Jump to content

Robert Hofmans

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Richard bedankt voor je informatie. Nou hij heeft wel een bedrag als borg natuurlijk, maar dat volstaat niet als 1 jaar huur. Ja kijk hoe het natuurlijk verder geregeld is hoe zij die BV opzetten weet ik weer niks van. Dus of zij daar een redelijk bedrag voor betalen of juist niet, dus een actio pauliana aanvragen is misschien nog wel een optie. Helaas weet ik dat van te voren natuurlijk niet aangezien ik niet bij ze in de boeken kan kijken voor welk bedrag de BV de eenmanszaak overneemt. Een faillissement aanvragen is een optie tegen die tijd, maar daar is dan een steunvordering voor nodig. Maar of die er is weet ik nu natuurlijk niet, ik durf daar eerlijk gezegd geen antwoord op te geven. Het nadeel van een faillissement is weer dat het zo lang duurt en dan nog mag je een kaarsje laten branden in de hoop dat je er wat van terug gaat krijgen.
 2. Het is nu nog niet direct het geval, maar ik krijg deze signalen door via een andere vriend welke weer bevriend is met de huurder. Maar zover ik weet als iemand aandeelhouder is en iemand anders de bestuurder en de bestuurder is in loondienst van de BV. Dan kan je de bestuurder daar toch weer niet op pakken en de aandeelhouder kun je ook weer niks maken. Trouwens het huurcontract word niet overgenomen, dat is juist het punt. Geloof dat het nog ontzettend moeilijk gaat worden dit verhaal.
 3. Ja dat had ik dus ook al gedacht. Maar stel het is een kale kip, waar je dus niks van kan gaan plukken? Is het dan zinvol om zo iemand voor een jaar huur te blijven achtervolgen? De nieuwe BV zal namelijk verhuizen en niet meer in het pand blijven zitten. Als er niks te halen valt bij de eenmanszaak, lijkt het mij toch zinloos of niet?
 4. Een vriend heeft een pand te huur staan. Nu heeft hij dat 4 jaar geleden verhuurd aan een 5 jaar contract. Echter de huurder zegt het huurbedrag niet meer te kunnen betalen. Nu heeft de huurder een eenmanszaak en dient dus nog eigenlijk een jaar te blijven zitten in het pand. Echter ik ben er via achter gekomen dat de huurder alles verkocht heeft aan een vriend, welke het als aandeelhouder in een BV heeft geplaatst. De vriend van de huurder is nu dus aandeelhouder en de eigenaar van de eenmanszaak is bestuurder. Nu heeft de eenmanszaak zover ik weet geen directe schulden en wil de eenmanszaak gewoon uit het pand kunnen vertrekken. Alleen nu zit ik samen met die vriend van me te kijken wat we hier tegen zouden kunnen gaan doen. Stel de eenmanszaak stopt als bedrijf en de ondernemer gaat gewoon het pand uit. Dan kan ik de huurder privé ervoor aansprakelijk stellen. Maar meneer heeft alles aan de bv verkocht en heeft dus eigenlijk geen rooie cent meer over. Kun je als meneer maar een beperkt aantal uren in loondienst is toch geld laten invorderen voor het komende jaar huur? Ook als mn vriend enigste schuldeiser is?
 5. Ja mij lijkt het vrij logisch. Andere vraag, hoe kun je in het bezit hiervan komen? De andere leveranciers doen dit toch ook?
 6. Beste HL'ers..... Wij zijn bezig voor onze drukkerij om een canvas/poster shop te lanceren. Echter we vragen ons af, webhops zoals http://www.posters.nl/browse/posters-filmposters-fast-and-furious_1_1747.html verkopen deze posters van o.a. films. Zitten hier nu rechten aan vast, mag je deze zomaar printen? Geld dit tevens voor posters van bijvoorbeeld voetbalclubs etc. Alvast bedankt voor jullie reactie, Mvg Robert
 7. Het rare vind ik dat Eelco je je geld terug beloofd indien je na 6 maanden geen 5000 euro omzet hebt behaald. Tevens heb je namelijk de garantie om het pakket gewoon te annuleren. Nu kan ik me voorstellen als je dus deze garantie (5000 euro omzet) geeft je het toch wel waar moet maken. Want anders kun je in mijn ogen namelijk vaak iets terug gaan storten. Voorwaarde is dan natuurlijk ook wel weer dat je bepaalde stappen door gelopen hebt. Deze moet je dan ook laten zien. Nu kan het natuurlijk zijn dat sommige dit niet gedaan hebben en daarom geen recht van spreken hebben op de garantie. Nu weet ik natuurlijk niet of dit de manier van werken van Eelco is. Daarom was ik dus eigenlijk op zoek naar mensen die echt daadwerkelijk dit pakket hebben gekocht. Graag wil ik hiervan wat reacties meten om te zien of het geen "duistere zaak" is.
 8. John, kun je een beetje onderbouwen waarop je je bevindingen baseert? Ik ben zeer benieuwd naar wat goede reacties, die onderbouwd zijn.
 9. Beste HL'ers........ Ik heb nu meerdere website van Eelco de Boer bekeken. Ik vind het concept op zich leuk klinken alleen als je het product wil kopen mag je 2997 euro betalen. Nu vind ik dit eigenlijk best wel veel. Althans je moet maar hopen dat het werkt wat verteld word. Wie heeft er ervaringen mee en kan me hierbij helpen? Ik wil niet zomaar over 1 nacht ijs gaan, het is wel even bijna 3000 euro. Het zou jammer zijn als ik dadelijk een "kat in de zak" koop. Het gaat hier dan ook om dit concept www.explosiemarketing.nl Alvast bedankt voor jullie reacties.
 10. @ TwaBla Ik denk dat je me misschien verkeerd begrijpt. Wat ik bedoel is dat ik voor een ludieke actie 25 euro per bedrijf wel zie zitten. Hiermee dus alleen de kosten wat het gene op dat moment zou kosten om het bedrijf aan te leveren. Ik heb het dan ook dus nog niet gehad over het bedenken van het "concept". Zo was er laatst iemand die een spuitbus slagroom op stuurde en met de tekst dan vermelde dat als ze op gesprek mocht komen ze de cake mee zou nemen. (iets in die weg, weet niet meer precies hoe het verhaal draaide). Zij scoorde hier goed mee en kwam dus op veel gesprekken terecht. Dus in principe cake+ slagroom mag 25 euro kosten, het daadwerkelijke pakket wat de ontvanger dus ontvangt. Showroom staat hier best vol dus dat is het probleem niet, show genoeg! Maar alleen een showroom openen is het niet direct. Je moet ook zorgen dat mensen deze weten te vinden. En zoals gezegd zijn er bedrijven die hier niet zomaar naar binnen lopen, sommige zul je toch echt zelf moeten bezoeken. Ik kan niet verwachten dat als ik mijn showroom open dat hier volgende week de Gamma op de stoep staat voor shirts. Ik zal deze zelf moeten "binnen hengelen" als klant. @Seb, We zitten eigenlijk aan een grote weg die grenst aan het winkelcentrum. Dit is eigenlijk de hoofdweg van de stad. Doordat we hier zitten trekken we al redelijk wat klanten aan, het is immers een hoekpand waar men vol tegen aan kijkt als je door de straat rijd. Doelgroepen zijn dus eigenlijk de iets grotere bedrijven of verenigingen, die bestellen meestal voor een lekker order bedrag.
 11. Beste Jacqelien, Wij kunnen wel in principe fietstassen bedrukken mits deze aangeleverd worden door de klant zelf. Wij hebben deze namelijk niet standaard in de collectie.
 12. Wat René zegt klopt precies, (bijna) alles is vergeven aan de sportwinkels. Om hier inderdaad goed tussen te komen kost je inderdaad veel geld. Het is hier ook eigenlijk wat meer gericht op het bedrijfsleven, echte zakelijke klanten binnen trekken dus. Ik doel hier niet direct op de kleinere ondernemers. Een marketing actie van 25 euro er tegen aan gooien per stuk voor een klant met een omzet van 200 euro zie ik niet zo geheel zitten. Wij willen gerust een duurdere actie de deur uit sturen, maar dan wel naar bedrijven van 10-15 man personeel minimaal. De andere kleinere klanten doen we dus al proberen te bereiken met cold calling en sturen van mailings. Oftewel kort samen gevat, we gokken op de grotere bedrijven met een budget van 20-25 euro aan marketing per bedrijf. Deze bedrijven worden dan natuurlijk van te voren goed uitgezocht en bestudeerd.
 13. @ Twaba, inderdaad meer dan shirts alleen. We leveren eigenlijk alles wat maar met textiel te maken heeft. Wat bedoel je precies met een lokale boodschappen tas? (althans de functie erachter) @ WaltervL, wij sponsoren al 2 sport verenigingen (voetbal). Echter hier komt maar heel weinig uit zetten terwijl ik zelf heel erg actief ben bij deze clubs. Wat betreft de kleinere klanten, misschien mijn onduidelijkheid, maar daar zijn we dus juist niet naar op zoek. Ik ben op zoek om een manier te vinden om de grotere lokale klanten aan te trekken. Er zijn hier genoeg grote bedrijven die ik graag zou willen hebben als klant, alleen hoe benader ik deze op een leuke manier. Dus niet het koud bellen, maar een andere leuke weg.
 14. Super dat ik nu al zo snel reacties mag ontvangen! @ Headquarters: Hier zijn we dus ook al achter gekomen, maar we zijn al stevig aanwezig op het internet. Maar we willen dus graag de lokale markt wat meer gaan bewerken. Nadeel is van de kleine orders dat je veel bezig bent met de klant, waardoor je eigenlijk relatief gezien weinig marge meer overhoud. @ René Uit bepaalde redenen willen wij hier niet onze naam vermelden ivm de zoekmachine opname. Hopelijk heb je hier begrip voor. (wel bedankt voor je tip maar wil nu onze naam niet linken aan dit topic) @ Wigbolt Onze buitendienst is er eigenlijk niet. Deze wil ik nu dus een beetje gaan opzetten. Ik zelf zal hier dus voor gaan proberen te lopen. Tot op heden doen we eigenlijk alles via internet, maar zoals eerder aangegeven willen we graag lokaal de markt gaan bewerken. Alleen nu heb ik zelf wel ervaring met internet, maar lokaal is toch weer een ander pak marketing. Vandaar dat ik hier naar wat informatie op zoek ben. Alle ideeën zijn natuurlijk welkom!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept