Jump to content

MXP

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Tom
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sitedeals
 1. Dacht: dat vind ik vast op het internet. Maar mijn vraag is al beantwoord, dank daarvoor. Vast krediet, het was al bijna een open deur. Maar voor het geval dat. Soms wilt het meer inhouden dan een voor de hand liggend antwoord.
 2. Bedankt voor het advies allemaal! Ik ben gisterenmiddag gebeld door de Rabobank over mijn flexkrediet. Mij werd verteld dat het flexkrediet gaat veranderen, de bank wil van het flexkrediet af. Ze willen van 'flex' naar vast krediet. Kan iemand mij hier meer over vertellen? Ik heb al even ge-google-d, maar ben niet veel wijzer geworden. Op de website van de Rabobank staat wel het een en ander over vast krediet voor particulieren, maar dat zal voor ondernemers vast anders in elkaar steken. Maandag heb ik een afspraak met de bank, maar zou me vooraf graag al willen verdiepen in dit onderwerp.
 3. Dank! Zal ik doen. Ik zal het bedrag pas terugboeken na de 30e van september. Just in case.
 4. Bedankt voor alle reacties. Excuses voor mijn onwetendheid. Moet nog veel leren! ;)
 5. Hallo allemaal, Ik heb een brief ontvangen van de Rabobank over het krediet op mijn zakelijke rekening en zit met een vraag daarover. Ik hoop dat iemand mij kan voorzien van bruikbare tips. Zo kort mogelijk samengevat: Bij het openen van een zakelijke rekening heb ik een maximaal krediet gekregen van maximaal € 1.000,00. Dit krediet werd later opgehoogd naar maximaal € 2.000,00. Ik was aanvankelijk niet van plan gebruik te maken van dit krediet omdat ik niet zo van lenen houdt. Maar goed, voor het geval van nood heb ik gebruik gemaakt van het aanbod van de bank om een maximaal krediet van € 2.000,00 op mijn zakelijke rekening te nemen. In oktober / november van vorig jaar zat ik nog volop in de opdrachten. Het ging me zelfs zo voor de wind dat ik besloot rond te koekeloeren naar een ruimte waar ik zowel kon wonen als werken. Ik had intussen een mooi bedrag gespaard en vond eind januari een prachtige loftwoning in het centrum van de stad voor een hele nette prijs. Gezien ik in de woning klanten zou ontvangen, moest er wel wat gebeuren aan de woning. Uiteindelijk zijn de kosten veel hoger uitgevallen dan de bedoeling was. Ironisch genoeg, nam zo rond tekenen huurcontract de opdrachtenstroom af. Ik baarde me geen zorgen en had er goede hoop op dat de opdrachtenstroom wel weer aan zou trekken. Niet dus. Door een nagenoeg opgedroogde opdrachtenstroom heb ik laag betaalde klussen moeten doen om maandelijkse mijn vaste lasten te kunnen betalen. Later heb ik mijn zakelijke krediet aan moeten boren om mijn hoofd boven water te kunnen houden. Wonder boven wonder kreeg ik kort voor de zomer een grote klus aangeboden en sindsdien is mijn opdrachtenstroom weer helemaal aangetrokken. Ik heb momenteel genoeg te doen en er liggen nog een paar grote, mooie klussen op de plank. Echter zit ik toch met één probleem. Doordat ik nu intussen een half jaar rood sta bij de bank, behoud de bank het recht om na 30 september mijn rekening te blokkeren als voor die datum het bedrag (al is het voor even) niet in de groene cijfers gestaan heeft. Momenteel staan er aan facturen een bedrag van zo ongeveer € 6.000,00 uit en komt er iets meer dan het dubbele nog aan als ik alle opdrachten die momenteel uit staan heb voltooid. Ik heb een paar klanten die hun rekening eigenlijk al betaald hadden moeten hebben, maar dit door onbekende reden nog niet gedaan hebben. Ik had er even hoop op dat één van deze klanten voor de 30e haar rekening zou betalen, maar wil het daar toch niet op gokken. Privé staat er op mijn rekening voldoende om voor een paar dagen in de groene cijfers te staan op mijn zakelijke rekening. Puur ter voorkoming van het blokkeren van mijn zakelijke rekening. Nu denk ik dat er kosten verbonden staan aan heen-en-weer overboeking. Mijn vraag: Hoe kan ik een heen-en-weer overboeking goed regelen zonder geld kwijt te zijn aan bijv. belasting? Of zijn er andere manieren om blokkade te voorkomen, zoals uitstel? Enorm bedankt alvast!
 6. Ik had er nog niet eens bij stil gestaan. Zo simpel, maar inderdaad. Ik ga die optie proberen. Dank! *bloost* :-[
 7. Dat is het probleem. Met: 1. geen akkoord (niks van doen met mijn financiële 'nood' 2. vind het al erg genoeg dat ik genoodzaakt ben te lenen. Bij mijn familie wil ik niet aankloppen, omdat ik weet dat ook mijn ouders momenteel in financieel zwaar weer zitten. Daarnaast zit ik vast aan een contract voor de zomermaanden. Een vaste klus, wel prettig, maar een late betaling. Kortom, ik kan overdag nergens in dienst om voor de bank een loonstrook te kunnen tonen.
 8. Het is misschien een vraag die niet op dit forum thuishoort. Wellicht zijn er ZZP-ers en/of (andere) ondernemers, specialisten die het probleem herkennen en er een oplossing voor kennen. Sinds maart 2006 ben ik ZZP-er. Vorig collegejaar ben ik afgestudeerd en sinds september full-time actief met mijn eenmanszaak. Een creatieve studio zoals ik het zelf noem. Ik ben grafisch ontwerper in de breedste zin van het woord. Ik ontwerp, ontwikkel en begeleid. Van albumart tot ingewikkelde webplatformen. Van Narrowcasting tot het ontwerpen van een huisstijl. Mijn maandelijks inkomen is zeer gevarieerd. Sterker nog, van een maandelijks inkomen is niet echt sprake. Ik keer uit wanneer mijn klanten betalen. Veelal komt dit doordat mijn klanten niet op tijd betalen. In januari kreeg ook in te maken met de recessie. Mijn opdrachtenstroom stortte in en heb ik veel aan acquisitie gedaan om mijn hoofd boven water te kunnen houden. In maart kreeg ik echter een leuke rekening van mijn rij-instructeur. Er stond nog een bedrag open van € 1.300,00, of ik die even wilde betalen. Normaliter houd ik mijn zaakjes goed op orde en zorg ik dat ik niet in (financiële) problemen kom. Echter door de drukte en chaos ben ik die rekening helemaal vergeten. Nu probeer ik al een tijd een micro krediet lening aan te vragen om zodoende de rijschoolhouder in 1x te kunnen betalen. De lening betaal ik per opdracht af. Echter lukt het me voor geen meter zo’n micro krediet lening ergens voor elkaar te krijgen. Meestal vanwege het feit dat ik zelfstandig ondernemer ben en/of geen loonstrook heb. Heeft iemand tips en/of een aanpak om micro krediet lening wel voor elkaar te krijgen? Dank!
 9. Daar heb ik o.a. ook gekeken uiteraard, maar niet het antwoord gevonden wat ik zocht. Vandaar dit topic uiteraard. Ook als ik een aantal zoekresultaten aan klik, lees ik een hoop over contracten en stukken die je daar in op zou kunnen nemen. Maar wat ik niet vind zijn voorbeelden of een aanpak. Een contract is wel erg algemeen, daar kun je alle kanten mee uit.
 10. Beste ondernemers, Sinds tweeënhalf jaar ben ik officieus zelfstandig ondernemer, maar pas na het afstuderen in juni ben ik alles aan het professionaliseren / verbeteren. Doordat ik nu full-time werk aan de onderneming en steeds meer opdrachten mijn pad op komen, kom ik steeds vaker in situaties die ik nog niet eerder meegemaakt hebt, wat een logisch gevolg is uiteraard. Nu is het zo dat een klant waar ik een website voor ontworpen heb, graag het auteursrecht wilt hebben. Het is voor mij geen probleem om de werkbestanden over te dragen, maar… hoe doe ik dit correct? Een vermelding maken op de factuur lijkt me niet de juiste methode. Ik heb Google al even afgestruind voor dit forum raad te plegen, maar nog zonder succes. Heeft iemand op dit forum ervaring met het overdragen van auteursrechten en wilt mij adviseren het beste op te lossen? Dank u wel alvast!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept