Jump to content

alex789

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Alex
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor je antwoord @ronaldinho! En Peter, over dat stroop en azijn. Ik zat op dat moment even met een voor mij prangende vraag. De volgende ochtend krijg ik een melding, twee nieuwe reacties. Mooi dus. Als ik dan op het forum kom en niemand heeft gereageerd op de vraag, maar er is wel de vraag wat ik doe en wat de geschiedenis daarvan is, en een grappige student die denkt dat ik een studie fiscaal recht doe wordt ik daar niet direct vrolijker van. Vervolgens geef ik gewoon antwoord op de vraag, en valt het met azijn nog wel mee denk ik...? Overigens: - In 2009 had je een vraag over 2 BV’s die geen FE waren. - Klopt. Project onroerend goed. Staat in topic - In 2010 had je een vraag over een VOF. - Was voor iemand anders, gemeldt in topic. - In 2011 had je een vraag over belasting op schenkingen Dat was voor een particulier, dat mocht niet zo en daar kwam ik in het topic achter en een vraag over 6 appartementen m.b.t. BTW en verhuur aan particulieren. - Klopt, project van ons, ook duidelijk onroerend goed - In 2012 heb je een vraag over een FE - Klopt, een FE van ons Dus vandaar dat ik naast de noodzaak van deze vraag, de vraag zelf ook niet begreep, want volgens mij heb ik als je de topics leest niet echt veel onduidelijkheid geschapen... Anyway, thanks voor de beantwoording!
 2. Ik begrijp je vraag niet Peter, wat zou ik waarom moeten toelichten? Ik stel volgens mij gewoon een vrij simpele vraag. Ik kan iets missen, maar ben er niet van op de hoogte dat deze site is bedoeld voor historisch onderzoek..:-) Maar we doen onroerend goed. En de geschiedenis daarvan was beter als de toekomst waarschijnlijk. Maar dat heb je soms. @Robbert12 "Mijn gok: Een studie fiscaal recht". Ik hoop dat je studie beter gaat dan het gokken:-)
 3. Hallo, Heb het in het onderwerp al een beetje omschreven, maar een vraag over de volgende situatie: Ik heb een voorziening die in 2008 al opgenomen is in de BV 1. Die BV 1 is per 1-1-11 in een fiscale eenheid met een BV 2 gekomen. Voorziening is niet meer nodig, en valt vrij in 2012. Is de winst die daarbij ontstaat in BV1 te verrekenen met verlies wat ik heb in BV2? Alvast bedankt voor een antwoord!
 4. Marcel, bedankt voor je toelichting en de ingestuurde bijlage! Wat ik er op alle punten uit concludeer is dat we dit kunnen doen, maar niet zoals we even dachten, daar beter van gaan worden. Andere innovatieve ideetjes uitwerken rondom de leegstand dan maar...:-)
 5. @1. Thanks, duidelijk. @2. Ook duidelijk, ik bedoel ook zeg maar als wij ze nu gaan verhuren, en dan over twee jaar weer gaan proberen te verkopen. In principe is dan de verkoop BTW-vrij dus volgens jou ook. @3. Zoals jij het dus ziet in combinatie met vraag 2 en mijn casus, verhuren wij dus twee jaar aan particulieren, dus zonder btw. Voor die twee jaar hebben we dus eigenlijk geen recht op aftrek van de al afgetrokken voorbelasting neem ik aan, en als we het daarna verkopen moeten we ook nog eens 8/10e (want 2 jaar verhuurd) afdragen van de voorbelasting die we nu terug hebben gevraagd?
 6. Beste mensen, Even een vraagstuk waarvan ik hoop dat iemand me verder kan helpen. Situatie: Wij hebben zes appartementen gekocht in een nieuwgebouwd complex. De appartementen zijn dus nieuw en nog niet in gebruik genomen. Wij kopen ze in de BV. Wij zijn dus niet de bouwer/ontwikkelaar, maar wilden ze verhandelen. De voorbelasting over de aankoop is in aftrek gebracht. Intentie was immers om aan particulieren VON te verkopen, en dan de ontvangen BTW vanzelf weer af te dragen. 4 zijn verkocht. Verkoop van de overige twee vlot niet erg. Nu willen we ze verhuren, gewoon aan particulieren. Stel we verhuren ze 2 jaar. Vraag 1: Bij verhuur aan particulieren is er absoluut geen manier om BTW-belast te verhuren? Vraag 2: Normaal is onroerend goed 2 jaar na 1e ingebruikname BTW-vrij overdraagbaar. Geldt dat hier ook? Met andere woorden, als wij ze na twee jaar verkopen, hoeft er dan geen BTW berekend of afgedragen te worden? Vraag 3: Moeten wij nu, nu er aan particulieren mijns inziens, BTW-vrij verhuurd moet gaan worden, direct de eerder afgetrokken voorbelasting worden terugbetaald, of niet? Hoe zit dat bij verkoop, gaat hier de herzieningstermijn ook meespelen? Hoor het graag als iemand hierover wat kan zeggen, c.q. tips heeft om het door ons beoogde resultaat gunstig te bereiken. Groet, Alex
 7. Hallo, Even een vraag om een ideetje te krijgen wat te doen. Zonder al te diep op allerlei privé-zaken in te gaan gaat het om een alleenstaande vrouw met twee minderjarige kinderen, die uit hele ernstige en zware omstandigheden komt. Als gevolg daarvan heeft zij van meerdere mensen giften gehad, die haar daarmee wilden ondersteunen (in ieder geval materieel). Mijns inziens kan dat aangemerkt worden als een soort van schadevergoeding voor immateriële schade. Zij is natuurlijk in haar eentje geen ANBI oid. Op dit moment werkt ze niet, en krijgt een uitkering op bijstands-niveau. Twee vragen daarover, gesteld dat dit bedrag ergens rond de € 40k ligt. - Hoe om te gaan met de schenkbelasting, of zou er in dit geval een vrijstellingsgrond zijn (morele verplichting?) - Hoe om te gaan met het vermogen, dat zij nu direct niet allemaal nodig heeft, maar in de toekomst wellicht wel voor de kinderen e.d.? Simpelweg op de spaarrekening zetten lijkt me niet de beste optie. Maar een APV heeft ook weinig zin meer denk ik? Nou, ben benieuwd of iemand een tip in de goede richting kan geven. Misschien vergeet ik iets te vermelden, maar dan lees ik het wel! Alvast dank en groet, Alex
 8. Wat betreft dat herinvesteren, zit er een max. aan dat bedrag? M.a.w. kan de gehele stakingswinst geherinvesteerd worden in een nieuwe onderneming? En zo ja, zitten daar termijnen aan waarbinnen dat geld in die nieuwe onderneming geinvesteerd wordt? Het hoeft dus niet al een andere bestaande onderneming te zijn, maar kan door dezelfde eigenaar gewoon nieuw opgericht worden?
 9. Klopt wat betreft mijn vorige vraag. Die heb ik nog steeds, niet de vraag maar de BV dan ;) Dit betreft echter meer een vraag die een vriend van me mij stelde, en ik dus meer adviserend zou optreden in dit geval. Ik heb er ook niet bij gezegd dat het mijn bedrijf is. Maar misschien mag dit niet op deze manier, alleen ben ik dan niet op de hoogte?
 10. Hallo, Ik heb de volgende situatie en vraag daarover: Er is een VOF waarin een fabrieksbedrijf wordt uitgeoefend. De fabriek wordt gesloten en de VOF opgeheven. Er is echter een bepaalde formule in het bedrijf die verkocht kan worden aan een concullega zeg maar. In principe is de VOF dus al opgeheven en kan de eigenaar die deze formule zelf ontwikkeld heeft verkopen aan dit andere bedrijf. Hiervoor wordt een bedrag van ca. € 3 ton afgesproken. Hoe kan dit fiscaal zo voordelig mogelijk uitbetaald c.q. geherinvesteerd worden, zonder dat de volledige belastingdruk nu (bij uitbetaling) al komt te liggen? Feitelijk is de VOF al opgeheven, maar dat zou nog teruggedraaid moeten kunnen worden. Graag jullie reactie, ook indien meer info benodigd is! Alvast bedankt, Alex
 11. Hoi Joost, Bijna, de constructie is bijgevoegd zoals die wel zit. Alex_BVs1.doc
 12. Het gaat om onroerend-goed, en dan gewoon op projectbasis. Dus geen eigen bedrijfspand, maar gewoon een ontwikkeld en weer verkocht project. Boekjaar hiervan is 2007.
 13. Hi Ryan, Bedankt voor je reactie alvast. Op zich moet die constructie waarop het van BV1 naar BV2 is gegaan wel goed zijn, daar zit het probleem niet direct. Ik snap dat als ik winst maak, ik daar belasting over moet betalen en veel winst, ook veel belasting wordt. Ik heb dat geld eigenlijk (tijdelijk) geïnvesteerd, maar door de situatie op dit moment ziet het er even niet naar uit, dat dat snel rendement gaat opleveren en al zeker even niet te verzilveren is. Daardoor zoek ik eigenlijk alleen naar iets dat wellicht wat uitstel oplevert van de afdracht VPB. Probleem is dat er gewoon erg weinig gebeurt is in die BV. Er is een project verkocht wat deze winst heeft opgeleverd. Ik kan natuurlijk nog wat vergoedingen toekennen aan andere BV's van mij en daar wat verrekenen, maar veel zal het niet zijn. Ik vroeg me alleen even af of iemand misschien nog een tip had, of een ideetje op basis van het bovenstaande. By the way, ik heb inderdaad een adviseur maar die heeft mij volgens mij iets verkeerd voorgelicht. Anders had ik sowieso al niet voor deze constructie gekozen...) :( Bedankt in ieder geval
 14. Hallo, Ben vrij nieuw hier, dus niet exact bekend met hoe dit werkt. Ik had de volgende vraag. Stel: Ik heb een BV (BV1), die hangt onder een holding waar nog een BV (BV2) onder hangt. Onderling geen fiscale eenheid. In BV1 maak ik een aanzienlijke winst van ongeveer € 600.000,-. Die stort ik echter in hetzelfde jaar naar BV2, die hem weer doorleent aan een derde BV, die ook van mij is. In BV3 zijn kosten gemaakt voor dat bedrag, dus dat is het probleem niet. Probleem is natuurlijk dat er normaal gesproken nu een enorme VPB-aanslag komt in BV1, terwijl dit geld "uitstaat". Iemand tips over het drukken van deze aanslag?? Graag!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept