Jump to content

Gerard G

Super Senior
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

Reputation

6

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen
  expert advies

Company info

 • Location
  Delft
 • Phone number
  015-2574000
 • Branch
  Advies
 • Branch 2
  Communicatie & marketing
 • Branch 3
  Innovatie & concepten
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  Die me kunnen helpen bij klanten als er vraagstukken zijn waar ik zelf geen tijd, interesse of expertise voor heb:
  * Zelfstandige business developers,
  * trainers
  * subsidie vraagstukken
  * IP vraagstukken
 • My opinion about entrepeneurship
  Ik ga niet voor het grote geld maar voor de mooie opdrachten en lange termijn relaties. Het succes van mijn klanten is ook mijn succes. Dit in combinatie met de vrijheid van handelen en de ultieme verantwoordelijkheid maakt het plaatje compleet.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is een proces dat toegevoegde waarde levert en een mate van nieuwheid levert aan de organisatie, leveranciers en klanten door de ontwikkeling van nieuwe processen, procedures,
  oplossingen, producten, diensten of nieuwe methoden van commercialisering door een organisatie in een open of gesloten systeem. Tot zover de formele definitie :)

  In de huidige snelle economie is het succesvol zijn als bedrijf niet van zelf sprekend. Het onderscheiden van de concurrentie is hierbij erg belangrijk. Het is onze visie dat er twee belangrijke peilers zijn op dit gebied: Innovatie en marketing/sales.

Recent activities

 1. Er zijn heel veel online marketing bureaus. Echter de ene SEA specialist is nog niet de andere SEO specialist Ik zou een goede selectie plegen. Naast bepalen wat je zoekt en wat je wilt dus ook goede selectie criteria opstellen waaraan het bureau moet voldoen. Heeft het bureau wel klanten zoals jij (starters)? Zijn er een aantal klanten van hen die je persoonlijk mag spreken om een goed inzicht te krijgen hoe het bureau werkt en hoe succesvol ze zijn? Hoe zijn de kosten/baten? Etc.
 2. Nee, vandaar mijn vraag :) Er is sprake van de mogelijkheid om Equity te verwerven 3 tot 8%. Hoe ze dit precies willen inrichten weet ik nog niet. Erg veel dank voor deze informatie. Hier kan ik echt verder mee.
 3. Gerard G

  Refunded bonds?

  Beste mensen, Een start-up waar ik wellicht betrokken bij ga worden stelt als eis dat je een zogenaamde "refunded bond" investeert in het bedrijf om commitment en inspanning te checken. "Willing to Invest a small amount in Company account as a Refunded Bond to make sure commitment and efforts" Nu was ik dit nog niet eerder tegengekomen, heb wat internet gezocht maar het is mij nog niet helemaal duidelijk wat dit precies inhoudt en hoe groot het risico is mocht de start-up het niet halen. Wellicht iemand die hier ervaring mee heeft? Mvg Gerard
 4. Beste mensen, Voor een nieuwe BV die ik aan het oprichten wil ik graag een bankrekening openen. Nu wil ik niet gaan voor de klassieke ING, Rabobank of AbnAmro. Er zijn momenteel veel alternatieven. Wat zijn jullie ervaringen met de nieuwe banken en welke zouden jullie mij adviseren? Ik hoef geen krediet, slechts een eenvoudige rekening courant. Ik hoor het graag even, Mvg Gerard
 5. 1. urencriterium: als een freelancer werk doet waar LH over wordt ingehouden tellen deze uren niet meer als uren waar een freelancer aan moet voldoen voor de belastingdienst. Het zgn. urencriterium. Vandaar dat freelancers hier huiverig voor zijn. 2. Ik heb natuurlijk een accountant die ook de verloning doet. Dit gaat om werkzaamheden die bij ons op kantoor moeten gebeuren en ik nu zelf doe. Maken facturen, controleren betalingen, bijhouden lopende verzekeringen, klaarzetten betalingen, wat andere officewerkzaamheden etc.
 6. Probleem is dat ik u wel kan overtuigen maar het risico reel is dat de belastingdienst niet geïmponeerd is en dan praat je al snel over 1000den euro achterstallige LH waar ik geen zin in heb. Ik wens 100% zekerheid en die is er blijkbaar niet. En daarnaast kunt u zich voorstellen dat iemand die gaat helpen met de admin, zeker in het begin, begeleiding en controle behoeft. Dat heeft met vertrouwen te maken en dat moet groeien. De route 'vrije vervanging' is wellicht nog iets wat uitkomst kan bieden. dat moet dan wel concreet in de inzetovereenkomst worden opgenomen. Ik zal dat eens nader onderzoeken. Dank!
 7. Samenvattend: 1. Ik kan voor dit werk dus geen freelancer inhuren zonder risico op fictief dienstverband. 2. Ik kan niemand vinden die als freelancer dit in dienstverband wil doen door het urencriterium dat geldt voor freelancers 3. Ik kan niemand vinden via werk.nl die voor 4 uur per week langdurig beschikbaar is in een dienstverband De enige optie is dus via een uitzendbureau en dat wil ik perse niet gezien de extreem slechte ervaringen in het verleden. Wellicht toch nog optie 2 en 3 maar dan nog meer tijd aan besteden. Ik hou jullie op de hoogte.
 8. Zou ik niet zelf loonheffing kunnen inhouden? Maar snap niet hoe dat werkt zonder een dienstverband. Via mijn accountant laat ik de verloning altijd lopen, maar dat gaat volgens mij alleen voor medewerkers met een echt dienstverband niet fictief. De freelancers willen niet in vast dienstverband omdat die uren dan niet meer meetellen voor hun uren criterium en hun zelfstandigheid dan bedreigd wordt. Ik denk nu minimaal een jaar maar zou zou maar langer kunnen zijn.
 9. Beste mensen, Ter ondersteuning voor de administratie zoek ik momenteel iemand voor maximaal 4 uur per week gedurende een langere periode. Gezien het lage aantal uren gaat mijn voorkeur uit naar een freelancer. Via diverse sites kan ik ook makkelijk geschikte freelancers vinden. Echter mijn zorg is, dat als ik controle van de belastingdienst krijg, dat deze de arbeidsrelatie die ik heb met de freelancer als een fictief dienstverband gaat beoordelen. Want er is sprake van persoonlijke arbeid en werkgeversgezag. Is er nu een manier om dit te voorkomen? Het enige wat ik kan bedenken is om iemand van een uitzendbureau in te huren. Nadeel is dat het uurtarief dan hoger wordt en dat een uitzendbureau zelden iemand kan vinden voor 4 uur week, zo leert eerdere ervaring.
 10. @Hans: ja notariële acte, maar daarna? Moet je belasting betalen over die overdracht? Ik maar wellicht ook hij?
 11. Beste mensen, In het kader van een financieringsbehoefte ihkv van een business idee dat ik heb in een BV kwam ik te spreken met een zakenrelatie met diverse BV's. Deze vertelde het momenteel prima te vinden (lage rente op de bank) om 25% van mijn aandelen te kopen voor een X bedrag. Precies wat ik nodig heb. Hij wil daar dan wel dividend over krijgen. Dit klinkt allemaal echter wel heel mooi om waar te zijn. Ik ben een DGA en heb 100% van de aandelen. Kan ik zomaar aandelen aan een andere BV verkopen? Wat betekent dat juridisch? Belasting technisch?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept