Jump to content

jvr1973

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. makkie van een opgave valt toch tegen. aangezien er veel aannames gedaan moeten worden. ik heb een goed beeld van de branche toch laten gesprekken, e-mails, etc. een wisselend beeld zien. De ene partij juicht het enorm toe en geeft aan dat het qua prijs waarschijnlijk altijd ngoedkoper uitkomt dan een duur W&S-bureau of uitzending/detachering, andere partij geeft aan dat er al zoveel vacaturebanken zijn en dat hier niet echt meer ruimte voor is c.q. behoefte aan is. Mijn idee (en dat is dan meer een gevoel) is dat met de juiste positionering deze vacaturebank als nichebank voor een hele specifieke beroepsgroep wel een grote kans van slagen heeft, mits, zoals gezegd, de postionering goed is. Daar komt dan de marketing/pr om de hoek kijken, teneinde traffic te genereren willen we dan ook iets extra's bieden in de vorm van columns, artikelen, nieuwsfeiten uit de branche van aansprekende personen. Ook willen we zowel vacatureaamnbieders als werkzoekenden bijzonder nauw betrekken bij de site mbv oa nieuwsbrieven . Ideeen hieriomtrent zijn nog erg primair maar waarschijnlijk wel essentieel voor slagen van de site.
 2. Hartelijk dank voor je meedenken. Het klopt denk ik wel wat je zegt, hoewel ik (nog steeds) wel van mening ben dat met de juiste marketinginsteek vrij makkelijk een specifieke niche bereikt kan worden (zowel qua werkzoekenden als qua vacature-aanbieders). Kosten kunnen daarbij laag gehouden worden door een volledig geautomatiseerde vacature -en cv-bank. Dit betekent als alternatief voor een duur betaalde telegraaf of volkskrantadvertentie, een vacaturebank die specifiek gericht is op één specifieke beroepsgroep. Uitdaging is dit ook als zodanig te positioneren bij de werkzoekenden en de vacature-aanbieders. Positionering is derhalve los van de algemene jobboards, waarbij toegevoegde waarde ligt in bereik van advertenties (nl. de betreffende beroepsgroep) en bovendien aanbod van CV's (alleen mensen met juiste opleidings- en ervaringsachtergrond mbt de betreffende bereoepsgroep). Kortom: uitdaging ligt wat mij betreft dan vooral bij de wijze van positioneren/marketen. Tips in die richting verneem ik graag.
 3. is waar, dit betekent dus dat ik ook winst op woning na zoveel jaar als belaste winst aangeef. Hoe wordt dit berekend? Stel dat ik 10% van de btw over de grond van het werkgedeelte als voorbelasting aangeef, staat dan deze grond op de balans of de grond + woning? 10 jaar later verkoop ik de woning, hoe bepaal ik dan de winst? Wordt er dan gekeken naar de huidige grondprijs of de huidige prijs van (het betreffende deel van) het werkgedeelte? Hierover ga ik dan progressief afrekenen? (ik heb geen BV)
 4. helemaal duidelijk, iedereen van harte bedankt voor het reageren. het is een duidelijk verhaal, zoals het er nu (qua omzetverdeling en qua gebruik m2 voorstaat) heeft BTW terugvorderen weinig zin. NOgmaals dank!
 5. excuses, ik ben me er niet van bewust dat er vragen aan me gesteld zijn of dat ik ergens op moest reageren. Misschien dat ik dan ook niet weet dat het forum zo werkt. Dat ik er 'geen vrienden mee heb gemaakt' heb ik me ook niet gerealiseerd en is volstrekt nieuw voor me. Ik zal in het vervolg 'wat terug geven' an het forum. Nogmaals excuses. Het klopt overigens wel dat het iniatief door omstandigheden even stil heeft gelegen, op dit moment is het de bedoeling dat het initiatief wel voortvarend wordt opgepakt.
 6. Er zijn al honderden vacaturebanken, toch merk ik in mijn eigen vakgebied(en) dat mensen ng zoekende zijn naar een goedkoop alternatief voor de dure w&s-bureau's en tegelijkertijd geen optimale respons krijgen bij de algemen grote jobboards (jobnews, monsterboard, nationalevacaturebank.nl). We willen nu dus een aantal heel specifieke niche vacaturebanken gaan opzetten (met vacaturebank en CV-banken). Verdienmodel vrij basic: advertentie verkoop tbv vacatures en abbonnementen mbt de CV-database. Heeft iemand ervaring met opzet van een dergelijke vacaturebank? Is hier makkelijk traffic voor te genereren? Wat zijn goede tools/hulpmiddelen mbt marketing teniende traffic te maximaliseren? Andere tips/adviezen/waarschuwingen/etc. bij het opzetten van een vacaturebank? BVD!
 7. hartelijk dank voor uw reactie. In feite komt het erop nere dus dat ik niet zoveel kan met terugvorderen: met mijn vrijgestelde onderneming maak ik 100000 omzet (stijgend elk jaar), met mijn niet vrijgestelde onderneming zal ik een verwaarloosbare omzet maken. Qua vierkante meters zal verhouding 95%/5% liggen, aangezien ik voor de btw-onderneming alleen een pc nodig heb.
 8. alleen het werkgedeelte wordt op de zaak gezet, en inderdaad ook de van BTW vrijgestelde onderneming maakt gebruik van de onderneming (hoewel dus het werkgedeelte alleen op de balans van de BTW-onderneming staat)
 9. Mijn onderneming is niet BTW-plichtig, echter binnenkort zal ik een 2e onderneming starten (exploitatie van website) waarbij ik wel BTW-plichtig ben. Nu kan ik een kavel grond kopen (met bestemming werken en wonen) waarbij ik het wonendeel op mijn 2e onderneming (met BTW-plicht) wil zetten. Kan ik dan de BTW van deze bouwgrond (van het werken-deel) terugvorderen? ????? (Ondanks het gegeven dat mijn onderneming (nog) nagenoeg geen omzet/winst maakt (ook in toekomst zal dit overigens niet om heel grote bedragen gaan). Ik realiseer me natuurlijk wel dat wanneer dit gedeelte van de woning op de zaak staat dat ik bij verkoop progressief moet afrekenen. Echter op korte termijn zou ik dan met een kavel grond van 100000 (excl. BTW), €19000 kunnen terugvragen (met mijn onderneming die dat jaar misschien €5000 tot 10000 omzet maakt)????? BVD voor uw reactie
 10. jvr1973

  BTW verrekenen

  Wij gaan een nieuwe (internet)onderneming starten waarbij in begin nogal wat kosten gemaakt worden. Wanneer ik op 1 november 2008 deze onderneming start (=eenmanszaak) en vanuit prive €15000 op zakenrekening stort. Vervolgens voor €15000 kosten maak (o.a. voor website, advertenties, en drukwerk), waarbij in 2008 nog geen omzet gerealiseerd wordt (website zal pas per 1-1-2009 in de lucht zijn), kan de totaal betaalde BTW over deze €15000 die betaald is in 2008 over dat jaar volledig teruggevraagd worden? BVD! Vriendelijke groet, Jochem
 11. Misschien een domme vraag, toch kan ikzelf er geen antwoord op vinden: Ik heb een eenmanszaak waarbij ik flink moet gaan investeren, daarbij raakt mijn liquide-buffer op de zakenrekening op, waardoor ik vanuit mijn prive-spaarrekening (box III-vermogen), €40000 moet gaan overhevelen. Ik begrijp dat dit bedrag dan onderdeel is van mijn eigen vermogen op de balans van de eenmanszaak, en waardoor ik geen BOX III belasting betaal. Wanneer vervolgens deze investering op relatief korte termijn weer terugverdiend wordt en hij op mijn zakelijke spaarrekening staat, blijft dit bedrag buiten de boxIII heffing (dit verdiende bedrag is dan wel omzet waardoor deze door de IB-heffing gaat). Maak ik daarbij een gedachtekronkel? Kan ik ook geld overmaken naar mijn zakelijke betaalrekening, zonder dat dit geinvesteerd wordt? Maw kan ik vermogen van mijn BOX III vermogen onttrekken om dit vervolgens in de zaak te stoppen waar het op mijn balans komt te staan (en op de zakelijke spaarrekening) en ik dus geen BOX III belasting meer over dit bedrag betaal? BVD!
 12. Met een aantal compagnons uit de W&S-branche willen wij een nieuwe vacaturesite gaan lanceren. Daarvan zijn er al honderdeneen, toch denken wij dat wij met ons concept ook een deel van de markt kunnen innemen. Voor wat betreft de website blijft dit (ondanks het nieuwe concept) toch in essentie een doorsnee Vacaturesite. Daarbij hebben we echter wel wat eisen. Op deze site willen we gaan werken met een vacaturedatabase met zoek-functionaliteit, rss-feeding, abbonement op nieuwsbrieven, inloggen met eigen gebruikersnaam en wachtwoord, intern mail systeem, geanonimiseerde CV's, direct online doorplaatsen van vacatures die werkgevers zélf invoeren op de site, kortom: er zijn wel wat eisen, Kan iemand aangeven wat een grove kostenindicatie is voor het laten bouwen van een dergelijke website? Content + aantal voorbeelden van pages uit bestaande sites worden door ons aangeleverd. Grafische vormgeving + huisstijl wordt ook door ons aangeleverd. Ook nog tips waar op te letten bij keuze voor een sitebuilder? BVD!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept