Jump to content

Ebag

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik heb , na heel veel heen - en -weer mailen, zoeken, bying leads plaatsen, nu contact met 2 leveranciers voor de mijn , nieuw startende, winkel. . Ze hebben me samples opgestuurd maar naar ik begrijp heb ik contact met een tussenpersoon , er is dus geen direct contact met de fabriek. Het gaat mij niet om de bekende merken maar om kwalitatief goede leren tassen. Dus inderdaad geen "markt "kwaliteit. De samples die ik nu heb voldoen daaraan maar ik zou eigenlijk meer keus willen hebben en vergelijken hoe dit soort onderhandelingen lopen als ik wel rechtstreeks contact heb met een fabriek. Het is me nog niet gelukt om buiten Alibaba en dat soort "handel" sites om een fabriek te vinden waarmee ik rechtstreeks over een mogelijke samenwerking kan overleggen. Dus als iemand een tip heeft ? Ik heb ook contact met Zuid Korea en Vietnam, hetzelfde verhaal. Dus geen contact met een fabriek. Heeft iemand tips hoe in contact te komen met fabrieken, of is het inderdaad een kwestie van net zoland zoeken op de trading sites tot je een keer "geluk"hebt.
 2. Rolf, heb toevallig afgelopen weken soortgelijk geval meegemaakt met betaling naar Korea, ook mbv Rabo . Ik kreeg via verkoper in Korea door dat er 1 letter in plaatsnaam vergeten was door mij. de betaling was echter wel van mijn rekening afgeschreven en werd "vastgehouden "door bank in Korea. Heb Rabo gebeld; in zo'n geval wordt fout ook door bank in Korea gemeld bij Rabo. Medewerkster rabo kon zien dat er een "dossier" was aangemaakt waarin fout vermeld stond. Zij kon fout mbv mijn toevoeging verhelpen en transactie is verwerkt. Binnen paar dagen had verkoper Korea haar geld.
 3. bedankt Rolf voor je aanvulling !. ik hou me natuurlijk graag aanbevolen als er op je lijst inderdaad iets van tassenmakers of leerfabriekjes voorkomt. gr. Lies
 4. ralph, Ze geven nu aan shipping cost to holland is $47 by EMS. Over COD wordt in dit mailtje weer niet gesproken. ik wordt hier erg ongeduldig van. Heb voor die drie tasjes eigenlijk zoiets van: stuur maar op jongens; als ik maar niet vooraf moet gaan betalen ! dat lijkt me niet verstandig.
 5. ik ben startend ondernemer en wil graag lederen tassen importeren voor mijn winkel.Ik ben nu aan het "onderzoeken" via allerlei sites en contacten die ik bijvoorbeeld uit HL haal wat mijn mogelijkheden zijn. Dit aanvragen van 3 samples is een eerste concrete poging om 3 tassen met eigen ogen te bekijken. Ze zijn dus niet voor particulier gebruik.
 6. hallo Allemaal, Ik heb na een hoop heen-en-weer contact besloten 3 samples van leren tassen te bestellen bij een bedrijf in zuid Korea. Hij geeft nu aan "payment term" COD, shipping costs within Korea $3. Nou heb ik al begrepen dat COD zoveel betekend als: onder rembours. Dit houdt voor mij in "aan de deur betalen." Klopt dit ? En betaal ik dan aan de deur nog een extra bedrag voor douane, etc ? En gaat het pakket nu automatisch per schip omdat hij shipping costs vermeld ? Ik heb namelijk op HL al diverse keren gelezen dat je samples ook gewoon kunt laten opsturen met luchtvracht. Wat raden jullie me nu aan als volgende stap ? Lies
 7. bedankt allemaal ! Ik kan weer een stapje vooruit !
 8. oké bedankt impexbel. Alweer iets waar ik nog niet bij stilgestaan heb. Moet ik daar ook aan denken bij bijvoorbeeld shell- of horn bags ? daarop zitten schelpen.
 9. junior; bestel je overal een sample van ? ook van een tas die je bijv. via een site als Alibaba.com hebt gevonden en dus geen eigen ontwerp of zoiets ? want één zo'n sample zegt niets over de rest van de levering. En als de levering zo lang duurt moet je voor een eerste voorraad dus eigenlijk al meteen dubbel bestellen ?
 10. Hoi ! bedankt voor je reaktie, ik heb inderdaad al meerdere malen gelezen over een tussenhandelaar of iemand met kennis van zaken in het desbetreffende land. Maar ik begin nog maar net en vraag me dus af in hoeverre dit voor mij betaalbaar is en ben ik wel "interessant" genoeg hiervoor. En nog belangrijker; hoe kom ik aan een contact ? Toch maar een bedrijfje inschakelen zoals ik in het forum al een paar maal gelezen heb ? groet, Liesbeth
 11. Als pré ondernemer heb ik al de nodige uurtjes op HL doorgebracht, hetgeen me heel veel specifieke info opgeleverd heeft ! Ik ben bezig met het opzetten van een winkel met hulp van een advies bureau maar ervaring met importeren hebben ze niet.. Ik wil tassen importeren in leer en leer/textiel. Via allerlei info op HL heb ik diverse leveranciers gevonden en info opgevraagd over prijzen etc. in verschillende landen. Ik wil de collectie in de winkel toch wel iedere 2 á 3 maanden aanvullen/ veranderen. Wat adviseren jullie: - kan ik gewoon per leverancier handelen over prijs en afhandeling levering etc.of zeggen jullie; je maakt het jezelf veel te moeilijk, houd het bij 1 leverancier. - En is het eigenlijk een haalbare kaart om tassen te importeren uit china én India bijvoorbeeld. -Is het mogelijk om artikelen van meerdere leveranciers samen te laten voegen in 1 container ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept