Jump to content

mark2009

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Mark
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Breda
 1. Qredits financiert maar tot 35/m., voor de rest zal je bij een bank terecht moeten, er vanuitgaande dat je bancair wilt financieren. Ik zou in eerste instantie voor een bancaire financiering gaan, je verplicht je dan tot rentebetaling en het geven van zekerheden voor het geval dat het mis gaat. Als je extern gaat financieren zit je meestal aan een afdracht van aandelen vast, hetgeen je weer kan beperken in je zelfstandigheid. Deze laatste mogelijkheid kan je altijd nog mogelijk benutten als de banken niet mee willen doen. Momenteel die wij onze bankzaken bij ING, maar zij vragen telkens meer tijd vanwege interne beleidswijzigingen. Zijn er momenteel nog andere bancaire opties?
 2. Het eerste zou ik kunnen proberen, niet geschoten is altijd mis. Wat betreft de voorafbetaling van klanten is in onze branche zeer ongebruikelijk, mede door de diversiteit aan producten beslissen de klanten pas op basis van een bestelling welk product ze nodig hebben. Bedankt voor U reactie
 3. Momenteel werken wij met een factoring maatschappij, maar wij willen hiermee stoppen omdat het voor ons een aantal nadelen heeft: 1. meer administratieve handling 2. steeds meer klanten worden niet bevoorschot 3. de kosten van intresten en provisie staan niet in verhouding tot het gemiddelde debiteurensaldo. Wij hadden ook verwacht dat dit de oplossing zou zijn...
 4. Wij hebben een ondernemingsplan wat door de KvK is getoest, en waarover wij nog enkele financiele vragen moeten beantwoorden. Hierna leggen wij onze aanvraag bij Qredits neer. Het is juist dat u stelt dat wij nog een negatief vermogen hebben. Echter, in juli wordt ons geplaatst kapitaal verhoogd, waardoor het negatieve vermogen wordt omgebogen naar een positief saldo. Het aantrekken van kapitaal buiten de banken om is voor ons nieuw. Misschien heeft iemand op dit forum goede adviezen voor ons op dit gebied?
 5. Bij de KVK hebben ze aangegeven dat wij in aanmerking komen voor een micro-krediet, ondanks de aanwezigheid van voorraad. Wij hebben een ondernemingsplan gemaakt en moeten nog onze halfjaarcijfers toevoegen om onze prognose meer rugbaarheid te geven. Ik heb geen enkele ervaring met private financiers. Waar moet ik opletten? Wat wordt ervoor tegenprestatie verwacht? Aandelen of rente? Wij zijn een groothandel voor beletteringsbedrijven. De totale financieringsbehoeft bedraagd 100.000. Bedankt voor je reactie!
 6. Dag Frans, Onze invoer komt uit de USA en zij accepteren enkel vooraf betaling. Zij willen op langere termijn wel overstappen naar betaling op 30 dagen, maar dat zal niet voor het einde van het jaar zijn. Een efficienter voorraadbeheer is moeilijk, omdat momenteel de tussen het moment van bestellen/betalen en het moment dat de goederen binnenkomen gemiddeld 75% verkocht is. Wij werken wel met factoring op onze klanten maar inmiddels gooit de factoring maatschappij steeds meer klanten eruit omdat ze geen jaarcijfers van de betreffende klanten heeft ontvangen, ondanks dat deze klanten wel tijdig betalen... De punten die je aanhaalt kunnen zeer effectief zijn, maar de meeste hebben wij waar mogelijk al in de praktijk gebracht.
 7. Bedankt Joost, Nu maar hopen dat de experts het niet te warm vinden om me te helpen ;D
 8. De liquiditeitsbehoefte is nodig voor een grotere voorraad. Wij kunnen momenteel meer verkopen dan dat we kunnen inkopen. De voorraad die we in het buitenland inkopen moet vooraf worden betaald. De hoeveelheden worden ook steeds groter. Anderzijds willen we voor onze belangrijkste productgroep een private-label op de markt brengen om zo de minder lucratieve producten uit de markt te kunnen halen. Dit omzetten van van merk naar private-label vergt ook een investering in de voorraad. De kosten van ons bedrijf zijn al jaren (laag) stabiel!
 9. Beste, Dankzij de recessie maakt mijn bedrijf een omzetgroei door. Dat is mooi natuurlijk, maar de keerzijde is dat wij te weinig liquide middelen hebben om dit te continueren. Momenteel zijn wij bezig met een micro-krediet, maar het is sterk de vraag of dat toereikend zal zijn. Onze huisbank is niet enthausiast omdat wij uit de eerste 3 jaar nog een verlies meedragen. De afgelopen 2 jaar zijn winstgevend geweest, en het eerste half jaar van 2009 is de jaarwinst van 2008 al verdubbeld. Wat zouden jullie nog voor mogelijkheden zien om deze groei te financieren? ???
 10. Het maatschappelijk kapitaal is 125k, dus dat komt goed uit. Bedankt voor je antwoord Joost!
 11. Wij hebben een gestort aandelenkapitaal van 25.000 euro in onze B.V. Wij willen het getort aandelen kapitaal verhogen door de achtergestelde lening van de vennooten t.w.v. 25.000 euro om te zetten in aandelen. Tevens wil een andere onderneming in ons bedrijf investeren door storting van 50.000 euro in contanten in ruil voor 50% van de aandelen. Kunnen deze 2 veranderingen worden geregistreerd door zelf het aandelenregister aan te passen? Of dient hier een notaris aan te pas te komen? Graag jullie reactie :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept