Jump to content

mark191

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-7

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste mensen van de Fan club ABNAMRO: ik begrijp dat ik jullie erg van streek heb gemaakt. Mijn excuses hiervoor. Heeeeel vroeger vond ik het ook best een goede bank. Helaas, nu niet meer. Maar hun logo ziet nog altijd heel fris en fruitig uit. Maar toch iets positiefs: voor jullie opstel krijg je van mij een 6, ziet er goed uit, maar voor de inhoud een 1. (maar eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen, dat ik bij dit dingen nooit verder dan de eerste zin kom) Verder een goed gemeend advies: loop verder even een straatje en neem de rest van de ABNAMRO Fan club ook mee. We hebben het voorlopig over maar 1 vestiging van de ABNAMRO. Het zal toch niet overal zo bar zijn? Overigens was de betreffende brief zo’n 20 jaar oud. (beetje knutselen en zo, ja denkt toch niet ….. ;D). Maar toch bedankt voor je mening. De hamvraag is natuurlijk wat gebeurde erna. Misschien dat ik dat nog wel eens vertel.
 2. 2 en 3 al gedaan. Wacht nog reacties hiervan. No 1 is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar voor het oude bedrijf op een verstandig tijdstip een goede optie. Het regelen van een krediet in een min of meer doorstart situatie is lastig. Maar wie weet?
 3. Overigens, mag ik even opmerken dat dit topic heel erg veel gelezen wordt. Geen ondernemer zit te wachten op situaties waardoor hij zijn werk niet goed doen. Veel van echte werk blijft momenteel liggen, omdat ik mij met dit soort zaken ook nog moet bezig houden.
 4. Via PM ben ik toch weer door TS gevraagd - overigens op niet al te vriendelijke wijze, maar ja - dit topic te openen. Bij deze. Sorry, als ik niet vriendelijk overkwam, echter ik stond op het punt een pdf van de ANAMRO erbij te zetten, waarnaar iedereen had gevraagd. Deze publiceer ik nu toch na de nodige aarzelingen. Vergeet niet, we zijn een voluit draaiend bedrijf.
 5. Vooruit dan maar. :( Bijgaand de pdf van de ABNAMRO. Laat de discussie maar op gang komen. Overigens, de email waarnaar wordt verwezen van 14-1 is van de nieuwe BV (hiervan is mijn zoon directeur). Brief_ABNAMRO.pdf
 6. Vreemd . In tegenstelling tot een lening is een rekening courant krediet dagelijks opzegbaar, maar een bank moet wel iets hebben om op te kunnen zeggen. Zou je de motivatie van het opzeggen hier kunnen plaatsen, ik ben daar dan toch wel benieuwd naar. (neem toch aan dat die bank e.e.a. schriftelijk gecommuniceerd heeft ?) Vaak zijn de jaarcijfers de aanleiding dus misschien hebben ze die net ontvangen? Klopt, deze waren gezonden met het ondernemingsplan voor de nieuwe BV, samen met een kredietaanvraag.
 7. Vreemd . In tegenstelling tot een lening is een rekening courant krediet dagelijks opzegbaar, maar een bank moet wel iets hebben om op te kunnen zeggen. Dat klopt de cijfers van de oude BV waren ingeleverd met het ondernemersplan met krediet aanvraag voor de nieuwe BV. Zou je de motivatie van het opzeggen hier kunnen plaatsen, ik ben daar dan toch wel benieuwd naar. (neem toch aan dat die bank e.e.a. schriftelijk gecommuniceerd heeft ?) Vaak zijn de jaarcijfers de aanleiding dus misschien hebben ze die net ontvangen?
 8. Er wordt geprobeerd in een lastige situatie een discussie op gang te brengen. Dit is tot op moment niet goed gelukt. De discussie zie ik liever toch tussen ondernemers onderling. Wie maakt overigens wie zwart? Ik denk dat de echte ondernemers dit toch anders zien. Begrijp ook dat wij een volop draaiend bedrijf zijn. Ik hoop op meer reacties, maar nogmaals bij voorkeur alleen van ONDERNEMERS.
 9. ABNAMRO Ede Weet Wouter Bos eigenlijk wel wat er allemaal achter zijn rug gebeurt? Had hij dat wel zo bedoeld? Ik had jullie al eerder verteld dat ABNAMRO Ede plotsklaps het rc krediet van mijn BV ging terugvorderen. De gronden hiervoor zijn nogal duister. Men gaat ervan uit: als je niets vindt dan bedenk je maar wat. Vervolgens wordt de vordering in handen gegeven aan Solveon die daarna ook mijn huis claimt. Het ziet ernaar uit dat de ABNAMRO Ede druk bezig is alle naar hun mening slecht ruikende vorderingen op te eisen. Nogmaals de vraag of dit allemaal de bedoeling is geweest van de miljarden aan infuus bank ABNAMRO. Ik ga ervan uit dat ik niet het enige MKB bedrijf ben die hierdoor wordt getroffen. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Zie ook mijn blog over dit onderwerp: http://abnamrodeondernemersbank.wordpress.com/
 10. Vreemd . In tegenstelling tot een lening is een rekening courant krediet dagelijks opzegbaar, maar een bank moet wel iets hebben om op te kunnen zeggen. Zou je de motivatie van het opzeggen hier kunnen plaatsen, ik ben daar dan toch wel benieuwd naar. (neem toch aan dat die bank e.e.a. schriftelijk gecommuniceerd heeft ?) Vaak zijn de jaarcijfers de aanleiding dus misschien hebben ze die net ontvangen? Bij de indiening van het business plan voor de nieuwe BV zaten ook de cijfers van de oude BV. Tanpis.
 11. Bij Ruben van den Oord zag ik een artikel over het vormen van een ondernemerspartij. Goed idee. Moet inderdaad snel worden gerealiseerd. Maar dan wel met een goede structuur, starters, ervaren ondernemers met personeel (zoals ik). Noem maar op.
 12. Bedankt voor je bericht Schaats. Nee, geen achterstanden, geheel bij tot op het huidige tijdstip. Nooit een maning gehad. Wat rest? De nieuwe BV + onzichtbare instructies in deze periode, het lozen van bepaalde kredieten. Of Bos dit nu allemaal zo had bedoeld? Meegetekend? Moest wel, soms is er weinig keuze.
 13. Heb een rc krediet, deze wordt nu opgeeist (vrij plotseling overigens). Bank heeft maar direct even incassobur. ervoor ingeschakeld. (ach deze kon er ook nog wel bij). Wie heeft er ervaring met dit soort bankzaken, tips, onderhandelingen met de bank enz.. Ga wel doorstart maken met andere BV.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept