Jump to content

Dusprositos

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-4

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Dhr.P.
 • Last name
  Versteeg
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.mpeghunter.com

Company info

 • Location
  Planet Earth
 1. Wat leuk dat je even tijd hebt om te reageren in deze thread! Wat je schrijft is zeer interessant, inspirerend zelfs, ik vraag mijzelf alleen af of een businessplan per definitie slecht is als deze korter is, met andere woorden; zal een investeerder bij een korter uitgewerkt plan eerder geneigd zijn om het idee af te keuren? Is er sprake van een dergelijke kortzichtigheid (langzichtigheid in dit geval eigenlijk ;))? Of kan ik je tekst, iets ruimer interpreteren? Bovendien zou ik graag van je willen vernemen wat jij(en alle andere lezertjes, met HL-account en animo om iets zinnigs te posten) (als je investeerder zou zijn) graag terug zou willen zien in een dergelijk ondernemingsplan (afgezien van de 'standaard'punten in voorbeeldondernemingsplannen), om op deze manier in de buurt te komen van die, inmiddels befaamde, 25 pagina's. Met vriendelijke groeten, Dusprositos(Paul)
 2. Dat is een zeer wijze interpretatie kerel, maar toch zou ik graag ook van jou het volgende willen weten, als je een businessplan (voor bijvoorbeeld een investeerder) moet opstellen, welke eisen zou jij daar zelf dan aan stellen (lees wat zou er, jou inziens, minimaal in vermeld moeten zijn), ongeacht het bedrijfsidee.
 3. Zonder meer info kan ik je geen beter antwoord geven. Het is niet zo zeer vasthouden aan die 25 pagina's, en uiteraard focus ik op een goed verhaal, maar als er in een column zo stellig iets geponeerd wordt, is het logisch dat, als ik 'slechts' 12 pagina's tot nu toe heb geschreven, er verwarring onstaat. Wat is de toegevoegde waarde van een dergelijke opmerking als zoiets niet genuanceerd wordt. Dat vind ik een gebrek van de zogenaamde expert, en dus vraag ik hier verder over een hoe een businessplan, jullie inziens, er inhoudelijk het beste uit kan zien. Als ik dan vervolgens opmerkingen krijg als 'zonder plan kan ik je voor de rest niet helpen', 'je houdt teveel vast aan die 25 pagina's' e.d. dan helpt dat mij dat niets, en vraag ik mijzelf af of men oprecht niet begrijpend lezen kan of dat men willens en wetens niet op mijn vragen reageert. The point is, 'lieve mensen'; tracht mijn vragen te beantwoorden behalve als je het gevoel hebt 'hier heb ik niks zinnigs op te zeggen' reageer dan liever niet, dat is in deze situatie wenselijker.
 4. Dankje voor de tip, maar ik vind het dan vreemd dat een iemand als Ties van der Laan dit dan zo stellig poneert in zijn column, dat is mijn inziens té kort door de bocht. Waarom nuanceert/onderbouwt een dergelijk 'expert' zijn verhaal niet accurater als zijn intentie (in mijn opvatting) is de lezer als 'expert' te informeren?
 5. Een investeerder loopt meer risico dan een bank, vandaar dat zo iemand dieper graaft dan een bank. Als een bank voldoende zekerheden heeft (onderpand) zal het kort door de bocht al snel goed zijn. Aangezien ik jouw plan niet ken kan ik daar verder geen uitspraak over doen. Uiteraard loopt een investeerder meer risico, daar ben ik mijzelf van bewust, maar dit geeft geen antwoord op mijn vraag
 6. Heb jij/hebben jullie nog interessante literatuur ter aanbeveling beschikbaar omtrent het opstellen van een degelijke, uitgebreide prognose? :)
 7. Sounds good, zo'n infographic, maar wat houdt het precies in? Is dat slechts toepasbaar in bepaalde sectoren? Raar eigenlijk, dat er geen standaard is voor een goed businessplan, ten slotte hebben (door banken/investeerders goedgekeurde) businessplannen naar alle waarschijnlijkheid veel overeenkomstige eigenschappen. Uiteraard vergelijk ik mijn plan met wat ik hier aantref op HL, juist daarom deze post, omdat ik tiel's column, die ik eerder aanhaalde, heel inspirerend vind, maar mijzelf ook de vraag stel waarom een dergelijk businessplan slechts goed is wanneer het een bepaald aantal pagina's bezit.
 8. Ja ik zie die punten terug. Het is niet een kwestie van een bepaald zwak gedeelte maar eerder van tekort plan (volgens ties's column) qua aantal pagina's. En daarom vraag ik me af óf en in hoeverre dat van belang is bij het presenteren van mijn plan aan een bank/investerdeer
 9. Met mijn ondernemingsplan wil ik in eerste instantie naar de bank, en daarnaast eventueel contact opnemen met andere investerende partijen, dus zal ik mijn businessplan goed moeten 'onderbouwen', zoals jij zegt. Mijn vraag aan jou is dan waaruit die extra onderbouwing voornamelijk bestaat? Wat moet ik toevoegen aan een (mijn inziens) goed plan, alleen omdat het een investeerder/vc betreft? :-[
 10. Daar heb je volkomen gelijk in (thnx voor de snelle reactie ;) ), maar toch vraag ik mijzelf dan af wat er dan exact in moet komen, want ik heb nu echt het gevoel dat ik iets ben vergeten terwijl ik alle punten van een voorbeeld ondernemingsplan heb verwerkt in mijn eigen businessplan. Waar ontbreekt het dan aan? Wat neemt een bank serieuzer? 10 pagina's of 25 pagina's?) vragen, vragen vragen...........
 11. Lectori salutem, gedurende het schrijven van mijn ondernemingsplan heb ik gretig gebruik gemaakt van alle kennis hier op het higherlevel forum wordt aangeboden. Nu ben ik met het 'daadwerkelijke businessplan' (zie columns van Ties van der Laan https://www.higherlevel.nl/extra/columns/view/8) begonnen, mede geinspireerd door Ties, en heb naar aanleiding hiervan heb ik een aantal vragen; Ties poneert in deze column het volgende; 'De ideale lengte van de samenvatting is anderhalve pagina, het business plan zelf rond de 25 pagina’s' Ikzelf kom, tot nu toe, niet in de buurt van 25 pagina's, en dus vraag ik mijzelf af wat er dan exact in dat gedeelte vermeldt moet worden.Kan iemand mij meer over de inhoud van het businessplan ( 'die-25-pagina's-tellende' wel te verstaan) vertellen? Geldt dat werkelijk voor alle bedrijven? De meeste voorbeeld-ondernemingsplannen komen ook niet in de buurt van 25 pagina's voor uitsluitend het businessplan. Zijn dát dan gebrekkige ondernemingsplannen? (dat kan ik mijzelf haast niet voorstellen, gezien het feit dat zij door professionele partijen (lees banken) worden aangeboden)? Ben benieuwd de mening van 'higherlevel' ::)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept