Jump to content

jdun

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik ben geen officieel wederverkoper. De banden die het zijn, zullen dus goedkopere passende banden zijn voor de verschillende modellen.
 2. In het geval dat het toch niet mag, word je dan eerst gevraagd de naam te veranderen of word je gelijk beboet? gr
 3. Word je eerst gevraagd de naam te veranderen, of word je gelijk beboet?
 4. Mag je een domeinnaam vastleggen waarin het woord Rolex verwerkt zit of een type aanduiding zoals horlogebandrolex.nl Ik weet dat dit bij auto`s bv wel mag
 5. Ik bedoelde geen dubbele administratie maar wel een gescheiden facturen reeks, 1 voor de verkochte marge goederen en 1 voor de btw goederen
 6. Hoi John bedankt voor je antwoord, dusbij margegoederen mag ik dus wel btw berekenen, maar ik mag bij Btw goederen dus niet de margeregeling toepassen, en ben gewoon verolicht 2 boekhoudingen te voeren? TErwijl het allebei op hetzelfde uitkomt.. Dan staat het dus toch niet heel duidelijk op de site van de belastingdienst.
 7. Omdat particulieren aan jou geen BTW mogen rekenen. groet Joost Dit was mij ook al bekend...
 8. OK, maar je kan ook nieuwe goederen kopen van partikulieren dan moet je ook de margeregeling toepassen, en als het per saldo op hetzelfde uitkomt benadeel je de schatkist dus niet. Vandaar mijn vraag of je alles, ook de goederen die je met btw bon hebt ingekocht als marge kan verkopen, uiteraard vraag je dan niet de btw terug.
 9. Als jij zowel nieuwe als 2 hands artikelen (marge regeling) verkoopt, zal je dat zeker in de je boekhouding moeten splitsen. Overigens.... het is voordeliger als je het doet, want dan heb je de voorbelasting volledig te verrekenen. Per saldo komt het toch op hetzelfde neer, of ik mijn voorbelasting nu verreken of niet?
 10. Hier heb ik ook al gekeken en ook dit antwoord is niet duidelijk.... Er staat nergens vermeld dat het niet mag.. maar goed, hoop nog steeds dat er iemand is die wel een duidelijk en goed antwoord heeft,
 11. Sorry maar dit is geen antwoord op mijn vraag, en ten tweede geef ik eigenlijk ook al antwoord op je vraag in mijn vraag. Anders moet ik er 2 boekhoudingen op na houden1 vand e marge en 1 van de Btw, dus vandaar mijn vraag.
 12. Mag je goederen die je hebt ingekocht met btw bon, verkopen als margegoederen? Zodat het ook makkelijekr is voor je boekhouding?
 13. OK Thanks! Voordeel van een nederlandse rechtsbijstandsverzekering is natuurlijk dat ik de taal spreek, zal morgen eens informeren naar de duitse!
 14. Hoi Norbert, alweer bedankt voor je zeer duidelijk en uitvoerig antwoord! Ik heb ook al contact gezocht met een advocaat in Duitsland, dit is overigens een Nederlander die zeer veel voor Nederlandse bedrijven in Duitsland doet. Hij is gevestigd in Hamburg. (Als er mensen zijn die ook zo`n advocaat zoeken dan heb ik wel wat adressen) En het lijkt me een eerlijke man. Maar als je al die verhalen leest over die "abmahnungen " zou je toch je twijfels gaan zetten bij Duitse advocaten... Het verhaal van de abmahnungen is eigenlijk te gek voor woorden, ik begrijp dat elke ondernemer zijn zaakjes goed geregeld moet hebben, maar om daar als advocaat expliciet op zoek naar te gaan om zodoende een claim te kunnen neerleggen is gewoon misdadig, dat de duitse regering hier nog niks aan doet. Ik zal bij de rechtsbijstandsverzekering navragen of er ook europa dekking is
 15. Bedankt Norbert voor je snelle antwoord. Ik verkoop consumentengoederen via internet, voornamleijk via veilingsites. Ik heb geen personeel in dienst, geen contracten met wie dan ook, ben een eenmanszaak. Ik ben me aan het orienteren op de duitse markt, alleen lees ik dat er bepaalde advocaten zijn daar die er een spel van maken "Abmahnungen" te sturen indien je ook maar 1 foutje maakt in je impressum of voorwaarden, dus vandaar.. Bij Centraal Beheer was er trouwens geen wachttijd voor dat bedrag.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept