Jump to content

Rotterdammertje

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.fd.nl
  www.zibb.
 1. OK! Ik ben eigenlijk wat verbaasd dat het nog zoveel voorkomt...Ben in ieder geval blij dat ik dit draadje ben gestart en hopelijk anderen hiervoor gewaarschuwd heb :) Een ieder die eventueel wil weten om welke partij/partijen het gaat kan mij daar via PM om vragen...
 2. Ik heb die vrijdag voor het weekeinde nog een telefoontje gehad van de bemiddelaar en zijn reactie was precies zoals ik verwacht had, zo van "Ik ben er helemaal klaar mee en voor jou tien andere en je zoekt het maar uit etc. etc.". Toen wist ik zeker dat ik hiermee niet in zee moest gaan... Dat van die "voor mij tien andere" zal wel meevallen want ik denk niet dat er veel mensen zijn die hier in trappen! In ieder geval bedankt voor de reacties... :)
 3. Ho ho ho (ik lijk de kerstman wel) mijn plan komt er aan, was even offline, maar voor het weekend heeft slangen mijn voorstel... :)
 4. Het komt eraan maar zal wat later worden vanavond...
 5. Hallo, Ja ik wil best wat meer info geven over mijn idee maar niet hier op het forum. Ik probeer je later vandaag meer informatie te sturen via PM... :)
 6. Ja inderdaad. Ik vroeg of ik dan de 2.500,- terugkreeg waarop hij antwoordde dat dat niet zo was. Maar dat het plan bij een bank ook altijd nog afgewezen kon worden. Volgens mij is dat niet zo maar als het zo is dan moet je de cijfers aanpassen en de bank zal dan opnieuw alles bekijken. Je hoeft de bank ook niet eerst wat te betalen. Toen ik zei dat ik dan wel wat van dat geld terug wilde zien zei hij dat ik dan misschien 1.000,- terug zou krijgen maar in principe niet. Hij haastte zich ook nog te zeggen dat als hij erachter stond en een positieve beoordeling zou uitbrengen richting investeerder de kans wel héél klein zou zijn dat het uiteindelijk niet door zou gaan... Maar ja héél klein is natuurlijk toch héél klein. Die bekende 1% >;(
 7. Ja het zou mijn eigen notaris worden in Rotterdam. Er is trouwens wel gezegd dat het om het idee ging waar we kort even de benodigde financiering voor besproken hadden. De bemiddelaar zei wel dat er later nog een gedetailleerde berekening, cijfers, prognoses diende te volgen van mijn kant. Hij zei ook dat de investeerder dan alsnog kan afhaken! Nou en je begrijpt het al....de 2.500,- ben je dan kwijt. Dus misschien GEEN lening en 2.500,- KWIJT. Ik ga het dus NIET doen ;)
 8. Henny, Er werd mij verteld dat de Fee minus de 2.500,- (dit is trouwens incl. BTW) meteen betaald wordt via de notaris en dus ingehouden wordt op de 80K die overgemaakt wordt vanuit Andorra. Dus niet via een omweg langs mij. Er is ook absoluut zekerheid wat betreft de uitbetaling van de Fee aan de bemiddelaar. Daarom begrijp ik de constructie van de aanbetaling niet die, hoe redelijk en misschien zelfs goed bedoeld, toch riekt naar oplichting. Bemiddelaar zei me ook dat er mensen zullen zeggen dat je nooit geld vooruit moet betalen. Hij vergeleek dat met bv het betalen van 500,- in een Hotel lobby...Dat moest je nooit doen enz. enz. Maar de ontmoeting in Hoofddorp had sterke gelijkenis vond ik met het voorbeeld dat hij zelf aangeeft...
