Jump to content

abcdef

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk
 1. Hallo, De titel geeft al aan wat het onderwerp is, maar om het verhaal duidelijker te maken. Ik heb een éénmansbedrijf, een snackbar om precies te zijn. De zaken lopen goed. En nu wil ik er drie filialen bij openen in een andere stad. Het personeel is al geregeld. Waar ik nog aan twijfel is of ik het bedrijf (de snackbar) kan laten bestaan als éénmanszaak. Want wat ik denk is dat als iemand meerdere filialen wil openen de bedrijfsvorm veranderd moet worden. Hopelijk kan iemand de zaken wat meer ophelderen. Hopelijk met Nederlands dat ik ook versta zonder de al te moeilijke vaktermen. Alvast bedankt, ABCDEF
 2. Dit is fictief. Om van te leren !
 3. In Nederland heb ik een éénmanszaak.(snackbar) In Curacao heb ik ook een éénmanszaak(restaurant) In Curacao betaal ik 2% belasting. Ik wil het geld dat ik in Curacao verdien overmaken naar me Nederlandse bankrekening(van de snackbar) HOE DOE IK DAT ZONDER KOSTEN (of zo laag mogelijk) ? ? ? ? ? ? ? Hieronder zet ik wat ik heb gehoord dat ik kan doen: - Een lening van me bedrijf in Curacao naar me bedrijf in Nederland geven(dan betaal ik de rente aan mezelf hahahah. - Het buitenlandse bedrijf naar Nederland verhuizen, en ook het vermogen in geld kosteloos meenemen.
 4. Bedankt jongens, jullie hebben mij goed geholpen. Nu heb ik voldoende informatie om zelf verder de dingen uit te zoeken.
 5. Dus dat ik geld kan lenen aan me bedrijf in NL, betekent het dat ik mezelf rente moet betalen. Dus ik kan eigenlijk zoveel geld naar me snackbar in NL halen als ik nodig heb?
 6. De Belastingdienst en de Kamer Van Koophandel in Nederland hebben geen documenten van het bedrijf in Marokko. Want het is niet zo dat het bedrijf in Marokko een onderdeel is van me snackbar in Nederland. Ze staan los van elkaar.
 7. In Nederland huur ik een boekhouder. Die ik persoonlijk ook ken. Jij bent Fiscalist in opleiding, dus ik ben aan het goeie adres !
 8. Helaas denk ik daar nu ook gellijk bij door. Maar het gaat erom dat je ondernemings vormen in Marokko en in Nederland niet met elkaar kan vergelijken. Hier in Nederland heb je heel veel bureaucratie en veel regeltjes. Het bedrijf in Marokko is alleen van mij (dus een eenmanszaak). Zo heb ik het in de contract ook. En daar heb ik een contract met de overheid dat ik maandelijks een vaste bedrag aan belasting betaal. Dus niet voor elk product of dienst die ik verkoop een bepaald percentage aan belasting betalen.
 9. Hoi, ik weet niet hoe het komt. Maar je zegt iets wat me denk ik wel wat lijkt. Is het zo dat ik met me bedrijf in Marokko een lening kan geven aan me bedrijf in Nederland ? En dus dan hoef ik ook geen rente te betalen aan mezelf, en ook niet terug te betalen. Als iemand hier meer gespecialiseerd is op deze forum en hier antwoorden op heeft. Dan ben ik daar heel dankbaar voor.
 10. Omdat ik het super druk had met afspraken en dingen in orde krijgen vandaag. Ben ik er nu pas aan toe gekomen om te reageren. Eerst wil ik iedereen bedanken op in deze topic, voor het vrij maken van jullie tijd om me te helpen. Misschien kan ik iemand hier ook ooit helpen! Me snacbar in Nederland is een éénmansbedrijf. Het bedrijf in (Casablanca) Marokko is ook een éénmansbedrijf. Ik heb 3 personeels leden in dienst die in de snackbar werken. Zelf woon ik in Nederland. Ik heb alleen een bedrijf in het buitenland omdat het financieel aantrekkelijker is. Dus hierbij zou ik mensen aanraden die goed geld willen verdienen. En een niet al te hoge startkapitaal drempel tegen willen komen. Om in het buitenland te ondernemen. Nu nog een manier om het geld op me rekening in Nederland te krijgen zonder daar teveel of helemaal geen kosten voor te hoeven maken. Wel op een legale manier uiteraard.
 11. Hallo Higherlevels, Ik heb in Casablanca (te Marokko) sinds 3 jaar een grote supermarkt. De zaken lopen goed. Maar in Nederland heb ik ook een bedrijf, een snackbar op precies te zijn. Die loopt wat minder goed. Dat heeft met de crisis te maken. Maar ik zie wel mogelijkheden in de snackbar kwa uitbreidings mogelijkheden. Het geld wat ik nodig heb, heb ik zelf. Maar op de bankrekening die ik in Marokko heb (op de rekening van me supermarkt). De vraag is kan ik het geld overmaken naar me Nederlandse bankrekening zonder er al te veel belasting voor te betalen? Of helemaal geen belasting dat zou mooi zijn. Want daar heb ik ook belasting betaald voor de omzet. Het geld moet zowiezo in me Nederlandse bedrijf geinvesteerd worden om het bedrijf levende te houden. Tips zijn welkom.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept