Jump to content

Jadeb

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Neem een voorbeeld Tweakers.net (mijn vakgebied). Ook scherpe discussies, maar (bijna altijd) met respect, opbouwend en leerzaam. Zo kan het ook.
 2. Tssssssssssss, Ik lees nu pas de reuzen. Erg triest dat je hier blijkbaar uitgelachen wordt als je niet zo slim bent of veel weet. Beetje zoals op school waarbij de "dommen" en de "nerds" ook altijd getreiterd worden. Heel zielig, wat een bekrompenheid. Het spijt me, maar van zo'n club wil ik niet lid zijn.
 3. I know: [thinking] ..... [/thinking] Ik denk dat ik een oplossing voor de "uitdaging" heb. Ik hou jullie op de hoogte! Thnx all!
 4. Toch even een opmerking: deze "dingen" (ik heb er vele op youtube e.d. bekeken) werken op basis van "continue" magnetisme. In mijn model is dat niet het geval. Hierbij wordt het magnetisme steeds "in- en uitgeschakeld". Ik heb dit nog nergens kunnen terugvinden.
 5. Wie is er handig en wil mij helpen? Ik betaal alle materiaal kosten!
 6. Prima: de eerste wet van de thermodynamica stelt dat energie niet verloren kan gaan of uit het niets kan ontstaan. De wet betekent volgens mij dat als je ergens energie instopt er niet meer/minder energie uitrolt. Een bekend voorbeeld is een dynamo die een wiel laat draaien waardoor er stroom voor de dynamo ontstaat die het wiel laat draaien.... etc. Hierbij wordt geen rekening gehouden met o.a. het "verlies" van energie aan de wrijving(swarmte). Tot zover helder. Maar hoe vertaal je dit naar de magneten? Deze oefenen immers een permanente (?) kracht op elkaar uit (telkens opgeheven door het Mu-metaal). Vorig jaar heb ik het volgende experiment uitgevoerd: ---------------------------------------------------------------------------------- Een touwtje met aan de ene kant een kilo suiker en (via twee een katrolletjes aan het plafond) aan de andere kant een magneet (200gram) . In "neutrale" toestand zakt de suiker en wordt de magneet omhoog getrokken. Houd je onder de magneet een andere magneet dat wordt de kilo suiker opgetild. Haal je de tweede magneet weer weg, dan zakt de suiker weer. ---------------------------------------------------------------------------------- In dit model maak je dus gebruik van drie energiebronnen: de zwaartekracht, het magnetisme en "menskracht" om de tweede magneet te plaatsen en te verwijderen. Het probleem in het model is het plaatsen en verwijderen van de tweede magneet. Ik ben toen op zoek gegaan naar iets waarmee je magnetisme zou kunnen "neutraliseren". Dat (b)lijkt dus Mu-metaal te zijn. Mij lijkt dat als je 1kg suiker omhoog krijgt je een plaatje Mu-metaal "eenvoudig" tussen de magneten moet kunnen schuiven (maar dan met bijv. een 1/2kg suiker). Ik heb een eenvoudige animatie van dit model toegevoegd, waarbij: A: magneet (+) B: magneet (-) C: Plaatje Mu-metaal D: contragewicht (de suiker) E: dynamo F: de uitdaging
 7. Jazeker, maar Dansko heeft het alleen over een "geniaal idee" zonder dat duidelijk is hoe en wat. Ik zet er een animatie en toelichting van het idee bij en maak er niet iets geheimzinnigs ofzo van.
 8. Zoals gezegd: ik ben niet zo handig. Vandaar dat ik het hier plaats voor de handige types onder ons. Ik had al een aantal magneten gekocht bij magnetenspecialist.nl (blok 40 x 40 x 20 mm) en dat heeft me een paar keer gekneusde duimen opgeleverd. Mu-metaal is erg duur. Ik heb de prijs (een jaar geleden) opgevraagd bij salomons-metalen.nl. Een plaatje van 200 x 200 x 3.18 mm kosten € 425,- (plus € 25,-) verzendkosten. Dus als er handige types zijn.... graag!
 9. Wat ik niet begrijp is de denigrerende toon van sommige postings. Is deze site alleen voor "slimme" mensen? Dan zou het dus eigenlijk TOPlevel.nl moeten heten, maar goed, dan zouden er weinig bezoekers komen want echter toppers hebben deze site niet nodig lijkt mij. Mijn idee zal best "dom" zijn, maar leg dan uit waarom? Daar word ik wijzer van. Er wordt immers niemand wijzer door hem/haar dom te noemen. Dat is hooguit goed voor je eigen ego. Slim zijn is trouwens maar relatief, want ik verwacht niet dat veel bezoekers Nobelprijswinnaars zijn. Daarnaast heb je zelf ook van alles en nog wat moeten leren en leer je er nog steeds bij. Ikzelf geef ict-trainingen en stel altijd: domme vragen bestaan niet, niet vragen... dat is pas dom! Ik stel daarom voor: Als je inhoudelijk iets te melden hebt zie ik je posting met interesse tegemoet. Zo niet, sla deze topic dan s.v.p. over en zet je deskundigheid in waar je wel iets toe te voegen hebt. Als iedereen dat doet, dan brengt dat bovendien Higherlevel op een higher level. Mijn hartelijke dank. Jadeb
 10. Uiteraard is er een energiebron: de magneten. Dit is de gedachte, dit is het idee: Als twee magneten in elkaar "invloedsfeer" komen dan trekken ze elkaar aan (+ en -): M1-> <- M2 Plaats je er een plaat(je) Mu-metaal tussen, dan gebeurt dit niet: M1 | M2 Door het plaatje Mu-metaal afwisseld tussen de magneten te plaatsen zou je een moment hebben van aantrekken en een moment waarop dat niet gebeurt.
 11. Laat ik ook eens een poging wagen. Mijn concept/idee voor een permanent magneet motor (zie bijlage = animated GIF = boven aanzicht). Klik op de afbeelding voor de animatie! Blokjes zwart = magneet (+) Blokje grijs = magneet (-) Staafje rood = plaatje Mu-metaal (ter afscherming van magnetisme) Ik ben zelf al aan het bouwen geslagen, maar ben gewoon niet handig genoeg (m'n vingers al een aantal keer gekneusd tussen 2 magneten enzo). Ben benieuwd naar jullie reacties en of iemand het wil/kan bouwen.
 12. 100% zekerheid bestaat niet. Bied de klant de mogelijkheid de orderbevestiging/factuur op de website te bekijken/op te halen.
 13. Respect hoor! Het is net een spannend boek!
 14. Betaalsysteem Google Eerst alleen voor kranten. Later de rest?
 15. Zie de site van de belastingdienst: http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_kosten/ondernemen_kosten-09.html#P90_9235
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept