Jump to content

Challenger

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Deventer
 1. Hi, Bedankt voor je input. We hebben ook een advocaat/jurist die zich ermee bezig houd maar ben gewoon benieuwd of er misschien andere of betere oplossingen zijn. Er zijn veel meer aspecten die meespelen. Met die "oplossing" die jij voordraagt zit het probleem dat je bezig bent met het opbouwen van een naam, die kun je niet binnen 3 maanden opbouwen en zelf niet binnen een jaar. Een contract voor exclusief zou voor minimaal 3 jaar moeten. Liefst zelfs 5 jaar, maar de doorloop van deze modellen ligt op 2 tot 3 jaar dat een model in deze bisness werkzaam is. Die korte periode komt ook voornamelijk door het feit dat ze dan zo vaak in de zeik zijn genomen dat ze helemaal niks met de bisness te maken willen hebben. Het risico voor het bedrijf is ook vrij groot want als het bedrijf zijn geld en moeite in een model steekt ( even niet dubbelzinnig) dan wil je niet dat het model na een jaar zegt: "hey bedankt voor de moeite, iedereen kent me nu en ik ga ergens anders mijn geld verdienen". Dat soort situaties zie je natuurlijk ook bij bands, acteurs of topmodellen, iemand steekt er veel tijd en moeite in en dan vervolgens, zodra ze bekend worden, vertrekken ze.
 2. Hi, Ik ben ook zeker niet >:(, dus daar hoeft niemand zich druk over te maken, wij uit de adultbisness kunnen wel tegen een stootje (nog wel meerdere ook en dat is dan wel weer lekker ;D) Ik ben niet van de afkortingen en een BD of TS het zal allemaal wel, als ik het in mijn vakgebied vertaal dan hebben we het over Bondage en Domination of TransSexueel........ De BD ;D stond binnen een week na onze oprichting bij ons op de stoep om vragen te stellen over de bisness en gaven toe dat de erotiek industrie een "grijs" gebied was voor hun, dus ik heb het niet zo op de BD en zij ook niet op ons. Mijn vrouw heeft meerdere contracten afgeslagen juist door het feit dat de contracten van geen kant klopten en onder catagorie "wurg" vielen. In Amerika word anders aan gekeken tegen het beroep van Adult/ erotisch glamour model en zijn de modellen bang voor hoge schadeclaims, die "angst" bestaat ( gelukkig) niet in Europa. Bij een aantal van de grote bedrijven in Europa bestaan ook contractmodellen maar die zijn ( bijna altijd) met modelinge overeenkomst dat je sex hebt met een hoge pief. Zo word het ook aan je aangeboden. Bovenstaande dingen zijn juist zaken waar we van af willen. De reden dat ik niet met naam en toenaam sta is een bewuste keuze, mijn excuus daarvoor als dat jullie weerhoud om goede input of ideeën te geven.
 3. ??? omdat ik vraag wat BD betekent dan ben je gelijk onervaren ???? rare beredenering We zitten/werken "pas" 11 jaar in de bisness en mijn vrouw is een zeer bekend glamour/erotiek model. Verder werken en hebben gewerkt over heel de wereld met alle grote/bekende bedrijven, fotografen en andere bekende sterren. Hoef daar toch geen verantwoording over af te leggen ???? Ik stel een vraag waar we met onze partners niet goed uit kunnen komen en dat is toch ook de bedoeling van dit forum, of word je hier ook beoordeeld op wie je bent, wat je kan en of dat wel in het plaatje past ???? Als je een reactie wilt geven dan liever zinvolle :)
 4. Hi, oke thanks. Zal het even afwachten, je mag ze ook naar mijn email sturen, dat is misschien makkelijker. Het aanbod is zeer zeker de moeite waard,we weten dat modellen niet snel tevreden zijn ;D ;D ;D ;D
 5. Hi, Bedankt voor je input. Adultwebmasters zijn zeker geen expert op dat vakgebied ::) want die hebben bijna geen contact met de buitenwereld ;D Nee is gekkigheid, maar ik ken er (te)veel en die hebben eigenlijk weinig te maken met modellen. Als, en ik zeg als, ze al zelf hun content (= materiaal) maken/produceren dan huren ze modellen in bij 1 van de casting/modellenbureau's. Het model doet de opdracht, ze zet haar handtekening op een modelrelease, doet afstand van het materiaal en krijgt haar geld, einde verhaal, model heeft niks meer te zeggen over wat er met de content gebeurd en krijgt er ook geen extra inkomsten meer van. Zeker nu ook het internet zo groot aan het worden is, word het steeds gevaarlijker voor modellen om zomaar ergens een opdracht te accepteren, ze hebben geen flauw idee waar ze heen gaan en de z.g.n modellen/casting bureau's interesseert het ook geen reet, zoalng ze maar geld verdienen, verstand van de erotiekwereld en van modellen hebben ze al helemaal niet. Bij een exclusief contract word die garantie ook gegeven op voldoende werk, alleen moet er een contract/oplossing zijn voor het feit dat het model dan niet onder de wergever/werknemer wetgeving valt omdat daar juist teveel haken/ogen aanzitten. In Amerika werkt het model exclusief voor een produktiebedrif en krijgt daar (zeer) goed voor betaald + haar naam word opgebouwd en doet het bedrijf alle marketing, enz.. waardoor ze op latere leeftijd ( als ze geen zin meer heeft of verkeerd "opdroogt" ;)) uit de bisness kan stappen maar nog steeds geld krijgt van haar naam, website en films op basis van royalties. Dit is voor het model en haar toekomst een velemale betere opzet, want die veel al jonge modellen denken nog niet zo na over 10 tot 15 jaar later, alleen dan is het te laat. Wij merken zeer regelmatig dat modellen maar 2 tot 3 jaar dit werk doen en dan door alle valkuilen en verkeerde figuren, geen spaarpotje hebben opgebouwd en verder ook niks hebben aan royalties of een website. ze stappen dan uit de bisness, en probeer dan nog maar eens een "normale" baan te vinden met het risico dat op een dag je werkgever naar je toekomt en je vrolijk verteld dat hij je gisteren nog op canal+ heeft gezien, om maar een voorbeeld te noemen. Dit terwijl het ook goed geregeld kan worden met goede voorlichting en begeleiding en met bescherming van het model.
 6. Hi, Het gaat nu voornamelijk om een exclusief contract, dus dat houd in dat ze niet voor andere produktiebedrijven mogen en kunnen werken. Soort van "gezicht van" zoals bv een bekend fotomodel het gezicht is van b.v een cosmetica merk, alleen dan nu voor de erotiek branche. Agenten, impressario's of managers zoals die bestaan in de hoedannigheid zoals in de muziekwereld of mainstreamentertainment bestaan niet in de NL erotiek branche. De z.g.n modellen of castingbureau's stellen al helemaal niks voor want die kan iedereen beginnen, daar heb je geen papieren of wat dan ook voor nodig. De modellen die daar binnenlopen zijn overgeleverd aan de genade van het bedrijf.
 7. Hi, Misschien een raar onderwerp hier maar toch wel interessant en kan er weinig over vinden op het internet, mocht het "to much" zijn voor hier dan hoor ik dat ook graag. Is het mogenlijk om een ( erotisch) foto/video model (len) exclusief vast te leggen aan een bedrijf. In Amerika bestaan de z.g.n "contractgirls" bij grote productie bedrijven, nou weet ik dat je in Nederland als je iemand "vastlegt" je gelijk onder de werkgever en werknemer wet valt. In de wet staat ook dat je iemand niet kan dwingen tot sexuele handelingen Mijn vraag: weet iemand hier een oplossing voor ????, het is b.v een groot risico m.b.t ziekte om een ( erotisch) model vast te leggen/ exclusief. Ook bestaat de kans dat de wetgeving je aanrekent voor "gedwongen prostitutie" dus strafbaar. Ik ben bezig om een "gebruikers handleiding" op te zetten voor beginnende modellen in de erotische branche, deze modellen lopen vaak tegen vage contracten en personen aan en hebben nul tot geen bescherming. D.m.v deze handleiding willen we voorkomen dat modellen in dit soort "valkuilen" stappen, maar dan moet ik wel weten of dit soort contracten mogenlijk zijn. Bij voorbaat dank. Challenger.
 8. Hi Heer Rietveld, Bedankt voor je antwoord, zal het zeker meenemen in de volgende vergadering. Die BV wordt een soort van werk BV, dat is het bedrijf wat naar voren komt als aanspreekpunt. De andere BV is een BV met 4 verschillende bedrijven die allemaal een aandeel hebben, het plan is ook om een onafhankelijke partij aan te stellen bij meningsverschillen. Reden waarom zij niet als personeel wil, is dat zij ook een belangrijke inbreng heeft/doet in de vorm van een bekende naam, website en 10 jaar ervaring, zo'n beetje hetzelfe verhaal als bij ons. Niemand in de bV wil in eerste instantie starten met personeel, we zijn allemaal zelfstandige ondernemers met nog andere bedrijven en andere werkzaamheden en zitten niet te wachten op extra kosten. Nog goeie tips m.b.t een personal holding en adviseurs ???? Bij voorbaat dank. Vr Gr, Challenger.
 9. Hi Allemaal, Ik kon geen bevredigend antwoord vinden met de zoekoptie, dus bij deze toch maar zo proberen. Samen met mijn vriendin zit ik in een VOF. Nu gaan we met een andere partij, die al een BV is, een nieuwe BV opstarten. Zij storten de 18K in de BV en wij staan d.m.v een lening aan hun garant voor de helft van de 18K. Wij kunnen namelijk die 9 K niet ophoesten. De afspraak is dat als de boel fout gaat wij die 9K aan hun terugbetalen over een nog nader vast te stellen periode. Nu hebben wij een derde persoon die bij ons in de VOF wil om zo een aandeel te kunnen krijgen in de nieuwe BV, zij wil ook garant staan voor een deel van de 9K, maar zij wil niet opdraaien voor het financiele plaatje van onze VOF indien die fout gaat. Zij is/ heeft een Spaanse eenmanszaak maar wil zich nu gaat vestigen in Nederland, ze heeft ook een Nederlands paspoort dit terzijde. In de afspraak met de andere BV staat nu dat wij 50 % eigenaar worden van de nieuwe BV, wij willen 15% van ons deel aan haar "geven". De VOF loopt niet zo goed, vandaar dat zij daar geen risico mee wil lopen en wij proberen de VOF te redden door in de nieuwe BV te stappen. De vragen: Hoe kan zij op de juiste manier "instappen" ?? is het misschien makkelijker als we allemaal een eenmanszaak erbij nemen en die in de nieuwe BV zetten ??? Zijn er nog valkuilen of haken en ogen waar wij op moeten letten ??? Bij voorbaat dank. Challenger.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept