Jump to content

geraldo

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Geraldo
 • Last name
  Entius
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zibb

Company info

 • Location
  Berkhout
 1. Hallo Branko, dank voor je inbreng. :) Het betreft het aanvankelijke ombouwen. Ik heb alle uitgaven wel in mijn boekhouding opgenomen als balanspost om de hoogte bij te houden. Dit omdat ik bij aanvang niet wist waarop ik zou uitkomen: een bedrijfsmatig iets (altijd in het achterhoofd gehouden) of een prive iets. Voorzichtigheidshalve wilde ik niet alle uitgaven als kosten boeken omdat ik niet zeker zou zijn van het uiteindelijke doel en het risico van terugbetalen niet wilde lopen. Mogelijk is dit in tegenspraak met wat ik eerder beweerde in mijn eerste post, maar mijn gedachten zijn voor mij ook wel eens moeilijk te volgen. Excuses daarvoor. Het is idd een eenmanszaak, Branko.
 2. Of kan ik het boeken als prive inbreng als antwoord op vraag 2?
 3. Hallo, in 2011 heb ik een gammel (woon)bootje gekocht. En het omgebouwd tot een klein paleisje. Hij was eigenlijk voor recreatief (bij)gebruik bedoeld. Echter hij blijkt zeer goed te verhuren via Air bnb enzo. Dus ik denk dat ik de inkomsten maar eens ga opgeven dit jaar. Onder aftrek van de kosten natuurlijk. Deze vind ik lastig te bepalen. Tot en met begin 2017 heb ik € 34.000 besteed aan het hele project (de btw hierin heb ik al teruggevangen). De opbrengsten per jaar (7 mnd) zijn ongeveer € 10.000 en ik verwacht dat dit nog wat zal oplopen de komende jaren. Ik heb dit jaar het aanmeerlandje erbij gekocht, waardoor ik geen huur meer betaal. De betaling van dit landje is op afbetaling. Ik heb nu ongeveer 30% betaald. Ik ben fiscaal zzp-er, heb verder een eenmanszaak. Ik zie het zelf vooral bedrijfsmatig en zie kansen het verder uit te bouwen met meerdere boten in de verhuur. Deze heb ik al aangeschaft. Ik zie het zelf vooral bedrijfsmatig, maar weet niet of dit het handigst is. Ik heb de volgende vragen: 1) is er een mogelijkheid dit als een box 3 te zien (ik verwacht het niet). 2) Kan ik het geinvesteerde bedrag ineens opvoeren als aanloopkosten of kan/mag/dien ik die geleidelijk als afschrijving nemen. 3) Ik heb dit jaar het aanmeerlandje erbij gekocht (waardoor ik geen huur meer betaal). De betaling van dit landje is op afbetaling. Ik heb nu ongeveer 30% betaald. Hoe verwerk ik dit fiscaal? Het zou fijn zijn als iemand wat licht kan doen schijnen op deze materie.
 4. geraldo

  btw kwestie

  Dag, Ik ben voornemens een varende camping te exploiteren. Mijn gasten slapen in een tentje. Overdag vaar ik de boot naar een volgende ligplaats. Zet de tentjes weer op voor hen, breek de volgende dag weer op, etc. De tentjes staan op de boot. Welk tarief moet ik in rekening brengen? En als ik een drankje verkoop?
 5. Hoi Joost, Ik ben inderdaad sedert 5 jaar ondernemer. Feitelijk komt het erop neer dat ik in 2006 beter de pga had kunnen doorschuiven naar 2007/2008 (volgende jaren), zodat ons belastbaar inkomen (verdeeld en wel) hoger zou zijn en we de heffingskortingen wel hadden kunnen benutten. Althans, zo is mijn begripsvorming. De pga is toch voor belastbaar inkomen en de heffingskorting na belastbaar inkomen? Is het duidelijker zo? Geraldo
 6. Hallo, Ik heb eindelijk eens een goed jaar gedraaid, waardoor ik alle heffingskortingen kan gebruiken en aardig wat belasting mag betalen. Het voelt wel onrechtvaardig, gezien de heffingskortingen die mijn vrouw en ik de voorgaande jaren niet hebben kunnen benutten. Deze kan ik zeker niet meer benutten? Door gegoogl vond ik dat een persoonsgebonden aftrek wel doorschuifbaar is naar een volgend jaar?, klopt dat?. Nu is het zo dat ik en mijn vrouw in 2006 onbenut hebben als heffingskorting samen € 1224 en € 1052, dus € 2276. Over 2007 onbenut € 686 en € 217, dus € 903. Beide jaren samen dus € 3179. Ik ben wat aan het snuffelen gegaan in oude aangiften en vond een persoongebonden aftrek na drempel over 2006 van €3746. Als ik het goed begrijp heb ik mezelf in de vingers gesneden door onhandig aangifte te doen? Iemand die bovenstaande logica kan bevestigen en wellicht kan aangeven of er nog iets aan te doen valt? Veel dank, Geraldo
 7. Hoera , het is gelukt....... Ik heb iets gedaan, waardoor er bij het heffingenoverzicht een vraag verscheen of mijn vrouw minder verdient dan mij. Ja ingevuld, en voila. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie medeleven en adviezen. Geraldo
 8. Joost, maakt niks uit. Ik heb wel gezien dat mijn zus en zwager vooraf gegevens gedownload hebben. Kan dat uitmaken? Ik heb dat niet gedaan. Groeten, Geraldo
 9. Ik heb dit geprobeerd, de verzamelinkomens veranderen wel, maar nog geen nieuwe vraag in het heefingskortingenoverzicht.
 10. Ryan, Ik begrijp dat zij de korting zal ontvangen. ik heb even je advies opgevolgd, maar het maakt nog geen verschil.
 11. Johan, Zus 21.700 Zwager 13.340 hij aanv comb korting Vrouw 10.780 ik 15.270
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept