Jump to content

rijsdijk1

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Even een vraag over de taxatiewaarde over mijn pand voor de stakingswinst. Het pand is in september 2009 getaxeerd op 330.000,- euro de woz waarde staat op 279.000,- euro Is het mogelijk om een lagere waarde op te geven voor de afrekening v/d stakingswinst. Gelet op de daling door de crisis. een voorbeeld mijn huis wat te koop staat. is ook in sept 2009 door 2 makelaars getaxeerd op 649.000,- euro. we zijn mede door de slechte tijd al gezakt tot 529.500,- en nog geen kijker. het pand wat ik nu verhuur is daar de huurprijs van belang voor de stakingswinstwaarde. zeker belangrijk het kan veel schelen want de afrekening zit in een belangrijk gedeelte in de 52 %. groetjes [titel verduidelijkt - mod]
 2. Ik wilde weten tot wat voor bedrag ik zonder of zo weinig belasting kan verdienen. het klopt over de woz , maar door de gezinssamenstelling zijn er nog meer aftrekposten. De ene dag uitgeschreven een dag later weer ingeschreven dus geen startersaftrek en door te weinig uren ik blijf onder de 1225 uren ook geen zelfstandigen aftrek. het aantal is denk ik wel teveel om de btw te mogen behouden en bij de winst te mogen rekenen, klopt het dat de grens op ongeveer 1385 euro btw zit. Hans
 3. Ik start per 1 januari als zzp er. Klopt het dat ik ongeveer tot 6000 euro belastingvrije voet heb , daarnaast 8700 euro hypotheekrente. En de mkb winstvrijstelling van 12 % ik dus ongeveer de eerste 16.700,- euro kan verdienen zonder belasting te betalen.
 4. Zoals eerdere vragen over het stoppen van mijn bedrijf per 1 januari. Ik ga de stakingswinst afrekenen en pand prive verhuren. Nu kan ik in het nieuwe jaar nog een paar maanden helpen met verbouwen bij de nieuwe huurder. Moet ik nu inschrijven als zzp er, en denken wat ik in die paar maanden verdien met de vrijstelling en renteaftrek zo goed als geen belasting betaal. Heb verder geen inkomsten in box 1. Alleen moet ik dan factureren met btw en de huurder is niet btw plichtig. Zijn er andere kosten die ik kan rekenen die zonder btw zijn ( zoals de huur) Dan hoef de huurder geen btw te betalen die hij niet terugkrijgt.
 5. Hallo Joost. Toch nog een vraag over de for bij staking. Mijn boekhouder zegd dat de for erbij geteld moet worden voor de afrekening. nu zeg jij omdat hij al jaren op de balans staat er niet bijgeteld hoeft te worden. Mij scheelt het wel voor de hoogte van mijn hypotheek voor de afrekening . Kan ik ook later afrekenen over die for.
 6. Ik moet de stakingswinst afrekenen, dit bedrag heb ik niet dus wil ik mijn hypotheek verhogen. hier wil ik de lijfrente van kopen.
 7. klopt het dat ik geen directuitkeerbare lijfrente af kan sluiten voor 10 jaar . ik ben 56 jaar . Ik wil met een hypotheek bedrag een lijfrente kopen direct uitkeerbaar , voor de duur van 10 jaar. Nu hoorde ik dat de periode levenslang moet zijn.
 8. Bij het opmaken stakingswinst boekhouder zag ik een post for staan. Deze post werd opgeteld bij de opgave . Naar mijn weten heb ik de for vroeger afgerekend, alleen dit is denk ik 20 jaar geleden gebeurd. weet er iemand of de belastingdienst de betalingen zolang bewaard. Ik ga ook eens informeren bij mijn vroegere bank.
 9. Pand is inmiddels verhuurd. Makelaar heeft alles uitgesloten op verzoek huurder. Hij hoeft dan dan verhoging op de huur te betalen voor de btw derving. Huurder was er ook blij mee, het was al casco verhuur , en er komt een nieuw dak op , daar zit 10 jaar garantie op , en dit is de huurtermijn. Daarna recht van koop . Dus een blije verhuurder en huurder. Groetjes.
 10. Klopt het dat de middelingstijd 3 jaar is of waren ze bezig voor een langere termijn.
 11. Hallo Joost. Het is een bedrijfspand dat ik naar prive wil halen ,daarom mijn vorige vragen over stakingswinst ed. De nieuwe huur is een verzorgende sector, daarom mijn vorige vragen over huur met btw of zonder. Ik begrijp alleen jouw opmerking over het burgerlijk wetboek niet . Ik bedoelde met verhuren dat de risico's over een lekkend dak , of afvoer en dergelijke dat dat voor de huurder komt. Wat verrekend in de huur is. Ik begrijp voor het veiligstellen van de opstal dat de verzekeringen daarvoor voor mij zijn. Evenals eigenaardeel woz ed .
 12. Hallo Joost. Ik bedoel dat als er iets is zoals lekkage onderhoud ,schilderwerk ed voor rekening van de huurder komt. Het was de bedoeling casco maar omdat wij naar spanje willen kwam de huurder zelf met het voorstel voor het gehele onderhoud ( verrekening in de huur). Ik begrijp wel dat de opstal en sommige verzekeringen op mijn saldo komen.
 13. Weet iemand of er een voorbeeld huurcontract bestaat voor het verhuren van je pand dat de gehele opstal voor rekening komt voor de huurder , dus alles uitgesloten.
 14. rijsdijk1

  stakingswinst

  Hallo. Ik krijg binnenkort misschien te maken met afrekenen stakingswinst. Nu wil ik graag weten wat voor mogelijkheden er zijn om af te rekenen. Taxatie pand 330 k Boekwaarde plus aftrek ong 170 k dus 160 k over. Dus zeg 80 k betalen. Naar ik begreep mag je pas achteraf middelen over 3 jaar, dus eerst die 80 k betalen. Weet iemand hier fiscaal een oplossing voor ,kan je met de belasting een betalingsregeling krijgen.
 15. Ik heb al eerder gepost over de btw over de huur. Mijn volgende vraag is Ik kan misschien mijn pand verhuren en om het aantrekkelijker te maken koop over 10 jaar. Wat is de regel, hoeveel keer de jaarhuur is dit 10 of 11 of 12 x. Kan je ook zeggen als normaal 10 x de regel is, maar omdat ik maar 10 jaar verhuur dat de verkoopprijs hoger zou moeten zijn dus 11 x de jaarhuur.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept