Jump to content

Gerard G

Super Senior
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen
  expert advies

Company info

 • Location
  Delft
 • Phone number
  015-2574000
 • Branch
  Advies
 • Branch 2
  Communicatie & marketing
 • Branch 3
  Innovatie & concepten
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  Die me kunnen helpen bij klanten als er vraagstukken zijn waar ik zelf geen tijd, interesse of expertise voor heb:
  * Zelfstandige business developers,
  * trainers
  * subsidie vraagstukken
  * IP vraagstukken
 • My opinion about entrepeneurship
  Ik ga niet voor het grote geld maar voor de mooie opdrachten en lange termijn relaties. Het succes van mijn klanten is ook mijn succes. Dit in combinatie met de vrijheid van handelen en de ultieme verantwoordelijkheid maakt het plaatje compleet.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is een proces dat toegevoegde waarde levert en een mate van nieuwheid levert aan de organisatie, leveranciers en klanten door de ontwikkeling van nieuwe processen, procedures,
  oplossingen, producten, diensten of nieuwe methoden van commercialisering door een organisatie in een open of gesloten systeem. Tot zover de formele definitie :)

  In de huidige snelle economie is het succesvol zijn als bedrijf niet van zelf sprekend. Het onderscheiden van de concurrentie is hierbij erg belangrijk. Het is onze visie dat er twee belangrijke peilers zijn op dit gebied: Innovatie en marketing/sales.

 1. @Hans: ja notariële acte, maar daarna? Moet je belasting betalen over die overdracht? Ik maar wellicht ook hij?
 2. Beste mensen, In het kader van een financieringsbehoefte ihkv van een business idee dat ik heb in een BV kwam ik te spreken met een zakenrelatie met diverse BV's. Deze vertelde het momenteel prima te vinden (lage rente op de bank) om 25% van mijn aandelen te kopen voor een X bedrag. Precies wat ik nodig heb. Hij wil daar dan wel dividend over krijgen. Dit klinkt allemaal echter wel heel mooi om waar te zijn. Ik ben een DGA en heb 100% van de aandelen. Kan ik zomaar aandelen aan een andere BV verkopen? Wat betekent dat juridisch? Belasting technisch?
 3. Zijn er idd functionaliteiten op de nieuwe site hiervoor gekomen? Of staat dat nog in de planning?
 4. Ja ik ook wel, zo extreem lijkt me je situatie helemaal niet. Er zijn heel veel consultants met een eigen bedrijf die al meerdere jaren via een intermediair worden ingehuurd door een eindklant. Dus vreemd dit eigenlijk.
 5. Voor de lezers van dit draadje: er is actie genomen, wordt vervolgd. :)
 6. Norbert, Annedien, Ik heb even contact gehad (via Linkedin) met de eigenaar, hij vindt het prima om met Higherlevel/ jullie even contact te hebben. Dus wie neemt deze handschoen even op? Zijn mail en telefoon zijn via de links in dit draadje terug te vinden. Mvg Gerard
 7. Mooi, nu nog de uitvoering! Beste Norber t, ik wil me hier best even voor inspannen. Zeg maar wat je nodig hebt of nodig is? Wellicht bellen we even? Groet Gerard
 8. Hun verhaal staat hier: https://www.teamventure.nl/nieuws/teamventure-neemt-afscheid/ Ik vermoed zelf dat naast de genoemde technische problemen het businessmodel niet goed genoeg in elkaar stak.
 9. TeamVenture sluit haar deuren en dat is jammer! Korte samenvatting: TeamVenture sluit haar deuren en dat vind ik jammer. Ik quote: "Met grote spijt en teleurstelling moeten wij meedelen dat TeamVenture eind juni 2018 haar deuren alsnog definitief gaat sluiten. Heel even bestond er de kans op een voortzetting van TeamVenture. Maar nadat we iedereen van de mogelijke voorzetting op de hoogte hadden gebracht lijkt de potentiële overnamekandidaat van de aardbodem te zijn verdwenen. En dus resteert er niets anders om de definitieve sluiting van TeamVenture in gang te zetten." Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?: Er zouden mensen op dit forum kunnen zijn die een helpende hand kunnen bieden?
 10. Mijn heren, Dank voor deze info. Ik moet dit even zelf narekenen en laten bezinken en kom hier op terug. Nogmaals dank. Groet Gerard
 11. @Highio: ik snap niet wat je bedoelt? Feitelijk is de converteerbare obligatie hier een lening waarvan ik alleen rente ontvang, (waarover ik belasting betaal IB/ of VPB). Pas bij het converteren betaal ik dan toch belasting over die 75% in dit geval BTW en eventueel IB of VPB. Of werkt dat dan toch anders?
 12. @Stefano: dank voor je reactie De insteek (die ik bedacht had maar nu dus aan het checken ben) is dat ik facturen blijf sturen met 25% van mijn uurtarief. De rest 75% wil ik graag middels een converteerbare obligatie van ong. 50k met een looptijd van 2 jaar, er staan hier dus uren dienstverlening tegenover. Tijdens de looptijd ontvang ik rente die ik ook fiscaal laat verrekenen. Na 2 jaar kan de obligatie worden omgezet in aandelen of cash waar op dat moment dan ook BTW over betaald gaat worden Verder over mijn toegevoegde waarde :) Gezien ik wel vaker met start-ups te maken heb is het zo dat veel basale vaardigheden en inzichten vaak nog missen, zeker op commercie, project en management vlak. Dat is wat ik de afgelopen 3 maanden heb ingebracht bij ze. Gezien ze geen/weinig cash hebben heb ik gewerkt met 25% van mijn gewone uurtarief echter dat doe ik alleen voor specifieke gevallen en nooit langer dan 3 maanden. Voor mij is langer zakelijk niet aantrekkelijk: zo'n start-up kost serieus tijd en aandacht die ik dan minder kan besteden aan klanten die me wel normaal kunnen betalen. Maar het blijft een lastige overweging en in dit geval gezien de echte potentie van de start-up en de klik met het team probeer ik hier dus een oplossing voor te vinden.
 13. Beste Norbert, Ik stel mijn vraag niet zo maar. Ik ging ervan uit dat een converteerbare obligatie duidelijk omlijnd was. Zoals bijvoorbeeld hier beschreven. Het gaat om een start-up waar ik een tijdje wat advies werk heb gedaan maar die mij slechts een beperkt uurtarief konden betalen, men heeft nog geen verdere investeerders en is vanuit een universiteitsproject opgestart. Gezien ik ook gewoon nog moet eten van mijn uren ben ik op zoek naar een creatieve oplossing anders zou ik de samenwerking moeten beëindigen. Gezien de potentie van de start-up en de wederzijdse klik leek het me dus goede methode om een deel van mijn beloning te vragen in de vorm van een converteerbare obligatie. Deze kan dan binnen 1 a 2 jaar worden uitbetaald in geld of in aandelen al naar gelang de situatie. De rente wordt gewoon verrekend. Echter gezien ik er geen ervaring mee heb was ik op zoek naar iemand die dit wel heeft. Of mij wellicht kan verwijzen naar zo iemand? Mvg Gerard
 14. Beste mensen, Ik ben aan het onderzoeken of het voor mij handig is om te investeren in een start-up middels converteerbare obligaties. Wie heeft hier ervaring mee? Wat zijn de voor- en nadelen? Bedankt alvast, Groet Gerard
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept