Jump to content

jolan

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Ik hou het in gedachte. Maar de voorkeur gaat toch echt voor volledige zelfstandigheid, waarbij ik opdrachten van huis uit zal opleveren.
 2. Van die eind jaar 1 Euro 4170 naar begin jaar 2 Euro 1926 klopt idd. niet. En ik zal aan de hand van jou betoog de boel nog eens tegen het licht houden en post ik een "hopelijk" geloofwaardigere begroting. Thanks!
 3. Om nog even op deze post van je terug te komen... Er ben wel met je eens, maar je moet toch ergens van uitgaan. Uiteraard is het een prognose en kan de ene maand tegenvallen en de volgende, mee. Maar hoe zou je anders het moeten becijferen?
 4. Jolan, het is prima dat je uitgaat van een conservatieve benadering. De bedragen zijn alleen een enorme mismatch met jouw ervaring. Een programmeur met 10 jaar ervaring is zou ik bijna zeggen 'goud waard'. Je kan dan bij wijze van spreken morgen al bij tientallen bemiddelingsbureaus aan de slag voor langlopende opdrachten. Daarmee vraag ik me af waarom je überhaupt een lening zou gaan afsluiten waar je zes(!) jaar voor gaat afbetalen. Je kunt dan toch veel beter een paar maanden à €85 per uur via een bemiddelingsbureau gaan werken? Dan heb je in 8 weken al meer dan 25.000 euro omzet. Heb je die hele lening niet meer nodig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar totaal niet in thuis ben. Ik heb veel in het buitenland gewerk de afgelopen 5 jaar. En daarvoor was ik alleen met m'n eigen projectjes bezig. (Eigenlijk is het 15 jaar ervaring, maar goed). Wat betreft die bemiddelingsbureaus, zijn die niet meer opzoek naar C# en dergelijke? Ik kom meer uit de Linux hoek web en mobiele toepassingen vnl..
 5. De begroting, dat zijn de cijfers. Als starter heb je niets anders dan wat je al noemde, namelijke, 85,- per uur. Ik zal met minder genoegen moeten nemen in het begin. Dus een lager tarief berekenen. Die deal-site mag je me PM'en. :) Alles is welkom momenteel. Even uitgaande van die 85 Euro per uur x 40 uur per week. Dat zou theoretisch neer komen op Euro 3400,- per week. Uiteraard is de praktijk totaal anders. Waar de groei vandaan komt is toename van het aantal opdrachten. Ik heb voor jaar 2 en 3 een toename van 2% per maand aan inkomsten stijging berekend. Omdat ik begin met 500 euro in maand 2 van het eerste jaar, een lager tarief reken, het netwerk zal groeien en het aantal opdracht eveneens zal toenemen, is dit dan toch overdreven? :-[ het is best een goede fiets hoor... Die 6000 is een lease bak voor 2 jaar. (en daarna, ja ik voel hem al komen...) Het hardware dat ik nu gebruik "volstaat". Maar de monitor stamt uit 2009 (ook nog zelf gerepareerd). De printer gratis gekregen, loopt op z'n laatste benen. Alle laptops heb ik een jaar of wat geleden verkocht. Zoals je weet is het op een gegeven moment op. Voor programmering heb je welicht niet super zware hardware nodig maar ik design daarnaast ook. En dan wordt het toch een ander verhaal en Apple is helaas niet goedkoop. Niet dat ik gelijk naar de winkel ren maar ik vind wel dat ik het moet opnemen in de begroting.
 6. Hoezo is dat zo vreemd? Uiteraard ben ik uit gegaan van een meest conservatieve benadering, maar de opstart fase kost toch tijd om de boel op de rit te krijgen?
 7. Heren, Alle gekheid op een stokje. Ik ga er eens een nachtje over nadenken. Jullie input thus far geeft genoeg om over na te denken. En ik kom er morgen op terug. Thanks 2ya all!
 8. Jaar 4? Ik zat meer aan maand 4 te denken. ;) Maar als er niet meer geld is kun je óf doorsparen/bij-lenen of er het beste van hopen. Het hangt er denk ik vooral van af je meteen vanaf het begin genoeg opdrachten hebt. Overigens, ik zie dat je zes jaar geleden ook al met iets bezig was. Is het gewoon een slow start, of een nieuw idee? Ik weet niet wat je met 4 maanden bedoeld. Zes jaar geleden is slechts een idee gebleven.
 9. ICT, web development. (meer als 10 jaar ervaring)
 10. Ik heb explotatie,- en liquiditeitsbegroting jaar 4 eraan toegevoegd. Maar vraag me wel af of je de 14% MKB winstvrijstelling, zonder de zelfstandigenaftrek, over de totale winst mag berekenen. Inkomstenbelasting heb ik voor jaar 4 niet mee berekend, maar ik zou voor dat jaar een investering kunnen doen van ongeveer 7000,-. Of werkt dat niet zo? Hoe dan ook, de hamvraag is, zou de bank a.d.h.v. deze begroting een krediet verstrekken? begr8.pdf
 11. Hallo, Ik ben momenteel bezig met mijn ondernemingsplan en begroting voor een kredietaanvraag. Omdat dit niet echt mijn expertise is zou ik graag jullie input willen hebben zodat ik deze wellicht nog kan verbeteren. Het betreft een startende onderneming (ZZP, eenmanszaak). Bij voorbaat dank! Groet, Jolan begr7.pdf
 12. een wraakactie is in de sfeer van get-rich-quick coaching? Bedoel je daarmee wat ik denk met "makkelijk scoren"?
 13. er is een berricht de deur uit gegaan maar zoals verwacht geen reactie.
 14. wat betreft de CD's dat was een andere partij een aantal jaar geleden. En die hebben gewoon netjes contact opnomen. Dit betreft een andere partij, een uitgever die blijkbaar makkelijk wilt scoren.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept