Jump to content

crazytuning

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Ben net begonnen, di

Company info

 • Location
  Coevorden
 1. Goedemorgen, Nee ik heb goed naar het antwoord geluisterd, alleen "zaleska" vroeg hoe hij het moest doen met zijn boekhuiding vandaar. gr Leon
 2. Dat klopt helemaal.... want vraag 4a mag NOOIT ingevuld worden, hier heb je een vergunning voor nodig bij de belastingdienst.
 3. Goedenavond, Je boekt alles gewoon in als BTW 0, mocht de transporteur (in mijn geval TNT) invoerkosten moeten betalen krijg ik een rekening van de TNT. Dus krijg je een rekening van de TNT waar btw op staat en die boek je als normale inkooporder in. groetjes Leon
 4. Nou ik heb gebeld... 1. De belastingdienst gebeld: Bij vraag 4a mocht het inderdaad niet ingevuld worden, dit mag alleen als je vergunning hebt voor verlegging. Ze gaven ook aan dat je gewoon een factuur van de douane of TNT moet krijgen en die dan net als normaal kan opgeven bij de voorbelasting. 2. De douane gebeld: Deze zeggen wij controleren de pakketjes en de expediteur gaat ze dan vervoeren, in mijn geval TNT. Dus ik TNT bellen. 3. TNT gebeld: Deze zeggen dat als hun een rekening krijgen van de douane voor inklaring dat ze die dan altijd doorberekenen, krijgen hun geen rekening omdat de douane het pakket door heeft gelaten hoeft er dus niks betaald te worden. Mocht er wel betaald moeten worden krijg ik eerst een rekening die betaald moet worden en na betaling krijg ik het pakket, of er moet direct aan de deur betaald worden. (Bij TNT express via factuur en TNT post aan de deur) Dus conclusie TNT regelt het en daar moet ik factuur van krijgen of als de douane niks berekend hoef ik niks te betalen omdat er ook niks berekend is.
 5. Ik krijg van mijn leverancier wel een factuur, maar dat is gewoon via de email. Verder betaal ik dus bijvoorbeeld die 200 euro (btw 0) en meer niet, nooit niet. Je zegt dat je de btw administratief moet opvoeren, maar waar zou je dat dan moeten invullen op de formulieren? Kijk onderaan de streep ben je hetzelfde kwijt. Gaat totaal om 12 pakketjes ofzo.. in totaal over 2009 Maar ik wil het gewoon goed afhandelen, maar echt niemand kan het me vertellen hoe ik het moet doen. Ik koop dus voor bv 200 euro in china en betaal via de bank het geld en na 2 weken heb ik alles in huis via de TNT bezorgt en betaal niks meer dan die 200 euro.. 1. Moet ik iets invullen op de belastingpapieren? 2. Moet ik iets aangeven bij de douane? 3. Moet ik iets vragen aan de TNT? Ik snap er geen hout meer van en volgens mij velen anderen die het niet snappen.
 6. ze zijn NIET met EMS verzonden.. EN heb NOOIT aan TNT iets betaald en in het pakket zit ook geen bon met de waarde... alleen de producten... Hoe moet ik het nu regelen dan..??
 7. nee gaat automatisch.... is standaard bij die website... maar wat moet ik nu doen dan??? TNT bellen om te vragen hoe en wat..? Ik denk als ik er mee aankom dat ze er geen bal van snappen.. EN hoe willen ze dat gaan doen bij elk pakketje??
 8. Ik ben zakelijk en heb btw nummer en kvk. En ik bestel gewoon op een website in china en daar kun je niet aangeven hoe het hierheen komt. En TNT brengt het dan bij ons. Maar niemand weet precies hoe het zit?? Moet ik de btw zelf berekenen en bij vraag 4a invullen of hoef ik gewoon helemaal niks in tevullen omdat de tnt het geregeld heeft?
 9. Ik vind het maar een vaag iets allemaal.. niemand weet het zeker... Kan iemand niet een juist formulier invullen en posten met commentaar erbij..?? Als je bijvoorbeeld 20.000 verkocht heb in nederland. Je hebt 10.000 ingekocht in nederland En je hebt 200 euro ingekocht in het buitenland (buiten de eu) Die 200 euro is dus niks van afgedragen, 200 euro betaald aan leverancier en meer niet! TNT komt pakketje brengen en niks betaald aan tnt of iets anders.. alleen de 200 euro aan leverancier. Hoe en wat in te vullen op de belasting formulieren..? En nog andere stappen ondernemen??
 10. Maar TNT heeft niet mijn BTW-identificatienummer en ik krijg ook geen rekening van hun. en ik vul het bij 4a wel in, doe ik het dan verkeerd? Of gaat TNT en ik nu betalen? (je trekt het bij 5 wel weer af, dus kom je weer op 0 uit.) En hoe kan TNT dat elke keer nagaan dan als ik wat besteld heb.. niet toch..?? Dus eigenlijk betaald TNT voor mij de btw die ze dan natuurlijk ook weer aftrekken.. waardoor ik geen werk ervan heb...?
 11. Ik krijg geen factuur van de tnt helemaal niks.. dus klopt het niet wat je zegt.. "Op de factuur van TNT zou dan te verrekenen BTW moeten staan." Lijkt me dat ik gewoon bij vraag 4a moet opgeven hoeveel ik gekocht heb in dit geval die 200 euro.. + 19%.. = 238 euro... En dan trek ik die 38 euro bij vraag 5 weer af.. Het enige wat ik dan niet betaald heb is dus de invoerkosten... maar hun komen er zelf toch niet mee..?? Het is door de douane gegaan, alleen hebben ze niks gerekend.. dus heb ik geluk..?? of werkt het zo niet..?
 12. Ik heb niks aan de TNT gegeven en ook geen btw nr, ze leveren het gewoon net als normaal pakket van nederland. Ik heb wel een factuur van het bedrijf in china, maar krijg het dus altijd gewoon via de post binnen. (bedrijf in china heeft alleen mijn adres en meer niet) Kan ik het dan gewoon alleen invullen bij 4a of moet ik een douane agent inschakelen? Of krijg ik van de douane vanzelf keer bericht als ik moet betalen?
 13. maar waar haal ik zn douane agent vandaan? en moet ik die dan raadplegen zodra ik het pakket binnen heb zodat ik dan de invoerrechten nog moet betalen? En hoeveel is dat ongeveer?
 14. Ik bestel gewoon op een website in china en hun versturen het... waarschijnlijk als gift... maar hoe moet ik het aangeven bij de douane agent dan..? want ik bestel het op de site en paar weken later staat de TNT op de stoep met het pakket. BTW geeft ik altijd op bij vraag "4a Leveringen uit landen buiten de EU (invoer)". Moet ik dan iets anders doen of wat moet ik dan precies doen?
 15. ok ik snap het... maar hoe moet ik dat kunnen aantonen, krijg geen papieren van de douane of tnt. Heb wel een inkooporder dat het uit china komt, dat voldoende? Want ik betaal dan geen invoerkosten toch? (Dat hoeft alleen maar als de douane het pakket er toevallig uitpikt? ) Vast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept