Jump to content

Malelom

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. Stel dat een werknemer zichzelf verzekerd tegen ziekte, dan voeren de verzekeringsmaatschappijen ongetwijfeld een soort bonus/malus; eigen risico of iets dergelijks in om de werknemer te motiveren niet zomaar ziek te melden. Ook zullen controles veel strenger worden en criteria wat precies ziekte is worden strenger. Gevolg is dat jij als werkgever een zieke werknemer op de zaak hebt lopen die of niet naar huis wil omwille zijn eigen portemonnee, of niet ziek genoeg is bevonden door zijn verzekering. Welke rechten heb jij om zo iemand naar huis te sturen? Geen. Terwijl ik me voor kan stellen dat zeker in bepaalde sectoren dit een uiterst ongewenste situatie is.
 2. Als u me kneust wilt u dan op zijn minst uw naam erbij vermelden? Dan kan ik een en ander uitleggen, kneuzen zijn niet leuk >:(
 3. Ik wil je er graag op wijzen dat allebedrijveninderegio.nl ook oplichters zijn, hier is ook al een zeer uitgebreid topic over in ditzelfde onderdeel van het forum, ik zou de link ernaar graag voor je willen neerzetten maar ik weet niet hoe dat moet. Ik wil je dringend adviseren om dat topic even op te zoeken en door te lezen zodat je niet door 2 bedrijven word gen**id!!!
 4. Allen bedankt voor de reacties. Het is me wel duidelijk, ik dacht in een grijs gebied te opereren maar dit is dus absoluut niet zo. Ik ga de boel officieel maken. Bedankt!
 5. Hij heeft duidelijk aangegeven wat zijn prijzen ex btw zijn, en de facturen die ik krijg zijn exact deze prijzen, zonder btw dus. @ Fred: Legaal maken ga ik ook doen, dat is het hele idee achter dit topic. Ik vind het allemaal prachtig zoals het nu gaat maar wil er niet door in de problemen komen. Ik denk dat ik vanaf 1 januarie 2010 als eenmanszaak verder ga, die ene maand is de moeite niet in verhouding tot kosten van jaaropgaaf etc. Ik zal eens gaan bellen met de kvk.
 6. Waarschijnlijk betaal je nu wel 16% MwSt. Als je als ondernemer gaat werken, komt die te vervallen en wordt je marge dus groter. Indien de belastingdienst te weten komt dat je dit doet, kan je er vanuit gaan dat ze als ondernemer gaan behandelen. Hoe komen de spullen van Duitsland naar Nederland? Sander, die 16% mwst betaal ik dus niet, ik had verwacht dat mijn leverancier me naar een btw nummer zou vragen, maar dit heeft hij nog nooit gedaan dus ik vind het wel prima zo. De spullen komen per vrachtauto, duitse transporteur bij mij aangeleverd. Hoezo als ik vragen mag?
 7. Jan, bedankt voor je antwoord. Wat voor volledige informatie doel je op? Ik dacht eigenlijk dat een andere rechtsvorm alleen interessant was bij hogere omzetten of hogere fininciele risico's.
 8. Hoi, ik heb meerdere vragen maar ik denk dat het het beste bij rechtsvorm past, zo niet dat verplaatst u hem maar. Ik verkoop al een poos spullen als particulier. Ik koop dit bij een importeur in duitsland en verkoop het via advertenties in nederland, zowel via internet als vanuit huis. Ik verkoop ongeveer 10-15 stuks per maand, inkoopprijs is 75-125 euro en verkoopprijs is 200-250 euro, ik maak dus best een lekkere winst naast mijn fulltime baan. Nu zit ik al een poos met het idee te spelen om als eenmanszaak verder te gaan, alleen ga ik dan wel iets minder winst maken ivm BTW, administratie en boekhouderskosten. Het liefst ga ik als particulier door want dit is wel lekker makkelijk qua boekhouding maar ik vraag me af of de belastingdienst het hiermee eens is. Vraag 1: Mag ik mijn handeltje als particulier voortzetten, ik geef alle inkomsten netjes op in mijn jaaraangifte. Vraag 2: Als ik als eenmanszaak verder ga, wat zijn dan ongeveer mijn starterskosten en daarna mijn jaarlijkse kosten? Vraag 3: Volgens mij is de rechtsvorm eenmanszaak de enige optie die het overwegen waard is in mijn situatie, of is er wellicht nog een vorm die interessant is?
 9. Ik heb wel wat geprobeerd maar ik kon weinig vinden op google. Maar + freight is een goeie. hbl = House Bill of Lading cbm= inderdaad cubic meters lcl = less then container load wm = iets met chargeable weight en chargeable volume, heeft te maken met max grootte en max gewicht van lading isps = International Ship & Port-Facility Security (gewoon weer 1 of andere toeslag volgens mij) cisf = China Import Service Fee, toeslag voor lcl ladingen uit china. Maar even hier neer gezet, kunnen anderen er misschien nog wat van leren. Het is niet zo dat ik niet gegoogled heb, ik ben gewoon niet zo handig met google als jij ;)
 10. Heb even verdere info gevraagd, dit stuurden ze als kosten voor in de haven. Arrive Charges: un/re-loading: Eur 65/1000kgs(min=Eur65)or over 2.5*measuring:Eur 26/cbm lcl charges: Eur 18 wm(min=Eur 18) admin/do fee: Eur 78/hbl eco-tax: Eur 8.5/hbl isps: Eur 4/hbl cisf: Eur 35 wm(min=Eur 65) Nu heb ik geen enkel idee wat dit allemaal betekend. cbm = cubic meter? lcl charge = ??? wm = ??? hbl=??? isps=??? cisf=??? Kan iemand dit misschien even voor me invullen? zal vast niet heel moeilijk zijn maar met google valt het nogal tegen.
 11. Ik wil wat goederen uit China laten komen, het gaat om 5 dozen die op de boot worden gezet. Het is geen container vol dus ik neem aan dat het in een verzamelcontainer o.i.d. komt. Kan iemand me uitleggen hoe het nu precies verder gaat? - Weet het bedrijf die de dozen naar me opstuurt waar en bij welk bedrijf in de Rotterdamse haven de dozen aankomen? - Kan ik het dan zonder problemen bij dat bedrijf ophalen, of zijn hier nog extra kosten aan verbonden? - Het spul moet nog ingeklaard worden (neem ik aan), doe ik dat of doet het bedrijf waar het aankomt dat of de duane zelf o.i.d? - Zijn er nog extra kosten waar ik rekening mee moet houden? Ik heb tot zover: kostprijs product+verzendkosten tot Rotterdam+10% invoerkosten (gebaseerd op de hs-code). - BTW? (Ik ben particulier ondernemer in spe) Mijn plan is om met mijn aanhangertje naar Rotterdam te knorren en het spul op te halen, dit klinkt echter wel heel gemakkelijk dus er zullen vast nog wel een aantal addertjes onder het gras zitten. Any help is welcome.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept