Jump to content

GezondConcurrent

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dat is inderdaad waar. Er zijn al zo veel dingen die niet kloppen. waar maak ik me druk om :-)
 2. En dat vasthoudendheid kwam omdat ik geen antwoord kreeg voor wat er precies gevraagd werd. Ik bedoelde juridisch, en idereeen kwam met tips en hints waar ik eigenlijk zelf op de hoogte van ben.
 3. Ja, volgens mij heb ik dat ook ergens gelezen toen de tijd, en dat werd tijd om iets tegen dat soort dingen te doen. maar dat heeft niks te maken met bedrijfsleven. Eigenlijk zouden ze valse identiteit helemaal moeten verbieden. Mensen die een e-mail adres aan willen maken moeten gewoon hun juiste gegevens invullen. Maar goed, Ik begrijp van al die reacties dat men gewoon zelf zeer allert moet zijn met email adressen van yahoo, hotmail, gmail etc... Handelsrecht beschermt bedrijven dus niet tegen dat soort dingen. Iedereen bedankt voor de antwoorden.
 4. Heren, dat weet ik allemaal dat het de moeite niet waard is, maar als dat aangetoond is, is het dan strafbaar? Daar gaat het om. Het is nogmaals, een informatief vraag. Het lijkt me een belangrijke punt om bedrijven wakker te maken dat het wel kan gebeuren. Maar als het niet strafbaar kan zijn, dan is iedereen vrij om dit soort dingen te doen.
 5. Je zou toch kunnen bekijken via IP onderzoek? Of het een medewerker van het bedrijf is? of het van dat bedrijf afkomt, of van een prive adres van medewerkers?
 6. Nee... Maar als ze met valse namen en bedachte valse bedrijfsnamen mail sturen om aan bepaalde info te komen via een hotmail account, dat mag toch niet? Lijkt mij... Juridish weet ik niet.
 7. :) Thanks allemaal. Hoe zit het juridisch.. Dit is namelijk de vraag. en ik weet dat ik me niet druk erover maken maar informatief wou ik het weten. Mogen ze dat zo maar doen?
 8. Daar ben ik ook mee eens. Maar soms gebeurt het om kansen niet te laten liggen. De vraag was dus, of ik daartegen beschermd kan zijn, als ik erachter kom en ik klaag ze. Kunnen ze hiervoor worden berecht bijvoorbeeld? En nogmaals, dit is echt een algemene vraag en niet dat ik dat mee maak. Niet dat ik weet in ieder geval.
 9. Ik heb het over een concurrent die in Nederland zit maar een email stuurt via een hotmail account namens een of andere niet bestaande bedrijf onder een andere naam om mij in de maling te nemen, en uiteindelijk om aan mijn informatie en prijzen te komen. Ze kunnen voordoen als een zeer geinteresseerde bedrijf in mijn activiteiten. Je kan namelijk vanuit nederland een e-mail aanmaken met valse naam en lokatie.
 10. ok.. Dat is allemaal wel waar. Dat was namelijk alleen een vraag of ik daartegen beschermd ben. Maar als ik vast kan stellen dat het een valse e-mail is, en ik laat het onderzoeken van welke IP het komt en het blijkt dat ene concurrent te zijn. Ik bedoel, als ik een vermoede heb bij een e-mail, en ik verstrek informatie, en later onderzoek ik waar het mail vandaan komt (Welke IP) en als ik aan die gegevens kom en het blijkt dat het die ene concurrent is. Dan kan ik dus alsnog niks doen? Dat is dan toch een valse geschrift (Vals bedrijfsgegevens en persoon gegevens)
 11. B2B doe ik. Maar veel bedrijven van internationale afkomst kun je niet echt chekken. Als de concurrent voordoet via een hotmail account als andere iemand van een bedrijf ergens verweg (die misschien niet eens bestaat) en die verteld valse informatie over zijn bedrijf die misschien niet eens bestaat, en hij/zij vraagt informatie, en ik geef die informatie. Ben ik daar niet tegen beschermd? Want dat zal hij doen omdat hij onder de prijzen wil zitten en dus aan mij schade te brengen.
 12. Beschermt de wet mij wel? Ik ben bang dat concurrenten aan mijn prijslijsten komen door mij een fake e-mail te sturen (via algemene providers zoals gmail of hotmail) onder een valse of een andere naam en mij ervan overtuigen dat ze geinteresseerd zijn in mijn producten. Als ik namelijk zulke mails ontvang, verzend ik zo veel mogelijk informatie met folders en prijzen (Digitaal). Is een ondernemer hiertegen beschermd?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept