Jump to content

betewo

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Klacht ligt nu bij de AFM en bij de bank zelf. Tevens heeft de nieuwe eigenaar verklaard dat hij de rekening in zijn bezit heeft, en dat hij verantwoordelijk is voor de activiteiten. Het lijkt er op dat de bank de klacht nu serieus neemt, zo niet start ik een kortgeding tegen de bank.
 2. Deze rekening is geblokkeerd, maar met het EVA code kun je nergens een nieuwe rekening krijgen
 3. Nee dit is netjes bij de kamer van Koophandel gewijzigd.
 4. Ja ik heb de pas met inlogcodes afgegeven aan de nieuwe bestuurder.
 5. De zaak is nog niet onder de rechter, wel heeft de bank aangifte gedaan bij de politie. Ben er dus nog niet klaar mee. Ik kan de nieuwe eigenaar vragen een verklaring te willen tekenen, deze moet dan wel op proffesionele wijze worden opgesteld
 6. Het wordt een drama, bank werkt gewoon niet mee en willen van niets weten en blijven bij hun standpunt. De bank heeft gelijk dat ik samen met de nieuwe eigenaar mij had moeten melden en de rekening had moeten overdragen, moet er wel bij zeggen dat ik dat trouwens niet wist, staat ook niet op hun site vermeld. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik de farude handelingen heb verricht, ik was vanaf 27 maart niet meer in het bezit van een pas met pincode, kon dus ook geen tranasacties meer uitvoeren vanaf die datum, terwijl deze acties in juni hebben plaatsgevonden. Kortom een groot probleem waar ik denk niet uit kom.
 7. >>Wat was de rol van die Stichting? Aandeelhouder van de BV? << Ja deze was aandeelhouder van de BV >>Zo ja, heeft de bank dan de Stichting aangeschreven? << Neen alleen mij in privepersoon omdat ik tijdens de oprichting van de BV aandeelhouder was >>Wie zat er in het bestuur van die Stichting? << Ik was voorzitter van de stichting >>Kortom, ik begrijp niet goed hoe de bank bij u als privé persoon is terechtgekomen, anders dan als ex bestuurder van de Stichting. Het lijkt mij duidelijk dat als er dubieuze transacties hebben plaatsgevonden nadat u bent afgetreden als bestuurder van de Stichting u daar niet verantwoordelijk voor bent.<< Klopt >>Echter, als de bank u niet langer als klant wil hebben, dan verzinnen ze wel weer een andere smoes. De gelegenheid om bij een andere bank een rekening te openen, mogen ze u echter niet onthouden. << Gaat nu niet meer omdat ze een EVA Code op mijn naam hebben gezet, je kunt dan bij geen bank meer terecht >>Daar mag u ze op aanspreken. Een persoon is in dit land voor de wet nog altijd onschuldig totdat het tegendeel is bewezen en de bank staat niet boven de wet. Voorlopig maar even bankieren onder de vleugels van en familielid of bevriende relatie. << Is wel lastig als je drie bedrijven hebt Voor de leesbaarheid van het geheel e.e.a. aangepast
 8. Inmiddels is er via mijn advocaat contact met de bank, even afwachten dus.
 9. Wij hebben de bank de stukken toegestuurd betreffende de wijzigingen K.v.K, tevens het getekende document voor de overdracht van alle stukken waaronder ook de bankpas etc. De bank blijft volharden in haar standpunt. Ik wordt er op aangesproken terwijl ik er echt niets mee te maken heb.
 10. Hallo, Ik heb het volgende probleem: Ik heb het volgende probleem: Op 27 maart heb ik een BV overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Boven de BV hangt een stichting en de stichting is overgedragen aan een nieuwe bestuurder. Wij hebben de belastingdienst op de hoogte gesteld, alles netjes geregeld bij de kamer van koophandel, en de nieuwe eigenaar heeft getekend voor ontvangst van alle documenten zoals administratie, overname bankrekening etc. Kortom aan alle voorwaarden is voldaan Na een aantal maanden ontvang ik van de ABN-AMRO bank een brief dat mijn prive rekening per onmiddelijke ingang is geblokkeerd omdat ze hebben geconstateerd dat er op de rekening van de ( niet meer van mij zijnde ) BV geld is gestort wat van misdaad afkomstig blijkt te zijn. Ik heb hierop onmiddelijke een brief gestuurd naar de bank, met de overeenkomst van de verkocht BV, en hun uitgelegd dat de BV al een paar maanden niet meer van mij is en ik niets met dit voorval heb te maken. Ik heb van de bank een brief ontvangen dat ze bij hun standpunt blijven en de prive rekening wordt opgezegd, de bank vertelde mij dat ik samen met de nieuwe eigenaar naar de bank had moeten gaan om de gegevens van de rekening te wijzigen, ik had afgesproken met de nieuwe eigenaar dat hij dat zou gaan doen. Kennelijk is dat niet gebeurd met alle gevolgen van dien. Ik heb inmiddels een advocaat in handen genomen, deze heeft de bank aangeschreven maar ze blijven bij hun standpunt en willen de relatie met mij verbreken. Nu heb ik een heel groot probleem, ze willen alle rekeningen opheffen. Kunt u mij helpen, want ik wordt nu buiten mijn wil en wetens om totaal geblokkeerd, tevens hebben ze mij aangemeld bij het externe verwijzings applicatie systeem, wat inhoud dat ik nergens meer een rekening kan openen, deze code blijft 8 jaar staan. Heeft iemand hier ervaring mee hoe te handelen ?
 11. Hallo allemaal, Er is een afspraak geweest bij de bank, nieuwe accountmanager deze heeft begrip voor mijn situatie en we zijn samen tot een goede oplossing gekomen, heb er van geleerd gewoon eerlijk te zijn zeggen hoe je er voor staat en wat je ze kunt bieden. Ben blij dat ze een luisterend oor hadden, en dat we er samen uit gaan komen.
 12. Nee er is nog geen afspraak geweest, werd steeds uitgesteld door de bank. Er is ook nog geen hypotheek gevestigd. Wil dus morgen voorstellen alleen rente te betalen het eerste jaar en voor over een jaar weer een afspraak te maken, om te zien of er dan ruimte is om ook af te lossen. Als ik alleen rente betaal ziet de bank in iedergeval dat ik mijn best doe om aan deze zaak te werken.
 13. Morgen heb ik de afspraak staan bij de bank. Ik wil ze voorstellen om het eerste jaar alleen de wettelijke rente te betalen. Gezien de huidige crisis waar mijn bedrijf ook door is getroffen kan ik geen beter voorstel doen. De schuld loopt dan in iedergeval niet op. Na een jaar kunnen we dan weer verder zien.
 14. Beste Marco, Op de 1e en 2e hypotheek is niets afgelost de inschrijfbedragen zijn tevens het saldo. De bank is hiervan op de hoogte maar ze willen alsnog een 3e hypotheek afsluiten ( voor hun is er eigenlijk geen onderpand ) Ze hebben al via hun advocaat laten weten dat alleen hun voorstel acceptabel is, ga ik daar niet mee accoord gan ze executeren. Zal een moeilijke onderhandeling gaan worden
 15. Nee, helemaal bij en nooit problemen met ze gehad.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept