassen? Of kan ik gewoon zodra de aangifte komt de voorraad op dat moment berekenen zodat ik zie voor hoeveel inkoopprijs ik verkocht heb en dat is dan mijn 'kostprijs-verkopen' voor die periode die ik kan aftrekken van de omzet om zo mijn winst te berekenen? Haha ik snap het nog niet helemaal, hoop dat jullie mij wel snappen :)
 7. @ Hans: ja klopt en het is goedkoper het in de hobbysfeer te verkopen. Reden dat ik het graag via mijn webwinkel wil verkopen is omdat het kleding is die goed in de (2e hands) markt ligt en ik de belangstellenden er graag mee naar mijn webwinkel lok. Ik denk niet dat het mogelijk is om mijn webwinkel verkopen te scheiden in gekocht 2e hands waarover ik btw betaal en eigen ingebracht 2e hands waar ik geen btw over wil betalen. Ik heb nu mijn (begin)voorraad verwerkt en hoor graag of het volgende klopt... Ik heb nu in de winkel: 2e hands kleding die van mij prive komt: Inkoop kan ik niet als kosten opvoeren. Waarde is 0 en ik moet over het gehele verkoopbedrag, inclusief verzendkosten btw afdragen. 2e hands en nieuwe kleding die ik prive heb ingekocht en waarvan ik wel een bon heb: btw kan ik niet aftrekken. Inkoop kan ik wel als kosten opvoeren. Btw moet ik afdragen over de marge (verzendkosten inbegrepen). Nieuwe kleding die ik zakelijk heb gekocht en waarvan ik een btw bon heb: btw kan ik aftrekken, inkoop kan ik als kosten opvoeren, btw moet ik afdragen over de gehele verkoopprijs inclusief verzendkosten. Klopt dat allemaal of heb ik het nog niet helemaal begrepen? En dan nog een vraag: In mijn boekhoudprogramma moet ik de voorraad invoeren. Moet ik daar het totaalbedrag van alle voorraad invoeren? En is dat dan de totale inkoopprijs of de verkoopprijs (waarvoor ik het aanbied dus).
 8. Bedankt voor jullie reacties weer. Ik heb voor de zekerheid toch nog even de belastingdienst gebeld en het klopt inderdaad dat de waarde van de kleding nul is. En aangezien ik een eenmanszaak heb is er ook geen mogelijkheid de kleding van mij prive te verkopen aan de onderneming. Bij de belastingdienst wisten ze overigens ook niet zo 1, 2, 3 antwoord.. heb 2 keer 10 minuten in de wacht gehangen :-\
 9. Bedankt voor jullie antwoorden :) @ Denarius - weet u dat zeker dat eigen gebruikte kleding niks waard is? Ik heb dezelfde vraag ook gesteld op de startersdag van de KVK aan een belastingadviseur. De eerste die ik sprak wist er zelf geen antwoord op te geven en stuurde mij door naar een collega ??? De tweede persoon die ik sprak wist het niet zeker, maar dacht... dat ik de waarde ervan moest bepalen en de kleding dan van mij prive in de onderneming moet gaan brengen. U zegt nu weer dat het niets waard is en dat zou dus betekenen dat er over het gehele verkoopbedrag 19% afgedragen moet gaan worden en dat ik het ook niet als onkosten op kan geven. Om het zeker te weten, zou ik dan het beste de belasting kunnen bellen? @ Hans van Nijnatten - Waarom ik het in de onderneming stop en niet in de hobby sfeer houdt: Het is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen. Ik verkocht inderdaad eerst gewoon alles via Marktplaats, Ebay etc. Maar aangezien ik een flink gat in mijn hand heb wat betreft kleding voor mijn eigen kinderen en ik met de inkomsten ook af en toe een partijtje kleding inkoop, lopen de inkomsten per maand al gauw op tot een paar honderd euro. Aangezien ik een braaf persoon ben en alles netjes aan de belasting op wil geven wil ik het dus via de onderneming doen. (Als men hoort dat ik veel kleding via MP verkoop en ik draag geen belasting af krijg ik commentaar en nu ik het wel netjes wil doen krijg ik ook weer commentaar :P) Dus ik heb besloten alles in een webwinkeltje te zetten. En dan dus ook maar meteen naar de KVK zodat ik ook bij groothandels in kan kopen ;)
 10. Hallo allemaal, Ik ben nieuw op het forum en ook een beginnende ondernemer :) Ik ben een webwinkel begonnen in nieuwe en 2e hands kinderkleding. Ik heb zelf al een voorraad nieuwe en gebruikte kinderkleding ter waarde van ca. 1000 euro. Dit is kleding van mijn eigen kinderen geweest en kleine partijtjes nieuwe kleding via bijv. Ebay ingekocht. Ik heb daar geen bonnen oid van. Ik kan er dus ook geen btw van terugvragen (van de nieuwe artikelen). Ik weet dat gebruikte kleding onder de margeregeling valt, maar hoe verwerk ik die kleding die al van mij prive is in mijn ondernemings administratie? groetjes, Marina link verwijderd door admin
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept