Jump to content

HLer

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Daarnaast, ziet de administratie van beide vormen er hetzelfde uit of is die van de ROW minder omvattend? welk van de twee Joost?
 2. De constructie waar je in komt wordt bepaald door de feiten en de omstandigheden. Die kunnen terugkijkend heel anders zijn dan je nu verwacht. Zoals het er nu uit ziet ga jij handelen in margegoederen. Dan factureer je meestal geen BTW maar moe je er wel mee rekenen en BTW afdragen. Lees de link die de BD je gegeven heeft. Je bent in ieder geval ondernemer voor de BTW. Ok, ik zal dus in alle gevallen BTW moeten afdragen. De vraag of het ROW of WUO wordt moet blijken na inschrijving? Klopt het wel als ik zeg dat het enige verschil tussen ROW en WUO is dat ik bij de eerste niet en bij de tweede wel als ondernemer wordt gezien, met de bijhorende aftrekposten? Daarnaast, ziet de administratie van beide vormen er hetzelfde uit of is die van de ROW minder omvattend?
 3. Bedankt voor je antwoord. Het is dus op voorhand niet te zeggen in welke constructie ik terecht kom? Is het wel zo dat ik in alle gevallen btw moet factureren en afdragen?
 4. Goedenavond, ik heb even een vraag omtrent autohandel. Nu heb ik al veel gelezen, maar het verwart meer dan dat het verduidelijkt. Ik ben voornemens een kleinschalige handel in tweedehands auto's te starten. Hierbij zal het gaat om circa 2 auto's per maand, dus 24 per jaar. Inkoop gemiddeld 350 euro, verbeter- en randkosten circa 50 euro, verkoop gemiddeld 800 euro. Bruto winstmarge van 400 euro per auto dus. Totaal per jaar (24*400) 9600 euro voor belastingen. Nu wil ik dat doen naast mijn full time baan, dus elke euro winst zal worden belast met 42% IB. Omdat ik dit in mijn vrije uren wil doen ben ik er niet meer dan 16-20 uur per maand mee bezig. Nu heb ik een aantal vragen: 1) dien ik deze inkomsten in via (A) Resultaat uit Overige Werkzaamheden bij Particuliere IB aangifte, (B) wordt ik gezien als ondernemer en moet ik een (uitgebreide) administratie bijhouden en een losse IB aangifte doen (dus naast m'n particuliere aangifte). Of is er een eigen keuze in dit verhaal 2) Als er een eigen keuze is, wat zou dan de handigste zijn, op basis van bovenstaande. 3) Ben ik altijd verplicht om BTW te factureren en af te dragen (ik ben redelijk op de hoogte van de margeregeling). 4) In hoeverre mag ik dit eigenlijk doen als hobby? Hiermee bedoel ik: vind de belastingdienst het interessant als ik dit bijvoorbeeld doe met 4 auto's per jaar? 5) is het dan ook verplicht om mijzelf bij het RDW aan te melden voor een erkenning bedrijfsvoorraad? Of is dit alleen praktisch handiger? Er zullen nog wat vragen volgen naar aanleiding van antwoorden op deze vragen, maar het is goed bedoeld! P.S. over WA verzekeringen van deze auto's gaat het niet. Ik heb namelijk de mogelijkheid ze te schorsen en te stallen.
 5. Beste Henkh, Het is niet echt mijn intentie geweest om deze spreadsheet te gaan verkopen hoor, ik heb alleen gezegd, mocht er interesse zijn dan is daar over te praten. Maar goed, ik heb enorm veel gratis programma's gedownload en geprobeerd, maar ik vondt niets echt handig werken. vandaar dat ik deze post heb gedaan, om zeker te weten, dat hier geen fouten in zitten. En daarnaast eventuele input voor extra functies te krijgen. Mvg,
 6. Voor mij werkt het redelijk makkelijke ( wel beetje foutgevoelig heb ik het idee ) btw wordt berekend ik denk dat de balans en V&W goed zijn zo ( maar daarvoor hoor ik graag jullie input ) stabiel? ik kan alles natuurlijk zo veranderen ( veel cellen maar beveiligd voor de formules e.d. ) boekhouding doe ik verder zelf, maar voor de IB heb ik dit nog niet gedaan ( vandaar dat ik ook graag hoor of hier nog informatie mist die ik nodig heb bij de IB aangifte ? ) Alvast bedankt
 7. Nog meer bevindingen, die mij kunnen helpen? Ik hoor het graag
 8. Je was me net voor, ik wilde em even als xls uploaden, maar dan is de spreadsheet niet meer volledig functioneel en heb je er dus niets aan :) Over de vergoeding, ik wil eerst zorgen dat echt ALLE fouten eruit zijn, en dat het zo functioneel mogelijk is ( voor "buitenstaanders") voordat ik er uberhaupt aan denk om het "te verspreiden". Natuurlijk weet ik wel, dat dit bestand gewoon bruikbaar is, maar aangezien de vele uren die ik hierin heb gestopt, is het niet de bedoeling dat het complete internet hiermee aan de haal gaat. Dus mocht het nodig zijn, deze versie is niet voor verspreiding.
 9. worden geboekt in het inkoopboek, onder administratief. Hier krijg ik overigens ook elk kwartaal gewoon een nota van.
 10. Laten we het maar even op een testje houden ( debiteuren ) ;), slordigheidje. wat bedoel je met een koppeling naar de balans ? De In en verkopen, worden geboekt op de datum. Vaak zijn ze gelijk betaald, zo niet dan gaan ze natuurlijk tegen debiteuren of crediteuren. ( aangezien deze gegevens per kwartaal worden geboekt, heb je 4 x per jaar een momentopname ). @ HERAFIN Wat bedoel je precies met de kosten uit het bankboek en memoriaal ? Ik streep bijvoorbeeld de inkopen weg tegen de boekingen op het bankafschrift ( anders moet ik alles dubbel gaan boeken ) en in principe kun je gelijk zien of er fouten zijn gemaakt ( de balans kleurt rood indien niet "in balans" ) Dat hij te ver doorloopt pas ik even aan. Verder de werkwijze: Eerst boeken alle inkoop dan alle verkoop dan prive mutaties ( haal ik uit een overzicht wat ik bijhoudt ) dan bank / kas transacties. ( deze streep ik dus weg tegen de reeds geboekte stukken ) en hou dan eigenlijk alleen de debiteuren en crediteuren over die ik dus in het bank / kasboek, boek. Alvast bedankt mensen Ps. Misschien ideeen hoe ik het wat "veiliger " kan maken ( m.b.t. fouten )
 11. Beste Hl'ers, Bij dezen dus de vraag of jullie een kijkje kunnen nemen in deze spreadsheet. Ik denk dat ik wel zo goed als alle foutjes eruit heb gehaald. Alleen moet ik nog even iets verzinnen om de betaalde / gevorderde OB te verwerken in de balans. De balans is dus ook zo gemaakt, dat hij altijd verwerkt is met de V&W rekening. Op het blad: gegevens, kun je dus ook voor alle dropdown menu's nieuwe input toevoegen. Deze moet dan alleen eventjes worden neergezet in de V&w ( als het kosten oid. bedragen ) In principe is deze sheet voor mijn eigen boekhouding, dus heb ik em wel even beveiligd. Maar mocht er echt interesse zijn dan kunnen we het hier wel over hebben. Alvast enorm bedankt als jullie mij willen helpen. Alle ideeen ( dus ook tot uitbreiding e.d. ) zijn welkom. Mvg, Hl'er
 12. Omschrijving van je concept: Ik heb voor mijn bedrijf een boekhoudprogramma in excel gemaakt. Momenteel gebruik ik deze zelf, maar bij voldoende interesse kan deze tegen een laag bedrag aangeschaft worden. Voor de kleine ondernemers, die geen geld hebben om dure software te betalen. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Enorm lang aan gewerkt, proberen alle fouten eruit te halen en zover mogelijk te automatiseren. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Alle boekhoudkundige fouten eruit halen. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Toch een heel uitgebreid programma, waar de meeste excel-sheets te beperkt zijn. Wat voor feedback hoop je te krijgen: eventuele fouten die ik gemaakt heb ( boekhoudkundig ) naar boven te brengen, en misschien nog wat betere oplossingen. Boekhoudingtemplate_higherlevel1.xlsx
 13. Oke duidelijk. Dan boek ik em voortaan onder prive (autokosten). Maar in principe blijft dan natuurlijk het EV het zelfde en voor de IB maakt het ook niet uit natuurlijk.Hoe ik het deed is alleen wat omslachtiger.
 14. Dank voor je antwoord. Ik werk met mijn eigen excel spreadsheet, dus alle mogelijkheid om aan te passen. In het programma wat ik gebruik, boek ik het natuurlijk ook aan autokosten ( deze worden later echter geboekt aan: niet aftrekbare kosten, omdat het een prive auto is). Maar mag ik dan vragen waarvoor de optie: prive correctie BTW is in het aangifte programma ? Kortom: als ik zakelijke goederen voor een deel prive gebruik ( btw voordeel ), moet ik deze dan voor het boeken corrigeren, of moet dat via de aangifte worden gedaan ?
 15. Hallo, ik heb even een klein vraagje. Situatie: zakelijk gebruik van prive auto. Hierbij voer ik 75 % van de BTW op in de voorbelasting. Tot nu toe word dit als volgt gedaan. Bank 119 aan te vorderen btw 14.25 aan niet aftrekbare kosten 104.75 Maar, ik was even aan het twijfelen of ik niet gewoon het volledige btw bedrag aan te vorderen btw moet boeken en vervolgens de correctie van 4,75 in de btw aangifte aan te geven onder: prive correctie. Kan iemand mij hier een antwoord op geven? alvast bedankt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept