Jump to content

compu

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Jan
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  http://www.zzp-neder

Company info

 • Location
  Almere
 1. Dank voor jullie antwoorden... ik heb nu e.a. vanaf Bank naar Algemene reserve geboekt.... en inderdaad is er nu een verschil tussen fiscaal en commercieel vermogen... (maar dat kon je op een aangifte VPB ook vermelden had ik gezien) ik begin het nu beetje bij beetje (mede dankzij jullie) het boekhouden steeds beter te begrijpen... nogmaals THANKS !
 2. Hoi, ik zit met een voor mij lastig boekhoud probleem: In 2009 heb ik onverwacht (door afschrijvingen) VPB uit 2008 terug ontvangen en heb hiervoor geen overlopende activa post vanuit 2008. Daardoor komt deze post nu op mijn resultatenrekening voor 2009 en betaal ik wederom vbp hetgeen niet de bedoeling is. Is hiervoor een oplossing zodat je de teruggave buiten de resultatenrekening houdt, en toch de balans in evenwicht krijgt? Thx, (weet dat het een beginners vraag is ;))
 3. Dank je wel voor deze heldere uitleg! Had deze boekhoudkundige situatie nog niet eerder meegemaakt... THX ! ;)
 4. Wat ik eigenlijk bedoel is dat er een post herinvesteringsreserve op mijn Balans 2009 staat waar ik vanaf wil... m.a.w. ik wil deze via memoriaal omboeken naar bijv. Overige Opbrengsten... maar is dit boekhoudkundig wel juist? oftewel hoe kom ik van deze post af ?
 5. Uit een voorgaand jaar (2007) heb ik een post van 25.000 euro aan "Herinvesteringsreserve" openstaan. (hierover is indertijd dus geen vennootschapsbelasting betaald omdat er immers nog ge-herinvesteerd zou kunnen worden; verkoop oud bedrijfspand, en dan binnen 3 jaar een aankoop mogelijk nieuw bedrijfspand, dit is echter niet gebeurt) Over 2009 heeft mijn BV een verlies geleden van 25.000 euro en er is geen nieuw bedrijfspand aangekocht. Ik wil dus deze herinvestering boeken naar omzet en waarmee m.i. de winst/verlies op ca. 0 euro uitkomt. Hoe dien ik dit boekhoudkundig te boeken, of dien ik dit enkel in de aangifte VPB 2009 te regelen? Ik dacht eerst om per 31-12-2009 De herinvestering over te boeken naar omzet, maar denk dat dit niet juist is. Gaarne jullie advies!
 6. Lijkt te mooi om waar te zijn, maar is de moeite van het uitzoeken zeker waard. Ik zal daarom e.a. bij mijn relaties laten navragen, en zodra ik iets meer weet zal ik dat in dit linkje terugkoppelen. Dank voor je herinnering ;) Kijk eens naar de bijlage..
 7. Joost nogmaals dank voor je reacties. Jouw laatste opmerking om de BV langer instant te houden heb ik mij ook zo voorgesteld. Dit is m.i. alleen zinvol als de BV dan niet verplicht zou worden om DGA loon uit te betalen. Omdat de BV immers niet meer actief is. Ik weet echter niet of dit wordt toegestaan. Indien niet, dan bespaar je weliswaar in Box3 de 1,2% maar lever je via de verplichte loonheffingen weer een deel in. (lood om oudijzer) In ieder geval ben ik al een aardig stukje verder. Thanx !
 8. Joost, dank voor je reactie. Ja de BV is gewoon actief. Er zijn geen voorzieningen als stamrecht, pensioen, lijfrente of anderzijds. De winstreserve is ca. 500K De BV heeft specialistische kennis/functie welke momenteel grotendeels alleen door de DGA kan worden geleverd. En die wil fors minder gaan werken omdat hij immers niet meer financieel afhankelijkheid van deze BV is. Ik vroeg mij alleen af hoeveel gelden uiteindelijk (na aftrek van belastingen) aan privé toekomen. Ik ga maar uit van ca. 50%, maar weet niet zeker of de winstreserve via Box2 mag/kan, en hoeveel dit mogelijk scheelt. Ik probeer alleen een grove inschatting te maken wat e.a. mogelijkerwijs netto voor privé gaat opleveren. Groet, Jan
 9. Wat is fiscaal gezien (voor een DGA) de voordeligste methode om een volle BV op te heffen? (kastegoeden t.w. 6t) M.a.w. is het misschien voordeliger om de BV eerst te verhuizen naar het buitenland (uiteraard samen met de DGA) om vervolgens daar de BV fiscaal vriendelijk(er) op te heffen? Of kan dit ook in Nederland. Hoe wordt e.a. in NL fiscaal belast als de DGA zijn BV opheft. Valt dit grotendeels toe aan Box1 ? of kan dit deels in Box2 ? Ik had al eerder een dergelijk linkje over dit onderwerp gelezen, maar kan 'm jammer genoeg niet meer terugvinden. In ieder geval dank voor het lezen en dank voor jullie mogelijke adviezen! 8)
 10. Als je in de BV na 3 jaar het deel herinvestering toch niet hebt benut, voor welke jaar komt dan de bijtelling dan alsnog bij de winst? Is dit in het oorspronkelijke jaar waarin de HIR is ontstaan, of misschien het laatste jaar waarin HIR nog kon worden benut? En.. is hier 3 jaar heffingsrente van de fiscus op van toepassing? Dank voor jullie tijd !
 11. Dank voor je uitleg, ik zat namelijk met het probleem of e.a. nu wel of juist niet van de winstreseverve deel uit maakte.. verderop in de aangifte klopt de vergelijking niet meer... (..en ja, het is voor mij de 1e vpb aangifte ;=) :-[
 12. Sorry, maar ik begrijp het antwoord niet helemaal....
 13. Wie weet hoe je nu deze herinvesteringsreserve (HIR) in het komende jaar moet verwerken in de VPB? Met andere woorden ik heb nog een HIR uit 2007 van 30.000 euro maar zie niet goed hoe ik deze nu in het VPB 2008 moet verwerken. Moet het misschien zo als op bijgaande screenprint? gaarne een suggestie !
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept