Gerard G

Super Senior
  • Aantal berichten

    145
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gerard G

  1. 16 uur geleden, prinsrachid zei:

     

    Dat heet met een duur woord: een spaarrekening.

    1. Door de lage rente wordt je geld op een spaarrekening alleen maar minder waard dus dat lijkt me geen goed plan. Of zie ik dat nu verkeerd?

    11 uur geleden, Lex van Roode zei:

    Er is ook nog Banksparen.

    Laag risico, mét (laag) rendement en vrijgesteld van Vermogensrendementsheffing.
    Ik profiteer inmiddels al jaren van de uitkeringen.

    2. Banksparen kan volgens mij alleen als je nog jaarruimte hebt en zoals gezegd die jaarruimte stort ik elk jaar al vol op een zzp pensioen. Of begrijp ik banksparen nu niet goed?

     

  2. Beste Mikky,

     

    Ik heb hier wel een vraag over. Ik heb al jaren een zzp-pensioen bij ASR. Echter daar kan je maar een maximum per jaar instorten (afhankelijk van je jaarruimte), nu wil ik graag wat extra geld gaan opzij leggen voor meer pensioen. Een vast bedrag per maand. Vraag is echter wat hier nu slim is? Heb jij of iemand daar pointers voor? Er zijn veel mogelijkheden maar wat is geschikt voor een zzp-er die dit met laag risico en zonder veel 'hassle' wil doen?

     

    Hartelijke groet

    Gerard

  3. Er zijn heel veel online marketing bureaus. Echter de ene SEA specialist is nog niet de andere SEO specialist :face-savoring-food:
    Ik zou een goede selectie plegen. Naast bepalen wat je zoekt en wat je wilt dus ook goede selectie criteria opstellen waaraan het bureau moet voldoen.

    Heeft het bureau wel klanten zoals jij (starters)? Zijn er een aantal klanten van hen die je persoonlijk mag spreken om een goed inzicht te krijgen hoe het bureau werkt en hoe succesvol ze zijn? Hoe zijn de kosten/baten? Etc.

     

  4. Op 11-9-2021 om 14:04, MGC1969 zei:

    Zou je in een financieringsconstructie willen stappen die je niet helemaal begrijpt?

    Nee, vandaar mijn vraag :)

     

    Op 11-9-2021 om 14:04, MGC1969 zei:

    Ze vragen 'commitment' en 'effort', maar je bent als koper van de bond een financierder en geen aandeelhouder.  Wat vragen ze als tegenprestatie (effort) want feitelijk ben je niks van ze. Als de startup het niet haalt loop je het risico om met lege handen te staan.

    Er is sprake van de mogelijkheid om Equity te verwerven 3 tot 8%. Hoe ze dit precies willen inrichten weet ik nog niet.

     

    Op 11-9-2021 om 14:04, MGC1969 zei:

    Refunding betekend het verlagen van de financierings kosten voor het bedrijf. Dus wanneer het voor het bedrijf voordeliger kan zijn, gaan ze de constructie aanpassen door de relatief dure bond die jij hebt te vervangen door een bond met voor hun betere voorwaarden. Betekend voor jou als tegenpartij dat het nooit in positieve zin zal veranderen alleen in negatieve zin. Hier staan verschillende scenario's voor refunding beschreven: https://www.accountingtools.com/articles/what-is-bond-refunding.html

    Erg veel dank voor deze informatie. Hier kan ik echt verder mee.

  5. Beste mensen,

     

    Een start-up waar ik wellicht betrokken bij ga worden stelt als eis dat je een zogenaamde "refunded bond" investeert in het bedrijf  om commitment en inspanning te checken.

    "Willing to Invest a small amount in Company account as a Refunded Bond to make sure commitment and efforts"

     

    Nu was ik dit nog niet eerder tegengekomen, heb wat internet gezocht maar het is mij  nog niet helemaal duidelijk wat dit precies inhoudt en hoe groot het risico is

    mocht de start-up het niet halen.

    Wellicht iemand die hier ervaring mee heeft?

     

    Mvg

    Gerard

  6. Beste mensen,

     

    Voor een nieuwe BV die ik aan het oprichten wil ik graag een bankrekening openen.

    Nu wil ik niet gaan voor de klassieke ING, Rabobank of AbnAmro.  Er zijn momenteel veel alternatieven.

    Wat zijn jullie ervaringen met de nieuwe banken en welke zouden jullie mij adviseren?

     

    Ik hoef geen krediet, slechts een eenvoudige rekening courant.

     

    Ik hoor het graag even,

     

    Mvg

    Gerard

     

  7. 7 minuten geleden, Cosara zei:

    Wat heeft het urencriterium hiermee te maken?

     

    Besteedt het werk uit aan een ander administratiekantoor, om het even een EZ, VOF  of BV.

    1. urencriterium: als een freelancer werk doet waar LH over wordt ingehouden tellen deze uren niet meer als uren waar een freelancer aan moet voldoen voor de belastingdienst. Het zgn. urencriterium. Vandaar dat freelancers hier huiverig voor zijn.

    2. Ik heb natuurlijk een accountant die ook de verloning doet. Dit gaat om werkzaamheden die bij ons op kantoor moeten gebeuren en ik nu zelf doe. Maken facturen, controleren betalingen, bijhouden lopende verzekeringen, klaarzetten betalingen, wat andere officewerkzaamheden etc.

  8. 4 minuten geleden, Cosara zei:

    Waarom is dat zo?

     

    Er zijn altijd manieren om dit te voorkomen ... geen persoonlijke arbeid en geen werkgeversgezag.

    Geef de ondernemer een sleutel van uw kantoor of laat hem/haar thuis of op zijn/haar eigen kantoor werken.

     

    zie ook:

    Wet DBA. Welke route kiest u als opdrachtgever of zp’er. Geen gezag of vrije vervanging?

     

    Probleem is dat ik u wel kan overtuigen maar het risico reel is dat de belastingdienst niet geïmponeerd is en dan praat je al snel over  1000den euro achterstallige LH waar ik geen zin in heb. Ik wens 100% zekerheid en die is er blijkbaar niet.  En daarnaast kunt u zich voorstellen dat iemand die gaat helpen met de admin, zeker in het begin, begeleiding en controle behoeft. Dat heeft met vertrouwen te maken en dat moet groeien.

     

    De route 'vrije vervanging' is wellicht nog iets wat uitkomst kan bieden. dat moet dan wel concreet in de inzetovereenkomst worden opgenomen. Ik zal dat eens nader onderzoeken. Dank!

     

  9. Samenvattend:

    1. Ik kan voor dit werk dus geen freelancer inhuren zonder risico op fictief dienstverband.

    2. Ik kan niemand vinden die als freelancer dit in dienstverband wil doen door het urencriterium dat geldt voor freelancers

    3. Ik kan niemand vinden via werk.nl die voor 4 uur per week langdurig beschikbaar is in een dienstverband

     

    De enige optie is dus via een uitzendbureau en dat wil ik perse niet gezien de extreem slechte ervaringen in het verleden.

    Wellicht toch nog optie 2 en 3 maar dan nog meer tijd aan besteden. Ik hou jullie op de hoogte.

  10. 48 minuten geleden, Hans van den Bergh zei:

     

    Dan is het een dienstverband...

    Zou ik niet zelf loonheffing kunnen inhouden?  Maar snap niet hoe dat werkt zonder een dienstverband. Via mijn accountant laat ik de verloning altijd lopen, maar dat gaat volgens mij alleen voor medewerkers met een echt dienstverband niet fictief. De freelancers willen niet in vast dienstverband omdat die uren dan niet meer meetellen voor hun uren criterium en hun zelfstandigheid dan bedreigd wordt.

     

     

    4 minuten geleden, Branko Collin zei:

    Een uitzendbureau doet ook werving en selectie en dat zit in de prijs verwerkt. Een alternatief is payrolling.

     

    Weet je hoe lang die langere periode gaat duren?

    Ik denk nu minimaal een jaar maar zou zou maar langer kunnen zijn.

  11. Beste mensen,

     

    Ter ondersteuning voor de administratie zoek ik momenteel iemand voor maximaal 4 uur per week gedurende een langere periode.

    Gezien het lage aantal uren gaat mijn voorkeur uit naar een freelancer. Via diverse sites kan ik ook makkelijk geschikte freelancers vinden.

    Echter mijn zorg is, dat als ik controle van de belastingdienst krijg, dat deze de arbeidsrelatie die ik heb met de freelancer als een fictief dienstverband gaat beoordelen.
    Want er is sprake van  persoonlijke arbeid en werkgeversgezag.

     

    Is er nu een manier om dit te voorkomen? 

    Het enige wat ik kan bedenken is om iemand van een uitzendbureau in te huren. Nadeel is dat het uurtarief dan hoger wordt en  dat een uitzendbureau zelden iemand kan vinden voor 4 uur week, zo leert eerdere ervaring.

     

     

  12. Beste mensen,

     

    In het kader van een financieringsbehoefte ihkv van een business idee dat ik heb in een BV kwam ik te spreken met een zakenrelatie met diverse BV's.
    Deze vertelde het momenteel prima te vinden (lage rente op de bank) om  25% van mijn aandelen te kopen voor een X bedrag.
    Precies wat ik nodig heb. Hij wil daar dan wel dividend over krijgen.
    Dit klinkt allemaal echter wel heel mooi om waar te zijn. Ik ben een DGA en heb 100% van de aandelen. Kan ik zomaar aandelen
    aan een andere BV verkopen? Wat betekent dat juridisch? Belasting technisch?

  13. TeamVenture sluit haar deuren en dat is jammer!

     

    Korte samenvatting:

    TeamVenture sluit haar deuren en dat vind ik jammer. Ik quote:

    "Met grote spijt en teleurstelling moeten wij meedelen dat TeamVenture eind juni 2018 haar deuren alsnog definitief gaat sluiten. Heel even bestond er de kans op een voortzetting van TeamVenture. Maar nadat we iedereen van de mogelijke voorzetting op de hoogte hadden gebracht lijkt de potentiële overnamekandidaat van de aardbodem te zijn verdwenen. En dus resteert er niets anders om de definitieve sluiting van TeamVenture in gang te zetten."

     

    Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?:

    Er zouden mensen op dit forum kunnen zijn die een helpende hand kunnen bieden?

     

    Link naar het artikel :
  14. @Stefano: dank voor je reactie

     

    De insteek (die ik bedacht had maar nu dus aan het checken ben) is dat ik facturen blijf sturen met 25% van mijn uurtarief. De rest 75% wil ik graag middels een converteerbare obligatie van ong. 50k met een looptijd van 2 jaar, er staan hier dus uren dienstverlening tegenover. Tijdens de looptijd ontvang ik rente die ik ook fiscaal laat verrekenen.

    Na 2 jaar kan de obligatie worden omgezet in aandelen of cash waar op dat moment dan ook BTW over betaald gaat worden

     

    Verder over mijn toegevoegde waarde :) Gezien ik wel vaker met start-ups te maken heb is het zo dat veel basale vaardigheden en inzichten vaak nog missen, zeker op commercie, project en management vlak. Dat is wat ik de afgelopen 3 maanden heb ingebracht bij ze. Gezien ze geen/weinig cash hebben heb ik gewerkt met 25% van mijn gewone uurtarief echter dat doe ik alleen voor specifieke gevallen en nooit langer dan 3 maanden. Voor mij is langer zakelijk niet aantrekkelijk: zo'n start-up kost serieus tijd en aandacht die ik dan minder kan besteden aan klanten die me wel normaal kunnen betalen. Maar het blijft een lastige overweging en in dit geval gezien de echte potentie van de start-up en de klik met het team probeer ik hier dus een oplossing voor te vinden.

     

  15. Beste Norbert,

     

    Ik stel mijn vraag niet zo maar. Ik ging ervan uit dat een converteerbare obligatie duidelijk omlijnd was.

    Zoals bijvoorbeeld hier beschreven.

     

    Het gaat om een start-up waar ik een tijdje wat advies werk heb gedaan maar die mij slechts een beperkt uurtarief konden betalen, men heeft nog geen verdere investeerders en is vanuit een universiteitsproject opgestart. Gezien ik ook gewoon nog moet eten van mijn uren ben ik op zoek naar een creatieve oplossing anders zou ik de samenwerking moeten beëindigen.

     

    Gezien de potentie van de start-up en de wederzijdse klik leek het me dus goede methode om een deel van mijn beloning te vragen in de vorm van een converteerbare obligatie. Deze kan dan binnen 1 a 2 jaar worden uitbetaald in geld of in aandelen al naar gelang de situatie. De rente wordt gewoon verrekend.

     

    Echter gezien ik er geen ervaring mee heb was ik op zoek naar iemand die dit wel heeft. Of mij wellicht kan verwijzen naar zo iemand?

     

    Mvg

    Gerard

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.