 9. Ik ben hypotheekadviseur! En dus heb ik een zeker begrip voor de situatie dat er vooraf betaald wordt. Want bij hypotheken die niet doorgaan verdien ik ook niets... Alleen dit is bij hypotheekbemiddeling niet gebruikelijk en mensen doen het ook gewoon niet! Als iedere aanbieder gratis langs komt voor een eerste adviesgesprek waarom zouden ze mij dan betalen? Ik heb zelf ook ooit een klant gehad die afhaakte terwijl de datum van passeren al gepland stond bij de notaris. Ze belden gewoon een dag van te voren op dat het niet doorging. Je kan dan hoog of laag springen maar je hebt uiteindelijk voor niets gewerkt! Maar ik vind dit toch iets anders. Een contract zou mij toch ook verplichten om genoemde lening af te nemen. Ik bedoel er wordt genoeg aan verdiend met 15% en ook de Fee van 6400,- voor de bemiddelaar is vrij aardig dacht ik zo. Daarom vind ik het hier niet terecht om vooraf geld te betalen. Als je geld leent bij een bank hoeft dat ook niet!
 10. Nee ik heb geen zwart op wit toezegging. Heb alleen via de bemiddelaar gehoord dat de investeerder in Andorra mijn idee lucratief en uniek vind en er geld in wil steken. Bij de bemiddelaar wordt een concept contract opgesteld met de gegevens van mijn notaris ed. Pas na betaling van de 2.500,- wordt de hele molen in gang gezet.
 11. Christine, Ik ben blij dat je dat zegt want dat denk ik dus ook. Ga het ook zeker NIET doen hoor! De bemiddelaar ontving mij in een bedrijfsverzamelgebouw waar hij bij de receptie op mij wachtte. Ik vond het vreemd want het leek net of hij daar alleen een vergaderruimte huurt en dus geen kantoor houdt. Bovendien was de naam van zijn firma en website nergens terug te vinden op het bord dat meestal buiten bij de ingang staat... We hebben ook in een kleine vergaderruimte alles besproken en toen we weggingen liepen we door de gang langs een aantal ruimtes waar mensen aan het werk waren en hij zei: "Dit is allemaal van mij" . Maar het maakte allemaal geen indruk op mij hoor.
 12. Klopt! De rente is heel hoog en wat de vooruitbetaling betreft, dit is een bedrag dat af gaat van de 8% Fee die bij het overboeken van de lening betaald dient te worden. De bemiddelaar dekt zich in met de 2.500 euro zodat hij geen werk en kosten voor niets zit te maken. Zijn argument was ook dat mensen anders later zeggen dat het niet meer nodig is en hij dus niets verdiend heeft... Maar hoe groot is de kans dat iemand die 80.000,- kan krijgen straks zegt dat dat niet meer nodig is? Ik bedoel, je hebt het nodig of niet. Je gaat er ook flink voor betalen straks. De Fee vind ik normaal en ik zou ook best willen tekenen dat ik de lening ook afneem tegen de voorwaarden die besproken zijn. En dat dit allemaal vastgelegd wordt in een contract is geen enkel probleem! Maar 2.500,- vooruit betalen heeft iets schimmigs!
 13. Henny, De rente is 15% en de looptijd is 5 jaar. Eerste jaar alleen rente (eventueel) en daarna ook aflossen. Misschien klopt het allemaal ook wel maar vond dat telefoontje een beetje vreemd... Bemiddelaar zegt dat er iedere maand een pot geld beschikbaar is waar de ene keer 4 ton in zit en de andere keer 8 ton of 1,2 miljoen. Mensen die geld nodig hebben zijn er zat en de investeerder wil het zo snel mogelijk uitzetten. Als ik niet maandag een contract teken dan voor mij 10 anderen. Zo wordt het beredeneerd. Maar ik ga het gewoon niet doen. Mijn gevoel zegt dat het niet goed zit en ik blijf toch de kosten die je vooraf moet betalen (contant!) een beetje vreemd vinden. Hoewel ik het ergens ook wel weer begrijp dat ze gemaakt moeten worden. Maar waarom kan je niet een factuur krijgen en het geld overmaken? Waarom moet ik daar maandag naar toe met een kleine zak met 2.500 euro erin? Ik blijf dan toch denken dat dit geld zo foetsie is en je er daarna niets meer van hoort...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept