Jump to content

Geegee

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • First name
  Gwendoline
 • Last name
  van Gulijk
 • Company or organization name
  A&G Agency
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Utrecht
 • Branch
  Personeel & opleidingen
 1. Hoi Luc, heel hartelijk dank voor de links. Hier kan ik wat mee!! Ik zal verder nog onderzoek doen samen met mijn partners en kom er op terug!!
 2. Hoi John, heel hartelijk dank voor je reactie, ik ben inmiddels al een stukje wijzer en verder. Samen met mijn andere partners zijn wij nu ons aan het inlezen op allerlei artikelen. Ik zal toch nog contact opnemen met Buma & Sena. Zodra ik antwoord heb, plaats ik het in het forum
 3. Hi Katinka, de producers zijn ook de artiesten. Wellicht kan Sena helpen maar toch wilde ik de vraag hier neerleggen. Het gaat erom dat ik mijn muziek die ik maak verkoop aan bedrijven en afstand doe van de rechten. Ik wil weten of het bedrijf dan alsnog Buma / Stemra / Sena moet betalen.
 4. Ik zou beide gebruiken en een website laten bouwen die draait op wordpress.Er zitten daar knopjes op waarbij je berichten gelijk op hyves, fb en andere sites kunt plaatsen zonder dat je daar bent ingelogd. WIl je meer weten stuur mij een priveberichtje.
 5. Is er niemand die mij kan helpen bij mijn vraag???
 6. Natuurlijk willen wij kosten aftrekken en ook gewoon aan onze verplichtingen voldoen. Het punt is dat er nu 2 zijn die nu niet mee kunnen doen met de inschrijving voor de bv en we willen de het label graag op 4 namen hebben. Dat is geen enkel probleem, de BV willen wij juist om onze aansprakelijkheid goed af te dekken. Uiteraard :-) Wat ik nog wel wil weten, de oprichtingskosten van € 18000 zijn nu toch niet meer van toepassing.? modedit: fixed quote tags
 7. Ik en nog 3 partners willen een (digitaal) platenlabel starten. De bedoeling is, als iedereen alle financiele zaken in orde heeft, dat we het label bij KVK inschrijven als een BV 2 mensen hebben 1 of meerdere eenmanszaken. De andere 2 mensen niet. Mogen wij juridisch gezien het label starten zonder dat het staat ingeschreven? Inkomsten zijn voorlopig nog niet aan de orde en kost het ons eerst alleen maar geld voor licentie aanvragen en dergelijke?
 8. Goedendag, ik heb de volgende zaak waar ik graag wat juridisch advies voor kan gebruiken: Stel dat muziek van diverse producers verkocht wordt aan een bedrijf die enkel deze muziek draait in het (winkel)pand. Er wordt middels een contract door de producers afstand gedaan van de (intellectuele) rechten. Feitelijk is de onderneming nu eigenaar van de muziek. Kan de Buma Stemra de onderneming dwingen te betalen voor muziek die eigenlijk al hun eigendom is? Overigens is de muziek niet aangemeld bij de Buma.
 9. Probleem is dat een kopie van de overeenkomst niet meer in mijn bezit is. helaas heb ik een overijverige ex die al mijn papieren heeft weg gegooid.
 10. Het is een standaard contract dus verdeling 50% bij verdeling van 50% werkzaamheden. Dit is vanaf het begin nooit door hem gehononereerd. Advertentiegelden liet hij via zijn privérekening lopen. keer op keer kreeg ik geen inzage in de boeken. Maar waar ik nu op doel, wat is nu mijn eigendomsrecht??? de website staat op naam van onze vof. Zo is deze geregistreerd. De vof is voor 50% van mij en voor 50% van mijn partner.
 11. Tsja... Afstand nemen, niet in actie komen als je geen cijfers krijgt, zelf niet meer in de VOF werken, en dan nu nog het fair vinden dat je 50% krijgt van een VOF die vooral door je VOF partner's inspanningen meer succesvol isgeworden? Misschien krijg je een rechter zo gek, maar die kans acht ik klein. Ongetwijfeld heeft je VOF partner boter op zijn hoofd, maar hij is toch niet de enige. Ik denk dat je beter een moment kunt bepalen dat je je in feite terugtrok van de VOF, en dat als basis moet gebruiken voor de verrekening. Dat zal je (veel?) minder opleveren dan 50% van de huidige VOF. Uiteraard moet je VOF partner daarin mee willen werken, en als hij dat niet wil heb je toch echt een advocaat nodig. Ik meen dat veel advocaten een gratis adviesgesprek bieden? Ik snap heel goed wat je zegt. In eerste instantie gaat het mij niet om het geld. Het gaat er om wat mijn rechten zijn juridisch gezien. Ik heb het concept bedacht, en mijn plan destijds aan hem voorgelegd. Hierin is hij toen mee gegaan als gelijke partner. Dat is ook goed gegaan en al snel groeide onze site als kool. Wat ik al eerder aangaf, was hij zakelijk gewoon beter onderlegd. Hij hield zich bezig met financien ed. omdat dat niet mijn ding is. Ons conflict is ontstaan toen ik aangaf dat ik onze diensten wilde uitbreiden. We spreken hier over andere doelgroepen bereiken. Dit hield hij af maar ging er achter mijn rug om wel die sites opzetten. Toen ik hem daarmee confronteerde is dat helaas geëscaleerd. Daardoor is het contact van beide kanten verminderd en hebben wij steken laten vallen. Helaas zijn deze dus tot op de dag vandaag nooit opgelost. Ik ben een aantal jaren een emotioneel wrak geweest door alle persoonlijke perikelen. Hierdoor ben ik emotioneel gezien niet in staat geweest de zaak netjes af te ronden.
 12. Deze bewijzen heb ik door middel van mailtjes uit het verleden. Domeinnaam staat geregistreerd bij SIDN op naam onze VOF. Advocaat wil ik wel inschakelen. Alleen ben ik bang dat dat een dure grap wordt en ik eerst wil weten wat mijn rechten zijn zodat ik hem voor een laatste keer benader. Ik heb dus nooit 1 cent ontvangen over de jaren 2000 tot nu toe. Mijn inziens is het fair dat de gemaakte kosten door hem de afgelopen jaren worden gedeeld door 2 en de opbrengsten ook. Probleem is alleen dat alle traffic via de website van zijn andere vof loopt. Ik wil dus weten hoe het dan zit met mijn juridische rechten op de opbrengsten.
 13. In 2000 heb ik samen met mijn partner na inschrijving bij de KVK een vof op gezet. Onder deze vof hebben wij een domeinnaam geregistreerd. Deze site hebben wij samen opgezet. Mijn partner is meer van de zakelijke kant en ik de creatieveling. (design etc is van mijn hand) Destijds is er een standaard vof contract opgesteld. Ieder 50%. Door een conflict in 2002 hebben wij destijds wat afstand van elkaar genomen en is hij verder gegaan met de site. Wel heb ik altijd door de jaren heen herhaaldelijk gevraagd om boekhouding en zaken zoals winsten en verliezen maar deze nooit onder ogen gezien. Door persoonlijke problemen later heb ik mij steeds minder met alle activiteiten van de site bezig gehouden. Wel heb ik altijd door de jaren heen gevraagd om boekhouding en zaken zoals winsten en verliezen maar deze nooit onder ogen gezien. Nu is de site door de jaren heen enorm gegroeid met een hoog aantal bezoekers per dag. En verdient hij heel veel geld met advertenties e.d. Zonder mijn schriftelijke of mondelinge toestemming heeft hij volgens een rapport van de belastingdienst de domeinnaam over willen hevelen naar de vof die hij samen met zijn echtgenote beheert. Tevens heeft hij het zo geregeld dat het omzet nummer van de belasting zonder mijn weten en toestemming is opgeheven. De website wordt nu aangeboden als dienst van zijn andere vof. Kon hij dit zo maar doen? Ik wil eigenlijk weten wat nu mijn rechten zijn. Door de jaren heen heb ik meerdere malen via de mail gevraagd hoe wij dit netjes kunnen oplossen. Zeker gezien de waarde van de website. Onze site heeft een PR 6 classificatie. Tevens worden er op de website logo's van mij gebruikt. ( deze staan niet geregistreerd ) Hij heeft mij nooit benaderd om mij uit te kopen. Hij heeft wel 1x geopperd om de vof te ontbinden maar concrete stappen zijn nooit gezet door hem. Onze vof staat nog steeds ingeschreven bij de KVK en ben ik op papier dus nog steeds 50% eigenaar van desbetreffende website. Kan ik aanspraak maken op de opbrengsten?? Hoe kan ik dat doen? En als hij weigert mee te werken. Welke juridische stappen kan ik dan ondernemen. Alvast bedankt voor jullie goede tips, suggesties en adviezen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept