Gerard G

Super Senior
  • Aantal berichten

    145
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Gerard G

  1. 1. Door de lage rente wordt je geld op een spaarrekening alleen maar minder waard dus dat lijkt me geen goed plan. Of zie ik dat nu verkeerd? 2. Banksparen kan volgens mij alleen als je nog jaarruimte hebt en zoals gezegd die jaarruimte stort ik elk jaar al vol op een zzp pensioen. Of begrijp ik banksparen nu niet goed?
  2. Beste Mikky, Ik heb hier wel een vraag over. Ik heb al jaren een zzp-pensioen bij ASR. Echter daar kan je maar een maximum per jaar instorten (afhankelijk van je jaarruimte), nu wil ik graag wat extra geld gaan opzij leggen voor meer pensioen. Een vast bedrag per maand. Vraag is echter wat hier nu slim is? Heb jij of iemand daar pointers voor? Er zijn veel mogelijkheden maar wat is geschikt voor een zzp-er die dit met laag risico en zonder veel 'hassle' wil doen? Hartelijke groet Gerard
  3. Er zijn heel veel online marketing bureaus. Echter de ene SEA specialist is nog niet de andere SEO specialist Ik zou een goede selectie plegen. Naast bepalen wat je zoekt en wat je wilt dus ook goede selectie criteria opstellen waaraan het bureau moet voldoen. Heeft het bureau wel klanten zoals jij (starters)? Zijn er een aantal klanten van hen die je persoonlijk mag spreken om een goed inzicht te krijgen hoe het bureau werkt en hoe succesvol ze zijn? Hoe zijn de kosten/baten? Etc.
  4. Nee, vandaar mijn vraag :) Er is sprake van de mogelijkheid om Equity te verwerven 3 tot 8%. Hoe ze dit precies willen inrichten weet ik nog niet. Erg veel dank voor deze informatie. Hier kan ik echt verder mee.
  5. Beste mensen, Een start-up waar ik wellicht betrokken bij ga worden stelt als eis dat je een zogenaamde "refunded bond" investeert in het bedrijf om commitment en inspanning te checken. "Willing to Invest a small amount in Company account as a Refunded Bond to make sure commitment and efforts" Nu was ik dit nog niet eerder tegengekomen, heb wat internet gezocht maar het is mij nog niet helemaal duidelijk wat dit precies inhoudt en hoe groot het risico is mocht de start-up het niet halen. Wellicht iemand die hier ervaring mee heeft? Mvg Gerard
  6. Beste mensen, Voor een nieuwe BV die ik aan het oprichten wil ik graag een bankrekening openen. Nu wil ik niet gaan voor de klassieke ING, Rabobank of AbnAmro. Er zijn momenteel veel alternatieven. Wat zijn jullie ervaringen met de nieuwe banken en welke zouden jullie mij adviseren? Ik hoef geen krediet, slechts een eenvoudige rekening courant. Ik hoor het graag even, Mvg Gerard
  7. 1. urencriterium: als een freelancer werk doet waar LH over wordt ingehouden tellen deze uren niet meer als uren waar een freelancer aan moet voldoen voor de belastingdienst. Het zgn. urencriterium. Vandaar dat freelancers hier huiverig voor zijn. 2. Ik heb natuurlijk een accountant die ook de verloning doet. Dit gaat om werkzaamheden die bij ons op kantoor moeten gebeuren en ik nu zelf doe. Maken facturen, controleren betalingen, bijhouden lopende verzekeringen, klaarzetten betalingen, wat andere officewerkzaamheden etc.
  8. Probleem is dat ik u wel kan overtuigen maar het risico reel is dat de belastingdienst niet geïmponeerd is en dan praat je al snel over 1000den euro achterstallige LH waar ik geen zin in heb. Ik wens 100% zekerheid en die is er blijkbaar niet. En daarnaast kunt u zich voorstellen dat iemand die gaat helpen met de admin, zeker in het begin, begeleiding en controle behoeft. Dat heeft met vertrouwen te maken en dat moet groeien. De route 'vrije vervanging' is wellicht nog iets wat uitkomst kan bieden. dat moet dan wel concreet in de inzetovereenkomst worden opgenomen. Ik zal dat eens nader onderzoeken. Dank!
  9. Samenvattend: 1. Ik kan voor dit werk dus geen freelancer inhuren zonder risico op fictief dienstverband. 2. Ik kan niemand vinden die als freelancer dit in dienstverband wil doen door het urencriterium dat geldt voor freelancers 3. Ik kan niemand vinden via werk.nl die voor 4 uur per week langdurig beschikbaar is in een dienstverband De enige optie is dus via een uitzendbureau en dat wil ik perse niet gezien de extreem slechte ervaringen in het verleden. Wellicht toch nog optie 2 en 3 maar dan nog meer tijd aan besteden. Ik hou jullie op de hoogte.
  10. Zou ik niet zelf loonheffing kunnen inhouden? Maar snap niet hoe dat werkt zonder een dienstverband. Via mijn accountant laat ik de verloning altijd lopen, maar dat gaat volgens mij alleen voor medewerkers met een echt dienstverband niet fictief. De freelancers willen niet in vast dienstverband omdat die uren dan niet meer meetellen voor hun uren criterium en hun zelfstandigheid dan bedreigd wordt. Ik denk nu minimaal een jaar maar zou zou maar langer kunnen zijn.
  11. Beste mensen, Ter ondersteuning voor de administratie zoek ik momenteel iemand voor maximaal 4 uur per week gedurende een langere periode. Gezien het lage aantal uren gaat mijn voorkeur uit naar een freelancer. Via diverse sites kan ik ook makkelijk geschikte freelancers vinden. Echter mijn zorg is, dat als ik controle van de belastingdienst krijg, dat deze de arbeidsrelatie die ik heb met de freelancer als een fictief dienstverband gaat beoordelen. Want er is sprake van persoonlijke arbeid en werkgeversgezag. Is er nu een manier om dit te voorkomen? Het enige wat ik kan bedenken is om iemand van een uitzendbureau in te huren. Nadeel is dat het uurtarief dan hoger wordt en dat een uitzendbureau zelden iemand kan vinden voor 4 uur week, zo leert eerdere ervaring.
  12. @Hans: ja notariële acte, maar daarna? Moet je belasting betalen over die overdracht? Ik maar wellicht ook hij?
  13. Beste mensen, In het kader van een financieringsbehoefte ihkv van een business idee dat ik heb in een BV kwam ik te spreken met een zakenrelatie met diverse BV's. Deze vertelde het momenteel prima te vinden (lage rente op de bank) om 25% van mijn aandelen te kopen voor een X bedrag. Precies wat ik nodig heb. Hij wil daar dan wel dividend over krijgen. Dit klinkt allemaal echter wel heel mooi om waar te zijn. Ik ben een DGA en heb 100% van de aandelen. Kan ik zomaar aandelen aan een andere BV verkopen? Wat betekent dat juridisch? Belasting technisch?
  14. Zijn er idd functionaliteiten op de nieuwe site hiervoor gekomen? Of staat dat nog in de planning?
  15. Ja ik ook wel, zo extreem lijkt me je situatie helemaal niet. Er zijn heel veel consultants met een eigen bedrijf die al meerdere jaren via een intermediair worden ingehuurd door een eindklant. Dus vreemd dit eigenlijk.
  16. Voor de lezers van dit draadje: er is actie genomen, wordt vervolgd. :)
  17. Norbert, Annedien, Ik heb even contact gehad (via Linkedin) met de eigenaar, hij vindt het prima om met Higherlevel/ jullie even contact te hebben. Dus wie neemt deze handschoen even op? Zijn mail en telefoon zijn via de links in dit draadje terug te vinden. Mvg Gerard
  18. Mooi, nu nog de uitvoering! Beste Norber t, ik wil me hier best even voor inspannen. Zeg maar wat je nodig hebt of nodig is? Wellicht bellen we even? Groet Gerard
  19. Hun verhaal staat hier: https://www.teamventure.nl/nieuws/teamventure-neemt-afscheid/ Ik vermoed zelf dat naast de genoemde technische problemen het businessmodel niet goed genoeg in elkaar stak.
  20. TeamVenture sluit haar deuren en dat is jammer! Korte samenvatting: TeamVenture sluit haar deuren en dat vind ik jammer. Ik quote: "Met grote spijt en teleurstelling moeten wij meedelen dat TeamVenture eind juni 2018 haar deuren alsnog definitief gaat sluiten. Heel even bestond er de kans op een voortzetting van TeamVenture. Maar nadat we iedereen van de mogelijke voorzetting op de hoogte hadden gebracht lijkt de potentiële overnamekandidaat van de aardbodem te zijn verdwenen. En dus resteert er niets anders om de definitieve sluiting van TeamVenture in gang te zetten." Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?: Er zouden mensen op dit forum kunnen zijn die een helpende hand kunnen bieden?
  21. Mijn heren, Dank voor deze info. Ik moet dit even zelf narekenen en laten bezinken en kom hier op terug. Nogmaals dank. Groet Gerard
  22. @Highio: ik snap niet wat je bedoelt? Feitelijk is de converteerbare obligatie hier een lening waarvan ik alleen rente ontvang, (waarover ik belasting betaal IB/ of VPB). Pas bij het converteren betaal ik dan toch belasting over die 75% in dit geval BTW en eventueel IB of VPB. Of werkt dat dan toch anders?
  23. @Stefano: dank voor je reactie De insteek (die ik bedacht had maar nu dus aan het checken ben) is dat ik facturen blijf sturen met 25% van mijn uurtarief. De rest 75% wil ik graag middels een converteerbare obligatie van ong. 50k met een looptijd van 2 jaar, er staan hier dus uren dienstverlening tegenover. Tijdens de looptijd ontvang ik rente die ik ook fiscaal laat verrekenen. Na 2 jaar kan de obligatie worden omgezet in aandelen of cash waar op dat moment dan ook BTW over betaald gaat worden Verder over mijn toegevoegde waarde :) Gezien ik wel vaker met start-ups te maken heb is het zo dat veel basale vaardigheden en inzichten vaak nog missen, zeker op commercie, project en management vlak. Dat is wat ik de afgelopen 3 maanden heb ingebracht bij ze. Gezien ze geen/weinig cash hebben heb ik gewerkt met 25% van mijn gewone uurtarief echter dat doe ik alleen voor specifieke gevallen en nooit langer dan 3 maanden. Voor mij is langer zakelijk niet aantrekkelijk: zo'n start-up kost serieus tijd en aandacht die ik dan minder kan besteden aan klanten die me wel normaal kunnen betalen. Maar het blijft een lastige overweging en in dit geval gezien de echte potentie van de start-up en de klik met het team probeer ik hier dus een oplossing voor te vinden.
  24. Beste Norbert, Ik stel mijn vraag niet zo maar. Ik ging ervan uit dat een converteerbare obligatie duidelijk omlijnd was. Zoals bijvoorbeeld hier beschreven. Het gaat om een start-up waar ik een tijdje wat advies werk heb gedaan maar die mij slechts een beperkt uurtarief konden betalen, men heeft nog geen verdere investeerders en is vanuit een universiteitsproject opgestart. Gezien ik ook gewoon nog moet eten van mijn uren ben ik op zoek naar een creatieve oplossing anders zou ik de samenwerking moeten beëindigen. Gezien de potentie van de start-up en de wederzijdse klik leek het me dus goede methode om een deel van mijn beloning te vragen in de vorm van een converteerbare obligatie. Deze kan dan binnen 1 a 2 jaar worden uitbetaald in geld of in aandelen al naar gelang de situatie. De rente wordt gewoon verrekend. Echter gezien ik er geen ervaring mee heb was ik op zoek naar iemand die dit wel heeft. Of mij wellicht kan verwijzen naar zo iemand? Mvg Gerard
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.