Jump to content

anno1602

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste Ruben, Zijn vader is als mediator gaan optreden toen mijn partner door de stress niet voor zichzelf in durfte te staan, naast dreigende taal is het een keer uitgelopen op een klein handgemeen wat we hebben uitgesproken. Over het algemeen kan ik best met de beste man opschieten, maar blijft natuurlijk vlees en bloed van mijn partner. Ik overweeg zelf inderdaad ook iemand te zoeken die mijn belangen kan behartigen om het goed af te sluiten. Doorgaan met de zaak zie ik eerlijk gezegd echt niet zitten, ik heb echt de afgelopen jaren me helemaal kapot gewerkt en heb het gewoon niet in mij zitten om dit nog een paar jaar te doen omdat ik nu echt al een grote periode op men tenen loop en echt weer terug moet naar een 40 uur per week functie om er niet zelf aan onderdoor te gaan. Ik wil niet zwak en zielig klinken maar heb echt alles gegeven wat in me zit de afgelopen jaren en vooral het afgelopen jaar heeft me compleet gesloopt. 7 dagen per week werken gemiddeld 16 uur per dag met 3 vrije dagen de afgelopen 2 jaar.
 2. Beste Johan, Bij hem is op zijn eigen vermogen bijgeschreven het geld wat hij in de zaak heeft gestoken, daar is een kleine correctie over geweest i.v.m. negatief inkomen 2007 en daar zal nog een kleine correctie op volgen i.v.m. negatief inkomen 2008. Wij hebben wel waarde op de balans staan maar dat zijn allemaal computers/servers waarvan de balanswaarde niet overeenstemt met de werkelijke marktprijs. ( oftewel die leveren bijna niets meer op ) ik heb ze nu bij de verkoop van het klantenbstand ingedaan om de prijs wat omhoog te krijgen.
 3. Beste Nimda, Dank je voor je reactie ! Jah daar kwam ik inderdaad ook achter dat ik niet heel slim was geweest met het maken van afspraken aan het begin. Maarja dan ga je uit dat je goede winsten gaat draaien. Wij hebben de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in groei en kleine winsten gedraaid dat kan je ook zien aangezien ik gemiddeld 15 k per jaar geconsumeerd heb en er nu een min bedrag van een 16 k is overgebleven. Alleen het afgelopen jaar heb ik het met 7 k moeten doen, wat heel erg passen en meten was aangezien ik daar ook 30.000 kilometer per jaar voor moest rijden. en eten / drinken en alle andere levensbehoeften moest voorzien.
 4. Beste John, Ik zie dit een aantal keren voorkomen in deze discussie, begrijp ik het goed dat ik persoonlijk enkel aansprakelijk ben voor wat ik in de min sta op de balans ? en is het wel netjes om dat verlies enkel te nemen en men partner voor zijn eigen vermogen op te laten draaien ?
 5. Beste Ruben, Bedankt voor je reactie ! je zou zeggen dat die 120 k in een aantal jaren op te hoesten zou moeten zijn. Maar de situatie is dusdanig geworden dat stoppen echt de enige optie is voor ons op dit moment aangezien de relatie tussen mij en men partner behoorlijk verstoord is. we inmiddels geen personeel meer hebben en ik eerlijk gezegd nog 0 motivatie over heb. Inderdaad wat je aangeeft klopt, als je in deze situatie beland dan leer je je partner het beste kennen. Het moment dat hij dreigende taal begon uit te slaan was voor mij de druppel dat ik besloten heb hoe dan ook niet met hem verder te willen. Wel wil ik de zaken zo netjes mogelijk oplossen, en ook zo snel mogelijk om dit jaar vol ellende zo snel mogelijk achter me te kunnen laten en er een wijze les uit geleerd te hebben ( meerdere lessen). Wat ik inderdaad door heb is dat het heel belangrijk is dat ik zie te voorkomen dat hij dat geld pakt uit de zaak om enorme problemen daarna te voorkomen. Het probleem is dat de persoon die nu als mediator optreed zijn vader is die wij beide goed kennen, maar deze in het belang van hem denkt ( logisch ) maar deze heeft de constructie voorgesteld om zijn andere zaak te redden van een faillissement zodat hij niet alles kwijt is maar door kan gaan met zijn andere onderneming. Maar heb het idee nu inderdaad dat als we dat pad bewandelen dat de problemen alleen maar groter worden.
 6. Beste Jef, Ik ben op dit moment inderdaad met een bedrijf ingesprek over een baan, en verwacht in jan 2009 weer in loondienst te zijn. ik zie geen mogelijkheden om het bedrijf voort te zetten dus verkoop is wel men enige optie op dat punt. Waarom zie jij dit als geen optie?
 7. Beste John, Dank voor je reactie ! Mijn eerste vraag die mij te binnen schiet of dit een eerlijke oplossing is? Zoals ik het nu lees verlies ik 11.500 en men partner 50 k verliest. Ik zie inderdaad nu in dat het geld wat uit de verkoop onstaat hij niet kan opnemen i.v.m. dat schuldeisers daar heel kort op zullen zitten en dit alsnog daar weghalen.
 8. Dus als ik het goed begrijp is jou advies om te voorkomen dat hij dat geld opneemt en het geld te gebruiken voor de schulden die openstaan. Hoe stel je dat voor met de overgebleven 5.000,- en 60 k inleg ?
 9. Beste Jef, Een andere optie dan verkopen zie ik op dit moment niet, hi moet perse zijn vermogen hebben en zie geen mogelijkheid om schoon schip te maken aangezien we te diep in de schulden zijn geraakt. Ook hebben crediteuren een uiterste betaaltermijn gesteld, en ben ik genoodzaak dik geld op tafel te leggen. We hebben inderdaad een net bod op ons klantenbestand en dat lost in dit geval het grootste deel van de schulden op. Op papier ben ik nog inwonend bij men ouders ik ben alleen altijd bij men vriendin en gebruik een van haar auto's. een samenlevings contract is niet van toepassing omdat we officieel nog niet samenwonen.
 10. Beste Jef, Zijn plan is om zijn vermogen op te nemen en crediteuren/belasting etc te betalen en de rekening courant bij de bank open te laten staan 75 k en hier te gaan praten of ze deze in 2en willen splitsen. Ik weet niet of dit slim is inderdaad en of een bank hiermee akkoord zal gaan. en welke gevolgen er dan aanzitten. bij mij is niets te halen ik heb niets op men naam staan ( huis/auto zijn van vriendin ) Aan deze abonnementen zit niet veel werk, het zijn domein/hosting klanten welke voornamelijk via het selfservice systeem zichzelf helpen. De koper is dan ook een bestaande conculega die het in wil lijfen. Het bedrag is de brutto omzet excl. b.t.w.
 11. Beste Jef, In het bedrijf zit inderdaad en klantenbestand welke abonnementen hebben voor een waarde van 75k +/- per jaar. Ik heb een kopende partij gevonden welke deze klanten willen overnemen en er 120 k voor wil betalen. Ik snap dat eigenlijk eerst de schulden betaald moeten worden, maar men partner staat erop om eerst zijn prive insteek uit het bedrijf te halen omdat hij het dringend nodig heeft. i.v.m. ernstige problemen in zijn andere bedrijf.
 12. Goede avond, Ik lees met veel interesse het forum opzoek naar een case wat op mijn probleem lijkt om me wat meer duidelijkheid te geven in wat te doen. Ik ben op dit moment vennoot van een V.O.F. samen met 1 andere partner, zonder een overeenkomst te hebben gemaakt als goede vrienden 5 jaar gelden enthousiast gestart.. Ik had op dat moment een eenmanszaak, met een omzet van ongeveer 12.000 euro per jaar en 3.000,- invertaris. En hij heeft 45.000 euro eigen geld ingebracht in de v.o.f. Hij was een door de wol geverfde ondernemer en ik een jonge onwetende expert in ict en ik zou werkzaamheden gaan uitvoeren en hij zou administratie etc regelen. Uiteindelijk heb ik mij de afgelopen 5 jaar 120 uur per week kapot gewerkt en heeft hij mij ook voor zijn deel van de werkzaamheden laten opdraaien. Wel heeft hij in onze slechte periode het afgelopen jaar 20 k extra in het bedrijf gestoken. * geld wat ik voor levensonderhoud gepakt heb is van mijn eigen vermogen afgehaald door de boekhouder. Een werkvergoeding van 7.000 euro per jaar is van de winst extra naar mij toe gegaan voor mijn werkzaamheden. Door een slechte inverstering en het wegvallen van een zeer grote klant hebben wij inmiddels grote schulden opgebouwd en zie ik het helemaal niet meer zitten. Het plaatje ziet er als volgt uit: Eigenvermogen: + 55.000,- Eigenvermogen A * vennoot - 16.000,- Eigenvermogen B * van mij Schulden: Crediteuren 25 k Prive lening vriend 15 k Bank 75 k Belastingdienst 10 k Ik kan nu het bedrijf voor +/- 120.000 euro verkopen aan een conculega welke reeds een bod heeft gedaan op ons klantenbestand. Maar dit dekt niet de lading. Nu heeft mijn partner geld nodig en wil dat de verkoop doorgezet wordt zodat hij zijn 65 k inleg kan opnemen. Heel graag advies hoe ik dit moet gaan oplossen ik wil graag verkopen en stoppen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept